Zadnjih 20 novic

Šport

Dražen Bubnić
Center mesta je precej blizu našega hotela, peš do tja potrebuješ kakšnih 15 minut, in nekateri naši so bili v torek po dopoldanskem treningu tam, kjer je božični sejem in jer so pozneje streljali.

Novice

EU sprejel polletno podaljšanje gospodarskih sankcij proti Rusiji
Voditelji članic EU-ja so na vrhu v Bruslju soglasno podprli še šestmesečno podaljšanje gospodarskih sankcij proti Rusiji, uvedenih leta 2014 zaradi nezakonite priključitve ukrajinskega polotoka Krim.

Kultura

Cankarjeve težnje k večjezičnosti bi bile danes aktualne
Po besedah urednice nove monografije Ivan Cankar v medkulturnem prostoru Jožice Čeh Steger so pisateljeve kulturno-politične misli zelo aktualne tudi danes, saj se je zavzemal za jezikovno in ...

Šport

Evropska liga: Olympiacos - Milan 2:1
V Evropski ligi je na sporedu zadnji krog skupinskega dela. Na TV Slovenija 2 in na MMC-ju bo prenos tekme Olympiacos - Milan ob 21.00.

Šport

Evroliga: Real Madrid - Barcelona
V 12. krogu Evrolige je na sporedu derbi velikih španskih tekmecev, Real Madrida in Barcelone. Prvi medsebojni dvoboj letos so v državnem prvenstvu dobili katalonski košarkarji.

Novice

Sindikat: Zaposleni na CSD-jih so preobremenjeni in izčrpani
Sindikat zdravstva in socialnega varstva Slovenije poziva resorno ministrstvo k takojšnji kadrovski okrepitvi centrov za socialno delo.

Zabava

Bled: Akcija Posvoji drevo doživela uspeh; silvestrovanje brez ognjemeta
Bled v decembru obiskovalce vabi na zimsko pravljico, ki je zaživela na najlepšem delu kraja, na Jezerski promenadi.

Novice

DR Kongo: V požaru uničene volilne naprave
Požar je 10 dni pred predsedniškimi volitvami razdejal skladišče volilne komisije v Kinšasi, glavnem mestu DR Konga. Vzrok za požar še ni potrjen.

Kultura

Gustave Flaubert
Nič ni bolj ponižujoče, kot videti idiote uspevati v nečem, kar je nam spodletelo.

Zabava

Foto: V vodi, v zraku, na tleh in na vlaku ... Božički preplavili svet
Božič je tik pred vrati, decembrski dobri možje, oblečeni v rdeče kostume, pa so že preplavili svet. Srečati jih je mogoče na vsakem koraku.

Šport

Odpovedani tekmi v Willingen in na letalnico v Oberstdorf
Mednarodna smučarska zveza je odpovedani tekmi svetovnega pokala smučarskih skakalcev iz Titisee-Neustadta prestavila v Oberstdorf in Willingen.

Novice

Write to Ilka! Send a letter to her address Hitra cesta 1, Maribor.
During the long and challenging season, fans of the Slovenian alpine skier Ilka Štuhec will now support their favourite athlete in a special way.

Novice

A great start for snowboarders: Mastnak celebrated in Carezza!
Tim Mastnak is the winner of the first parallel slalom of snowboarding season in Carezza. Slovenian success was also complemented by Žan Košir and Rok Marguč.

Kultura

Igralski ceh nominira: v vodstvu melodrama Zvezda je rojena
Glasbena drama (in posodobljena klasika) Zvezda je rojena je na čelu zelo širokega nabora igralskih dosežkov, ki jih je s svojimi nominacijami nagradila stanovska organizacija SAG.

Novice

Volilna komisija mora vnovič odločiti o ponovitvi volitev v Šmarjeških Toplicah
Občinska volilna komisija v Šmarjeških Toplicah bo morala spet odločiti o ponovitvi 2. kroga županskih volitev na volišču v Beli Cerkvi, je odločilo upravno sodišče.

Novice

Prodanih 65 odstotkov državnega deleža v NLB-ju
Družba Wood & Company je v celoti izvedla opcijo presežne dodelitve delnic NLB-ja, kar pomeni, da je država prodala 65 odstotkov delnic banke.

Šport

Na drugem treningu najhitrejši Franz, Kline 27.
Na drugem treningu pred smukom v Val Gardeni je najhitrejši čas postavil Avstrijec Max Franz. Najboljši Slovenec je bil Boštjan Kline, ki je zasedel 27. mesto.

Novice

Luka Mesec
Danes sprejemamo zakon, ki bo omogočil dvig minimalne plače na 700 evrov, ki bo določil, da se dodatki doplačujejo, in ki bo določil, da minimalna plača vselej znaša vsaj 20 odstotkov več od ...

Novice

Kosovo naj bi v petek dobilo svojo vojsko
Kosovski parlament naj bi v petek v drugem in zadnjem branju potrdil tri zakone, s katerimi bi sedanje varnostne sile (KSF) preoblikovali v vojsko.

Zabava

"Koledarji so vstopnica mlade umetniške scene v slovenske domove"
Zadnjo predpraznično soboto, 22. decembra, boste lahko vsi tisti, ki še niste izbrali koledarja za leto 2019, to storili na prvem slovenskem sejmu avtorskih koledarjev v Ljubljani.
Izjava dneva
link
Luka Mesec
11
13. december 2018 ob 18:12 Danes sprejemamo zakon, ki bo omogočil dvig minimalne plače na 700 evrov, ki bo določil, da se dodatki doplačujejo, in ki bo določil, da minimalna plača vselej znaša vsaj 20 odstotkov več od ...
Več novic ...
Kazalo