Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Slovenske avtoceste Avtovlečne goljufije: voznikom v težavah ponudijo ugodno pomoč, nato izstavijo veliko višji račun

Pojavlja se vse več opozoril, da so predvsem tuji vozniki, ki zaradi okvare vozila obtičijo na slovenskih avtocestah, večkrat žrtve goljufij avtovlečnih služb, ki so pri njih pred pooblaščenimi izvajalci. AMZS, Dars in policija pozivajo k previdnosti.

114

EU Borrell: Prihodki od ruskega premoženja že prihodnji teden na voljo za pomoč Ukrajini

Prva sredstva, pridobljena z upravljanjem zamrznjenega ruskega premoženja, bodo že prihodnji teden na voljo za vojaško podporo Ukrajini, je ob prihodu na zasedanje zunanjih ministrov EU-ja povedal visoki zunanjepolitični predstavnik Unije Josep Borrell.

11

Bližnji vzhod Med hadžem umrlo 1300 romarjev, večinoma zaradi vročine. Države začele sprejemati ukrepe.

Savdska Arabija je potrdila, da je med hadžem v državi umrl najmanj 1301 človek, v večini naj bi šlo za neregistrirane romarje, ki so v izjemni vročini prehodili dolge razdalje.

13

DYE 2 Zamrznjena relikvija iz obdobja hladne vojne

V pripravah na prečkanje Grenlandije sem se najbolj veselil obiska postaje DYE 2. Gre za eno od sedmih radarskih postaj, ki so jih Američani na tem širšem območju postavili v času hladne vojne.

Nov praznik v Stožicah Lepo darilo za spričevalo: podpis odbojkarskih vzornikov

Še eno izjemno zmago so v Stožicah slavili slovenski odbojkarji, ki igrajo na takšni ravni kot še nikoli. Dvoboj s Srbi je razvnel strasti, odločal je peti niz, v katerih so Slovenci v letošnji Ligi narodov velemojstri.

12

Novice

Evropa Volkovi v francoskem živalskem parku napadli žensko

Trije volkovi so v živalskem parku v predmestju Pariza napadli 36-letno žensko, ki je utrpela hude poškodbe in ostaja na intenzivni negi.

40

Evropa V napadih na policijo, cerkvi in sinagogo v Dagestanu najmanj 19 mrtvih

V nedeljskem napadu na policiste, cerkvi in sinagogo v večinsko muslimanski ruski republiki Dagestan v Severnem Kavkazu je bilo po zadnjih podatkih ubitih najmanj 19 ljudi. Umrlo je tudi pet napadalcev, protiteroristična operacija pa je zdaj končana.

58

Črna kronika Po trku v prometni znak umrl 40-letni motorist

V Topolšici se je v nedeljo popoldne smrtno ponesrečil 40-letni motorist, državljan Bosne in Hercegovine, ki je zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo zapeljal z vozišča in trčil v prometni znak.

Šport

11 od 12 Zmaga slovenskih odbojkarjev z majhno lepotno napako

Slovenski odbojkarji so v izjemnem vzdušju polnih Stožic s 3:2 na kolena spravili še Srbijo in skupinski del elitne Lige narodov končali na prvem mestu. Na zaključnem turnirju v Lodžu se bodo v četrtfinalu v petek srečali z Argentino.

146

Navidezna dirka Izberite svojo ekipo na Touru in se potegujte za kolo!

V soboto se bo začela 111. kolesarska Dirka po Franciji, z njo pa tudi Navidezna dirka, igra, v kateri se lahko preizkusite v vlogi direktorja moštva. Sestavite ekipo in tekmujte z drugimi uporabniki.

3

EP 2024 Hytner: Angleška javnost proti Sloveniji pričakuje ne le rezultat, tudi igro

V torek bo za slovensko reprezentanco na tem evropskem prvenstvu napočil dan resnice. V Kölnu se bo Slovenija v zadnji tekmi skupinskega dela pomerila s staro znanko Anglijo. Reprezentanco bo znova bodrilo ogromno navijačev.

24

EP 2024 Varga z zlomom več obraznih kosti in pretresom možganov

Na dvoboju med Madžarsko in Škotsko se je zgodila huda poškodba napadalca Barnabasa Varge. Po predložku s prostega strela je madžarski napadalec padel v kazenskem prostoru po trku s škotskim vratarjem Angusom Gunnom in ostal negiben na igrišču.

10

Boj na daljavo za osmino finala Slovenija četrta med tretjeuvrščenimi ekipami

V izločilne boje evropskega prvenstva v nogometu se bo uvrstilo 16 reprezentanc, kar pomeni, da je prostor tudi za štiri ekipe, ki bodo predtekmovanje končale na tretjem mestu.

62
Oglasno sporočilo

Doživljenjski Office 2021 in Windows 10/11 že od 8 evrov na Keysoff.

Pri dobrem opravljanju dela, učinkovitem opravljanju nalog in študiju vam nič ne bo pomagalo tako kot Microsoftovi delovni programi.

EP 2024 Füllkrug v 92. minuti Nemčiji zagotovil prvo mesto v skupini A

Nemški nogometaši se v izločilne boje evropskega prvenstva podajajo s prvega mesta v skupini A, potem ko so v Frankfurtu remizirali s Švicarji. Za 1:1 je v sodnikovem dodatku zadel rezervist Niclas Füllkrug.

91
Več

Kultura

Na Prvem in Arsu Radijske igre v tem tednu: Ko Martin Krpan uzre svobodno sonce in Lepa Vida izgine v izginjevalniku

Ta teden sklepa prvi poletni mesec v letu, ki s pogledom z začetnega roba na dva dolga poletna meseca vedno vzbudi skrajno nenavaden, samosvoj, malo melanholičen občutek.

1

Knjige Kresnik za najboljši roman Anji Mugerli za roman Pričakovanja

Čast prižiga letošnjega kresnega ognja je pripadla Anji Mugerli, ki je nagrado kresnik prejela za roman Pričakovanja, v katerem tematizira neplodnost in umetno oploditev.

6

Dediščina Zgodba vile Rafut – pod kakšnimi vplivi je nastala in kako stavbo opredeljuje tuja stroka?

Po končani prenovi parka Laščakove vile na Rafutu pri Novi Gorici, ki je predviden tudi kot eno od osrednjih prizorišč EPK-ja 2025, se bo prihodnje leto začela še prenova vile. Kakšna je pravzaprav zgodba te zanimive stavbe?

3
Več

Zabava in slog

Zvok časa Album x Eda Sheerana je dopolnil deset let

Pred desetletjem je 23. junija Ed Sheeran izdal svoj drugi album. Plošča, ki ji je britanski glasbenik nadel naslov x, kar se prebere kot Multiply, in na kateri sta tudi uspešnici Thinking Out Loud in Photograph, je bila mednarodni komercialni uspeh.

Družabno "Slovenci nismo smučarski, ampak nogometni narod"

V Sloveniji trenutno vlada nogometna evforija. Dogajanje na Euru 2024 spremlja nepregledno število ljudi, od najmlajših do najstarejših. Med njimi najdemo tudi takšne navijače, ki naše športnike v ekipnih ali posameznih panogah spremljajo ves čas.

15

Zdravstvene težave Willie Nelson zaradi bolezni odpovedal prve nastope turneje, vrnil naj bi se kmalu

Legendarni kantri pevec, 91-letni Willie Nelson, je moral zaradi zdravstvenih težav odpovedati prve nastope turneje Outlaw Music Festival Tour, na kateri bi moral pred dnevi prvič nastopiti ob boku Boba Dylana in Roberta Planta.

Vrvež v moji glavi 2 Animirana uspešnica po dveh tednih pokorila trg in je na poti k milijardnemu zaslužku

Po samo dveh tednih po premieri se ameriški animirani film Vrvež v moji glavi 2 dviga nad preostale kot najbolj dobičkonosen film leta. V dveh tednih je film na mednarodnem trgu zbral kar 680 milijonov evrov.

1

Avtomobilnost Vsak tretji Evropejec pripravljen na nakup električnega avtomobila

Raziskava Evropske opazovalnice za alternativna goriva (EAFO) je pokazala, da tretjina od 19.000 Evropejcev vključenih v raziskavo, razmišlja o nakupu popolnoma električnega avtomobila v naslednjih petih letih. V Sloveniji je ta delež 16 odstotkov.

14
Oglasno sporočilo

65. Jazz festival Ljubljana od 10. do 13. julija

6 odrov, 20 koncertov s skoraj 100 nastopajočimi iz več kot dvajsetih držav.

Znani Oboževalci nad Ronalda: Od presrečne deklice do fantiča s telefonom. Za konec pa še kup vdorov.

Cristiano Ronaldo je bil med sobotno tekmo s Turčijo v središču pozornosti oboževalcev – neka deklica se ga je vzhičena dotaknila, deček pa pritekel na igrišče in z njim posnel selfi. Po ljubkem navdušenju otrok pa je vtis pokvarilo še pet incidentov.

26
Več

Uredniški izbor

Intervju z Zachom Keeshigom Od rezervata do naslovnic: Kako kanadski staroselski kuhar pomika meje in celi travme preteklosti

Zach Keeshig se v teh dneh ne more pritoževati – odpira restavracijo s "progresivno staroselsko kuhinjo", je na naslovnicah kanadskih revij in uvrščen med najobetavnejše kuharje. A kot mnogi staroselci se tudi on ne more povsem otresti travm preteklosti.

15

Intervju: Vinci Vogue Anžlovar "Tečem častni krog"

"Sve je elektricitet." To je iz mojega filma Dedek gre na jug. V filmu Boris pravi: "Že stokrat sem si želel, da bi se vse končalo, in še ko se mi želja uresniči, ne gre brez bolečine, je treba crkavati." In eno leto pozneje sem začel crkavati.

Slovenija Vladno gradivo o pokojninski reformi: podaljšanje obdobja izračuna in novi viri financiranja

Na prvi seji se je sešla pogajalska skupina socialnih partnerjev o pokojninski zakonodaji. Vsi se strinjajo, da gre za izjemno pomembno vsebino, o pogajalskih izhodiščih pa ne želijo govoriti. Na Radiu Slovenija so pridobili interno gradivo za razpravo.

326

Zdravje Kaj je lipedem? Ni le estetska težava na nogah, saj lahko poveča tveganje za vensko popuščanje.

Junij je mesec ozaveščanja o lipedemu. Gre za kronično metabolno motnjo maščobnega tkiva na nogah. Ne gre za klasično debelost in ga zato ni mogoče odpraviti z dieto in fizično dejavnostjo. Poleg estetske problematike je stanje tudi boleče in neprijetno.

3
Več

Posebna izdaja

Več

Mnenje

Slavko Jerič Primer Dončić: Ujetost v zadnji trenutek lahko prekrije pravo oceno

Hiter razvoj družbenih omrežij ima veliko različnih vplivov na naša življenja. Poleg količine časa, ki jim ga nameni nemalo ljudi, je treba poudariti tudi "vpliv zadnjega trenutka". Dober primer je Liga NBA.

117

Marko Radmilovič Zapisi iz močvirja: Težke dileme

Tedensko izkazovanje nezadovoljstva z našim premierjem je pretekle dni prineslo zanimivo epizodo, ki je nekoliko drugačna od običajnih.

5

Urban Praprotnik Kako povečati odločnost za gibanje pri starejših?

“Kaj naj naredim, da se mama, ki ima 85 let, ne bo čisto zasedela? Kako naj jo spodbudim, da se bo več gibala?” To me je na vadbi vprašala tekaška začetnica, ki je pri svojih 55 letih začela na lastni koži spoznavati koristi rednega gibanja.

4

Marko Radmilovič Zapisi iz močvirja: Padalci

Hvala bogu se je končalo. Širše sorodstvo, prijatelji, sodelavci ter birmanski boter so devetim Slovencem zrihtali službe v Bruslju in zdaj bo za nekaj časa mir. Torej se lahko posvetimo bistvenim vprašanjem.

4
Več
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov