Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Evropske volitve 2024 Aleksander Merlo bo kandidiral na listi Zelenih Slovenije

Direktor postojnske porodnišnice Aleksander Merlo bo po informacijah Televizije Slovenija na evropskih volitvah kandidiral na listi Zelenih Slovenije. Še na začetku aprila je bil Merlo glavni kandidat za nosilca liste Gibanja Svoboda.

39

Evrovizija Bo Raiven uspelo? Pred njo in ostalimi 14 tekmovalci je prvi polfinalni večer.

Ob 21. uri se bo začelo prvo dejanje letošnje Evrovizije. Slovenska predstavnica Raiven se bo kot deveta po vrsti borila za eno izmed desetih vstopnic za sobotni veliki finale. O napredovanju bodo po telefonu in na spletu odločali le glasovi poslušalcev.

85

Bližnji vzhod Po izraelski zavrnitvi premirja Galant zagrozil s krepitvijo napadov, če pogajanja ne bodo uspešna

Izraelska vojska je zavzela palestinsko stran mejnega prehoda Rafa med Gazo in Egiptom, tako da dostop humanitarne pomoči v palestinsko enklavo ni več mogoč. Medtem naj bi se v Kairu nadaljevala pogajanja za prekinitev ognja.

112

Iz oddaje Tednik Najpomembnejšo vlogo pri reševanju slabih odnosov v službi ima vodstvo

Podcenjevanje, ustrahovanje, žaljenje, manipuliranje, kričanje in toleranca vodstva do neprimerne komunikacije je – kot pripovedujejo mnogi – vsakdan številnih zaposlenih v javnem in tudi zasebnem sektorju. Kje so vzroki za to in kako razmere izboljšati?

27

Filmska recenzija Fant in čaplja

Najnovejši film Hajaa Mijazakija, prvi po desetih letih, je bil nekakšna demonstracija mojstrovega primata. Studio Ghibli zanj ni pripravil promocijske kampanje, pred premiero niso objavili napovednika ali slikovnega gradiva, kaj šele daljšega sinopsisa.

7

Novice

Slovenija DZ presojo glede suma nezdružljivosti funkcij ustavnega sodnika Jakliča vrača KPK-ju

Potem ko je KPK prijavo o sumu nezdružljivosti funkcij ustavnega sodnika Klemna Jakliča odstopil DZ-ju, jo ta zdaj vrača komisiji. DZ skladno z zakonodajo ni pristojen za izvajanje določb o nezdružljivosti ustavnih sodnikov, pojasnjuje Janja Sluga.

111

Gospodarstvo Panvita v večinski lasti hrvaškega Mplusa; KGZS zaskrbljen nad usodo državnih kmetijskih zemljišč

V KGZS-ju opozarjajo na morebitne negativne posledice prodaje skupine Panvita hrvaški storitveni družbi Mplus. Kot je opozoril Roman Žveglič, bodo novi lastniki avtomatsko pridobili zakupne pogodbe za več kot 3000 hektarjev državnih kmetijskih zemljišč.

26

Družabno 40 let teleteksta: informira, zabava, izobražuje – lahko pa tudi spremeni življenje

Novice, vreme, spored, šale, športni izidi in še marsikaj – za mnoge, predvsem starejše uporabnike je Teletekst RTV Slovenija še danes nepogrešljivi (in dostikrat primarni) vir informacij. Občasno pa komu tudi spremeni življenje ...

10

Šport

Ob 21.00 Kdo bo prvi finalist Lige prvakov: PSG ali Dortmund? (postavi)

Prejšnjo sredo je Borussia Dortmund pred svojim slovitim rumenim zidom slavila z 1:0. Zdaj je na potezi Paris Saint-Germain, če želi osvojiti tako želeno evropsko krono. Skupni zmagovalec bo prvi finalist letošnje Lige prvakov.

7

Giro, 4. etapa Milan po silovitem sprintu osvojil mini Sanremo

V četrti etapi vendarle ni bilo še četrtega napada Tadeja Pogačarja. Druga zaporedna sprinterska etapa Gira 2024 je prinesla nekakšno pomanjšano različico klasike Milano–Sanremo, ki jo je po množičnem sprintu dobil Italijan Jonathan Milan.

126

Žoga je okrogla Adam Gnezda Čerin: Vedno sem izbral pravi trenutek za prestop

Podkast Žoga je okrogla še vedno gostuje v Atenah. Tokrat sta se Luka Petrič in Marko Cirman pogovarjala z Adamom Gnezdo Čerinom.

2

Prestop v Serie A? Gazzetta: Za Šeška je Milan pripravljen odšteti rekordno odškodnino

Italijanski športni časnik Gazzetta dello Sport se je razpisal o slovenskem reprezentančnem napadalcu Benjaminu Šešku, ki navdušuje s predstavami v dresu Leipziga.

70

Kolesarstvo Vingegaard že na kolesu in upa, da bo pripravljen za Tour

Danski kolesarski as Jonas Vingegaard se je po grdem padcu na Dirki po Baskiji, v katerem se je hudo poškodoval – med drugim je imel tudi predrta pljuča –, že usedel na kolo in napravil prvih nekaj kilometrov.

89
Oglasno sporočilo

Prenovljena osebnost

Ste vedeli, da je posodobljen videz modela Škoda Scala navdihnil všečni koncept Vision RS? Ravno zato je Scala zdaj videti še bolj športno, številne podrobnosti pa poskrbijo za še večji užitek v vožji.

OI 2024 Vodja slovenskih olimpijcev v Parizu bo Uroš Mohorič

Vodja slovenske olimpijske reprezentance v Parizu bo Uroš Mohorič, nekdanji rokometaš, pozneje direktor moških rokometnih reprezentanc, danes pa namestnik generalnega sekretarja in direktor za področje športa na OKS-u.

2
Več

Kultura

Desetnica Znanih je deset najboljših del otroške in mladinske književnosti zadnjega leta

Znanih je deset nominirancev za letošnjo desetnico, nagrado za otroško in mladinsko književnost, ki jo podeljuje Društvo slovenskih pisateljev. Letošnji nagrajenec ali nagrajenka bo znan 23. maja.

Arhitektura in oblikovanje Stranki NSi se selitev Drame na Litostrojsko zdi predraga

Poslanska skupina NSi zahteva sklic nujne seje komisije DZ-ja za nadzor javnih financ zaradi po njihovi oceni predrage selitve ljubljanske Drame v času obnove na Litostrojsko cesto. Ministrica Vrečko sklic razume kot diskreditacijo njene osebe in stranke.

10

Film in TV Patty Jenkins potrdila, da je franšize Čudežna ženska "za zdaj in verjetno za vedno" konec

Po uspešnici Čudežna ženska (2017), ki je pomenila velik korak za like superjunakinj, in medlem nadaljevanju tri leta pozneje je režiserka Patty Jenkins zdaj potrdila, da tretjega filma ne bo.

4
Več

Zabava in slog

Zanimivosti Cene döner kebabov v Nemčiji neznosne, poslanci predlagali celo dnevne bone

V Nemčiji inflacija povzroča astronomske cene döner kebabov. Poslanci so vladi predlagali določene rešitve, kot sta omejitev cen in dnevni boni, a kancler Olaf Scholz meni, da takšni ukrepi v tržnem gospodarstvu niso izvedljivi.

33

Zanimivosti Pomagajte raziskovalcem: znova se išče progasti gož

Nacionalni inštitut za biologijo po prvi uspešni akciji Išče se progasti gož ponovno prosi prebivalce in obiskovalce slovenske Istre, da pomagajo pri informacijah o pojavljanju naše največje ogrožene nestrupene kače.

7

Vrt časa Pravljične kreacije navduševale na letošnji Met Gali

Svetovna javnost, gruča fotografov in modni sladokusci so navdušeno spremljali največje svetovne zvezde, ki so se v New Yorku na Met Gali sprehodile po zeleni preprogi. Največ pogledov sta s svojimi opravami prestregli Zendaya in Cardi B.

4

Ob osmih Vidmajer in Maatko: V prvem večeru veliko plesa, kričanje in gola koža

Nastopajoči si prizadevajo doseči učinek šoka. Želijo biti drugačni, za odtenek bolj goli. Nekateri so prestopili meje dobrega okusa. Tako svoje vtise po ogledu sinočnje generalke opisujeta novinarka Barbara Vidmajer in poznavalec Eurosonga Alesh Maatko.

4

Avtomobilnost Virtualna resničnost za učinkovitejši razvoj informacij

Pri Peugeotu že dvajset let uporabljajo virtualno resničnost za hitrejši in učinkovitejši razvoj inovacij. Zadnja projekta, pri katerih so uporabili orodja virtualne resničnosti, sta konceptno vozilo inception in volan hypersquare.

6
Oglasno sporočilo

Kapitalski trgi v letu 2024: v 77 trgovalnih dneh do več kot 9 % donosa

Leto 2024 je leto, ko bo 47 % svetovne populacije sodelovalo na volitvah. V prihodnjih mesecih se bodo zvrstile volitve v Indiji in volitve v Evropskem parlamentu, na ameriški kapitalski trg pa imajo največji vpliv ameriške predsedniške volitve.

Evrovizija Džamala: Ukrajina si ne more privoščiti, da bi bojkotirala Evrovizijo

Ukrajinska glasbenica in zmagovalka Evrovizije leta 2016, Džamala, je pred začetkom evrovizijskega spektakla, ki poteka tudi v senci pozivov k bojkotu zaradi udeležbe Izraela, poudarila, da si njena država "ne more privoščiti", da ne bi sodelovala.

16
Več

Uredniški izbor

40 let Znani obrazi teleteksta urejali vreme, pisali horoskop in OI spremljali vso noč

"Hitrost branja, prevajanje besedila in luščenje bistva, ki ga strneš v nekaj stavkov ali eno vrstico." Delo na teletekstu je Tanji Gobec dalo veliko orodij za nadaljnjo karierno pot. Danes je prepoznaven obraz Televizije Slovenija.

18

Skupna kmetijska politika Kmetje in Bruselj na nasprotnih bregovih: "Slabo premišljeni ukrepi" in krize kmete pognali na ulice

V iztekajočem se mandatu Evropskega parlamenta in komisije so Evropo pretresali številni protesti kmetov. Vzroki zanje so bili sicer različni glede na države, kjer so potekali, a skupno jim je bilo eno – bes je bil večinoma uperjen proti Bruslju.

109

Medijski akt "Sprejetje akta o svobodi medijev je ob vseh pritiskih velik dosežek"

Akt o svobodi medijev, ki so ga sprejeli v tem sklicu evropskega parlamenta, je po mnenju strokovnjakov velik dosežek sam po sebi. "Evropska unija se področja medijev ni želela lotiti vse od svojega nastanka," pojasnjuje Marko Milosavljević.

92

Intervju Ališič: Če bi Senna preživel, Schumacher ne bi bil tako uspešen

Ni ga maral, njegova brezkompromisnost mu je šla na živce, bližje mu je bil Nigel Mansell. A ko ga je kot dolgoletni novinar formule ena začel spoznavati od blizu, je videl še druge odlike. Z Miranom Ališičem smo se pogovarjali o Ayrtonu Senni.

117
Več

Televizija Slovenija

Radio Slovenija

Posebna izdaja

Več

Mnenje

Urban Praprotnik V čem je maraton podoben rojevanju?

Ni redko, da si maratonec, ko prečka ciljno črto, reče: “Nikoli več.” Potem pa se čez nekaj dni že prijavlja na novega. Je pri tem maraton kaj podoben rojevanju?

4

Mojca Širok Vsega je kriv Bruselj

Vsega je kriv Bruselj – to bi bil naslov podkasta, ki sva ga načrtovala z mojim dopisniškim kameradom Igorjem Juričem.

72

Slavko Jerič Zgodovinska prevlada Pogačarja in van der Poela

Kolesarstvo že dolgo ni bilo na tako visoki, razširjeni in specializirani ravni, kot je danes, ravno zato je tako težje razumeti, zakaj Mathieu van der Poel in Tadej Pogačar tako prevladujeta na spomenikih, se pravi najpomembnejših enodnevnih dirkah.

31

Pravljice Ste že slišali za Mamo Gos?

Mama Gos ali Mati Goska je izmišljen literarni lik, ki ga zelo dobro poznajo v angleško govorečem svetu, nekoliko manj pa v osrednjem, severnem in zahodnem delu Evrope.

2
Več
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov