Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Slovenija

Slovenija V SDS-u so prepričani, da razlike med predlogoma o pomoči ribičem ni

DZ je na izredni seji razpravljal o predlogu SDS-a za spremembe zakona o pomoči ribičem, s katerim bi v 30 dneh poravnali globe, ki so jih ribičem izdali hrvaški organi za ribolov na delu, ki po arbitraži pripada Sloveniji. Glasovanja o predlogu ni bilo.

52

Slovenija Devetošolci so še zadnjič sedli v osnovnošolske klopi

Učenci 9. razredov so z današnjim dnem zaključili osnovno šolo. Prejeli so zaključna spričevala, pa tudi obvestila o dosežkih nacionalnega preverjanja znanja. Na nekaterih šolah se bodo od sošolcev in učiteljev poslovili z valeto.

1

Slovenija Socialno najbolj ogroženi bodo prek programa ESS+ letos prejeli več kot 3600 ton hrane

Ministrstvo za delo je v okviru programa ESS+ za odpravljanje materialne prikrajšanosti v Sloveniji v obdobju 2021–2027 v skladišča po državi začelo dobavljati hrano, ki jo bodo nato prejeli socialno najbolj ogroženi.

Schengen Slovenija z Italijo in Hrvaško pripravljena sodelovati pri skupnem nadzoru zunanje meje

Slovenija je pripravljena sodelovati v trilateralnih mešanih policijskih patruljah z Italijo in Hrvaško pri varovanju zunanje schengenske meje, je dejal notranji minister Boštjan Poklukar. Ocenil je sicer, da Hrvaška na to še ni pripravljena.

1

Slovenija Čas za izvedbo obravnave na prvi stopnji je v Sloveniji daljši kot v večini držav EU-ja

Slovenski pravosodni sistem potrebuje nadaljevanje reform, ki bodo izboljšale njegovo kakovost, učinkovitost in neodvisnost, so usmeritve Evropske komisije povzeli na slovenskem ministrstvu za pravosodje.

4

Poklukar verjame, da bosta sindikalna in vladna stran dosegli kompromis

Notranji minister Boštjan Poklukar je po napovedi policijske stavke in protestnega shoda vojakov izrazil prepričanje, da se bosta sindikalna in vladna stran vrnili za pogajalsko mizo in dosegli kompromis, s katerim bodo zadovoljni vsi.

1

Več novic iz Slovenije

Felda: Živimo v času, ko glasna manjšina z verbalnim in tudi fizičnim nasiljem uveljavlja svoj prav

Minister za notranje zadeve Boštjan Poklukar, minister za vzgojo in izobraževanje Darjo Felda in generalni direktor policije Senad Jušić so podpisali dogovor o uporabi protokola obveščanja in ukrepanja v primeru grožnje v vzgojno izobraževalnih zavodih.

65

Vlada naj bi imenovala nove vodje veleposlaništev in konzularnega predstavništva

Vlada naj bi na seji v četrtek imenovala nove vodje veleposlaništev in konzularnega predstavništva. Nova veleposlanica v Alžiriji naj bi postala Urška Kramberger Mendek, v Etiopijo naj bi odšla Kristina Radej, v Moskvo pa Alenka Suhadolnik.

Kakšno je sporočilo evropskih volitev? Se je tudi Slovenija zasukala v desno?

Razprava predstavnikov slovenskih političnih strank je potekala o nagradah za neizvoljene kandidate, izpolnjevanju referendumskih obljub in o tem, kaj nam sporočajo izidi evropskih volitev.

255

Vlada za finančno nadomestilo in pravno pomoč ribičem. Ribiči: Minimalno, kar smo zahtevali od vlade

Vlada je na seji obravnavala predlog novele zakona o ureditvi določenih vprašanj zaradi končne razsodbe arbitražnega sodišča. Ta določa, da so ribiči upravičeni do nadomestila zaradi izpada prihodka, in opredeljuje pravno pomoč, ki jim je na voljo.

46
Več

Lokalne novice

Koroška Na Koroškem so odprli 28 javnih najemnih stanovanj, namenjenih starejšim

V Radljah ob Dravi so odprli 28 javnih najemnih stanovanj, namenjenih starejšim. Za najem po neprofitni najemnini bodo predvidoma na voljo jeseni. Vsa stanovanja bodo opremljena s kuhinjami, omarami in sanitarno opremo v kopalnicah.

37

Ljubljana Od nedelje izvajalci gradbenih del nadvoza nad Dunajsko cesto ne bodo več delali ponoči

Od nedelje ne bodo več izvajali del nad Dunajsko cesto v Ljubljani ponoči. Tako ne bo več piskov vlakov med 19. in 7. uro. Ostali pa bodo piski, ki opozarjajo na nedovoljeno prečkanje proge. Železnice prosijo, naj mimoidoči ne uničujejo zaščitne ograje.

4

Maribor Dover zaradi menjave na čelu Snage napovedal pravno bitko

Odhajajoči direktor mariborskega javnega podjetja Snaga Franc Dover, ki mu nadzorni svet kljub dobrim rezultatom družbe v zadnjih dveh letih ni podelil novega mandata, je na zboru delavcev napovedal, da bo vložil pravna sredstva za zaščito svojega imena.

4
Več

Izbor

Magnificov koncert v Tivoliju "Množične prireditve na javnih zelenih površinah so vse manj sprejemljive"

Nasprotniki in podporniki Magnificovega koncerta v ljubljanskem parku Tivoli so odprli razpravo o uporabi javnih zelenih površin. V tujini se veliki komercialni dogodki umikajo iz javnih parkov, podobni pozivi se pojavljajo tudi pri nas.

212

Ob 1. maju "Pritiski na sindikalne zaupnike se navadno stopnjujejo po vzorcu – kot bi imeli delodajalci recept"

"Izmislijo si kršitev in človeka odpustijo. Tudi če pozneje na sodišču izgubijo, je cilj dosežen – znebili so se motečega dejavnika, ob tem pa poslali sporočilo drugim," obračunavanje s sindikalnimi zaupniki v nekaterih podjetjih opisuje Lidija Jerkič.

76

Okrogla miza "Nasilje se je preselilo iz fizičnega v digitalni prostor"

Fizičnega nasilja med otroki in mladostniki je manj. Vse več pa je spletnega nasilja, ki se odvija v prostem času, ko so mladi doma, zato ga šole, čeprav se dogaja med njihovimi učenci, težko preprečujejo. Starši znake pri otrocih prepoznajo le izjemoma.

71

Prostovoljstvo Kralji ulice: "Prostovoljstvo našim uporabnikom osmisli življenje in jim pomaga najti pravo pot"

Prostovoljstvo pri Kraljih ulice je drugačno, kot ga poznamo v drugih organizacijah. Velikokrat so prostovoljci namreč tudi uporabniki dnevnega centra. Najbolj znan je časopis, ki ga prodajajo njihovi člani. Poleg tega je v društvu še veliko aktivnosti.

24

Slovenija Težave samozaposlenih: "Enakovreden član družbe sem postal šele s prvo redno zaposlitvijo"

V Sloveniji samozaposleni predstavljajo 10,8 odstotka delovnega prebivalstva, a jim ne pripadata dopust in bolniška. V večini primerov niso kreditno sposobni. Kadar gre za prikrita delovna razmerja, si jih ne upajo prijaviti.

217

20 let članstva v Natu "V zavezništvu ni ključno, koliko narediš, ampak ali narediš, kar si obljubil. Tega se nismo držali"

Slovenija je 29. marca 2004, skupaj z Bolgarijo, Estonijo, Latvijo, Litvo, Romunijo in Slovaško, postala polnopravna članica vojaškega zavezništva Nato. Ob 20-letnici članstva so največ kritik deležni nizki obrambni izdatki in nakupi vojaške opreme.

502

Slovenija Ali vas avtobusni prevoznik lahko zavrne, če imate vozovnico, kupljeno na spletu?

Avtobusni prevozniki na spletu ponujajo opcijo nakupa vozovnic z možnostjo tiskanja doma. Poizvedeli smo, ali lahko vozniki potnike s takšno vozovnico zavrnejo in kako se rešuje problematika zasedenosti avtobusnih prevozov, zlasti v turističnih mesecih.

93
Več
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov