Zadnjih 20 novic

Novice

Foto: Skopje - eno najbolj onesnaženih mest na svetu
Skopje velja za najbolj onesnaženo mesto v Evropi in eno najbolj onesnaženih mest na svetu.

Novice

Na Marsu odkrili zakopane ledenike
Znanstveniki so pod Marsovim površjem odkrili debele plasti vodnega ledu, bržkone nastale v obdobju, ko je na rdečem planetu obilno snežilo.

Šport

Jure Vnuk novi trener SŽ Olimpije
Strokovno vodstvo HK SŽ Olimpija je za glavnega trenerja članske ekipe potrdilo Jureta Vnuka, ki je na tem mestu zamenjal Andreja Brodnika. Pomočnik trenerja ostaja Matej Hočevar.
4

Kultura

Velika Prešernova nagrajenca sta književnik Boris A. Novak in baletnik Janez Mejač
Prešernovo nagrado za življenjsko delo prejmeta pesnik, pisatelj, dramatik, esejist in prevajalec Boris A. Novak in plesalec, dolgoletni vodja ljubljanskega baleta, pedagog in koreograf Janez Mejač.
2

Zabava

Video: Idilična Slovenija osrednja "zvezda" južnokorejske limonade
Ena osrednjih "zvezdnic" najnovejše južnokorejske limonade z naslovom Črni vitez, je ob glavnih igralcih tudi država - in to kar Slovenija, ki se v nadaljevanki predstavlja s svojimi ...
8

Novice

Vinica: Slabo vreme podaljšalo gradnjo dodatnega čakalnega pasu na mejnem prehodu
Gradnjo dodatnega čakalnega pasu na slovenski strani mejnega prehoda Vinica, ki so jo začeli oktobra lani, so zaradi neugodnih vremenskih razmer podaljšali za štiri mesece.
1

Šport

Pritožba zavrnjena, Slovenci razmišljajo o odhodu domov
Slovenska rokometna reprezentanca zaradi spornih sodniških odločitev na prvi in drugi tekmi evropskega prvenstva v Zagrebu razmišlja o tem, da predčasno zapusti turnir.
325

Novice

V Mitrovici ustrelili enega najvidnejših srbskih politikov Oliverja Ivanovića
Neznani napadalec je v Kosovski Mitrovici zjutraj streljal na vodjo civilne iniciative Svoboda, demokracija, pravičnost, Oliverja Ivanovića, ki je veljal za enega najbolj znanih srbskih politikov na ...
28

Novice

Croatian fishermen want no permits
Croatian fishermen do not want the permits offered to them by the Slovenian Ministry of Agriculture, Forestry and Food, for them to be able to fish in Slovenian waters.

Novice

Novi sezoni oddaj Avtomobilnost in Bleščica
Na 2. program TV Slovenija se z zimsko-pomladno sezono v stari termin, ob četrtkih zvečer, že 18. januarja vrača oddaja Avtomobilnost.

Novice

Vujović: If we had fair refereeing, Slovenia would have four points, not one
"For the first time in history they're using a new rule which no one, except the referees and match delegates, now about. And of course, they're using it against Slovenia," said the head coach of ...

Kultura

Nagrada Stojanu Kuretu, navdihujočemu glasbeniku, ki ohranja željo po popolnem
Javni sklad RS za kulturne dejavnosti (JSKD) priznanje za življenjsko delo v ljubiteljski kulturi letos namenja tržaškemu skladatelju Stojanu Kuretu, enemu najuspešnejših slovenskih dirigentov, ...
1

Novice

V Nemčiji šolski avtobus trčil v stavbo; ranjenih 47 ljudi
V nesreči šolskega avtobusa, ki je trčil v trgovino v kraju Eberbach v nemški zvezni deželi Baden-Württemberg, je poškodovanih 47 ljudi, med njimi je tudi veliko otrok.
1

Zabava

Hitlerjev "super mercedes" na dražbi: izkupiček tudi za izobraževanje o holokavstvu
Sloviti avtomobil, s katerim se je med drugo svetovno vojno prevažal Adolf Hitler in ki ga je po koncu bojev zasegla ameriška vojska, bo znova zamenjal lastnika: te dni ga namreč prodajajo na dražbi.
10

Kultura

Jani Kovačič in Ana Pupedan z besnimi pesmimi nad skrb vzbujajočo stvarnost
Nocojšnji večer v Klubu Cankarjevega doma bo zazvenel v mešanici šansona, ljudske glasbe in rocka, predvsem pa v ostrem jeziku Janija Kovačiča, ki neusmiljeno biča in jasno odslikava trenutno ...

Novice

V močni eksploziji v Antwerpnu umrla dva človeka
V ponedeljek zvečer je v Antwerpnu v Belgiji odjeknila močna eksplozija, v kateri sta dva človeka umrla, 14 ljudi je ranjenih.
4

Novice

Vraničar Ermanova presenečena nad predlogom Anje Kopač Mrak
Predlog ministrice za delo Anje Kopač Mrak za dvig minimalne plače je presenetil finančno ministrico Matejo Vraničar Erman. Od Kopač Mrakove pričakuje dobro argumentacijo.
100

Novice

Čilenci papeža toplo sprejeli, a od njega pričakujejo opravičilo zaradi spolnih zlorab
Papež Frančišek je v Čilu začel enotedensko turnejo po Latinski Ameriki. Pričakale so ga navdušene množice, aktivisti pa pričakujejo, da bo spregovoril tudi o spolnih zlorabah duhovnikov.
10

Novice

Slovenia tax inflows up by 6.3 percent in 2017
Slovenian tax inflows reached 15.5 billion euros in 2017 compared with 14.6 billion a year before according to preliminary figures, Slovenia's Financial Administration, in charge of tax collection, ...

Kultura

Miklavž Komelj: Liebestod
Pesniška zbirka Miklavža Komelja preseneča vsaj po dveh plateh: po obsegu in vsebini.
Izjava dneva
link
Barbara Mali
15. januar 2018 ob 13:39 Kar se je zgodilo jezidom in vse, kar se je dogajalo tem ženskam po ugrabitvi – bile so zaprte, spolne sužnje, prisilno so se morale spreobrniti v islam, kar je bila ogromna travma za jezide, saj je ...
Več novic ...
Kazalo