Predlogi

Odbojka
Hokej
Tenis

Rezultati iskanja

Zaradi testiranja je dodanih umetnih 2 sekunde delaya.

Zadnje objavljeno

V sredo nov dvoboj Oblak - Ronaldo

Nogometaši Juventusa, ki si želijo po letih 2015 in 2017 znova v finale Lige prvakov, bodo v sredo na stadionu Wanda Metropolitano spoznali prizorišče, na katerega bi se lahko vrnili 1. junija. V osmini finala bo njihov tekmec Atletico Madrid.

Nagrade Štigličev pogled za izjemno režijo letos dvema režiserkama in dvema režiserjema

V Slovenski kinoteki so nagrado Franceta Štiglica za življenjsko delo na področju filmske in televizijske režije podelili Zdravku Barišiču, nagrade Štigličev pogled za najboljšo režijo pa Miroslavu Mandiću, Urši Menart, Sonji Prosenc in Darku Štantetu.

Mogoč kandidat za novega ministra za kulturo: Zoran Poznič

SD naj bi za novega ministra za kulturo predlagal Zorana Pozniča, direktorja Zavoda za kulturo Delavski dom Trbovlje, je poročal Svet na Kanalu A. V stranki imena uradno niso želeli ne potrditi ne zanikati.

2

Umrl mornar, ki naj bi na znameniti fotografiji poljubljal medicinsko sestro

V starosti 95 let je umrl George Mendonsa, domnevni ameriški mornar s slavne fotografije, posnete med praznovanjem konca druge svetovne vojne na newyorškem Times Squaru, na njej poljublja medicinsko sestro.

Aj Vejveja izrezali iz filma Berlin, ljubezen moja, to naj bi predlagal Berlinale

Iz antologijskega filma Berlin, ljubezen moja so producenti izrezali segment kitajskega umetnika Aj Vejveja in kot razlog navedli vpliv Kitajske. Disidentski umetnik pravi, da je umik njegovih prizorov predlagal festival Berlinale.

2

Prazni naboji v Lyonu in Liverpoolu - dvakrat 0:0

Torkovi tekmi osmine finala Lige prvakov med Lyonom in Barcelono ter Liverpoolom in Bayernom sta se končali brez zadetkov. Barcelona in Lyon sta v tej sezoni v tem tekmovanju še naprej neporažena.

20

Vodstvo Olimpije potrdilo: Novi trener je Jure Zdovc

Košarkarji Petrola Olimpije bodo v končnico državnega prvenstva vstopili z okrepitvijo na trenerski klopi, na katero se vrača Jure Zdovc!

50

Nancy Pelosi v Bruslju zagotovila podporo ZDA transatlantskemu zavezništvu

Demokratska predsednica predstavniškega doma v ameriškem kongresu Nancy Pelosi je na obisku v Bruslju zagotovila široko in dolgotrajno podporo ZDA transatlantskemu zavezništvu.

20

Slovenci na Evrovizijo pošiljamo že četrti par

Zala Kralj in Gašper Šantl bosta med najmlajšimi pari, ki so stali na evrovizijskem odru – seštevek njunih let je komaj 42 –, sicer pa je bilo izvajalcev, ki jih je povezovala tudi ljubezen, na največjem glasbenem spektaklu stare celine že kar nekaj.

14

Po Hrvatih zeleno luč za VAR prižgali tudi Srbi

Potem ko bodo videotehnologijo VAR v sezoni 2019/20 uvedli v hrvaški nogometni ligi, so vse bližje temu tudi v srbski. Združenje superlige in prve lige v Srbiji je namreč na skupščini izglasovalo, da se lotijo tega projekta.

6

Evropske poslance bomo izbirali zadnjo nedeljo v maju

Pred majskimi volitvami v Evropski parlament bodo 25. februarja začeli teči roki za izvedbo volilnih opravil. DVK je določil roke za izvedbo volilnih opravil.

1

Srečko Kosovel

O, kako majhna / je trafika / v primeri s soncem. / Človek je kakor martinček, / ki ima rad sonce. / In vendar. / Sonce gre za menoj.

Vatikan priznal, da ima tajne smernice za duhovnike z otroki

Vatikan je prvič priznal obstoj tajnih smernic za duhovnike, ki prekršijo celibat in postanejo očetje. Ob tem pa je Cerkev zavrnila javno objavo teh nasvetov, češ da gre za notranje zadeve.

31

Člani odbora za kulturo so v prihodnje za realnejši Nacionalni program za kulturo

Odbor za kulturo se je na seji seznanil s poročilom o izvajanju Nacionalnega programa za kulturo (NPK) 2014-2017 za leti 2016 in 2017. Člani odbora so ob poročilu ministrstva ugotovili, da je bila v celoti izvedena slaba četrtina ukrepov iz programa.

2

Nagradna igra: Z MMC-jem na Antivalentinov koncert Eda Maajke, Elemental in Klemna Klemna

Po Zagrebu, kjer se je dogodek že uveljavil, se Antivalentinovo letos širi tudi v Ljubljano. Dva glasbena večera za vse drugače zaljubljene bosta potekala v Cvetličarni, kjer bodo nastopila zveneča imena alternativne glasbe.

1

Zdravnika Janša in Malovrh v sojenju zaradi preskakovanja čakalnih vrst nista priznala krivde

Zdravnika Rado Janša in Tomaž Malovrh, ki ju obtožnica bremeni nedovoljenega sprejemanja daril, krivde nista priznala.

7

ZN zaskrbljen zaradi 200 družin, ki naj bi bile ujete na zadnjem območju pod IS-jem

Združeni narodi so izrazili zaskrbljenost nad usodo okoli 200 družin, ki naj bi bile ujete na zadnjem majhnem območju v Siriji, ki je še pod nadzorom t. i. Islamske države (IS).

39

Pri Novem mestu obsežen požar, zagorel obrat kmetijske šole Grm

V Sevnem pod novomeško Trško goro je nekaj po 14. uri zagorelo v delu šole Centra biotehnike in turizma Grm oz. v šolskem obratu za predelavo sadja. Škode je skoraj milijon evrov, je poročal Radio Slovenija.

2

O poslancu, ki je ukradel sendvič in vsem povedal, da ga je

Slovenijo je pretresel dogodek, ko je poslanec v trgovini izmaknil sendvič. In nato na parlamentarnem zasedanju povedal, da ga je.

4

Napaka v finalu Meti Hrovat vzela medaljo mladinskega SP-ja

Meta Hrovat je imela lepo priložnost, da postane svetovna mladinska prvakinja v veleslalomu. Na prvi progi je bila v Val di Fassi najhitrejša, v finalu pa je odstopila.

10