Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Janža slovenski junak Točka, velika kot Triglav!

Z golom Erika Janže v 77. minuti je Slovenija na uvodni tekmi evropskega prvenstva v Nemčiji iztržila remi (1:1) proti Danski, ki je imela do takrat vse niti v svojih nogah. A v zaključku so za točko celo bolj trepetali Danci.

1147

MMC živo Slovenski navijači s fantastičnim navijanjem navdušili tudi Keka

Čeprav so bili slovenski navijači na uvodni tekmi slovenske nogometne reprezentance v Stuttgartu številčno v podrejenem položaju, jim je pripadla zmaga v glasnem navijanju in spodbujanju.

10

Vojna v Gazi Izraelska vojska napovedala vsakodnevne "taktične premore", Netanjahu strogo proti

Po svarilih mednarodnih humanitarnih organizacij, je izraelska vojska sporočila, da uvaja dnevne "taktične premore" vojaških dejavnosti, s čimer bo omogočila dostavo pomoči v Gazo. Odločitev pozdravljajo v ZN-u, Netanjahu pa ji nasprotuje.

18

Črna kronika Gorski reševalci s helikopterjem na varno prepeljali poškodovana pohodnika

Reševalci Gorske reševalne službe (GRS) so s posadko helikopterja v bolnišnico prepeljali dva pohodnika. Eden se je poškodoval pod Razorjem, drugega pa so prevzeli na težko dostopnem območju v občini Nova Gorica.

EP v nogometu Ob 21.00: Srbija - Anglija; navijaški izgredi v Gelsenkirchnu

Na drugi tekmi skupine C se bosta v Gelsenkirchnu pomerili Srbija in Anglija. Varovanci Garertha Southgata so eni izmed glavnih favoritov za naslov.

42

Novice

Mirovna konferenca za Ukrajino Voditelji držav končali mirovno konferenco o Ukrajini. Zelenski želi čimprejšnje ponovno srečanje.

Voditelji 80 od 93 sodelujočih držav so s skupno izjavo končali mirovno konferenco o Ukrajini. V njej so poudarili nedopustnost uporabe jedrskega orožja in izkoriščanja prehranske varnosti v vojne namene ter nujnost izmenjave vojnih ujetnikov.

307

Bližnji vzhod Na romanju v Meko zaradi vročine umrlo najmanj 19 ljudi

Med romanjem muslimanov v Meko je zaradi vročine umrlo najmanj 19 romarjev iz Jordanije in Irana, več ljudi pogrešajo. Temperatura je v soboto ob vzponu na goro Arafat dosegla 48 stopinj Celzija.

Francoska čezmorska ozemlja Francija s spremembami zakona v Novi Kaledoniji obudila sanje o neodvisnosti

Francija je umaknila načrtovane spremembe volilne zakonodaje v Novi Kaledoniji, saj so na francoskem čezmorskem ozemlju izbruhnili nemiri. Kljub temu poteza ne bo rešila krize, saj temelji spora v nekdanji koloniji segajo desetletja v preteklost.

33

Šport

Dirka po Sloveniji Healyju nagrada za izjemno delo, Aleotti odbil napade Bilbaa

30. Dirka po Sloveniji je za konec ponudila dramatično etapo, ki jo je v Novem mestu dobil Ben Healy, Giovanniju Aleottiju (Bora hansgrohe) pa je vendarle uspelo ohraniti prednost pred Pellom Bilbaom in za 10 sekund osvojiti zeleno majico za skupno zmago.

89

EP v nogometu Nizozemci v 83. minuti do treh točk proti Poljakom

Na prvi tekmi skupine D je Nizozemska v Hamburgu kljub začetnemu zaostanku na koncu dosegla zmago nad Poljaki (2:1).

44

Intervju Dončić po finalu verjetno s trilateralo Ljubljana-Krk-Pirej

"Poznamo ga – prišel bo domov, tri dni bo v Ljubljani, malo bo skočil na Krk, potem pa bo že klical svoje prijatelje v reprezentanci, da bi se jim pridružil," o Luki Dončiću pravi Marko Milić, ki pri košarkarjih Dallasa opravlja vlogo pomočnika trenerja.

37

Motokros Gajser z zmago močno povišal skupno vodstvo

Gajser je zmagovalec Velike nagrade Italije v svetovnem prvenstvu razreda MXGP. Dobil je prvo vožnjo, drugo pa po padcu končal na drugem mestu. Izkoristil je smolo Španca Jorgeja Prada, ki je v drugi vožnji padel in ostal brez točk.

8

Dirka po Švici Yates na gorskem kronometru potrdil skupno zmago

Adam Yates (UAE Team Emirates) je skupni zmagovalec Dirke po Švici, ki se je končala z gorskim kronometrom od Aigleja do Villars-sur-Ollona (15,7 km). Etapo je dobil Joao Almeida, ki je drugouvrščenega moštvenega kolega Yatesa prehitel za devet sekund.

10
Oglasno sporočilo

Paloma gre na MARS

Medtem ko se vesoljske agencije šele pripravljajo, da bi poslali človeka na Mars, so v Palomi že razvili kompakten toaletni papir, ki bi na odpravi proti rdečemu planetu zavzel manj prostora, ter trajal celo pot tja in nazaj.

Preostali športi Japonka Hajata in Brazilec Calderano najboljša v Tivoliju

Japonka Hina Hajata in Brazilec Hugo Calderano sta zmagovalca namiznoteniškega turnirja WTT Star Contender v dvorani Tivoli z nagradnim skladom 233.200 evrov.

Več

Kultura

Film Nova različica Častnika in gentlemana z Milesom Tellerjem namesto Richarda Gera

Film Častnik in gentleman iz leta 1982 je Richarda Gera in Debro Winger izstrelil med zvezde, Louis Gossett Jr. pa je postal prvi temnopolti igralec z oskarjem za stransko vlogo. Zdaj se obeta nova različica filma z Milesom Tellerjem v glavni vlogi.

6

Intervju Branko Šturbej: Oder je magičen prostor, kjer pozabiš na vse drugo

"Verujem v to, da gledališče raziskuje samega sebe, gledališče je še vedno v kondiciji, ker vidim, da je toliko ustvarjalcev in kreativnih ljudi, ki želijo ustvarjati. Ne nastopati, ampak ustvarjati," je optimističen Borštnikov nagrajenec Branko Šturbej.

4

Proračunska sredstva Dodatnih 5,5 milijona evrov za mariborski in goriški SNG ter Slovenski filmski center

Vlada je odobrila tri milijone evrov za nujne investicije v SNG-ju Maribor, dva milijona evrov za drugo fazo izgradnje zunanjega avditorija SNG-ja Nova Gorica in pol milijona evrov Slovenskemu filmskemu centru za avdiovizualno produkcijo.

1
Več

Zabava in slog

Družabno Idrija v znamenju čipkarskega festivala: "Ljudje živijo s to tradicijo"

Idrija je konec tedna v znamenju 42. Festivala idrijske čipke. S tokratnim sloganom Pop-up čipka nagovarjajo predvsem mlade. Eden od vrhuncev je bilo državno tekmovanje v znanju klekljanja, ki se ga je udeležilo več kot 150 otrok in 16 odraslih.

Dolina vrtnic Kjer vrtnico častijo kot boginjo – festival vrtnic v Bolgariji

Bolgarija na prvi pogled ni ravno država, kamor bi turisti množično drli na dopust. A tam si velja ogledati vsaj vsakoletni festival vrtnic, festival s 121-letno tradicijo, posvečen najslavnejšemu bolgarskemu izvoznemu artiklu, vrtnicam damaščankam.

3

Znani Georgeeva, Charlottina in Louisova čestitka Williamu za očetovski dan: "Radi te imamo, oči."

Princa George in Louis ter princesa Charlotte so v objavi na družbenih omrežjih s sporočilom "Radi te imamo, oči!" svojemu očetu, valižanskemu princu Williamu, zaželeli vse najlepše ob očetovskem dnevu.

Glasba Avstralski oboževalci imajo redek privilegij: poslušajo lahko edinstven album zasedbe Wu-Tang Clan

V soboto so v avstralskem muzeju predvajali edino (uradno) različico edinstvenega albuma ameriške hiphopovske skupine Wu-Tang Clan z naslovom Once Upon A Time in Shaolin. Udeleženci so glasbo opisali kot "zelo posebno" in "neverjetno".

Avtomobilnost Obljubili so nam dostopen (električni) avtomobil

V Avtomobilnosti smo vozili četrto generacijo modela C3 oziroma natančneje ë-C3, s katerim želi Citroen demokratizirati električno mobilnost. Francozi obljubljajo poceni električni avtomobil.

25
Oglasno sporočilo

Ali veste, kako koristne so maline za vas?

Med prvimi sadeži, ki nas razveselijo zgodaj poleti, so maline, s katerimi se sladkamo vse do jeseni. Najboljše so še sveže, ki si jih lahko privoščite samostojno, v sladicah, smutijih ter celo solatah.

Pozdrav zastavi Princesa Catherine po skoraj pol leta znova v javnosti

Princesa Catherine se je prvič po lanskem decembru, ko so ji med operacijo odkrili raka, na vojaški paradi Pozdrav zastavi vrnila k opravljanju kraljevih dolžnosti. Pred parado je sporočila, da je njeno zdravstveno stanje znatno boljše, a ne popolno.

12
Več

Uredniški izbor

MMCpodrobno Vaš vodnik za Euro: vse o Sloveniji, njenih tekmecih, največjih zvezdnikih in državi gostiteljici

Slovenska nogometna reprezentanca bo po 24 letih znova nastopila na evropskem prvenstvu. Danska, Srbija in Anglija so tekmeci v skupinskem delu, a nogometaši in javnost imajo višje cilje – prvič se prebiti v boje na izpadanje.

Evropske volitve 2024 Povolilna podoba EU-ja: "Stranke skrajne desnice si ne želijo več zgolj rušiti, ampak usmerjati"

"V pogajanjih bomo videli, kako sebe vidi Ursula von der Leyen – kot desničarko ali kot voditeljico evropske sredine. Kar se bo odločila, bo pomembno tudi za evropsko politiko," je izkupiček volitev v Evropski parlament komentiral Peter Verovšek.

207

Evropske volitve 2024 Haček: Koalicija se bo morala zazreti vase. Požgan: Občutek, da sta SD in Levica padla za Svobodo.

SDS je nesporni zmagovalec volitev, koalicija pa, čeprav izid zanjo "ne pomeni katastrofe", se bo morala precej zamisliti in marsikaj spremeniti, ocenjuje politični analitik Miro Haček.

221

Evropa "Gruzijski režim je razkril svoj resnični cilj – popolni nadzor nad civilno družbo"

Množični protesti, ki so se zaradi zakona o "tujih agentih" začeli pred dvema mesecema, so narasli v vsesplošno gibanje proti vladi, opozarja gruzijska novinarka Ana Gvarišvili. Kritiki zakon označujejo kot korak v totalitarnost po ruskem vzoru.

163
Več

Posebna izdaja

Več

Mnenje

Urban Praprotnik Kako povečati odločnost za gibanje pri starejših?

“Kaj naj naredim, da se mama, ki ima 85 let, ne bo čisto zasedela? Kako naj jo spodbudim, da se bo več gibala?” To me je na vadbi vprašala tekaška začetnica, ki je pri svojih 55 letih začela na lastni koži spoznavati koristi rednega gibanja.

4

Marko Radmilovič Zapisi iz močvirja: Padalci

Hvala bogu se je končalo. Širše sorodstvo, prijatelji, sodelavci ter birmanski boter so devetim Slovencem zrihtali službe v Bruslju in zdaj bo za nekaj časa mir. Torej se lahko posvetimo bistvenim vprašanjem.

4

Slavko Jerič Zmagovalna okna v Ligi NBA niso odprta prav dolgo, treba je izkoristiti vsako priložnost

Nekaj ur pred prvim nastopom Luke Dončića v finalu Lige NBA me je misel (ne)hote ponesla v ameriški nogomet in k Danu Marinu, enemu najboljših podajalcev v zgodovini Lige NFL.

42

Marko Radmilovič Zapisi iz močvirja: 147 medvedov

Na začetku pojasnilo za tistih nekaj sto Slovencev, ki v Ljubljani ne živijo ali ki se v zadnjih nekaj dneh niso odpeljali v prestolnico po opravkih.

3
Več
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov