Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Koda Bomo kmalu kupovali živila z zamenjanimi ali manipuliranimi geni?

Krompir, odporen proti koloradskemu hrošču, genetsko spremenjeni komarji, s katerimi poskušajo v Braziliji zajeziti širjenje virusa denge, semena, prilagojena na hudo vročino in sušo v Keniji. To je le nekaj primerov gensko spremenjenih organizmov.

37

Slovenija Vladno gradivo o pokojninski reformi: podaljšanje obdobje izračuna in novi viri financiranja

Na prvi seji se bo sešla pogajalska skupina socialnih partnerjev o pokojninski zakonodaji. Vsi se strinjajo, da gre za izjemno pomembno vsebino, o pogajalskih izhodiščih pa ne želijo govoriti. Na Radiu Slovenija so pridobili interno gradivo za razpravo.

271

Črna kronika Helikopterski reševalci na začetku tedna večkrat posredovali pri nesrečah v gorah

Dežurna ekipa za helikoptersko reševanje v gorah je s policijskim helikopterjem v ponedeljek in torek večkrat poletela na pomoč zaradi nesreč v gorah.

19

Bližnji vzhod Izraelska vojska potrdila načrt za ofenzivo v Libanonu. Hezbolah objavil posnetek Hajfe.

Izraelska vojska je v torek sporočila, da so potrdili načrt za ofenzivo v Libanonu. Libanonsko gibanje Hezbolah je medtem objavilo devetminutni zračni posnetek izraelskega mesta Hajfa.

26

Slavko Jerič Primer Dončić: Ujetost v zadnji trenutek lahko prekrije pravo oceno

Hiter razvoj družbenih omrežij ima veliko različnih vplivov na naša življenja. Poleg količine časa, ki jim ga nameni nemalo ljudi, je treba poudariti tudi "vpliv zadnjega trenutka". Dober primer je Liga NBA.

11

Novice

Slovenija Domnevni ruski vohun, ki ga je izgnala Avstrija, je pod krinko novinarja deloval tudi v Sloveniji

Domnevni ruski vohun, ki so mu v Avstriji aprila ukazali, naj zapusti državo, je pod krinko novinarja več let neopaženo deloval v Sloveniji.

Okolje Prvi vročinski val. Arso svari tudi pred močnim vetrom.

Slovenijo bo prvič letos zajel vročinski val, temperature se bodo povzpele nad 30 stopinj Celzija. NIJZ svetuje ljudem naj zmanjšajo izpostavljenost vročini in se umaknejo v senco, omejijo fizične aktivnosti in uživajo lahko hrano v manjših obrokih.

34
Oglasno sporočilo

Najvišje subvencije v zgodovini. Prihranite kar do 40 odstotkov.

V času, ko potrebe po trajnostni energiji rastejo in se življenjski stroški nenehno zvišujejo, postaja lastna sončna elektrarna vse donosnejša in privlačnejša izbira.

Šport

Kvalifikacije za OI Čančar potrdil nastop: Cilj poletja je olimpijska medalja

Med pripravami na lansko svetovno prvenstvo se je težje poškodoval Vlatko Čančar, ki po dolgotrajni rehabilitaciji pravi, da je stoodstotno pripravljen in motiviran, da s Slovenijo znova zaigra na olimpijskih igrah.

26

Skupina B Ob 15.00: Popravni izpit za Hrvaško in Albanijo

Drugi krog evropskega prvenstva v nogometu se začenja danes v Hamburgu, ki bo ob 15.00 gostil tekmo med Hrvaško in Albanijo. Tekma je za obe reprezentanci izjemno pomembna, saj sta v prvem krogu ostali brez točk.

9

Lestvica tretjih reprezentanc Slovenija edina s točko

V izločilne boje evropskega prvenstva v nogometu se bo uvrstilo 16 reprezentanc, kar pomeni, da je prostor tudi za štiri ekipe, ki bodo predtekmovanje končale na tretjem mestu.

6

Športni SOS Portugalci velemojstri preobratov

Nogometaši Portugalske so na uvodni tekmi Eura dokazali tisto, s čimer so se že izkazali v zgodovini tega tekmovanja: so pravi velemojstri preobratov, tekma proti Češki je že peta, na kateri so slavili kljub zaostanku.

10

EP v plavanju Janja Šegel s prvim časom v polfinale

Plavalka ravenskega Fužinarja Janja Šegel se je na evropskem prvenstvu v Beogradu z najboljšim dosežkom kvalifikacij prebila v polfinale na 200 metrov prosto. To je uspelo tudi Katji Fain.

Oglasno sporočilo

Energetsko učinkovite rešitve podjetja Samsung

Poleg nenehnega dela na optimizaciji energetskih sistemov Samsung ponuja vrhunske inovacije in najsodobnejše rešitve v svetu potrošniške elektronike, mobilnih naprav in klimatskih izdelkov.

Žoga je okrogla Srbija pod večjim pritiskom

Slovenska nogometna reprezentanca se v miru pripravlja na svojo drugo tekmo evropskega prvenstva. V svoji bazi v Wuppertalu pili taktične zamisli pred tekmo s Srbijo, pri kateri se je polegel prah po kontroverzni izjavi kapetana Dušana Tadića.

29
Več

Kultura

Televizorka 50 let Filma tedna: "Danes filme gledamo za nazaj. Nekoč smo čakali in je bil film tedna praznik."

V praznični epizodi Televizorke zaznamujemo petdesetletnico obstoja filmskega termina, ki ga gledalci TV Slovenija dobro poznajo pod imenom Film tedna.

24

Jezikoslovec "Dobro se počuti": Noam Chomsky je zapustil bolnišnico v Sao Paulu

Jezikoslovca in intelektualca Noama Chomskega so odpustili iz bolnišnice v Sao Paulu v Braziliji, kamor je bil sprejet zaradi stanja, povezanega z možgansko kapjo, ki jo je doživel lani. Njegova žena je medtem tudi zanikala poročanje medijev, da je umrl.

1

Razstave Fotografije Boruta Krajnca: vprašanje vpliva politike in medijev na dojemanje resničnosti

Snubitev, fototermin je naslov fotografske razstave Boruta Krajnca, ki so jo pripravili v projektnem prostoru Aksiome. Avtor s svojimi fotografijami med drugim osvetljuje vlogo medijev pri oblikovanju dojemanja stvarnosti. 

Več

Zabava in slog

Reportaža Romantičen večer z Žanom Serčičem v Križankah – manjkalo ni niti solz sreče

V ljubljanskih Križankah je na svoj račun tokrat prišlo predvsem žensko občinstvo. Z naborom radijskih uspešnic in novih, še neslišanih skladb je občinstvo zabaval glasbeni šarmer Žan Serčič.

4

Lepota in gostoljubje Tekmovanje turističnih krajev letos v prenovljeni podobi

Natečaj, v katerem Turistična zveza Slovenije že več kot tri desetletja izbira najlepše in najbolj gostoljubne slovenske kraje, je letos dobil prenovljeno podobo. Potekal bo pod nazivom Moja dežela, večjo veljavo pri ocenjevanju bo imela gostoljubnost.

Naj se začne V Črnomlju vse že v znamenju Jurjevanja 2024

Z odprtjem razstav v starem mestnem jedru se v Črnomlju začenja že 60. Jurjevanje, najstarejši folklorni festival v Sloveniji. Vse do 23. junija se bodo na različnih lokacijah zvrstili bogat nabor različnih prireditev, tudi koncerti in folklorni nastopi.

Skrivnostno Nezemljani spet na delu? Prvič po letu 2020 duhove spet buri skrivnostni monolit.

Monolita niso opazili že od leta 2020, ko so se po svetu začele brez kakršne koli razlage pojavljati te edinstvene kovinske instalacije. Zdaj pa so skrivnostno strukturo, katere izvor nekateri pripisujejo tudi Nezemljanom, spet opazili v puščavi Nevade.

10

Avtomobilnost Prenovljeni golf osme generacije na pota stare slave

Volkswagen je prenovil golfa osme generacije. Poporodne napake so zdaj odpravljene, vrnili so nekatera fizična stikala za lažjo uporabo, izboljšali programsko opremo in dodelali agregate. Uradno je na voljo tudi v Sloveniji.

15
Oglasno sporočilo

Vrhunski simfonični orkestri in komorni sestavi v Zlatem in Srebrnem abonmaju Cankarjevega doma

Jeseni se obeta bogata koncertna sezona Cankarjevega doma: Zlati in Srebrni abonma ponujata niz izjemnih koncertov mednarodno priznanih umetnikov in sestavov v izjemno akustični Gallusovi dvorani.

Glasba Natko Štiglić v Prvi vrsti

Radijska oddaja Prva vrsta je z nastopom kitarista Natka Štiglića zaokrožila že sedmo sezono.

Več

Uredniški izbor

Slovenija Medicinska sestra čez trupla do premoženja bolnice

"Truplo moje sestre je bilo ukradeno oz. bom kar pokazala na bolnišnico – dano osebi, ki ni imela nobenega pooblastila, da bi truplo odpeljala," pove naša sogovornica Marinela Grzinič Kos, ki se je morala oktobra 2018 posloviti od svoje sestre Milene.

37

Intervju Branko Šturbej: Oder je magičen prostor, kjer pozabiš na vse drugo

"Verujem v to, da gledališče raziskuje samega sebe, gledališče je še vedno v kondiciji, ker vidim, da je toliko ustvarjalcev in kreativnih ljudi, ki želijo ustvarjati. Ne nastopati, ampak ustvarjati," je optimističen Borštnikov nagrajenec Branko Šturbej.

7

Gospodarstvo Ali ima Slovenija res najvišje cene elektrike v Evropi?

Dnevna borzna cena elektrike je bila v torek v Sloveniji najvišja v EU-ju, 115 evrov za megavatno uro. Sistemski operater prenosnega omrežja Eles ob tem poudarja, da dnevna nihanja borznih cen nimajo vpliva na končne cene za gospodinjske odjemalce.

177

Evropske volitve 2024 Med novimi evropskimi poslanci tudi vplivneži, zaščitniki živali in pravic voznikov motornih vozil

Tudi na tokratnih evropskih volitvah so se v Evropski parlament uvrstili predstavniki precej nenavadnih, na videz povsem apolitičnih strank, kot so zaščitniki živali, praški avtomobilisti ali ciprski lokalni vplivnež na YouTubu.

28
Več

Posebna izdaja

Več

Mnenje

Marko Radmilovič Zapisi iz močvirja: Težke dileme

Tedensko izkazovanje nezadovoljstva z našim premierjem je pretekle dni prineslo zanimivo epizodo, ki je nekoliko drugačna od običajnih.

1

Urban Praprotnik Kako povečati odločnost za gibanje pri starejših?

“Kaj naj naredim, da se mama, ki ima 85 let, ne bo čisto zasedela? Kako naj jo spodbudim, da se bo več gibala?” To me je na vadbi vprašala tekaška začetnica, ki je pri svojih 55 letih začela na lastni koži spoznavati koristi rednega gibanja.

4

Marko Radmilovič Zapisi iz močvirja: Padalci

Hvala bogu se je končalo. Širše sorodstvo, prijatelji, sodelavci ter birmanski boter so devetim Slovencem zrihtali službe v Bruslju in zdaj bo za nekaj časa mir. Torej se lahko posvetimo bistvenim vprašanjem.

4

Slavko Jerič Zmagovalna okna v Ligi NBA niso odprta prav dolgo, treba je izkoristiti vsako priložnost

Nekaj ur pred prvim nastopom Luke Dončića v finalu Lige NBA me je misel (ne)hote ponesla v ameriški nogomet in k Danu Marinu, enemu najboljših podajalcev v zgodovini Lige NFL.

42
Več
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov