Predlogi

Odbojka
Hokej
Tenis

Rezultati iskanja

Zaradi testiranja je dodanih umetnih 2 sekunde delaya.

Zadnje objavljeno

Ob 10.30 lahko spremljate novinarsko konferenco Maribora

Ta konec tedna se začenja spomladanski del elitnega slovenskega nogometnega prvenstva.

Požar na Sevnem pri Novem mestu povzročil za milijon evrov škode

Gasilci, ki so ponoči stražili požarišče na Sevnem pri Novem mestu, kjer je v torek zagorelo v delu biotehniške šole, so davi končali svoje delo. Požarišče bodo čez dan še nadzorovali, škoda pa je po oceni šolskega vodstva dosegla milijon evrov.

ZDA načrtujejo izgradnjo jedrskih reaktorjev v Savdski Arabiji

Glede na poročilo, ki ga je sestavil odbor za vladni nadzor predstavniškega doma kongresa, želi ameriška vlada jedrsko tehnologijo posredovati v Savdsko Arabijo.

11

Klopp presenečen, da je šest igralcev Bayerna mislilo le na obrambo

Obračun dveh izjemnih napadov je obetal številne zadetke na Anfieldu. Vložek je bil velik in obe ekipi nista veliko tvegali. Nogometaši Bayerna so bili po koncu srečanja precej bolj zadovoljni, a remi brez golov je zelo nevaren izid.

10

Marko Sosič: Kruh, prah

Sosičev peti roman Kruh, prah je kakovostno, inovativno in pretresljivo pisanje. Napisan je v postmodernistični maniri, srečanja z ljudmi, dogodki in spomini v njem oblikujejo zaokroženo celoto.

2

"Slečena", a hkrati domačna Trappa, fotogenična in prijazna do družin

"Želeli smo prijeten, optimističen in veder prostor, ki ne zahteva preveč od gostov, je topel ter ima pozitivne vibracije. Tako kot pica." V Trappi stavijo na kakovost in brezčasen interier, v ospredju pa sta "peč in picopekov pult, srce vsake picerije".

Kakšne kadrovske poteze v državnih podjetjih vleče nova vlada?

Kadrovske menjave na vrhu državnih podjetij so po volitvah nekaj običajnega, svež je spomin na korenite menjave premierja Mira Cerarja, a pod vlado Marjana Šarca so se zgodile še hitreje.

14

Najstnici, ki se je pridružila IS-ju, bodo odvzeli britansko državljanstvo

Shamimi Begum, ki se je s 15 leti v Siriji pridružila skrajni skupini, samooklicani Islamski državi, bodo odvzeli državljanstvo Velike Britanije.

61

Ameriški novinarji o Luki Dončiću: Hitro je postal zelo priljubljen

Ameriške košarkarske zvezde imajo poseben status, njihov življenjski stil se loči od vsakdanjika večine ljudi. Novinarji imajo možnost občasnega druženja z njimi, saj skupaj potujejo na gostovanja.

25

Kako bi se odzvali, če bi v Sloveniji znižali hitrost za 10 km/h?

Po eni strani novejši avtomobili omogočajo varno doseganje večjih hitrosti, na drugi strani pa je večja hitrost povezana tudi z izpusti toplogrednih plinov, varnostjo v prometu in hrupom.

120

Tampa Bay v sedmih nebesih

Najboljša ekipa Lige NHL Tampa Bay nadaljuje dominantne predstave, tokrat je v gosteh premagala Philadelphio s 5:2.

3

Z razmišljanjem Northuga v boj za polfinale

Velika želja obetavnega tekača Mihe Šimenca je, da bi na SP-ju v Seefeldu tekel v polfinalu šprinta. Spodbujala ga bo tudi zaročenka Vanja, s katero se bosta vzela 25. maja.

4

Trg posojil z vzvodom predstavlja novo veliko tveganje

Trg posojil s finančnim vzvodom se je povzpel prek 1.300 milijard dolarjev, zato so v nekaterih pomembnih ustanovah zazvonili alarmni zvonci.

58

V sredo nov dvoboj Oblak ‒ Ronaldo

Nogometaši Juventusa, ki si želijo po letih 2015 in 2017 znova v finale Lige prvakov, bodo v sredo na stadionu Wanda Metropolitano spoznali prizorišče, na katerega bi se lahko vrnili 1. junija. V osmini finala bo njihov tekmec Atletico Madrid.

4

Nagrade Štigličev pogled za izjemno režijo letos dvema režiserkama in dvema režiserjema

V Slovenski kinoteki so nagrado Franceta Štiglica za življenjsko delo na področju filmske in televizijske režije podelili Zdravku Barišiču, nagrade Štigličev pogled za najboljšo režijo pa Miroslavu Mandiću, Urši Menart, Sonji Prosenc in Darku Štantetu.

Mogoč kandidat za novega ministra za kulturo: Zoran Poznič

SD naj bi za novega ministra za kulturo predlagal Zorana Pozniča, direktorja Zavoda za kulturo Delavski dom Trbovlje, je poročal Svet na Kanalu A. V stranki imena uradno niso želeli ne potrditi ne zanikati.

4

Umrl mornar, ki naj bi na znameniti fotografiji poljubljal medicinsko sestro

V starosti 95 let je umrl George Mendonsa, domnevni ameriški mornar s slavne fotografije, posnete med praznovanjem konca druge svetovne vojne na newyorškem Times Squaru, na njej poljublja medicinsko sestro.

Aj Vejveja izrezali iz filma Berlin, ljubezen moja, to naj bi predlagal Berlinale

Iz antologijskega filma Berlin, ljubezen moja so producenti izrezali segment kitajskega umetnika Aj Vejveja in kot razlog navedli vpliv Kitajske. Disidentski umetnik pravi, da je umik njegovih prizorov predlagal festival Berlinale.

2

Prazni naboji v Lyonu in Liverpoolu - dvakrat 0:0

Torkovi tekmi osmine finala Lige prvakov med Lyonom in Barcelono ter Liverpoolom in Bayernom sta se končali brez zadetkov. Barcelona in Lyon sta v tej sezoni v tem tekmovanju še naprej neporažena.

28

Vodstvo Olimpije potrdilo: Novi trener je Jure Zdovc

Košarkarji Petrola Olimpije bodo v končnico državnega prvenstva vstopili z okrepitvijo na trenerski klopi, na katero se vrača Jure Zdovc!

71