Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu
Zaradi nesreče na avtocesti med priključkoma Slovenska Bistrica jug in Slovenske Konjice proti Ljubljani promet poteka po odstavnem pasu. Nastal je zastoj.

Vojna v Gazi Izraelski vojaki privezali ranjenega Palestinca na sprednji del vojaškega džipa

Izraelska vojska je potrdila, da so njeni vojaki kršili protokol, ko so med racijo na Zahodnem bregu na sprednji del svojega vozila privezali ranjenega Palestinca. Posnetek incidenta je pred tem zaokrožil po družbenih omrežjih.

88

SURS Na avtobusih javnega potniškega prometa vse več potnikov

Mestni avtobusi so lani prepeljali okoli 44 milijonov potnikov, kar je 16 odstotkov več kot leta 2022. V medkrajevnem prometu so jih prepeljali okoli 26 milijonov, kar je osem odstotkov več kot leto prej.

12

Borzni komentar Nvidia obrnila smer, na Kitajskem spet malodušje

Morda se še nikoli v zgodovini newyorške borze ni zgodilo, da bi imela ena sama delnica tako velik vpliv na celoten trg kot Nvidia. Toda potem ko je vrednost podjetja presegla tri bilijone dolarjev, se je tečaj delnice hitro pomaknil 10 odstotkov nižje.

67

Znani Oboževalci nad Ronalda: Od presrečne deklice do fantiča s telefonom. Za konec pa še kup vdorov.

Cristiano Ronaldo je bil med sobotno tekmo s Turčijo v središču pozornosti oboževalcev – neka deklica se ga je vzhičena dotaknila, deček pa pritekel na igrišče in z njim posnel selfi. Po ljubkem navdušenju otrok pa je vtis pokvarilo še pet incidentov.

5

Matematika pred zadnjim krogom Vsi scenariji za slovensko napredovanje, obstajajo možnosti celo ob porazu proti Angliji

Do konca skupinskega dela evropskega prvenstva v nogometu je le še zadnji predtekmovalni krog za vsako od 24 reprezentanc, kar je čas, da še enkrat preverimo vse scenarije, ki Slovenijo peljejo v osmino finala.

50

Novice

Komentar Za večino otrok v Gazi je šolsko leto izgubljeno

Predzadnja junijska sobota bi morala biti za skoraj 90.000 palestinskih mladostnikov eden najlepših dni, saj takrat prejmejo srednješolska spričevala, ki jim odprejo možnost visokošolskega izobraževanja. A zaradi vojne jih je izpite opravila le polovica.

15

Zvonik spet odprt Kako so živeli mariborski požarni opazovalci? In kakšen razgled so imeli?

Čisto na vrhu zvonika mariborske stolnice je nekoč živel požarni opazovalec, ki je ob prvem znaku ognja z udarjanjem po zvonovih na požar opozoril prebivalce mesta. Zdaj se je na zvonik znova mogoče povzpeti in si opazovalnico ogledati.

6

Intervju z Zachom Keeshigom Od rezervata do naslovnic: Kako kanadski staroselski kuhar pomika meje in celi travme preteklosti

Zach Keeshig se v teh dneh ne more pritoževati – odpira restavracijo s "progresivno staroselsko kuhinjo", je na naslovnicah kanadskih revij in uvrščen med najobetavnejše kuharje. A kot mnogi staroselci se tudi on ne more povsem otresti travm preteklosti.

5

Šport

Žoga je okrogla Pripravite se: v kölnski škatli šibic poka in grmi

Tekma Belgija – Romunija je bila generalka za torkov dvoboj Slovenije in Anglije na kölnskem stadionu. Zvočna kulisa je bila izjemno glasna.

33

Prenos ob 16.00 Mohorič bo skušal ponoviti Pogačarjev lanski dvojček

V Trebnjem bo danes potekalo državno prvenstvo v kolesarstvu še na cestni dirki. Tekma članov se bo začela ob 14.00, od 16.00 pa jo boste lahko spremljali v prenosu na TV Slovenija 2 in naši spletni strani.

4

Copa America V skupini B z zmago začeli Mehika in Venezuela

Na južnoameriškem prvenstvu sta bili odigrani tekmi v skupini B. Venezuela je v Santa Clari premagala Ekvador z 2:1, Mehika pa je bila v Houstonu boljša od Jamajke z 1:0.

Skupina E Belgija z zmago nad Romunijo poskrbela za izjemno napet zadnji krog

Na zadnji tekmi 2. kroga skupinskega dela evropskega prvenstva je Belgija v Kölnu premagala Romunijo z 2:0. Vse štiri ekipe v skupini E imajo pred zadnjim krogom tri točke.

57

Liga narodov Odbojkarji z novo bleščečo predstavo na kolena spravili še svetovne prvake

Na 11. tekmi Lige narodov so slovenski odbojkarji vpisali deseto zmago. V velikem slogu so na turnirju v Stožicah pred več kot 11.000 gledalci s 3:0 odpravili aktualne svetovne prvake Italijane.

115
Oglasno sporočilo

Udobno zalivanje v vrtu

Strastni vrtnarji, ki ogromno časa preživijo v vrtu se zanašajo na udobno zalivanje z vrtno cevjo.

Skupina F Portugalci visoko odpravili Turke, med njihovimi mogočimi tekmeci za četrtfinale Slovenci

Na drugi sobotni tekmi na EP-ju v nogometu je Portugalska v Dortmundu zanesljivo s 3:0 premagala Turčijo in si z drugo zmago že zagotovila končno prvo mesto v skupini F. Dvoboj osmine finala bo odigrala v ponedeljek, 1. julija, v Frankfurtu.

78
Več

Kultura

Gledamo Joan Baez: Jaz sem hrušč

Film Joan Baez: Jaz sem hrušč v svojem pristopu do portretiranja popkulturne ikone zavzema precej posebno mesto med glasbenimi dokumentarnimi filmi.

Knjige Dan, ko bomo izvedeli, kdo je podpisal najboljši roman leta

Zvečer bo znano, komu bo pripadla čast prižiga letošnjega kresnega ognja. Bo to Boris Kolar, Anja Mugerli, Pia Prezelj, Janja Rakuš ali Vlado Žabot?

Film in TV Igra, s katero manj pove več. Kdo so nagrajenci festivala Krafft?

S podelitvijo nagrad se je sklenil Kranjski igralski festival Krafft. Glavno nagrado so namenili iranski igralki Lili Fahradpour, zlatih jabolk pa so se razveselili Italijanka Paola Cortellesi, Mehičanka Fiona Palomo in ansambel filma Ognjemet ljubezni.

Več

Zabava in slog

Prepoved odpravljena Zaradi pomanjkanja vode turistom začasno prepovedali vstop na Capri

Župan Caprija Paolo Falco je v soboto začasno odredil, da je turistom prepovedan vstop na ta priljubljeni otok v Neapeljskem zalivu zaradi pomanjkanja vode. Ko so napako odpravili, so turistom znova dovolili na otok.

5

Znani Justin Timberlake po aretaciji: Vem, da me je včasih težko imeti rad

Justin Timberlake, ki so ga policisti pred dnevi ustavili pijanega, je v petek zvečer med nastopom priznal, da je za njim "težek teden", ob tem pa dodal: "Vem, da me je včasih težko imeti rad."

6

Avtomobilnost Bugatti predstavil povsem nov model, tourbillon

Tourbillon ni le še ena izvedenka upokojenega chirona, svojčas najhitrejšega serijskega avtomobila na svetu. Gre za povsem nov model, ki premika meje. Hibridni pogonski sistem ima skupno moč 1800 KM (1324 kW).

2

Znani Princ William z otrokoma na koncertu Taylor Swift poplesaval kot najstnik

Britanski princ William je svoj 42. rojstni dan v soboto praznoval na zanj najlepši mogoč način – s starejšima otrokoma Georgeem in Charlotte si je ogledal prvega od osmih koncertov Taylor Swift v Londonu.

5

Zanimivosti Za najgršega psa izbrali pekižana z imenom Wild Thang

Osemletni pekižan Wild Thang je okronan za zmagovalca letošnjega tekmovanja za najgršega psa na svetu. Wild Thang, ki mu ves čas iz gobca visi jezik, je tekmoval že petkrat. To je njegova prva zmaga. Njegova lastnica pravi, da je sicer zadovoljen kuža.

6
Oglasno sporočilo

65. Jazz festival Ljubljana od 10. do 13. julija

6 odrov, 20 koncertov s skoraj 100 nastopajočimi iz več kot dvajsetih držav.

Ture avanture Začela se je gradnja najdaljšega potopljenega predora na svetu

Na Danskem so slovesno začeli graditi najdaljši potopljeni podvodni predor na svetu, ki bo povezoval Dansko in Nemčijo. Dolg bo 18 kilometrov, potovalni čas pa se bo z zdajšnjih 45 minut skrajšal na sedem oz. največ 10, napovedujejo pristojni.

18
Več

Uredniški izbor

Intervju: Vinci Vogue Anžlovar "Tečem častni krog"

"Sve je elektricitet." To je iz mojega filma Dedek gre na jug. V filmu Boris pravi: "Že stokrat sem si želel, da bi se vse končalo, in še ko se mi želja uresniči, ne gre brez bolečine, je treba crkavati." In eno leto pozneje sem začel crkavati.

Slovenija Vladno gradivo o pokojninski reformi: podaljšanje obdobja izračuna in novi viri financiranja

Na prvi seji se je sešla pogajalska skupina socialnih partnerjev o pokojninski zakonodaji. Vsi se strinjajo, da gre za izjemno pomembno vsebino, o pogajalskih izhodiščih pa ne želijo govoriti. Na Radiu Slovenija so pridobili interno gradivo za razpravo.

321

Zdravje Kaj je lipedem? Ni le estetska težava na nogah, saj lahko poveča tveganje za vensko popuščanje.

Junij je mesec ozaveščanja o lipedemu. Gre za kronično metabolno motnjo maščobnega tkiva na nogah. Ne gre za klasično debelost in ga zato ni mogoče odpraviti z dieto in fizično dejavnostjo. Poleg estetske problematike je stanje tudi boleče in neprijetno.

3

Gospodarstvo Flamanville: Evropski jedrski reaktor naj bi z dvanajstletno zamudo vendarle priklopili v omrežje

Tretji blok jedrske elektrarne v Flamanvillu naj bi po zamudah in podražitvah zagnali do konca leta. Francoski EDF je t. i. evropski jedrski reaktor (EPR) na svojih tleh med drugim postavil tudi zato, da bi država ohranila jedrsko znanje in tradicijo.

157
Več

Posebna izdaja

Več

Mnenje

Slavko Jerič Primer Dončić: Ujetost v zadnji trenutek lahko prekrije pravo oceno

Hiter razvoj družbenih omrežij ima veliko različnih vplivov na naša življenja. Poleg količine časa, ki jim ga nameni nemalo ljudi, je treba poudariti tudi "vpliv zadnjega trenutka". Dober primer je Liga NBA.

117

Marko Radmilovič Zapisi iz močvirja: Težke dileme

Tedensko izkazovanje nezadovoljstva z našim premierjem je pretekle dni prineslo zanimivo epizodo, ki je nekoliko drugačna od običajnih.

5

Urban Praprotnik Kako povečati odločnost za gibanje pri starejših?

“Kaj naj naredim, da se mama, ki ima 85 let, ne bo čisto zasedela? Kako naj jo spodbudim, da se bo več gibala?” To me je na vadbi vprašala tekaška začetnica, ki je pri svojih 55 letih začela na lastni koži spoznavati koristi rednega gibanja.

4

Marko Radmilovič Zapisi iz močvirja: Padalci

Hvala bogu se je končalo. Širše sorodstvo, prijatelji, sodelavci ter birmanski boter so devetim Slovencem zrihtali službe v Bruslju in zdaj bo za nekaj časa mir. Torej se lahko posvetimo bistvenim vprašanjem.

4
Več
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov