Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Seja DZ-ja Golob: Za obvladovanje medvrstniškega nasilja bi morali redefinirati vlogo staršev in šolnikov

DZ je redno junijsko sejo začel s poslanskimi vprašanji premierju Robertu Golobu, ki je odgovarjal na vprašanja v zvezi z nasiljem v šolah, ureditvijo enotnega plačnega sistema v javnem sektorju in okrnjeno dostopnostjo javnih storitev zaradi stavk.

145

Gospodarstvo Gradbena podjetja o stavki na upravnih enotah: Posledice bodo hujše, kot zdaj izgleda

Podjetja poročajo o vse več težavah zaradi stavke na upravnih enotah, je opozorila generalna direktorica GZS-ja Vesna Nahtigal. Težave se pojavljajo pri zaposlovanju tujih delavcev in zaradi zamud pri izdaji gradbenih dovoljenj.

4

Odstop Z mesta člana uprave RTV Slovenija zdaj odstopil tudi Andrej Trček

"Sporočam, da odstopam z mesta člana Uprave RTV Slovenija," je v odstopni izjavi zapisal član uprave RTV Slovenija Andrej Trček. Pred njim sta odstopila že član uprave Simon Kardum in predsednik uprave Zvezdan Martić.

11

Evropska unija Obtožbe, da je von der Leyen preložila objavo do Italije kritičnega poročila

Ursula von der Leyen naj bi skušala odložiti objavo poročila o vladavini prava v Italiji, ki je domnevno kritično do te države na področju medijev. Na ta način naj bi Nemka skušala dobiti podporo Rima za drugi mandat na čelu predsednice Evropske komisije.

19

Gospodarstvo Ena največjih ladij, ki so kdaj priplule v Koper, pluje na zeleni metanol

V koprsko pristanišče je priplula prva ladja, ki za gorivo uporablja zeleni metanol. Ladja Astrid Maersk je edina kontejnerska ladja matica na takšen pogon. S 16.500 kontejnerskimi enotami je ena največjih, ki so kdaj koli priplule v Luko Koper.

Novice

Okolje Svet EU-ja je nazadnje potrdil zakonodajo o obnovi narave, ki naj bi zaščitila ogrožene habitate

Okoljski ministri EU-ja so potrdili zakonodajo o obnovi narave, ki predvideva, da bodo članice EU-ja do leta 2030 sprejele ukrepe za rehabilitacijo vsaj 30 odstotkov kopenskih, obalnih, sladkovodnih in morskih habitatov, ki so trenutno v slabem stanju.

4

Vojna v Ukrajini Kremelj izid mirovne konference označil za zanemarljiv

Tiskovni predstavnik Kremlja Dmitrij Peskov je dejal, da je konferenca o vojni v Ukrajini, ki jo je gostila Švica, dala zanemarljive rezultate in pokazala na jalovost pogovorov brez sodelovanja Moskve.

18

Vojna v Gazi UNRWA: Na jugu Gaze ni sledu o "taktičnih prekinitvah". Netanjahu razpustil vojni kabinet.

Izraelska vojska kljub napovedi o "taktičnih prekinitvah" še naprej napada jug Gaze, je opozoril vodja UNRWA-ja Philippe Lazzarini. Izraelski premier Benjamin Netanjahu je medtem razpustil šestčlanski vojni kabinet.

34

Šport

Vtisi iz Stuttgarta Navijaška zmaga na tribunah vlila elana za remi Slovenije

Pod streho Stuttgart Arene se je sredi drugega polčasa začutila navijaška energija. Beli Slovenci so preglasili rdeče Dance, navijaška zmaga pa je ponesla igralce na zelenici, da je Slovenija osvojila veliko točko.

23

EP v nogometu Romunija - Ukrajina 3:0 (Draguš 57.)

Četrti dan evropskega prvenstva v nogometu prinaša tri tekme. V Münchnu trenutno igrajo Romuni in Ukrajinci (kaže na zmago Romunov), na TV SLO 2 bo ob 21.00 prenos obračuna v Düsseldorfu med Avstrijo in Francijo, vmes bo še dvoboj Belgije in Slovaške.

40

Liga narodov v Stožicah Nogomet in odbojka si bosta podajala roko

"Vemo, kaj pomenijo Stožice in kako nas domače občinstvo ponese. Vse to bo le še dodatna motivacija, da si tudi uradno priigramo olimpijske igre," pred tretjim turnirjem Lige narodov pravi Klemen Čebulj.

Andraž Šporar "Že prvi polčas je nakazal, da so Danci zelo ranljivi v obrambi"

"Dokazali smo, da premoremo dovolj kakovosti, da nismo le sodelujoči, ampak lahko na evropskem prvenstvu tekmujemo za točke," je po remiju proti Danski razmišljal Andraž Šporar. Tudi sam bi lahko dosegel zadetek. Ni ga, toda nova priložnost bo že kmalu.

79

EP v nogometu Ko je trema popustila, je Slovenija postala igriva

Slovenija in Danska sta si razdelili točke na koncu svojega uvodnega dvoboja na Euru, a ni bilo dvoma, kdo je bil bolj zadovoljen na tribunah in na igrišču.

107
Oglasno sporočilo

Udobno zalivanje v vrtu

Strastni vrtnarji, ki ogromno časa preživijo v vrtu se zanašajo na udobno zalivanje z vrtno cevjo.

EP v nogometu Rezervist Tadić odkrito Stojkoviću: Brez lažne skromnosti, mislim, da sem najboljši

Naslednji nasprotnik slovenskih nogometašev je Srbija, ki je namučila enega izmed favoritov EP-ja Anglijo in kljub porazu požela precej pozitivne kritike srbske in druge javnosti. Slovenija bi z zmago v četrtek praktično že napredovala v osmino finala.

36
Več

Kultura

Knjige Zaživela je Cobiss Ela, prva javna platforma za izposojo e-knjig v Sloveniji

Na spletu je danes zaživela prva javna platforma za izposojo e-knjig v Sloveniji Cobiss Ela. Brezplačno izposojo e-knjig omogoča članom vseh slovenskih splošnih knjižnic. Za začetek je na razpolago dva tisoč naslovov.

7

Film in TV Kino Volta: "Dokumentarna fikcija" Martina Turka navdušila tudi na "Bloomovem dnevu" v Dublinu

V nedeljo se je v Dublinu iztekel šestdnevni filmski festival Bloomsday; na ta dan namreč Irska praznuje življenje Jamesa Joycea in njegov roman Ulikses. Na festivalu je nagado za najboljši celovečerec prejel film Kino Volta režiserja Martina Turka.

Knjige Ženska nagrada za Naomi Klein: za večjo zastopanost avtoric v polju stvarne literature

Naomi Klein je prvo žensko nagrado za stvarno literaturo dobila za knjigo Doppelganger, v kateri popiše svoj spust v svet spletnih dezinformacij. V leposlovni kategoriji je slavila V. V. Ganeshananthan z romanom Brotherless Night o šrilanški vojni.

3
Več

Zabava in slog

Znani Armie Hammer "hvaležen" po obtožbah spolnih zlorab in kanibalizma

Armie Hammer je v prvem intervjuju po treh letih, ko je bil obtožen spolnega nadlegovanja in zlorab, dejal, da je "hvaležen" za vse, kar se je zgodilo, vključno z "bizarnimi" govoricami o igralčevem "kanibalističnemu fetišu".

Zanimivosti Peking v znak otoplitve diplomatskih odnosov Avstraliji pošilja dve pandi

Kitajski premier Li Čjang je med svojim obiskom živalskega vrta v Adelajdi v Avstraliji ponudil, da ji pošlje dve pandi.

Reportaža Na Pogačarjevem trgu ob zadetku Janže deževalo pivo: "Slovenija gre naprej"

Množica navijačev je na Pogačarjevem Trgu v Ljubljani po zaspanem prvem polčasu eksplodirala, ko je Erik Janža zatresel mrežo Dancev na prvem obračunu slovenske nogometne reprezentance na Evropskem nogometnem prvenstvu v Nemčiji.

20

Znani Gordon Ramsay pretresen po "hudi" nesreči s kolesom

Gordon Ramsay je svojim sledilcem sporočil, da se počuti čisto pretresenega po "res hudi" nesreči s kolesom, ki jo je utrpel v ZDA.

5

Zanimivosti V Angliji ukrepali proti policistu, ki je namerno zbil pobeglo kravo

V Angliji so policista, ki je skušal prestreči pobeglo kravo, tako da se je zaletel vanjo, premestili na drugo delovno mesto in ne opravlja več terenskega dela, so sporočili s policije.

6
Oglasno sporočilo

Vrhunski simfonični orkestri in komorni sestavi v Zlatem in Srebrnem abonmaju Cankarjevega doma

Jeseni se obeta bogata koncertna sezona Cankarjevega doma: Zlati in Srebrni abonma ponujata niz izjemnih koncertov mednarodno priznanih umetnikov in sestavov v izjemno akustični Gallusovi dvorani.

Avtomobilnost Celo letališki prevoz je lahko užitek

Mercedes-Benz razred V v ekipi Avtomobilnosti testiramo pogosto. Delo avtomobilskega novinarja zajema tudi pripravo vsebin v tujini. Po pristanku na letališču pogosto sedemo v potniško kabino tega avtomobila, ki opravlja nalogo letališkega taksija.

5
Več

Uredniški izbor

Intervju Branko Šturbej: Oder je magičen prostor, kjer pozabiš na vse drugo

"Verujem v to, da gledališče raziskuje samega sebe, gledališče je še vedno v kondiciji, ker vidim, da je toliko ustvarjalcev in kreativnih ljudi, ki želijo ustvarjati. Ne nastopati, ampak ustvarjati," je optimističen Borštnikov nagrajenec Branko Šturbej.

6

Gospodarstvo Ali ima Slovenija res najvišje cene elektrike v Evropi?

Dnevna borzna cena elektrike je bila v torek v Sloveniji najvišja v EU-ju, 115 evrov za megavatno uro. Sistemski operater prenosnega omrežja Eles ob tem poudarja, da dnevna nihanja borznih cen nimajo vpliva na končne cene za gospodinjske odjemalce.

174

Evropske volitve 2024 Med novimi evropskimi poslanci tudi vplivneži, zaščitniki živali in pravic voznikov motornih vozil

Tudi na tokratnih evropskih volitvah so se v Evropski parlament uvrstili predstavniki precej nenavadnih, na videz povsem apolitičnih strank, kot so zaščitniki živali, praški avtomobilisti ali ciprski lokalni vplivnež na YouTubu.

28

Intervju Masharik: "Če je težko besedilo, ni nujno, da je taka tudi glasba"

"Pomembno mi je, da se ljudje najdejo v skladbah," pravi Maša Bogataj, ki z Luko Zemljičem in Bojanom Marinkom sestavlja skupino Masharik. Prejemniki zlate piščali za novinca leta so nedavno izdali prvenec, ki so ga uspešno predstavili v Kinu Šiška.

7
Več

Posebna izdaja

Več

Mnenje

Urban Praprotnik Kako povečati odločnost za gibanje pri starejših?

“Kaj naj naredim, da se mama, ki ima 85 let, ne bo čisto zasedela? Kako naj jo spodbudim, da se bo več gibala?” To me je na vadbi vprašala tekaška začetnica, ki je pri svojih 55 letih začela na lastni koži spoznavati koristi rednega gibanja.

4

Marko Radmilovič Zapisi iz močvirja: Padalci

Hvala bogu se je končalo. Širše sorodstvo, prijatelji, sodelavci ter birmanski boter so devetim Slovencem zrihtali službe v Bruslju in zdaj bo za nekaj časa mir. Torej se lahko posvetimo bistvenim vprašanjem.

4

Slavko Jerič Zmagovalna okna v Ligi NBA niso odprta prav dolgo, treba je izkoristiti vsako priložnost

Nekaj ur pred prvim nastopom Luke Dončića v finalu Lige NBA me je misel (ne)hote ponesla v ameriški nogomet in k Danu Marinu, enemu najboljših podajalcev v zgodovini Lige NFL.

42

Marko Radmilovič Zapisi iz močvirja: 147 medvedov

Na začetku pojasnilo za tistih nekaj sto Slovencev, ki v Ljubljani ne živijo ali ki se v zadnjih nekaj dneh niso odpeljali v prestolnico po opravkih.

3
Več
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov