Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Vojna v Gazi V izraelskem napadu domnevno ubitih deset družinskih članov vodje Hamasa, tudi njegova sestra

Izraelske sile so zgodaj zjutraj v treh ločenih zračnih napadih na mesto Gaza ubile najmanj 24 Palestincev, med mrtvimi je tudi sestra vodje gibanja Hamas Ismaila Hanije in več drugih sorodnikov, so sporočili uradniki in zdravniki v Gazi.

Dan državnosti "Duh domoljubja še ni odšel iz Slovenije. Imamo samo eno domovino ... je raj na zemlji"

"Na svoji strani smo imeli slovenski narod, zato smo se čutili močne. Lahko bi rekel, da smo se čutili nepremagljive," je za MMC ob prazničnem dnevu državnosti dejal veteran osamosvojitvene vojne in doktor zgodovine Tomaž Teropšič.

183

Svet Julian Assange dosegel dogovor z ZDA: po priznanju krivde se bo lahko vrnil v domovino

Julian Assange je priznal krivdo za zaroto za širjenje zaupnih informacij o nacionalni obrambi ZDA, ob tem pa je z ameriškim pravosodnim ministrstvom dosegel dogovor, s katerim se bo izognil zaporni kazni in se po sodni obravnavi vrnil v Avstralijo.

184

Znanost in tehnologija Kitajska sonda z vzorci s "temne strani Lune" uspešno pristala na Zemlji

Kitajska sonda Čang'e 6 se je z vzorci z Lune vrnila na Zemljo. Kitajska vesoljska agencija je misijo označila za popoln uspeh, saj je sonda kot prva vzorce kamnin nabrala na t. i. temni strani Lune, neraziskani strani, ki je obrnjena stran od Zemlje.

15

Prava legenda kluba "Nova" Slovencem pokazal pot, kako postati kölnski junak

Köln bo danes (tudi) slovenski, saj se je pred tekmo proti Angliji na EP-ju v nogometu v mesto tako kot v Stuttgart in München pred dnevi zgrnilo več tisoč navijačev. Imata pa dva Slovenca tu že dolgo poseben status – Milivoje Novaković in Mišo Brečko.

28

Novice

Čestitke in poslanice Premier Golob: Nismo velika država, a dokazujemo, da lahko tekmujemo z velikimi vizijami

Slovenija praznuje dan državnosti in s tem 33 let samostojnosti. Vse, kar smo v tem času dosegli, se prepleta v uspešno zgodbo, čeprav nismo velika velika država, pa dokazujemo, da lahko tekmujemo z velikimi vizijami, je poudaril premier Golob.

44

Slovenija Vlada: Po realizaciji dopolnilne ustavne odločbe glede sodniških plač bodo razmerja porušena

Z nedavno sprejeto dopolnilno odločbo je ustavno sodišče določilo način določitve plač sodnikov rednih sodišč in zanje določilo posebno plačno lestvico. Vlada opozarja, da bo z realizacijo popolnoma porušeno razmerje med nosilci vseh treh vrhov oblasti.

3

Evropska unija Ukrajina in Moldavija začenjata večletna pogajanja o vstopu v EU

Ukrajina in Moldavija bosta dve leti po vložitvi prošenj začeli pogajanja o vstopu v EU, ki pa lahko trajajo tudi več kot deset let. Prošnji sta sicer državi vložili malo po začetku ruske agresije na Ukrajino februarja 2022.

52

Šport

Hrvaško naprej pelje le še teorija Modrić: Nogomet je včasih krut

Na zadnjih dveh svetovnih prvenstvih so hrvaški nogometaši zasedli tretje in drugo mesto, še naprej pa (neuspešno) lovijo odmeven rezultat na evropskem prvenstvu. Tudi letos niso navdušili in so tik pred odhodom domov po skupinskem delu.

45

EP 2024 V Kölnu najpomembnejša tekma generacije

Na dan državnosti imajo slovenski nogometaši priložnost, da se prvič uvrstijo v izločilne boje velikega tekmovanja. Varovanci Matjaža Keka se bodo ob 21.00 v Kölnu pomerili z Anglijo.

54

Dirka po Franciji Vingegaard ostal brez ključnega pomočnika Kussa

Američan Sepp Kuss je zaradi dolgotrajnega okrevanja po bolezni, ki jo je staknil na Dirki po Dofineji, ostal brez nastopa na prihajajoči Dirki po Franciji, je sporočilo njegovo moštvo Visma Lease a Bike.

13

Žoga je okrogla Zgodovinska tekma 2.0

Slovenska nogometna reprezentanca je pred tekmo generacije. V Kölnu bo ob 21:00 igrala proti Angliji in upala na ugoden izid, ki bi ji prinesel zgodovinsko napredovanje v osmino finala.

22

Ligue 1 Reims potrdil prihod Luke Elsnerja

Luka Elsner je uradno prevzel vodenje francoskega Reimsa, je klub potrdil na družbenih omrežjih. 41-letni slovenski strokovnjak je v zadnjih dveh letih vodil zasedbo Le Havra.

1
Oglasno sporočilo

Doživljenjski Office 2021 in Windows 10/11 že od 8 evrov na Keysoff.

Pri dobrem opravljanju dela, učinkovitem opravljanju nalog in študiju vam nič ne bo pomagalo tako kot Microsoftovi delovni programi.

NHL Florida le preprečila veliko vrnitev Edmontona in prvič osvojila Stanleyjev pokal

Hokejisti Floride so prvič v zgodovini prvaki Lige NHL. Na sedmi tekmi finala Stanleyjevega pokala so na domačem ledu z 2:1 premagali Edmonton, ki je že zaostajal v zmagah z 0:3, toda po preobratu izenačil serijo.

10
Več

Kultura

Intermedijska umetnost Nagrajenci Ars Electronice: Cern kot zgled sodelovanja kulture in znanosti

Nagrado za inovacije, ki jo podeljujeta Evropska komisija in Ars Electronica, prejmeta Cernova pobuda Arts at Cern in projekt Calculating Empires. Med častnimi omembami je tudi Robertina Šebjanič za delo o vplivu odpadkov na morske ježke.

Beremo Tonja Jelen: Od točke nič

Tretja pesniška zbirka pesnice in literarne kritičarke Tonje Jelen je zbirka začenjanja znova, Od točke nič, kot pove naslov.

Dediščina 3300 let stara razbitina ladje v Sredozemlju prevprašuje znano zgodovino pomorstva

Ob obali Izraela so naleteli na starodavno ladjo iz bronaste dobe. Izjemnost dobro ohranjene najdbe je njena lokacija: 90 kilometrov od obale. Starodavne civilizacije so lahko imele naprednejšo navigacijo, kot so strokovnjaki sprva domnevali.

9
Več

Zabava in slog

Zvok časa Prince pred 40 leti postregel z legendarnim albumom Purple Rain

Leta 1984 je 25. junija Prince z The Revolution v svet poslal album Purple Rain, na katerem so bile pesmi, ki so služile kot glasbena podlaga istoimenskega, z oskarjem nagrajenega filma. Glasbenik se je z njim prvič zavihtel na vrh lestvice Billboard 200.

8

Avtomobilnost BMW je izboljšal X3

BMW je predstavil posodobljeni športni terenec X3, ki prihaja z bencinskim, dizelskim in priključno-hibridnim pogonom. Ne bo pa na voljo električna izvedba iX3.

6

Taylor Swift Presenečenje na zadnjem koncertu turneje Eras v Londonu: na odru se je pojavil Travis Kelce

Na svojem zadnjem londonskem nastopu je zvezdnica Taylor Swift oboževalcem predstavila prav posebnega gosta – svojega fanta in igralca NFL franšize Kansas City Chiefs, Travisa Kelceja.

9

Glasba Velike založbe tožijo zagonski podjetji za ustvarjanje glasbe z umetno inteligenco

Skupina večjih založb toži dve zagonski podjetji, ki naj bi neupravičeno uporabili dela priljubljenih umetnikov za usposabljanje svojih sistemov umetne inteligence za ustvarjanje lastne avtorsko zaščitene glasbe brez njihovega soglasja.

7

Znani Britanska princesa Ana je po nesreči s konjem v bolnišnici

Princeso Ano, sestro britanskega kralja Karla III., so sprejeli v bolnišnico, potem ko je v nedeljo dobila lažje poškodbe in pretres možganov. Dobila naj bi jih zaradi udarca konja na njenem posestvu na jugozahodu Anglije.

7
Oglasno sporočilo

Myrkl je ključna sestavina zabavnih poletnih večerov in prijetnih juter, ki sledijo

Myrkl je revolucionarno prehransko dopolnilo, ki vam pomaga, da se jutro po navijanju zbudite sveži

DYE 2 Zamrznjena relikvija iz obdobja hladne vojne

V pripravah na prečkanje Grenlandije sem se najbolj veselil obiska postaje DYE 2. Gre za eno od sedmih radarskih postaj, ki so jih Američani na tem širšem območju postavili v času hladne vojne.

7
Več

Uredniški izbor

Slovenske avtoceste Avtovlečne goljufije: voznikom v težavah ponudijo ugodno pomoč, nato izstavijo veliko višji račun

Pojavlja se vse več opozoril, da so predvsem tuji vozniki, ki zaradi okvare vozila obtičijo na slovenskih avtocestah, večkrat žrtve goljufij avtovlečnih služb, ki so pri njih pred pooblaščenimi izvajalci. AMZS, Dars in policija pozivajo k previdnosti.

158

Intervju z Zachom Keeshigom Od rezervata do naslovnic: Kako kanadski staroselski kuhar pomika meje in celi travme preteklosti

Zach Keeshig se v teh dneh ne more pritoževati – odpira restavracijo s "progresivno staroselsko kuhinjo", je na naslovnicah kanadskih revij in uvrščen med najobetavnejše kuharje. A kot mnogi staroselci se tudi on ne more povsem otresti travm preteklosti.

20

Intervju: Vinci Vogue Anžlovar "Tečem častni krog"

"Sve je elektricitet." To je iz mojega filma Dedek gre na jug. V filmu Boris pravi: "Že stokrat sem si želel, da bi se vse končalo, in še ko se mi želja uresniči, ne gre brez bolečine, je treba crkavati." In eno leto pozneje sem začel crkavati.

Slovenija Vladno gradivo o pokojninski reformi: podaljšanje obdobja izračuna in novi viri financiranja

Na prvi seji se je sešla pogajalska skupina socialnih partnerjev o pokojninski zakonodaji. Vsi se strinjajo, da gre za izjemno pomembno vsebino, o pogajalskih izhodiščih pa ne želijo govoriti. Na Radiu Slovenija so pridobili interno gradivo za razpravo.

327
Več

Posebna izdaja

Več

Mnenje

Urban Praprotnik Kako pokuriti odvečno energijo?

Ali ste že videli zdravnike s čezmerno telesno maso? Čeprav so najbolj opremljeni z znanjem o človeški presnovi, ni redko, da so med njimi taki, ki so pri ohranjanju najprimernejše telesne mase precej nebogljeni.

7

Slavko Jerič Primer Dončić: Ujetost v zadnji trenutek lahko prekrije pravo oceno

Hiter razvoj družbenih omrežij ima veliko različnih vplivov na naša življenja. Poleg količine časa, ki jim ga nameni nemalo ljudi, je treba poudariti tudi "vpliv zadnjega trenutka". Dober primer je Liga NBA.

117

Marko Radmilovič Zapisi iz močvirja: Težke dileme

Tedensko izkazovanje nezadovoljstva z našim premierjem je pretekle dni prineslo zanimivo epizodo, ki je nekoliko drugačna od običajnih.

5

Urban Praprotnik Kako povečati odločnost za gibanje pri starejših?

“Kaj naj naredim, da se mama, ki ima 85 let, ne bo čisto zasedela? Kako naj jo spodbudim, da se bo več gibala?” To me je na vadbi vprašala tekaška začetnica, ki je pri svojih 55 letih začela na lastni koži spoznavati koristi rednega gibanja.

4
Več
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov