Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Vojna v Gazi Netanjahu razpustil vojni kabinet

Izraelski predsednik vlade Benjamin Netanjahu je razpustil šestčlanski vojni kabinet. Poteza je bila po odhodu člana kabineta in nekdanjega generala Benija Ganca pričakovana.

24

Evropa Grška obalna straža naj bi prebežnike metala čez krov, pravijo priče

Grška obalna straža naj bi v treh letih v Sredozemskem morju povzročila smrti več deset prebežnikov, vključno z devetimi, ki naj bi jih namerno vrgla čez krov, je poročal BBC.

43

Umetne oploditve Želja po otroku: "Kot da bi šlo za žalovanje za svojimi otroki, ki se nikoli ne bodo rodili."

"Velikokrat sem bila deležna direktnih vprašanj, ali sem noseča. Ti ljudje seveda niso vedeli, da sem morda prav ta dan začela krvaveti po tretjem poskusu umetne oploditve," nam je zaupala sogovornica, ki je z nami delila svojo izkušnjo o postopku OBMP.

130

Svet Izdatki za jedrsko orožje so se v petih letih povečali za tretjino

Poročila mednarodnih organizacij kažejo, da so v zadnjih petih letih države z jedrskim orožjem ob vse večjih geopolitičnih napetostih posodobile svoje zaloge in povečale izdatke za jedrsko orožje za tretjino.

25

Andraž Šporar "Že prvi polčas je nakazal, da so Danci zelo ranljivi v obrambi"

"Dokazali smo, da premoremo dovolj kakovosti, da nismo le sodelujoči, ampak lahko na evropskem prvenstvu tekmujemo za točke," je po remiju proti Danski razmišljal Andraž Šporar. Tudi sam bi lahko dosegel zadetek. Ni ga, toda nova priložnost bo že kmalu.

49

Novice

Seja DZ-ja Golob o stavkah v javnem sektorju: Zakaj sindikati ne dajo prednosti najslabše plačanim uslužbencem?

DZ je redno junijsko sejo začel s poslanskimi vprašanji premierju Robertu Golobu, ki odgovarja na vprašanja v zvezi z nasiljem v šolah, ureditvijo enotnega plačnega sistema v javnem sektorju in okrnjeno dostopnostjo javnih storitev zaradi stavk.

21

Črna kronika Za posledicami prometne nesreče umrla sopotnica na skuterju

V bližini naselja Krapje v Prlekiji se je v soboto malo po 18. uri zgodila prometna nesreča, za posledicami katere je umrla 14-letnica.

Azija z Oceanijo Singapur hiti s čiščenjem obale po razlitju nafte

Singapurske oblasti nadaljujejo čiščenje razlite nafte, ki je nekaj dni po ladijski nesreči obarvala obalo na jugu države. Večje škode na okolju niso zaznali, vendar so plaže na južni obali države še vedno zaprte.

2

Šport

EP v nogometu Ko je trema popustila, je Slovenija postala igriva

Slovenija in Danska sta si razdelili točke na koncu svojega uvodnega dvoboja na Euru, a ni bilo dvoma, kdo je bil bolj zadovoljen na tribunah in na igrišču.

101

Janža slovenski junak Točka, velika kot Triglav!

Z golom Erika Janže v 77. minuti je Slovenija na uvodni tekmi evropskega prvenstva v Nemčiji iztržila remi (1:1) proti Danski, ki je imela do takrat vse niti v svojih nogah. A v zaključku so za točko celo bolj trepetali Danci.

1246

EP v nogometu Kek: Poljub sreče nas je nagradil za vse opravljeno delo

"Ves čas sem imel občutek, da ne morem te tekme izgubiti. Navijači, ko ti na takšen način pomagajo ... Toliko nasmejanih obrazov, toliko sporočil. Hvala vsem navijačem," je bil po neodločenem izidu vzhičen selektor Matjaž Kek.

89

EP v nogometu Rezervist Tadić odkrito Stojkoviću: Brez lažne skromnosti, mislim, da sem najboljši

Naslednji nasprotnik slovenskih nogometašev je Srbija, ki je namučila enega izmed favoritov EP-ja Anglijo in kljub porazu požela precej pozitivne kritike srbske in druge javnosti. Slovenija bi z zmago v četrtek praktično že napredovala v osmino finala.

27

EP v nogometu Dan odpirata Romunija in Ukrajina; zvečer prenos Avstrija – Francija

Četrti dan evropskega prvenstva v nogometu prinaša tri tekme. Ob 15. uri se bosta na prizorišču naslednje slovenske tekme v Münchnu pomerili Romunija in Ukrajina. Na TV SLO 2 bo ob 21.00 prenos obračuna v Düsseldorfu med Avstrijo in Francijo.

20
Oglasno sporočilo

Po kakšni poti trajnostnega razvoja hodimo v Sloveniji?

Kako zagotoviti ugodno ter spodbudno okolje za gospodarski razvoj in hkrati slediti smernicam trajnosti, ki imajo danes osrednjo vlogo, ko pride do oblikovanja politik in strategij na vseh področjih?

Plavanje Stevens zaostal za pričakovanji; štafeta zvečer v boj za medaljo

Uvodni dan bazenskega dela evropskega prvenstva v plavanju v Beogradu se je Peter Johh Stevens spogledoval s polfinalom in normo za olimpijske igre, a se je njegov nastop na 100 m prsno končal že v kvalifikacijah.

1
Več

Kultura

Film in TV Kino Volta: "Dokumentarna fikcija" Martina Turka navdušila tudi na "Bloomovem dnevu" v Dublinu

V nedeljo se je v Dublinu iztekel šestdnevni filmski festival Bloomsday; na ta dan namreč Irska praznuje življenje Jamesa Joycea in njegov roman Ulikses. Na festivalu je nagado za najboljši celovečerec prejel film Kino Volta režiserja Martina Turka.

Knjige Ženska nagrada za Naomi Klein: za večjo zastopanost avtoric v polju stvarne literature

Naomi Klein je prvo žensko nagrado za stvarno literaturo dobila za knjigo Doppelganger, v kateri popiše svoj spust v svet spletnih dezinformacij. V leposlovni kategoriji je slavila V. V. Ganeshananthan z romanom Brotherless Night o šrilanški vojni.

3

Beremo Olga Tokarczuk: Popotovanje ljudi Knjige

Romaneskni prvenec Olge Tokarczuk, izdan leta 1989, nam predstavi malce drugačno razmišljanje na malodane klišejsko maksimo o pomembnosti potovanja in nepomembnosti oziroma banalnosti cilja.

Več

Zabava in slog

Zanimivosti Peking v znak otoplitve diplomatskih odnosov Avstraliji pošilja dve pandi

Kitajski premier Li Čjang je med svojim obiskom živalskega vrta v Adelajdi v Avstraliji ponudil, da ji pošlje dve pandi.

2

Reportaža Na Pogačarjevem trgu ob zadetku Janže deževalo pivo: "Slovenija gre naprej"

Množica navijačev je na Pogačarjevem Trgu v Ljubljani po zaspanem prvem polčasu eksplodirala, ko je Erik Janža zatresel mrežo Dancev na prvem obračunu slovenske nogometne reprezentance na Evropskem nogometnem prvenstvu v Nemčiji.

22

Znani Gordon Ramsay pretresen po "hudi" nesreči s kolesom

Gordon Ramsay je svojim sledilcem sporočil, da se počuti čisto pretresenega po "res hudi" nesreči s kolesom, ki jo je utrpel v ZDA.

5

Zanimivosti V Angliji ukrepali proti policistu, ki je namerno zbil pobeglo kravo

V Angliji so policista, ki je skušal prestreči pobeglo kravo, tako da se je zaletel vanjo, premestili na drugo delovno mesto in ne opravlja več terenskega dela, so sporočili s policije.

7

Avtomobilnost Celo letališki prevoz je lahko užitek

Mercedes-Benz razred V v ekipi Avtomobilnosti testiramo pogosto. Delo avtomobilskega novinarja zajema tudi pripravo vsebin v tujini. Po pristanku na letališču pogosto sedemo v potniško kabino tega avtomobila, ki opravlja nalogo letališkega taksija.

8
Oglasno sporočilo

Vrhunski simfonični orkestri in komorni sestavi v Zlatem in Srebrnem abonmaju Cankarjevega doma

Jeseni se obeta bogata koncertna sezona Cankarjevega doma: Zlati in Srebrni abonma ponujata niz izjemnih koncertov mednarodno priznanih umetnikov in sestavov v izjemno akustični Gallusovi dvorani.

Družabno Idrija v znamenju čipkarskega festivala: "Ljudje živijo s to tradicijo"

Idrija je konec tedna v znamenju 42. Festivala idrijske čipke. S tokratnim sloganom Pop-up čipka nagovarjajo predvsem mlade. Eden od vrhuncev je bilo državno tekmovanje v znanju klekljanja, ki se ga je udeležilo več kot 150 otrok in 16 odraslih.

Več

Uredniški izbor

Intervju Branko Šturbej: Oder je magičen prostor, kjer pozabiš na vse drugo

"Verujem v to, da gledališče raziskuje samega sebe, gledališče je še vedno v kondiciji, ker vidim, da je toliko ustvarjalcev in kreativnih ljudi, ki želijo ustvarjati. Ne nastopati, ampak ustvarjati," je optimističen Borštnikov nagrajenec Branko Šturbej.

6

Gospodarstvo Ali ima Slovenija res najvišje cene elektrike v Evropi?

Dnevna borzna cena elektrike je bila v torek v Sloveniji najvišja v EU-ju, 115 evrov za megavatno uro. Sistemski operater prenosnega omrežja Eles ob tem poudarja, da dnevna nihanja borznih cen nimajo vpliva na končne cene za gospodinjske odjemalce.

174

Evropske volitve 2024 Med novimi evropskimi poslanci tudi vplivneži, zaščitniki živali in pravic voznikov motornih vozil

Tudi na tokratnih evropskih volitvah so se v Evropski parlament uvrstili predstavniki precej nenavadnih, na videz povsem apolitičnih strank, kot so zaščitniki živali, praški avtomobilisti ali ciprski lokalni vplivnež na YouTubu.

28

Intervju Masharik: "Če je težko besedilo, ni nujno, da je taka tudi glasba"

"Pomembno mi je, da se ljudje najdejo v skladbah," pravi Maša Bogataj, ki z Luko Zemljičem in Bojanom Marinkom sestavlja skupino Masharik. Prejemniki zlate piščali za novinca leta so nedavno izdali prvenec, ki so ga uspešno predstavili v Kinu Šiška.

7
Več

Posebna izdaja

Več

Mnenje

Urban Praprotnik Kako povečati odločnost za gibanje pri starejših?

“Kaj naj naredim, da se mama, ki ima 85 let, ne bo čisto zasedela? Kako naj jo spodbudim, da se bo več gibala?” To me je na vadbi vprašala tekaška začetnica, ki je pri svojih 55 letih začela na lastni koži spoznavati koristi rednega gibanja.

4

Marko Radmilovič Zapisi iz močvirja: Padalci

Hvala bogu se je končalo. Širše sorodstvo, prijatelji, sodelavci ter birmanski boter so devetim Slovencem zrihtali službe v Bruslju in zdaj bo za nekaj časa mir. Torej se lahko posvetimo bistvenim vprašanjem.

4

Slavko Jerič Zmagovalna okna v Ligi NBA niso odprta prav dolgo, treba je izkoristiti vsako priložnost

Nekaj ur pred prvim nastopom Luke Dončića v finalu Lige NBA me je misel (ne)hote ponesla v ameriški nogomet in k Danu Marinu, enemu najboljših podajalcev v zgodovini Lige NFL.

42

Marko Radmilovič Zapisi iz močvirja: 147 medvedov

Na začetku pojasnilo za tistih nekaj sto Slovencev, ki v Ljubljani ne živijo ali ki se v zadnjih nekaj dneh niso odpeljali v prestolnico po opravkih.

3
Več
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov