Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Gol v zadnji sekundi Karničnik odprl vrata v raj, a Slovenija na koncu ostala brez zgodovinske zmage

Slovenski nogometaši so na evropskem prvenstvu v Münchnu po golu Žana Karničnika dolgo vodili z 1:0, kazalo je na zgodovinsko prvo zmago, ki bi povsem odprla vrata v osmino finala, a Srbi so v 96. minuti po golu Luke Jovića vendarle rešili točko (1:1).

1295

Hvala, navijači! Matjaž Kek: Dokaz, kako je lahko šport krut

"Niti v enem trenutku Slovenija ni bila v podrejenem položaju, medtem ko Srbi 35 minut niso vedeli, kje so," je Matjaž Kek komentiral nesrečni remi s Srbijo. Gol v izdihljajih tekme je, kot pravi, dokaz, kako je šport lahko krut. Navijači? Fenomenalni!

111

Slovenija Raziskava: Politična stališča mladih v Sloveniji v desno, njihovo zanimanje za politiko narašča

Raziskava, ki jo je v okviru študij mladih izvedla fundacija FES, je pokazala, da se mladi v Sloveniji v povprečju nagibajo k desni sredini. Ti se nasploh bolj zanimajo za politiko, predvsem za zdravstvo, stanovanja in priseljevanje.

97

Film in TV Umrl je igralec Donald Sutherland

V 89. letu starosti je umrl legendarni igralec Donald Sutherland, ki je pustil neizbrisen pečat v franšizi Igre lakote, pa tudi v filmih JFK, MASH, Nora šola, Ducat umazanih in številnih drugih.

Skupina C Danska − Anglija 1:1 (2. polčas)

V Frankfurtu se je začela druga tekma v "slovenski" skupini C Danska - Anglija. Na zadnjem Euru sta se reprezentanci pomerili v polfinalu, "trije levi" pa so tedaj slavili po podaljšku.

59

Novice

Okolje Kaj je krivo za sluzenje morja na slovenski obali?

Na slovenski obali lahko zadnje dni opazimo sluz v morju. Kot so sporočili z Nacionalnega inštituta za biologijo, ni zdravju nevarna, lahko pa draži kožo. V preteklosti se je razbila po močnejšem vetru ali nevihtah, zato letos pričakujejo isto.

25

Vojna v Gazi Bela hiša obsoja Netanjahujeve izjave, ki trdi, da ZDA "zadržujejo" orožje za Izrael

Bela hiša je izjave izraelskega premierja Benjamina Netanjahuja, da ameriška vlada zadržuje orožje za Izrael, odpravila kot "netočne".

2
Oglasno sporočilo

Najvišje subvencije v zgodovini. Prihranite kar do 40 odstotkov.

V času, ko potrebe po trajnostni energiji rastejo in se življenjski stroški nenehno zvišujejo, postaja lastna sončna elektrarna vse donosnejša in privlačnejša izbira.

Šport

Prvi odmevi Jan Oblak: Glave gor, čez pet dni nas čaka Anglija

Po koncu tekme v Münchnu je bilo v slovenskem taboru čutiti veliko razočaranje, a kapetan Jan Oblak opozarja, da še ni vsega konec, saj Slovenijo čez pet dni čakata nova tekma in nova priložnost za preboj v osmino finala.

92

Plavanje Janja Šegel osvojila šesto mesto

Janja Šegel je na evropskem plavalnem prvenstvu v Beogradu na 200 metrov prosto s časom 1:58,91 osvojila šesto mesto. Naslov evropske prvakinje je osvojila Čehinja Barbora Seemanova (1:55,37).

2

EP 2024 Točka proti Srbiji slaba tolažba za 20.170 slovenskih navijačev v Münchnu

Sloveniji je odlično kazalo, zabavo slovenskih navijačev pa je v zadnjih sekundah tekme Slovenija - Srbija pokvaril Luka Jović, ki je zadel za izenačenje.

64

Skupina B Poslastico Španija - Italija bo sodil Vinčić

Poslastica v skupini B je na sporedu ob 21. uri. Pomerili se bosta reprezentanci Španije in Italije. Obe imata na svojem računu po tri točke, morebitna zmagovalka pa bo napredovala na vrh skupine B in v osmino finala.

1

Lestvica tretjih reprezentanc Na vrhu z eno točko Danska, Albanija in Škotska

V izločilne boje evropskega prvenstva v nogometu se bo uvrstilo 16 reprezentanc, kar pomeni, da je prostor tudi za štiri ekipe, ki bodo predtekmovanje končale na tretjem mestu.

36
Oglasno sporočilo

Energetsko učinkovite rešitve podjetja Samsung

Poleg nenehnega dela na optimizaciji energetskih sistemov Samsung ponuja vrhunske inovacije in najsodobnejše rešitve v svetu potrošniške elektronike, mobilnih naprav in klimatskih izdelkov.

Odbojka Slovenci proti Kubancem napovedujejo novo zmago

Slovenski odbojkarji so po devetih krogih vodilna reprezentanca elitne Lige narodov. Deveto zmago na desetih tekmah bodo nocoj ob 20.30 v Stožicah napadali proti Kubi, ki se še bojuje za olimpijsko vozovnico.

16
Več

Kultura

Tri razstave Trojni pogled na Adriano Maraž, svetovno uveljavljeno grafičarko. Najprej na njen "skriti opus".

Tri ljubljanska razstavišča poletje posvečajo eni vidnejših slovenskih likovnih ustvarjalk druge polovice 20. stoletja – Adriani Maraž. Predstavljajo jo skozi vse medije njenega ustvarjanja, tudi slike, ki jih je umetnica "skrivala" pred javnostjo.

Oder Nagradna igra: Na plesno predstavo Snježane Premuš Za-mišljen

Snježana Premuš predstavlja drugo delo svojega cikla projektov Dialogi, ki ga je začela razvijati pred dvema letoma. Na vrsti je plesna predstava Za-mišljen - premiera bo v soboto, vstopnice za ogled nedeljske ponovitve pa so z nekaj sreče lahko vaše.

E-knjige Izum po opozorilih pri sistemu Cobiss Ela zagotavlja najvišjo stopnjo zaščite e-knjig

Po opozorilih Zbornice knjižnih založnikov in knjigotržcev pri Gospodarski zbornici Slovenije, da sistem Cobiss Ela ne zagotavlja ustrezne zaščite avtorskih del, je Izum sporočil, da so nemudoma prešli na najvišjo zaščite e-knjig.

Več

Zabava in slog

Znani Travis Scott aretiran zaradi kaljenja javnega miru in okajenosti

Policija v Miami Beachu na Floridi je v zgodnjih jutranjih urah aretirala Travisa Scotta in proti njemu vložila ovadbo zaradi kaljenja javnega miru v okajenem stanju in motenja posesti.

Navijaški utrip Nogometna mrzlica že pred tekmo: navijaško romanje v München

Vse poti slovenskih navijačev v Münchnu so danes vodile na stadion Allianz Arena, kjer jih bo slovenske nogometaše spodbujalo več kot 20.000, med njimi jih je 348 prišlo s posebnim navijaškim vlakom. "Slovenija gre naprej," so enoti navijači.

47

Gospodarstvo Združenje bank Slovenije: Pred odhodom na počitnice preverite veljavnost kartic in višino limita

V Združenju bank Slovenije svetujejo, naj uporabniki pred odhodom na počitnice preverijo veljavnost svojih kartic in višino limita. Priporočajo tudi plačevanje in dvigovanje gotovine v lokalni valuti. Odsvetujejo jemanje večjih zneskov gotovine.

2

V igri je bilo več ponudnikov Sony Music glasbo skupine Queen kupil za več kot milijardo evrov

Celoten glasbeni katalog skupine Queen in številne druge pravice bo za neverjetnih 1,18 milijarde evrov kupilo podjetje Sony Music. Edini prihodki od glasbe legendarne zasedbe, ki ne bodo zajeti v milijardni prevzem, so nastopi v živo.

7

Lepota bivanja Arhitekt Lorenz o novem kopališču Ilirija: "To je najspektakularnejši objekt v Ljubljani!"

Novi Športni center Ilirija v Ljubljani z olimpijskim bazenom je življenjski projekt avstrijskega arhitekta Petra Lorenza. Končan bo jeseni, po 24 letih. "Ko objekt vidite, lahko rečete, to je Ljubljana 2024, sicer ga sploh ne bi zgradili," pravi.

142
Oglasno sporočilo

Vrhunski simfonični orkestri in komorni sestavi v Zlatem in Srebrnem abonmaju Cankarjevega doma

Jeseni se obeta bogata koncertna sezona Cankarjevega doma: Zlati in Srebrni abonma ponujata niz izjemnih koncertov mednarodno priznanih umetnikov in sestavov v izjemno akustični Gallusovi dvorani.

Zanimivosti Mariborski dijaki evropski prvaki v robotskem nogometu

Dijaki Tehniškega šolskega centra Maribor so na robotskem evropskem prvenstvu RoboCupJunior v Hannovru osvojili prvo mesto. Izdelati so morali dva robota, ki sta sama igrala nogomet. Z 11 proti 8 so premagali nemško ekipo.

3
Več

Uredniški izbor

Slovenija Vladno gradivo o pokojninski reformi: podaljšanje obdobja izračuna in novi viri financiranja

Na prvi seji se je sešla pogajalska skupina socialnih partnerjev o pokojninski zakonodaji. Vsi se strinjajo, da gre za izjemno pomembno vsebino, o pogajalskih izhodiščih pa ne želijo govoriti. Na Radiu Slovenija so pridobili interno gradivo za razpravo.

315

Gospodarstvo Flamanville: Evropski jedrski reaktor naj bi z dvanajstletno zamudo vendarle priklopili v omrežje

Tretji blok jedrske elektrarne v Flamanvillu naj bi po zamudah in podražitvah zagnali do konca leta. Francoski EDF je t. i. evropski jedrski reaktor (EPR) na svojih tleh med drugim postavil tudi zato, da bi država ohranila jedrsko znanje in tradicijo.

151

Slovenija Medicinska sestra čez trupla do premoženja bolnice

"Truplo moje sestre je bilo ukradeno oz. bom kar pokazala na bolnišnico – dano osebi, ki ni imela nobenega pooblastila, da bi truplo odpeljala," pove naša sogovornica Marinela Grzinič Kos, ki se je morala oktobra 2018 posloviti od svoje sestre Milene.

37

Intervju Branko Šturbej: Oder je magičen prostor, kjer pozabiš na vse drugo

"Verujem v to, da gledališče raziskuje samega sebe, gledališče je še vedno v kondiciji, ker vidim, da je toliko ustvarjalcev in kreativnih ljudi, ki želijo ustvarjati. Ne nastopati, ampak ustvarjati," je optimističen Borštnikov nagrajenec Branko Šturbej.

4
Več

Posebna izdaja

Več

Mnenje

Slavko Jerič Primer Dončić: Ujetost v zadnji trenutek lahko prekrije pravo oceno

Hiter razvoj družbenih omrežij ima veliko različnih vplivov na naša življenja. Poleg količine časa, ki jim ga nameni nemalo ljudi, je treba poudariti tudi "vpliv zadnjega trenutka". Dober primer je Liga NBA.

116

Marko Radmilovič Zapisi iz močvirja: Težke dileme

Tedensko izkazovanje nezadovoljstva z našim premierjem je pretekle dni prineslo zanimivo epizodo, ki je nekoliko drugačna od običajnih.

3

Urban Praprotnik Kako povečati odločnost za gibanje pri starejših?

“Kaj naj naredim, da se mama, ki ima 85 let, ne bo čisto zasedela? Kako naj jo spodbudim, da se bo več gibala?” To me je na vadbi vprašala tekaška začetnica, ki je pri svojih 55 letih začela na lastni koži spoznavati koristi rednega gibanja.

4

Marko Radmilovič Zapisi iz močvirja: Padalci

Hvala bogu se je končalo. Širše sorodstvo, prijatelji, sodelavci ter birmanski boter so devetim Slovencem zrihtali službe v Bruslju in zdaj bo za nekaj časa mir. Torej se lahko posvetimo bistvenim vprašanjem.

4
Več
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov