Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

V Harkovu ostanki severnokorejske rakete Več mrtvih v ruskih napadih na Odeso in Harkov

V ponedeljkovem ruskem napadu na ukrajinsko pristaniško mesto Odesa je bilo ubitih pet ljudi, več kot 20 je ranjenih. Tarča ruskih napadov je bilo tudi drugo največje ukrajinsko mesto Harkov, kjer je umrl en človek.

139

Tožba Nikaragve Meddržavno sodišče od Nemčije ni zahtevalo, da prekine izvoz orožja v Izrael

Meddržavno sodišče (ICJ) je odločilo, da ne bo izdalo začasne odredbe, s katero bi Nemčiji ukazalo, da mora Izraelu nehati prodajati orožje.

10

Letalski promet Evropska komisija opozarja letalske prevoznike, naj ne zavajajo potrošnikov z "zelenimi" trditvami

Evropska komisija in nacionalni organi za varstvo potrošnikov so 20 letalskim prevoznikom poslali dopise, v katerih so poudarili več potencialno zavajajočih okoljskih trditev in jih pozvali, naj svoje prakse v 30 dneh uskladijo z zakonodajo EU-ja.

12

Herkulanej Nezadovoljen z ritmom flavtistke: dešifrirani zogleneli zvitek nemara razkriva Platonovo smrt

Znanstveniki so se nedavno lotili dešifriranja zvitkov, ki so leta 79 zogleneli na območju Herkulaneja med izbruhom Vezuva. Na enem izmed papirusov so odkrili tudi pripoved, ki nemara razkriva zadnje ure Platonovega življenja.

Prva liga Rozman: Poleti bi se lahko napolnila tudi tribuna na drugi strani

Matjaž Rozman je poleg še enega vratarja Metoda Jurharja edini, ki je bil s Celjem dvakrat državni prvak, tako leta 2020 kot letos. Poleti bo morda pri 37 letih dočakal tudi nastop v skupinskem delu enega izmed evropskih pokalov.

3

Novice

Črna kronika Pri vožnji s kajakom na reki Savi poškodovan otrok

Blejski policisti so bili okoli 12. ure obveščeni o "dogodku na reki Savi", v katerem je bil "udeležen otrok". Policisti so kraj zavarovali in opravljajo ogled.

Dostava le še do 10. maja Dostavljavec hrane Glovo zapušča Slovenijo

Ponudnik dostave hrane in drugih izdelkov na dom Glovo zapušča slovenski trg. Storitev dostave bo špansko podjetje v Sloveniji nudilo še do 10. maja do 22. ure.

204

Slovenija Odločba o plačah sodnikov ostaja neuresničena. Pogajalski skupini naj bi zavrnili neuradni predlog.

Odločba ustavnega sodišča o plačah sodnikov ostaja neuresničena že 117. dan. Iztekel se je še en rok, v katerem naj bi vlada po besedah premierja Roberta Goloba pripravila osnutek intervencijskega zakona, s katerim bi popravili plače sodnikov.

1

Šport

SP v hokeju Slab začetek, dober konec in obvezne tri točke v lasti risov

Obratna zgodba slovenske hokejske reprezentance kot ob presenetljivem nedeljskem porazu z Južno Korejo. Romunija je povedla v 4. minuti, a na koncu je Slovenija s 6:1 (streli 47:10) slavila na drugi tekmi svetovnega prvenstva Divizije I, skupine A.

144

Dirka po Italiji Pogačar dosanjal svoj prvi Giro: "Upam, da nam bo ta mesec uspelo nekaj posebnega"

Z le desetimi tekmovalnimi dnevi in kar sedmimi zmagami odhaja Tadej Pogačar na start 107. Dirke po Italiji, ki se bo v soboto začela v Torinu. "Sem svež in pripravljen na svoj prvi Giro. To je dirka, o kateri sem že dolgo sanjal."

48

Prva liga Maribor potrdil napredek v pogovorih: Ilicali ustrezen dolgoročni partner, a zgodba še ni zaključena

Turški poslovnež Alcun Ilicali bo postal vlagatelj v NK Maribor, je v ponedeljek osebno zatrdil v pogovoru oddajo Pod prečko na Sportklubu. Direktor kluba Bojan Ban je v odzivu za MMC potrdil napredek v pogovorih, ki pa se nadaljujejo in še niso končani.

74

Tenis Slovenke novembra pred domačim občinstvom proti Nizozemkam

Slovenska ženska teniška reprezentanca bo dvoboj za obstanek med svetovno elito pokala Billie Jean King igrala novembra doma proti Nizozemski.

Intervju Ropret: Upal na večjo minutažo, a trener je imel očitno prav

"Upal sem na večjo minutažo, a trenerju ne gre oporekati, Perugia je pobrala vse, kar se je dalo," se je Gregor Ropret ozrl na pravkar končano sezono, v kateri ni dobival veliko priložnosti. A to, kot pravi, ne bo ovira za reprezentančne akcije.

3
Oglasno sporočilo

Sistemi za sanacijo kapilarne vlage

Mapeieve rešitve za sanacijo težav, povezanih z vlago, ki omogočajo obnovo vseh vrst zidov: tako novejših kot zgodovinskih objektov.

Kdor prej pride, prej melje V četrtek zadnja priložnost za vstopnice za Euro 2024

Evropska nogometna zveza bo v četrtek dala v prodajo več kot 100.000 vstopnic za evropsko prvenstvo v Nemčiji. Spletna prodaja se bo začela ob 11. uri.

Več
Mobile

Kultura

Pisatelji z območja nekdanje Jugoslavije Poziv srbski vladi in predsedniku Vučiću, naj sprejmeta spravo kot edino mogočo rešitev

Skoraj 100 pisateljev z območja nekdanje Jugoslavije, ki so člani Mednarodnega PEN-a, s podpisi pozivajo k miru na Zahodnem Balkanu ter v svojem zapisu opozarjajo svet na jasno in aktualno nevarnost oboroženih spopadov na tem območju.

8

Berlinski teden oblikovanja Zobna ura, Čebelino in čilimi: mladi slovenski oblikovalci na razstavi v Berlinu

V okviru Berlinskega tedna oblikovanja je na ogled razstava Next: Young European Design, na kateri iz Slovenije sodelujejo Studio Prapra z Zobno uro, Rok Oblak s Čebelinom in oblikovalska znamka Kobeiagi Kilims.

Arhitektura Znan je izvajalec gradbeno-obrtniških del za prenovo Palače Cukrarna, ki jih bodo zagnali junija

MOL je za izvajalca gradbeno-obrtniških del za prenovo Palače Cukrarna izmed šestih ponudnikov izbral podjetje Makro 5 gradnje iz Kopra, ki je pripravilo ponudbo za 6,74 milijona evrov z DDV-jem. Dela bodo izvedena po načrtih biroja Scapelab IN.

7
Več

Zabava in slog

"V redu sem, hvala" Veder kralj Karel III. se je vrnil k opravljanju javnih dolžnosti, obiskal je bolnišnico

Britanski kralj Karel III. se je po daljšem premoru le vrnil k javnemu opravljanju uradnih dolžnosti. Med prvo tovrstno dejavnostjo se je odločil obiskati bolnišnico, ki zdravi tiste, ki so zboleli za rakom. Videti je bil zdrav in dobro razpoložen.

4

Dražba Scenarij, glasbila in podpisi: zvezdniki zbirajo denar za otroke z vojnih območij

Do 16. maja poteka dobrodelna dražba britanske organizacije War Child, na kateri ponujajo okoli 70 predmetov filmskih in glasbenih zvezdnikov – tudi izvirni scenarij filma Pravzaprav ljubezen, oblačila iz Krone, kitaro Eda Sheerana in bobne Coldplayev.

Kot iz grozljivke Deklica potožila o pošastih v omari – v steni je bilo več deset tisoč čebel

Triletna Američanka je več mesecev zatrjevala, da so v njeni omari pošasti. Starša ji nista verjela, mama pa je nekega dne opazila, da blizu podstrešja letijo čebele. Čebelar je v steni dekličine sobe odkril približno 65.000 čebel in 45 kilogramov satja.

5

Dosežek in pol Slovenski ješprenj zasedel tretje mesto na Nasinem tekmovanju

Študenti BIC-a Ljubljana so se na Nasinem tekmovanju v zgodovino zapisali kot edini Neameričani, ki se jim je uspelo uvrstiti v finale. Čeprav niso zmagali in tako jed iz ješprenja ne bo del jedilnika astronavtov, so na koncu zasedli odlično tretje mesto.

7

Burbonke in druge vrtnice V Novi Gorici diši festival vrtnic

V Novi Gorici poteka 19. festival vrtnic, ki vključuje številne kulturne in kulinarične dogodke ter delavnice. V ospredju so tradicionalni ogledi rožnih nasadov v mestu in burbonk na vrtu samostana Kostanjevica. Prvič je tam razstava naravnih parfumov.

2
Oglasno sporočilo

Novi VW Tiguan – SUV, ki ste si ga vedno želeli

Eleganten in dinamičen, predvsem pa impresiven. Z vseh strani. Zunaj in znotraj. Preverite, zakaj je novi Volkswagen Tiguan idealen avtomobil za številne voznike in sopotnike.

Avtomobilnost Evropa močno zaostaja z gradnjo polnilne infrastrukture za e-vozila

V Evropi bi morali imeti do leta 2030 postavljenih že 3,5 milijona polnilnih mest za električna vozila. Trenutni tempo postavitve močno zaostaja za cilji, opozarjajo proizvajalci avtomobilov.

16
Več

Uredniški izbor

Odzivi "Riera bi rekel, da moramo sanjati o velikih stvareh, da bi do njih tudi prišli"

Če je bil prvi naslov Celjanov pred štirimi leti nogometna romantika, kot se je izrazil eden od navijačev, je bil letošnji pričakovan in plod za slovenske razmere velikih vložkov. Po njem je zadišalo že lansko pomlad, potrdili so ga včeraj proti Olimpiji.

52

Dan upora proti okupatorju Vojna skozi otroške oči: Ko bi pa vedeli, kaj nas čaka, bi se še bolj bali

Po drugi svetovni vojni smo verjeli, da se takšne grozote ne bodo več ponovile, se strinjajo stanovalci Doma starejših Fužine, še zadnja generacija, ki je to vojno doživela in z njo izgubila brezskrbno otroštvo. A žal se strahote dogajajo tudi danes.

39

Gledamo Razstava van Gogha v Trstu: poplava informacij zasenči potezo velikega revolucionarja umetnosti

Čeprav prinaša razstava v tržaškem Muzeju Revoltella v našo bližino dela iz druge največje zbirke Vincenta van Gogha na svetu, pa žal zamudi priložnost, da ob srečanju z enim najbolj cenjenih umetnikov vseh časov vzpostavi pristno vizualno izkušnjo.

12

Okolje “Ne moremo biti prepričani, da bo poletje 2024 vroče, a kaže se jasen nagib k toplejšim poletjem"

Služba EU-ja za spremljanje podnebnih sprememb Copernicus je v ponedeljek predstavila poročilo o stanju podnebja v Evropi za leto 2023 in nazorno predstavila množico podnebnih pretresov, ki so se lani na tej celini odrazili kot ekstremni vremenski pojavi.

61
Več

Televizija Slovenija

Radio Slovenija

Posebna izdaja

Več

Mnenje

Urban Praprotnik V čem je maraton podoben rojevanju?

Ni redko, da si maratonec, ko prečka ciljno črto, reče: “Nikoli več.” Potem pa se čez nekaj dni že prijavlja na novega. Je pri tem maraton kaj podoben rojevanju?

3

Mojca Širok Vsega je kriv Bruselj

Vsega je kriv Bruselj – to bi bil naslov podkasta, ki sva ga načrtovala z mojim dopisniškim kameradom Igorjem Juričem.

72

Slavko Jerič Zgodovinska prevlada Pogačarja in van der Poela

Kolesarstvo že dolgo ni bilo na tako visoki, razširjeni in specializirani ravni, kot je danes, ravno zato je tako težje razumeti, zakaj Mathieu van der Poel in Tadej Pogačar tako prevladujeta na spomenikih, se pravi najpomembnejših enodnevnih dirkah.

31

Marko Radmilovič Zapisi iz močvirja: Espe popoldne

Zadnje dni nas je pretresla novica, da ima eden najvidnejših in najvišjih sodnikov v državi – espe! Predsednica parlamenta, tudi sama sodnica, a brez espeja, se je tako razhudila, da je zahtevala, da sodnik odstopi.

3
Več
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov