Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Drugi polfinale Znana je še druga deseterica finalistov, med njimi pričakovano tudi Izraelka Eden Golan

Gledalke in gledalci po Evropi (in svetu) so izbrali še drugih deset evrovizijskih finalistov – to so Latvija, Avstrija, Nizozemska, Norveška, Izrael, Grčija, Estonija, Švica, Gruzija in Armenija.

207

Slovenija Danilo Türk: Slovensko priznanje Palestine je politično dejanje, ki ga svet opaža

"Slovenija, odkar je bila vzpostavljena, ni zmogla energije, da bi priznala Palestino. (...) To, da celo takšna država danes stopa na pot priznanja, pomeni neko politično dejanje, ki ga svet opaža," je v Odmevih dejal Danilo Türk.

Dan Evrope Golob: Bolečina meje je Evropejce navdihovala za iskanje boljše prihodnosti

"Verjamem, da smo bili ljudje ob meji tisti, ki smo se z največjim ponosom zavedali, kaj pomeni biti enakovreden član evropske skupnosti," je na osrednji slovesnosti ob 20. obletnici vstopa Slovenije v EU dejal premier Robert Golob.

61

Zasedba Študenti FDV-ja: "Od vodstva zahtevamo obsodbo genocida v Gazi." Protesti po evropskih univerzah.

Na FDV-ju v Ljubljani se nadaljuje protestna zasedba študentov, ki od vodstva fakultete zahtevajo "brezkompromisno obsodbo izraelskega genocida nad palestinskim ljudstvom v Gazi". Vodstvo napoveduje, da bo v dialogu s študenti sestavilo skupno izjavo.

23

Liga NBA Ob 3.30: Oklahoma City – Dallas

Po slabi predstavi in visokem porazu na prvi tekmi polfinala Zahoda so košarkarji Dallasa odločni, da izenačijo serijo proti Oklahomi na 1:1. Tudi proti LA Clippersom jim je uspelo odgovoriti po slabi uvodni tekmi.

40

Novice

Evropa Ši se je na Madžarskem sešel z Orbanom. Dogovorila sta se o celovitem strateškem partnerstvu.

Kitajski voditelj Ši Džinping je začel dvodnevni uradni obisk na Madžarskem, kjer ga je z vojaškimi častmi sprejel predsednik Tamas Sulyok. Ši se je srečal tudi s premierjem Viktorjem Orbanom.

32

Vojna v Ukrajini V ukrajinskem napadu na Rusijo ubita dva človeka. Kijev napadel rafinerijo v Baškortostanu.

V ukrajinskih zračnih napadih na ruski regiji Belgorod in Kursk sta bila ubita dva človeka, 11 jih je bilo ranjenih, medtem ko je ukrajinska zračna obramba prestregla 17 brezpilotnih letal, ki jih je Rusija izstrelila nad Ukrajino.

45

Afrika Boeingovo potniško letalo v Dakarju ob vzletu zapeljalo z vzletne steze

Potniško letalo Boeing 737-300 je na mednarodnem letališču v senegalskem glavnem mestu Dakar ob vzletu zapeljalo z vzletne steze. Pri tem se je poškodovalo 11 ljudi, od tega štirje huje.

44

Šport

Rokomet Slovenci v nehvaležnem položaju: v Winterthurju šteje le zmaga

Slovenska rokometna reprezentanca je na prvi tekmi kvalifikacij za svetovno prvenstvo izgubila proti Švici s 26:27 in jo v nedeljo na povratni tekmi čaka težko delo. Pri gostih sta blestela Manuel Zehnder (8 golov) in vratar Jannis Scheidiger (12 obramb).

107

Giro Za Sanchezom se je najbolj prašilo, Pogačar varno čez pasti

Pelayo Sanchez, debitant na Giru, je zmagovalec nervozne šeste etape Dirke po Italiji, ki je bila začinjena z makadamskimi odseki. Luka Mezgec je bil šesti, Tadej Pogačar pa ni dopustil, da pred petkovim kronometrom preda rožnato majico.

159

Evropska liga Leverkusen po zaostanku z 0:2 ostaja neporažen in v igri za trojno krono

Nogometaši Bayerja iz Leverkusna so se na povratni tekmi polfinala Evropske lige razšli z Romo z 2:2, potem ko so Rimljani že vodili z 2:0. Farmacevti so prvo tekmo v Rimu dobili z 2:0 in se bodo v finalu 22. maja v Dublinu pomerili z Atalanto.

17

Prva liga Šimundža: Evforija le na polnih tribunah, ne pa na igrišču

Ljudski vrt bo v soboto poln. Mariborčani so najboljša ekipa spomladanskega dela Prve lige in z zmago nad Olimpijo se lahko zavihtijo na drugo mesto.

18

Alpsko smučanje V viharju trenerskih sprememb odhaja tudi Klemen Bergant

Po sedmih letih Klemen Bergant ni več trener najboljšega slovenskega alpskega smučarja Žana Kranjca, ki je v tem času dobil srebrno olimpijsko medaljo, v svetovnem pokalu pa 14-krat stopil na stopničke za zmagovalce, dvakrat je tudi zmagal.

16
Oglasno sporočilo

Letošnja postojanka dneva Slovenske vojske je Maribor

SRCE POD UNIFORMO. SRCE ZA DOMOVINO.

Začetek priprav skakalk Tepeš takoj pred velikim izzivom: poškodba Nike Vodan

Jurij Tepeš se je že temeljito lotil dela na čelu ekipe slovenskih skakalk. Nasledil je Zorana Zupančiča, ki se je sredi aprila po šestih sezonah poslovil od ekipe. Na treningih je tudi poškodovana Nika Vodan, pred poroko Križnar.

12
Več

Kultura

Vizualna umetnost Spomenik slovenske osamosvojitve bo stal na Trgu republike

Vlada je sprejela stališča in izhodišča za postavitev napovedanega spomenika osamosvojitve. Stal bo na Trgu republike, "tam, kjer je drog z zastavo, kjer je prvič zaplapolala slovenska zastava", je napovedal podpredsednik vlade Matej Arčon.

22

Dediščina Prepletenost kultur neuvrščenih in davni spomini na Alžirijo: novi razstavi v SEM-u

Slovenski etnološki muzej z novima razstavama zaznamuje 60. obletnico vzpostavitve Muzeja neevropskih kultur, prve jugoslovanske ustanove, namenjene zbiranju in razstavljanju izključno zunajevropskih etnoloških predmetov, in dediščine gibanja neuvrščenih.

Danes na TV SLO 1 Umetnost brez meja: o ustvarjanju ljudi z izkušnjo migrantstva

"Vsi priseljenci so umetniki, saj iz nič, iz sanj ustvarjajo življenje in prihodnost. Življenje priseljencev je umetnost v najčistejši obliki."

Več

Zabava in slog

Proti nastopu Izraela V Malmöju protesti v podporo Palestini, pred areno jih je policija skušala razgnati s solzivcem

Pred polfinalnim izborom za pesem Evrovizije v Malmöju se je v središču mesta zbrala množica protestnikov v podporo Palestini in proti nastopu izraelske predstavnice. Manjša skupina protestnikov je zasedla okolico arene, policija je uporabila solzivec.

20

Evrovizija Od Malte do Nizozemske – katera evrovizijska skladba vam gre najbolj v uho?

Združeni v glasbi je moto Evrovizije. In nocojšnji drugi polfinale je združil glasbenike od Malte do Nizozemske. Kako so peli? In katera skladba vam je najbolj ostala v ušesih?

Zanimivosti Razpad lepotne industrije čez lužo: po mis ZDA se kroni odpovedala še mis najstnic ZDA

Le nekaj dni po tem, ko se je svojemu naslovu odrekla mis ZDA, je zdaj odstopila še mis najstnic ZDA. UmaSofia Srivastava je ob napovedi sporočila, da se njene "osebne vrednote ne ujemajo več povsem" z organizacijo tega lepotnega izbora.

5

Evrovizija Promocijski izdelki Baby Lasagne gredo za med: "Američani so popolnoma ponoreli"

Baby Lasagna, hrvaški predstavnik na izboru za Evrovizijo, ki na stavnicah trenutno premočno vodi, je po svojem polfinalnem nastopu čez noč postal prava senzacija, navdušuje pa tudi onkraj luže.

14

ZDA 2024 18-letni Barron Trump bo delegat na republikanski nacionalni konvenciji

Barron Trump, najmlajši sin nekdanjega predsednika ZDA in kandidata na letošnjih predsedniških volitvah Donalda Trumpa, bo eden od 41 floridskih delegatov na nacionalni konferenci republikanske stranke julija v Milwaukeeju.

15
Oglasno sporočilo

Hranozavest postaja gibanje za manj zavržene hrane

Ob slovenskem dnevu brez zavržene hrane pobudniki uvedbe tega dne znova združili moči – nad problematiko zavržene hrane s hranozavestnim odnosom do življenja

Ljubljana Začenja se Pot ob žici: Organizatorji pričakujejo 30.000 udeležencev

V Ljubljani se začenja 66. prireditev Pot ob žici, na kateri se v prestolnici spomnijo osvoboditve leta 1945 po okupaciji, Evropa pa zaznamuje konec druge svetovne vojne. Na prvi dan prireditve bo potekal pohod vrtcev.

15
Več

Uredniški izbor

Migracije Kako uspešen bo novi evropski migracijski pakt?

Evropski poslanci so v začetku aprila potrdili novo azilno zakonodajo, ki jo bodo morale države članice v svoje zakonodaje uvesti v dveh letih. Nevladniki pa opozarjajo na številne sporne prakse, ki so del t. i. migracijskega pakta.

28

40 let teleteksta RTV Slovenija "Elektronski časopis" preživel tudi s pomočjo spleta

Že ob prelomu tisočletja so se ob pojavu prvih novičarskih spletnih mest spraševali, koliko časa bo še živel teletekst, začetnik digitalizacije v novinarstvu. Četrt stoletja pozneje so njegovi zlati časi že davno mimo, a je še vedno del medijske krajine.

22

40 let Znani obrazi teleteksta urejali vreme, pisali horoskop in OI spremljali vso noč

"Hitrost branja, prevajanje besedila in luščenje bistva, ki ga strneš v nekaj stavkov ali eno vrstico." Delo na teletekstu je Tanji Gobec dalo veliko orodij za nadaljnjo karierno pot. Danes je prepoznaven obraz Televizije Slovenija.

18

Skupna kmetijska politika Kmetje in Bruselj na nasprotnih bregovih: "Slabo premišljeni ukrepi" in krize kmete pognali na ulice

V iztekajočem se mandatu Evropskega parlamenta in komisije so Evropo pretresali številni protesti kmetov. Vzroki zanje so bili sicer različni glede na države, kjer so potekali, a skupno jim je bilo eno – bes je bil večinoma uperjen proti Bruslju.

109
Več

Televizija Slovenija

Radio Slovenija

Posebna izdaja

Več

Mnenje

Marko Radmilovič Zapisi iz močvirja: Simbolna in pomenska analiza evrovizijskega tedna

Malo čudno je, da v tednu, ko praznujemo delo, nihče ne dela. Vsi pa prepevamo. V naslednjem tednu, ko praznujemo Evrovizijo, pa vsi delamo in nihče ne poje.

Urban Praprotnik V čem je maraton podoben rojevanju?

Ni redko, da si maratonec, ko prečka ciljno črto, reče: “Nikoli več.” Potem pa se čez nekaj dni že prijavlja na novega. Je pri tem maraton kaj podoben rojevanju?

4

Mojca Širok Vsega je kriv Bruselj

Vsega je kriv Bruselj – to bi bil naslov podkasta, ki sva ga načrtovala z mojim dopisniškim kameradom Igorjem Juričem.

72

Slavko Jerič Zgodovinska prevlada Pogačarja in van der Poela

Kolesarstvo že dolgo ni bilo na tako visoki, razširjeni in specializirani ravni, kot je danes, ravno zato je tako težje razumeti, zakaj Mathieu van der Poel in Tadej Pogačar tako prevladujeta na spomenikih, se pravi najpomembnejših enodnevnih dirkah.

31
Več
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov