Zadnjih 20 novic

Novice

Policisti prijeli 27-letnega ponarejevalca potrdil o šolanju
Kriminalisti so razkrili 27-letnega državljana BiH, ki je med letoma 2016 in 2017 prodajal ponarejena potrdila o vpisu na izobraževalne ustanove, s katerimi so potem kupci dokazovali status dijaka ...

Novice

Primož Ulaga
Skok tehnično ni tako narejen, kot bi moral biti. Skoči narobe ... ne vem, zakaj. Znal je prav. Če sem zelo kritičen: skoči, kot bi se bal, pa vem, da se ne.

Zabava

Ed Sheeran proti pupkom - kdo bo potegnil krajšo?
Britanskemu glasbeniku Edu Sheeranu bi lahko načrte, da za poroko s Cherry Seaborn na svojem posestvu v Suffolku zgradi kapelico, prekrižali ... pupki.
2

Novice

Evropski denar za drugi tir do referenduma deloma zamrznjen
Evropska komisija je dokončno potrdila vse potrebno v povezavi s 44 milijoni evrov za pripravljalna dela za projekt drugi tir.
5

Novice

Ovrednotenje poezije kot simbola ustvarjalnosti človeškega duha
Kot je znano, je prvi pomladni dan za svetovni dan poezije razglasil Unesco, in sicer leta 1999, da bi izrazil podporo jezikovni raznolikosti v pesniškem jeziku in ovrednotil poezijo kot simbol ...

Novice

Ptujski urgentni center korak bližje k izgradnji
Soglasje vlade za gradnjo ptujskega urgentnega centra bo podano takoj, ko občini Podlehnik in Destrnik posredujeta svoji pogodbi o sofinanciranju.

Novice

Nov samomorilski napad v Kabulu: najmanj 29 mrtvih, 52 ranjenih
V afganistanskem glavnem mestu Kabul je bilo v samomorilskem napadu ob prazniku nauruz v počastitev začetka pomladi po podatkih afganistanskega ministrstva za zdravje ubitih najmanj 29 ljudi, 52 jih ...
1

Kultura

Vila Rafut: ministrstvo je za hiter prenos lastništva na novogoriško občino
" Če bo Mestna občina Nova Gorica nemudoma pripravila in predložila naložbeni program, iz katerega bo razviden namen, torej vsebina, finančna konstrukcija in terminski načrt, je lahko prenos izveden ...

Novice

Solidarnost na volitve sama ali z Združeno levico-DSD
V volilno tekmo na parlamentarnih volitvah bo kot dedinja vstajniškega gibanja vstopila tudi stranka Solidarnost, saj so v stranki prepričani, da so vstajniške zahteve ostale neizpolnjene.
13

Novice

Restorers presented three baroque works in St. Nicholas Cathedral
The Cathedral of St. Nicholas at Kapitelj in Novo Mesto now has three more restored baroque paintings on canvas. New insights about these works of art were discovered during their restoration.

Kultura

Danes tudi svetovni dan lutk in evropski dan stare glasbe
Leta 2003 je mednarodno združenje lutkarjev Unima današnji dan razglasilo za svetovni dan lutk, na pobudo Evropske mreže za staro glasbo pa je današnji dan od leta 2013 tudi evropski dan stare glasbe.

Novice

Salaries rise as they return to the level before the crisis, not due to a pay increase
The government and unions have cancelled the extension of lower salary regulations and other austerity measures for the year 2016, when employees got more money in their pockets for the first time.

Šport

Klemen Bauer bo bojkotiral finale v Rusiji
Biatlonec Klemen Bauer se je odločil, da bo bojkotiral finale svetovnega pokala v Rusiji, ki je na sporedu ta konec tedna.
54

Novice

Velenjska občina vložila tožbo zoper Termoelektrarno Šoštanj
Velenjska občina je vložila tožbo proti Tešu zaradi neizplačila odškodnine v vrednosti 750.000 evrov za škodo v letu 2016, in sicer zaradi uporabe infrastrukture med gradnjo bloka 6. V imenu Občine ...
4

Zabava

Kje raste najvišja smreka v Sloveniji? Kje pa najstarejši macesen?
Če boste kdaj nastopili v kakšnem kvizu, vam utegne prav priti ta zanimiv podatek iz slovenskih gozdov: z nazivom najvišjega drevesa v Sloveniji se ponaša Sgermova smreka na Ribniškem Pohorju, ki je ...
8

Novice

Ameriška policija ubila osumljenca za bombne napade v Teksasu
V policijski akciji v Austinu je bil ubit domnevni bombni napadalec iz Teksasa, ki naj bi bil odgovoren za niz eksplozij v tej ameriški zvezni državi. V eksplozijah sta umrla dva človeka.
19

Šport

Na preizkusu v Planici poleteli 222 metrov
V vetrovni Planici so uspešno opravili preizkus letalnice, na kateri bodo v četrtek kvalifikacije za petkovo popoldansko tekmo smučarjev skakalcev.
60

Novice

Bruselj o avstrijskih otroških dodatkih: Migranti upravičeni do enakih kot domačini
Evropska komisija je glede nižjih otroških dodatkov za delavce migrante v Avstriji poudarila, da pogodba o EU-ju prepoveduje vsakršno neposredno ali posredno diskriminacijo delavcev na podlagi ...
53

Novice

Nigerija: Del ugrabljenih deklet se je vrnil
Kot pravijo očividci, so se nekatera od 110 deklet, ki so bila prejšnji mesec ugrabljena v šoli v mestu Dapchi na severovzhodu Nigerije, v sredo vrnila.

Šport

Rhein-Neckar v Kielce z amatersko ekipo
Liga prvakov je v vseh športih najpomembnejše tekmovanje. Nekoliko drugače je očitno v rokometu.
13
Izjava dneva
link
Primož Ulaga
21. marec 2018 ob 13:33 Skok tehnično ni tako narejen, kot bi moral biti. Skoči narobe ... ne vem, zakaj. Znal je prav. Če sem zelo kritičen: skoči, kot bi se bal, pa vem, da se ne.
Več novic ...
Kazalo