Predlogi

Odbojka
Hokej
Tenis

Rezultati iskanja

Zaradi testiranja je dodanih umetnih 2 sekunde delaya.

Zadnje objavljeno

Nato pripravlja odziv na sporne ruske rakete

Obrambni ministri zveze Nato so se v Bruslju dogovorili o paketu političnih in vojaških ukrepov za krepitev kolektivne obrambe pred ruskimi raketami srednjega dosega Novator 9M729.

6

Japonci besni na Kim Kardashian

Ameriška resničnostna zvezdnica Kim Kardashian West je na trg poslala linijo spodnjega perila, ki jo je poimenovala Kimono, z izbiro imena pa je razjezila Japonce.

Nova generalna sekretarka Sveta Evrope je Marija Pejčinović Burić

Parlamentarna skupščina Sveta Evrope  je s 159 glasovi za novo generalno sekretarko Sveta Evrope izvolila hrvaško zunanjo ministrico Marijo Pejčinović Burić. Članica vladne desnosredinske stranke HDZ je dejala, da si bo prizadevala za mir in blaginjo.

12

Apple Pay odslej tudi v Sloveniji

Imetniki Applovih naprav, ki uporabljajo plačilno kartico Mastercard, v Sloveniji in še 12 drugih evropskih državah lahko po novem plačujejo z mobilno denarnico Apple Pay.

"Štef" in llka drug drugega vozila v samokolnici

Slovenski alpski smučarji so spet predstavili, kako vneto trenirajo na novo sezono. Na Krvavcu so pripravili prijetno druženje, na katerem so Žan Kranjec, Štefan Hadalin, Meta Hrovat in Maruša Ferk spregovorili o dosedanjih poletnih pripravah.

5

V Šoštanju del občanov nasprotuje sosežigu odpadkov

Svetniki Občine Šoštanj so se seznanili z načrti Teša glede sosežiga goriva iz nenevarnih odpadkov, ki mu del krajanov nasprotuje, civilna iniciativa pa pričakuje finančno nadomestilo.

15

Bernal: Thomas bo naš kapetan na Touru

Ekipa Ineos (nekdanji Sky) je zadnjih sedem let prevladovala na Dirki po Franciji. Štirikratni zmagovalec Chris Froome je po hudem padcu že končal sezono. Branilec naslova Geraint Thomas ni v formi, zato pa blesti Egan Bernal.

6

Mik Simčič je papežu Frančišku predal marmorni portret

Papež Frančišek je v avdienco sprejel akademskega kiparja in slikarja Mika Simčiča, avtorja tono težkega doprsnega kipa iz carrarskega marmorja, ki predstavlja papežev portret.

2

Žuželke na krožniku bi lahko postale bolj priljubljene od sušija

Strokovnjaki so prepričani, da bodo žuželke v prihodnjem desetletju postale stalnica na naših krožnikih, po priljubljenosti pa bi lahko prehitele celo suši.

7

V Braziliji odprli razstavo o slovenski numizmatiki

V Braziliji so v ponedeljek slovenski dan državnosti počastili z razstavo o zgodovini slovenske numizmatike v Centralni banki Brazilije.

2

Na Dunaju eksplozija delno porušila bloka. Vzrok naj bi bil plin.

Na Dunaju je eksplozija delno porušila petnadstropna bloka. Policija domneva, da je eksplodiral plin. Ranjenih je več ljudi, od tega štirje huje. Po zdajšnjih podatkih mrtvih ni.

14

Halepova unovčila 40 neizsiljenih napak Hercogove

Simona Halep je v osmini finala teniškega turnirja serije Premier v Eastbournu premagala Polono Hercog s 6:1, 4:6 in 6:3. Romunka se bo v četrtfinalu pomerila z lansko zmagovalko Wimbledona Angelique Kerber.

4

Sanacija sprehajalne poti med Piranom in Fieso bo potekala julija

Občina Piran je izbrala izvajalca del sanacije klifa in sprehajalne poti med Piranom in Fieso. Dela se bodo začela 1. julija, sanacija pa bo predvidoma trajala 30 dni.

3

Notre-Dame: Najverjetnejši vzrok požara cigareta ali napaka na omrežju

Najverjetnejša vzroka uničujočega požara v pariški katedrali Notre-Dame pred dvema mesecema sta bila slabo ugasnjena cigareta ali napaka na električnem omrežju, je sporočilo pariško tožilstvo.

30

Rammstein bodo turnejo začeli v Celovcu

Zasedba Rammstein se naslednje leto odpravlja na turnejo, prvi koncert bo 25. maja v Celovcu, nastopanje pa bodo sklenili 4. avgusta na Danskem.

6

Vključevanje družinskih zdravnikov v urgentni center Slovenj Gradec ostaja nerešeno

Predlog začasne rešitve vključevanja družinskih zdravnikov v hitre preglede v urgentnem centru Slovenj Gradec na seji Sveta koroške regije ni bil potrjen. Glavna težava ostaja pomanjkanje zdravnikov.

7

Rohani ZDA pozval, naj se vrnejo k jedrskemu sporazumu

Iranski predsednik Hasan Rohani je pozval ZDA, naj se vrnejo k mednarodnemu jedrskemu sporazumu iz leta 2015, ki so ga z lanskim odstopom prekršile. Poudaril je tudi, da "Iran noče vojne z nobeno državo, vključno z ZDA".

44

Lidija Glavina izstopila iz nadzornega sveta Telekoma Slovenije

Nekdanja predsednica uprave Slovenskega državnega holdinga Lidija Glavina je podala odstopno izjavo z mesta predsednice in članice nadzornega sveta Telekoma Slovenije. Za odstop naj bi se odločila iz osebnih razlogov.

36

Avtomobil nenadzorovano zdrsnil po klančini in do smrti povozil 67-letnega moškega

Na Colu nad Ajdovščino je na klančini parkiran avtomobil nenadzorovano vzvratno zapeljal proti skupini občanov in pri tem zadel starejšega moškega, ki je pozneje v bolnišnici umrl zaradi telesnih poškodb.

1

Posavski muzej že 70 let usmerja pogled v preteklost

V Studiu ob 17.00 je bilo mogoče prisluhniti Alenki Terlep, ki je v oddaji ob 70-letnici Posavskega muzeja obujala zgodbe o načinu življenja Posavcev. Prenos je potekal iz velike viteške dvorane, najlepšega spomenika baročne umetnosti na Slovenskem.