Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Remi zagotovo pelje v osmino finala V središču Kölna glasbena veselica, bo zvečer še športna?

Slovenski nogometaši bodo ob 21.00 v Kölnu igrali proti Angliji, vsaj s točko si bodo zagotovili zgodovinski preboj v izločilne boje. Sredi dneva je bilo veselo že v središču Kölna, kjer je navijače na noge dvignila glasbena skupina Siddharta.

119

Evropska unija Dogovor naj bi bil sklenjen: Ursuli von der Leyen se obeta še en mandat na čelu Evropske komisije

Pogajalci strank EPP, S&D in Renew so po navedbah virov pri EU-ju dosegli dogovor o tem, da bo nemška političarka Ursula von der Leyen še naprej vodila Evropsko komisijo. Vodenje Evropskega sveta naj bi prevzel socialist Antonio Costa.

137

Vojna v Ukrajini ICC izdal nalog za aretacijo Šojguja in Gerasimova. Zelenski po kritikah zamenjal generala.

Mednarodno kazensko sodišče (ICC) je izdalo naloga za aretacijo nekdanjega ruskega obrambnega ministra Sergeja Šojguja in načelnika generalštaba ruske vojske Valerija Gerasimova, očita jima vojne zločine v Ukrajini.

10

Vojna v Gazi V izraelskem napadu domnevno ubitih deset družinskih članov vodje Hamasa, tudi njegova sestra

Izraelske sile so zgodaj zjutraj v treh ločenih zračnih napadih na mesto Gaza ubile najmanj 24 Palestincev, med mrtvimi je tudi sestra vodje gibanja Hamas Ismaila Hanije in več drugih sorodnikov, so sporočili uradniki in zdravniki v Gazi.

8

Svet Julian Assange dosegel dogovor z ZDA: po priznanju krivde se bo lahko vrnil v domovino

Julian Assange je priznal krivdo za zaroto za širjenje zaupnih informacij o nacionalni obrambi ZDA, ob tem pa je z ameriškim pravosodnim ministrstvom dosegel dogovor, s katerim se bo izognil zaporni kazni in se po sodni obravnavi vrnil v Avstralijo.

235

Novice

Evropska unija Meloni in Orban poudarila skupna prizadevanja, a v Evropskem parlamentu se ne bosta povezala

Italijanska premierka Giorgia Meloni je madžarskega premierja Viktorja Orbana označila za partnerja znotraj EU-ja in zaveznika v Natu, obenem pa sta oba izpostavila razlike, zaradi katerih njuni stranki na ravni Evropskega parlamenta ne bosta sodelovali.

24

Znanost in tehnologija Kitajska sonda z vzorci s "temne strani Lune" uspešno pristala na Zemlji

Kitajska sonda Čang'e 6 se je z vzorci z Lune vrnila na Zemljo. Kitajska vesoljska agencija je misijo označila za popoln uspeh, saj je sonda kot prva vzorce kamnin nabrala na t. i. temni strani Lune, neraziskani strani, ki je obrnjena stran od Zemlje.

29

Čestitke in poslanice Premier Golob: Nismo velika država, a dokazujemo, da lahko tekmujemo z velikimi vizijami

Slovenija praznuje dan državnosti in s tem 33 let samostojnosti. Vse, kar smo v tem času dosegli, se prepleta v uspešno zgodbo, čeprav nismo velika velika država, pa dokazujemo, da lahko tekmujemo z velikimi vizijami, je poudaril premier Golob.

52

Šport

Prava legenda kluba "Nova" Slovencem pokazal pot, kako postati kölnski junak

Köln bo danes (tudi) slovenski, saj se je pred tekmo proti Angliji na EP-ju v nogometu v mesto tako kot v Stuttgart in München pred dnevi zgrnilo več tisoč navijačev. Imata pa dva Slovenca tu že dolgo poseben status – Milivoje Novaković in Mišo Brečko.

33

Pripravljalna tekma Slovenija znova z Litvo, tokrat še brez Dončića

Slovenski košarkarji bodo ob 18.00 v Stožicah gostili Litvo. To bo druga od treh pripravljalnih tekem pred nedeljskim odhodom v Pirej, kjer bodo kvalifikacije za olimpijske igre.

10

Skupina D, ob 18.00 Francija po prvo mesto, Poljska pa želi ubraniti čast

V Dortmundu se bo ob 18.00 začela tekma zadnjega kroga skupine D med Francijo in Poljsko. Galski petelini si bodo z zmago želeli zagotoviti prvo mesto v skupini, Poljska pa je ne glede na razplet že izpadla.

2

EP 2024 Avstrijci želijo vsaj točko, da bodo povsem mirni

Na EP-ju v nogometu se bosta ob 18. uri v Berlinu pomerili Nizozemska in Avstrija, ki je izgubila sedem zadnjih medsebojnih tekem. Oranžni so si že zagotovili osmino finala, bolj kot ne pa tudi Avstrija.

5

Odbojka Slovenci v Lodž s prepričanjem, da lahko dokončajo pravljično zgodbo

Odbojkarska reprezentanca je odpotovala na Poljsko, kjer jo v Lodžu konec tedna čaka zaključni turnir Lige narodov. "Zdaj smo tukaj, da celotno zgodbo zapeljemo do konca," je povedal bloker Jan Kozamernik.

Oglasno sporočilo

Ob vremenskih ujmah je preventiva ključna

Čeprav poletje sodi med najbolj brezskrbne dele leta, je zaradi nepredvidljivih vremenskih ujm lahko prav nasprotno.

Dirka po Franciji Vingegaard ostal brez ključnega pomočnika Kussa

Američan Sepp Kuss je zaradi dolgotrajnega okrevanja po bolezni, ki jo je staknil na Dirki po Dofineji, ostal brez nastopa na prihajajoči Dirki po Franciji, je sporočilo njegovo moštvo Visma Lease a Bike.

60
Več

Kultura

Knjige Italija, častna gostja letošnjega Frankfurtskega sejma, brez svetovno znanega Roberta Saviana

Roberto Saviano, avtor Gomore, se je znašel v središču pozornosti, ker ga niso povabili na knjižni sejem v Frankfurt, kjer bo Italija letos častna gostja. Mnogi italijanski pisatelji izražajo solidarnost, Sandro Veronesi je protestno zapustil delegacijo.

Intermedijska umetnost Nagrajenci Ars Electronice: Cern kot zgled sodelovanja kulture in znanosti

Nagrado za inovacije, ki jo podeljujeta Evropska komisija in Ars Electronica, prejmeta Cernova pobuda Arts at Cern in projekt Calculating Empires. Med častnimi omembami je tudi Robertina Šebjanič za delo o vplivu odpadkov na morske ježke.

1

Abonma Kromatika Pester repertoar skladb svetovne zakladnice in dela sodobne slovenske glasbene ustvarjalnosti

Simfonični orkester RTV Slovenija v abonmajski sezoni Kromatike napoveduje osem koncertov z bogatim repertoarjem, vključno z deli slovenskih skladateljev. Predstavili se bodo tudi mladi talenti, kot sta Nikola Pajanović in Rok Zaletel Černoš.

Več

Zabava in slog

The Who Revolucionarna Quadrophenia zdaj tudi v obliki baleta

Več kot 50 let po izidu konceptualnega, šestega, studijskega albuma zasedbe The Who, Quadrophenia, so tega v sodelovanju z gledališčem Sadler's Wells preoblikovali v balet.

Glasba The Voice of Baceprot naskakujejo veliki Glastonbury

Kultni Glastonbury bo letos prvič gostil indonezijsko zasedbo. Tri muslimanske ženske težkometalne skupine Voice of Baceprot bodo gotovo ena izmed najbolj nepričakovanih točk evropskih festivalov v zadnjih letih, a, kot pravijo, želijo razbiti stereotipe.

Zvok časa Prince pred 40 leti postregel z legendarnim albumom Purple Rain

Leta 1984 je 25. junija Prince z The Revolution v svet poslal album Purple Rain, na katerem so bile pesmi, ki so služile kot glasbena podlaga istoimenskega, z oskarjem nagrajenega filma. Glasbenik se je z njim prvič zavihtel na vrh lestvice Billboard 200.

11

Avtomobilnost BMW je izboljšal X3

BMW je predstavil posodobljeni športni terenec X3, ki prihaja z bencinskim, dizelskim in priključno-hibridnim pogonom. Ne bo pa na voljo električna izvedba iX3.

15

Taylor Swift Presenečenje na zadnjem koncertu turneje Eras v Londonu: na odru se je pojavil Travis Kelce

Na svojem zadnjem londonskem nastopu je zvezdnica Taylor Swift oboževalcem predstavila prav posebnega gosta – svojega fanta in igralca NFL franšize Kansas City Chiefs, Travisa Kelceja.

21
Oglasno sporočilo

65. Jazz festival Ljubljana od 10. do 13. julija

6 odrov, 20 koncertov s skoraj 100 nastopajočimi iz več kot dvajsetih držav.

Glasba Velike založbe tožijo zagonski podjetji za ustvarjanje glasbe z umetno inteligenco

Skupina večjih založb toži dve zagonski podjetji, ki naj bi neupravičeno uporabili dela priljubljenih umetnikov za usposabljanje svojih sistemov umetne inteligence za ustvarjanje lastne avtorsko zaščitene glasbe brez njihovega soglasja.

8
Več

Uredniški izbor

Slovenske avtoceste Avtovlečne goljufije: voznikom v težavah ponudijo ugodno pomoč, nato izstavijo veliko višji račun

Pojavlja se vse več opozoril, da so predvsem tuji vozniki, ki zaradi okvare vozila obtičijo na slovenskih avtocestah, večkrat žrtve goljufij avtovlečnih služb, ki so pri njih pred pooblaščenimi izvajalci. AMZS, Dars in policija pozivajo k previdnosti.

160

Intervju z Zachom Keeshigom Od rezervata do naslovnic: Kako kanadski staroselski kuhar pomika meje in celi travme preteklosti

Zach Keeshig se v teh dneh ne more pritoževati – odpira restavracijo s "progresivno staroselsko kuhinjo", je na naslovnicah kanadskih revij in uvrščen med najobetavnejše kuharje. A kot mnogi staroselci se tudi on ne more povsem otresti travm preteklosti.

20

Intervju: Vinci Vogue Anžlovar "Tečem častni krog"

"Sve je elektricitet." To je iz mojega filma Dedek gre na jug. V filmu Boris pravi: "Že stokrat sem si želel, da bi se vse končalo, in še ko se mi želja uresniči, ne gre brez bolečine, je treba crkavati." In eno leto pozneje sem začel crkavati.

Slovenija Vladno gradivo o pokojninski reformi: podaljšanje obdobja izračuna in novi viri financiranja

Na prvi seji se je sešla pogajalska skupina socialnih partnerjev o pokojninski zakonodaji. Vsi se strinjajo, da gre za izjemno pomembno vsebino, o pogajalskih izhodiščih pa ne želijo govoriti. Na Radiu Slovenija so pridobili interno gradivo za razpravo.

327
Več

Posebna izdaja

Več

Mnenje

Urban Praprotnik Kako pokuriti odvečno energijo?

Ali ste že videli zdravnike s čezmerno telesno maso? Čeprav so najbolj opremljeni z znanjem o človeški presnovi, ni redko, da so med njimi taki, ki so pri ohranjanju najprimernejše telesne mase precej nebogljeni.

7

Slavko Jerič Primer Dončić: Ujetost v zadnji trenutek lahko prekrije pravo oceno

Hiter razvoj družbenih omrežij ima veliko različnih vplivov na naša življenja. Poleg količine časa, ki jim ga nameni nemalo ljudi, je treba poudariti tudi "vpliv zadnjega trenutka". Dober primer je Liga NBA.

117

Marko Radmilovič Zapisi iz močvirja: Težke dileme

Tedensko izkazovanje nezadovoljstva z našim premierjem je pretekle dni prineslo zanimivo epizodo, ki je nekoliko drugačna od običajnih.

5

Urban Praprotnik Kako povečati odločnost za gibanje pri starejših?

“Kaj naj naredim, da se mama, ki ima 85 let, ne bo čisto zasedela? Kako naj jo spodbudim, da se bo več gibala?” To me je na vadbi vprašala tekaška začetnica, ki je pri svojih 55 letih začela na lastni koži spoznavati koristi rednega gibanja.

4
Več
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov