Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu
Plavanje - evropsko prvenstvo, prenos iz Beograda

Poplave S seznama za odstranitev bo umaknjenih okoli 50 objektov

Seznam objektov, ki so po lanskih ujmah predvideni za odstranitev, je fleksibilen in se bo lahko spreminjal, dokler stroka ne bo podala končne odločitve, sporoča vodja vladne službe za obnovo Boštjan Šefic.

14

Zeleni prehod Slovenija prvič presegla 25-odstotni cilj obnovljivih virov energije v končni porabi

Slovenija je lani prvič dosegla cilj 25-odstotnega deleža obnovljivih virov energije v bruto končni porabi energije, znašal je 25,3 odstotka, je povedal pristojni minister Bojan Kumer, ki je prepričan, da je neizkoriščenih zmogljivosti še veliko.

36

Okolje Plastenka: tako priročna, tako pogubna

Plastenke kupujemo in odlagamo z neznosno lahkoto. Pa sploh vemo, kako nastanejo, kam potujejo in da z vsako k sebi pripustimo ogromno nanoplastike?

50

TV SLO 2/MMC Portugalska - Češka (postavi)

S tekmo Portugalska – Češka, ki se bo začela ob 21. uri v Leipzigu, se bo končal prvi krog evropskega prvenstva v nogometu. Prenos tekme na TV SLO 2 in naši spletni strani.

11

Liga narodov Slovenija - Argentina (prvi niz)

Odbojkarji Slovenije na uvodni tekmi turnirja Lige narodov v Stožicah pravkar igrajo z Argentino. V primeru zmage bo FIVB formalno potrdil nastop Slovenije na olimpijskih igrah, za kar bodo igralci prejeli maskoto in uradne kape Pariza 2024.

49

Novice

AVP Raziskava: 61 odstotkov vprašanih, ki so v zadnjem letu uživali mamila, je tudi sedlo za volan

Na agenciji za varnost prometa so na novinarski konferenci opozorili na pogosto in ogrožajočo vožnjo pod vplivom mamil. Anketa agencije kaže, da je večina vprašanih, ki je lani uživala mamila, to je 61 odstotkov, po zaužitju tudi sedla za volan.

104

Afrika Sudanu grozi največja lakota na svetu po 40 letih

Sudan je zajela največja humanitarna kriza na svetu, ki bi se lahko še poslabšala. Do konca septembra bi v Darfurju lahko umrlo več kot dva milijona ljudi.

Znanost in tehnologija Slovenija bo leta 2025 postala polnopravna članica Evropske vesoljske agencije

Predsednik vlade Robert Golob in generalni direktor Evropske vesoljske agencije Josef Aschbacher sta podpisala sporazum, po katerem bo Slovenija 1. januarja 2025 postala polnopravna članica Ese.

4

Šport

Slovenija - Srbija "To bo balkanski derbi – podobna miselnost, bližina, zato bo še kak atom moči več"

"Selektor res verjame v to generacijo. Imamo velik potencial, srčno upam, da ne bo to zadnje veliko tekmovanje, ker smo res odlična 'klapa' z veliko dobrimi igralci," je Adam Gnezda Čerin dejal pred drugo tekmo Slovenije na EP-ju – nasprotnik bo Srbija.

43

EP v nogometu Güller s projektilom s 26 metrov zadel za zmago Turčije

Nogometaši Turčije so v deževnem Dortmundu z dvema evrogoloma in zadetkom v prazno mrežo premagali Gruzijo z 3:1 in prišli do treh točk na uvodnem obračunu skupine F. Odločil je 19-letni član Real Madrida Arda Güller v 65. minuti.

49

EP v nogometu Po Tadićevem opravičilu Srbi enotno v obračun s Slovenijo

Kapetan Srbije Dušan Tadić in selektor Dragan Stojković sta pred tekmo s Slovenijo zakopala bojno sekiro. Tadić se je Stojkoviću zaradi neprimernih izjav po tekmi z Anglijo Stojkoviću opravičil. Srbska zveza je opravičilo objavila na spletni strani.

78

Liga NBA Dončić po grenkem porazu (še) ni želel govoriti o reprezentanci

"Nič, žalosten sem, da smo izgubili," so bile prve besede razočaranega Luke Dončića po koncu pete tekme finala Lige NBA, ki jo je Boston dobil s 106:88 in tako dosegel četrto zmago za rekorden 18. naslov.

174

Žreb v Nyonu Celje v prvem predkrogu Lige prvakov proti Flori Tallin; Maribor z Bolgari

Slovenski nogometni prvak Celje bo v prvem krogu kvalifikacij za Ligo prvakov igral proti prvaku Estonije. Flora Tallin bo 8./9. julija gostila prvo tekmo, teden dni kasneje pa bo sledila povratna tekma za preboj v drugi predkrog.

36
Oglasno sporočilo

Po kakšni poti trajnostnega razvoja hodimo v Sloveniji?

Kako zagotoviti ugodno ter spodbudno okolje za gospodarski razvoj in hkrati slediti smernicam trajnosti, ki imajo danes osrednjo vlogo, ko pride do oblikovanja politik in strategij na vseh področjih?

Pariz 2024 Đoković bo igral na olimpijskih igrah

Srbska olimpijska ekipa si lahko oddahne. Teniški zvezdnik Novak Đoković, ki okreva po operaciji kolena, bo zastopal barve svoje domovine na olimpijskih igrah v Parizu.

Več

Kultura

Film in TV Umrla je novovalovska muza Anouk Aimée, zvezda klasik Sladko življenje, Osem in pol

Umrla je igralka Anouk Aimée, ključno ime francoskega novega vala, sofisticirana lepotica, ki se je proslavila v filmih Federica Fellinija, Jacquesa Demyja, Sidneyja Lumeta, Bernarda Bertoluccija in Clauda Leloucha. Stara je bila 92 let.

1

Film in TV In/sekt, razmislek o spajanju organskega z digitalnim, nagrajeno v Južni Koreji

Delo avdiovizualnih umetnikov Simona Šerca in Martine Testen z naslovom In/sekt je bilo nagrajeno na mednarodnem filmskem festivalu v Južni Koreji, Gyeongbuk International AI and Metaverse Film Festival (GAMFF).

Film in TV Blumhouse: po revoluciji filmske grozljivke še v svet videoiger

Produkcijska hiša Blumhouse, ki ima že od svoje ustanovitve leta 2000 primat v polju filmske grozljivke, se z neodvisno znamko Blumhouse Games podaja še v svet videoiger. Jasno, da bo njihova domena groza.

Več

Zabava in slog

Video Puževci po zaslugi Erika Janže te dni najbolj znana slovenska vas

30-letni reprezentant Erik Janža, ki je na tekmi poti Danski dosegel neprecenljiv gol, prihaja iz vasi Puževci. Te dni so, po njegovi zaslugi, najbolj znana slovenska vas.

Znani Justin Timberlake aretiran zaradi vožnje pod vplivom alkohola

Justin Timberlake je bil v New Yorku aretiran zaradi vožnje pod vplivom alkohola. Policija okrožja Suffolk je proti popzvezdniku tudi vložila obtožnico.

3

Kulinarika Z Michelinovimi zvezdicami letos nagrajenih deset slovenskih restavracij, ena več kot lani

10 slovenskih restavracij se lahko letos pohvali z vsaj eno Michelinovo zvezdico. Kobariška Hiša Franko je obdržala tri, restavracija Milka dve, Michelinovi "družini" pa se je letos z eno zvezdico pridružil še Pavus v Laškem.

28

Družabno Festival Lent se vrača na – Lent!

Festival Lent, ki se v petek začenja v Mariboru, se vrača na nabrežje, po katerem je poimenovan. Po celoviti prenovi Lenta bodo letos lahko ponovno imeli oder pri Hiši najstarejše trte; postavili so ga ob reki na novo zgrajenem trgu.

2

Znani Dua Lipa vztraja pri kritiki Izraela: "Vredno tveganja."

Popzvezdnica Dua Lipa in glavna nastopajoča na letošnjem Glastonburyju je dejala, da je pripravljena tvegati pogrom zaradi svojih političnih izjav, ko je vojaške operacije Izraela v Gazi označila za genocid.

14
Oglasno sporočilo

Vrhunski simfonični orkestri in komorni sestavi v Zlatem in Srebrnem abonmaju Cankarjevega doma

Jeseni se obeta bogata koncertna sezona Cankarjevega doma: Zlati in Srebrni abonma ponujata niz izjemnih koncertov mednarodno priznanih umetnikov in sestavov v izjemno akustični Gallusovi dvorani.

Ture avanture Triglavski narodni park usmerja obisk in poziva k uporabi javnih prevozov

Triglavski narodni park (JZ TNP) v letošnji poletni sezoni opozarja na odgovorno obiskovanje edinega narodnega parka v Sloveniji in spodbuja uporabo javnih prevozov.

13
Več

Uredniški izbor

Slovenija Medicinska sestra čez trupla do premoženja bolnice

"Truplo moje sestre je bilo ukradeno oz. bom kar pokazala na bolnišnico – dano osebi, ki ni imela nobenega pooblastila, da bi truplo odpeljala," pove naša sogovornica Marinela Grzinič Kos, ki se je morala oktobra 2018 posloviti od svoje sestre Milene.

37

Intervju Branko Šturbej: Oder je magičen prostor, kjer pozabiš na vse drugo

"Verujem v to, da gledališče raziskuje samega sebe, gledališče je še vedno v kondiciji, ker vidim, da je toliko ustvarjalcev in kreativnih ljudi, ki želijo ustvarjati. Ne nastopati, ampak ustvarjati," je optimističen Borštnikov nagrajenec Branko Šturbej.

7

Gospodarstvo Ali ima Slovenija res najvišje cene elektrike v Evropi?

Dnevna borzna cena elektrike je bila v torek v Sloveniji najvišja v EU-ju, 115 evrov za megavatno uro. Sistemski operater prenosnega omrežja Eles ob tem poudarja, da dnevna nihanja borznih cen nimajo vpliva na končne cene za gospodinjske odjemalce.

177

Evropske volitve 2024 Med novimi evropskimi poslanci tudi vplivneži, zaščitniki živali in pravic voznikov motornih vozil

Tudi na tokratnih evropskih volitvah so se v Evropski parlament uvrstili predstavniki precej nenavadnih, na videz povsem apolitičnih strank, kot so zaščitniki živali, praški avtomobilisti ali ciprski lokalni vplivnež na YouTubu.

28
Več

Posebna izdaja

Več

Mnenje

Marko Radmilovič Zapisi iz močvirja: Težke dileme

Tedensko izkazovanje nezadovoljstva z našim premierjem je pretekle dni prineslo zanimivo epizodo, ki je nekoliko drugačna od običajnih.

1

Urban Praprotnik Kako povečati odločnost za gibanje pri starejših?

“Kaj naj naredim, da se mama, ki ima 85 let, ne bo čisto zasedela? Kako naj jo spodbudim, da se bo več gibala?” To me je na vadbi vprašala tekaška začetnica, ki je pri svojih 55 letih začela na lastni koži spoznavati koristi rednega gibanja.

4

Marko Radmilovič Zapisi iz močvirja: Padalci

Hvala bogu se je končalo. Širše sorodstvo, prijatelji, sodelavci ter birmanski boter so devetim Slovencem zrihtali službe v Bruslju in zdaj bo za nekaj časa mir. Torej se lahko posvetimo bistvenim vprašanjem.

4

Slavko Jerič Zmagovalna okna v Ligi NBA niso odprta prav dolgo, treba je izkoristiti vsako priložnost

Nekaj ur pred prvim nastopom Luke Dončića v finalu Lige NBA me je misel (ne)hote ponesla v ameriški nogomet in k Danu Marinu, enemu najboljših podajalcev v zgodovini Lige NFL.

42
Več
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov