Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Remi zagotovo pelje v osmino finala Manj kot dve uri do zgodovinske tekme slovenskih nogometašev

Slovenski nogometaši bodo ob 21.00 v Kölnu igrali proti Angliji, s točko si bodo zagotovili preboj v izločilne boje. Sredi dneva je bilo veselo v središču mesta, kjer je navijače navdušila skupina Siddharta, zdaj je večina že pri stadionu.

167

Slovenija Šarec s spartanom na obisk k slovenskim vojakom na Kosovu: "Gre za prelomni trenutek"

Marjan Šarec je kot prelomni trenutek označil vzpostavitev zračnega mostu med Slovenijo in slovenskimi vojaki v tujini zaradi nakupa transportnega letala spartan C-27J. Pred dnevom državnosti je s tem letalom namreč prvič poletel na obisk na Kosovo.

19

Evropa Rusija onemogočila dostop do 81 medijev držav članic EU-ja

Rusija je onemogočila dostop do 81 medijev iz 25 držav članic EU-ja na ruskem ozemlju. Ruske oblasti so pojasnile, da gre za povračilni ukrep, potem ko je Bruselj maja uvedel sankcije proti več ruskim medijem.

4

EP 2024 - skupina D Nizozemska - Avstrija 0:1 (prvi polčas)

V Berlinu se na evropskem prvenstvu v nogometu merita reprezentanci Nizozemske in Avstrije, ki je izgubila sedem zadnjih medsebojnih tekem. Oranžni so si že zagotovili osmino finala, bolj kot ne pa tudi Avstrija. Dvoboj se je začel ob 18. uri.

24

Družabno Siddharta po rajanju v Kölnu: "Vsi smo istega mnenja, izid bo 2:0 za Slovenijo"

Za glasno ogrevanje pred nogometno tekmo med Slovenijo in Anglijo je v središču Kölna poskrbela skupina Siddharta. "Srce se čuti z vseh strani," so dejali člani, obenem pa soglasno napovedali izid – optimističnih 2:0 za Slovenijo.

Novice

Afrika Nemiri v Nairobiju. Protestniki vdrli v parlament, ubitih najmanj pet ljudi.

Protesti proti višjim davkom v Nairobiju so se sprevrgli v nemire. Protestniki so med drugim vdrli v poslopje parlamenta, več stavb je zažganih. Ubitih naj bi bilo najmanj pet ljudi.

10

Evropska unija Neformalni dogovor: Ursula von der Leyen ostaja predsednica Evropske komisije

Pogajalci Evropske ljudske stranke (EPP), socialistov (S&D) in liberalcev (Renew) so dosegli dogovor o tem, da bo nemška političarka Ursula von der Leyen še naprej vodila Evropsko komisijo. Vodenje Evropskega sveta naj bi prevzel socialist Antonio Costa.

206

Vojna v Ukrajini ICC izdal nalog za aretacijo Šojguja in Gerasimova. Zelenski po kritikah zamenjal generala.

Mednarodno kazensko sodišče (ICC) je izdalo naloga za aretacijo nekdanjega ruskega obrambnega ministra Sergeja Šojguja in načelnika generalštaba ruske vojske Valerija Gerasimova, očita jima vojne zločine v Ukrajini.

16

Šport

Pripravljalna tekma Slovenija - Litva 32:30 (polčas)

Slovenski košarkarji v Stožicah gostijo Litvo. To je druga od treh pripravljalnih tekem pred nedeljskim odhodom v Pirej, kjer bodo kvalifikacije za olimpijske igre.

33

Skupina D, ob 18.00 Francija − Poljska 0:0 (zanimiv prvi polčas, a brez gola)

V Dortmundu se je ob 18.00 začela tekma zadnjega kroga skupine D med Francijo in Poljsko. Galski petelini si z (visoko) zmago želijo zagotoviti prvo mesto v skupini, Poljska pa je ne glede na razplet že izpadla.

4

Odbojka Slovenci v Lodž, da dokončajo pravljično zgodbo

Odbojkarska reprezentanca je odpotovala na Poljsko, kjer jo v Lodžu konec tedna čaka zaključni turnir Lige narodov. "Zdaj smo tukaj, da celotno zgodbo zapeljemo do konca," je povedal bloker Jan Kozamernik.

3

Dirka po Franciji Vingegaard ostal brez ključnega pomočnika Kussa

Američan Sepp Kuss je zaradi dolgotrajnega okrevanja po bolezni, ki jo je staknil na Dirki po Dofineji, ostal brez nastopa na prihajajoči Dirki po Franciji, je sporočilo njegovo moštvo Visma Lease a Bike.

123

Ligue 1 Reims potrdil prihod Luke Elsnerja

Luka Elsner je uradno prevzel vodenje francoskega Reimsa, je klub potrdil na družbenih omrežjih. 41-letni slovenski strokovnjak je v zadnjih dveh letih vodil zasedbo Le Havra.

10
Oglasno sporočilo

Energetsko učinkovite rešitve podjetja Samsung

Poleg nenehnega dela na optimizaciji energetskih sistemov Samsung ponuja vrhunske inovacije in najsodobnejše rešitve v svetu potrošniške elektronike, mobilnih naprav in klimatskih izdelkov.

Kvalifikacije za Wimbledon V prvem krogu polovični slovenski uspeh

V Londonu potekajo kvalifikacije za uvrstitev v glavni žreb obeh posamičnih konkurenc. V torek so bile v akciji dame, v prvem krogu so igrale štiri Slovenke, uspešni sta bili Tamara Zidanšek in Polona Hercog.

Več

Kultura

Knjige Italija, častna gostja letošnjega Frankfurtskega sejma, brez svetovno znanega Roberta Saviana

Roberto Saviano, avtor Gomore, se je znašel v središču pozornosti, ker ga niso povabili na knjižni sejem v Frankfurt, kjer bo Italija letos častna gostja. Mnogi italijanski pisatelji izražajo solidarnost, Sandro Veronesi je protestno zapustil delegacijo.

3

Intermedijska umetnost Nagrajenci Ars Electronice: Cern kot zgled sodelovanja kulture in znanosti

Nagrado za inovacije, ki jo podeljujeta Evropska komisija in Ars Electronica, prejmeta Cernova pobuda Arts at Cern in projekt Calculating Empires. Med častnimi omembami je tudi Robertina Šebjanič za delo o vplivu odpadkov na morske ježke.

1

Abonma Kromatika Pester repertoar skladb svetovne zakladnice in dela sodobne slovenske glasbene ustvarjalnosti

Simfonični orkester RTV Slovenija v abonmajski sezoni Kromatike napoveduje osem koncertov z bogatim repertoarjem, vključno z deli slovenskih skladateljev. Predstavili se bodo tudi mladi talenti, kot sta Nikola Pajanović in Rok Zaletel Černoš.

1
Več

Zabava in slog

The Who Revolucionarna Quadrophenia zdaj tudi v obliki baleta

Več kot 50 let po izidu konceptualnega, šestega, studijskega albuma zasedbe The Who, Quadrophenia, so tega v sodelovanju z gledališčem Sadler's Wells preoblikovali v balet.

Ture avanture Novi prebivalci toskanskih hribovskih mestec bodo lahko prejeli do 30.000 evrov

Toskanska hribovska in gorska mesteca se spopadajo z vedno hujšim upadanjem števila prebivalcev, zato so se regionalne oblasti odločile, da novim prebivalcem teh mest ponudijo izplačilo nepovratnih sredstev. Zneski se gibljejo med 10 in 30 tisoč evri.

5

Glasba The Voice of Baceprot naskakujejo veliki Glastonbury

Kultni Glastonbury bo letos prvič gostil indonezijsko zasedbo. Tri muslimanske ženske težkometalne skupine Voice of Baceprot bodo gotovo ena izmed najbolj nepričakovanih točk evropskih festivalov v zadnjih letih, a želijo, kot pravijo, razbiti stereotipe.

Zvok časa Prince pred 40 leti postregel z legendarnim albumom Purple Rain

Leta 1984 je 25. junija Prince z The Revolution v svet poslal album Purple Rain, na katerem so bile pesmi, ki so služile kot glasbena podlaga istoimenskega, z oskarjem nagrajenega filma. Glasbenik se je z njim prvič zavihtel na vrh lestvice Billboard 200.

14

Avtomobilnost BMW je izboljšal X3

BMW je predstavil posodobljeni športni terenec X3, ki prihaja z bencinskim, dizelskim in priključno-hibridnim pogonom. Ne bo pa na voljo električna izvedba iX3.

16
Oglasno sporočilo

Myrkl je ključna sestavina zabavnih poletnih večerov in prijetnih juter, ki sledijo

Myrkl je revolucionarno prehransko dopolnilo, ki vam pomaga, da se jutro po navijanju zbudite sveži

Taylor Swift Presenečenje na zadnjem koncertu turneje Eras v Londonu: na odru se je pojavil Travis Kelce

Na svojem zadnjem londonskem nastopu je zvezdnica Taylor Swift oboževalcem predstavila prav posebnega gosta – svojega fanta in igralca NFL franšize Kansas City Chiefs, Travisa Kelceja.

23
Več

Uredniški izbor

Slovenske avtoceste Avtovlečne goljufije: voznikom v težavah ponudijo ugodno pomoč, nato izstavijo veliko višji račun

Pojavlja se vse več opozoril, da so predvsem tuji vozniki, ki zaradi okvare vozila obtičijo na slovenskih avtocestah, večkrat žrtve goljufij avtovlečnih služb, ki so pri njih pred pooblaščenimi izvajalci. AMZS, Dars in policija pozivajo k previdnosti.

160

Intervju z Zachom Keeshigom Od rezervata do naslovnic: Kako kanadski staroselski kuhar pomika meje in celi travme preteklosti

Zach Keeshig se v teh dneh ne more pritoževati – odpira restavracijo s "progresivno staroselsko kuhinjo", je na naslovnicah kanadskih revij in uvrščen med najobetavnejše kuharje. A kot mnogi staroselci se tudi on ne more povsem otresti travm preteklosti.

20

Intervju: Vinci Vogue Anžlovar "Tečem častni krog"

"Sve je elektricitet." To je iz mojega filma Dedek gre na jug. V filmu Boris pravi: "Že stokrat sem si želel, da bi se vse končalo, in še ko se mi želja uresniči, ne gre brez bolečine, je treba crkavati." In eno leto pozneje sem začel crkavati.

Slovenija Vladno gradivo o pokojninski reformi: podaljšanje obdobja izračuna in novi viri financiranja

Na prvi seji se je sešla pogajalska skupina socialnih partnerjev o pokojninski zakonodaji. Vsi se strinjajo, da gre za izjemno pomembno vsebino, o pogajalskih izhodiščih pa ne želijo govoriti. Na Radiu Slovenija so pridobili interno gradivo za razpravo.

327
Več

Posebna izdaja

Več

Mnenje

Marko Radmilovič Sluz

Vsem skupaj lep praznik. Letos je, kot vemo, sluzast.

1

Urban Praprotnik Kako pokuriti odvečno energijo?

Ali ste že videli zdravnike s čezmerno telesno maso? Čeprav so najbolj opremljeni z znanjem o človeški presnovi, ni redko, da so med njimi taki, ki so pri ohranjanju najprimernejše telesne mase precej nebogljeni.

7

Slavko Jerič Primer Dončić: Ujetost v zadnji trenutek lahko prekrije pravo oceno

Hiter razvoj družbenih omrežij ima veliko različnih vplivov na naša življenja. Poleg količine časa, ki jim ga nameni nemalo ljudi, je treba poudariti tudi "vpliv zadnjega trenutka". Dober primer je Liga NBA.

117

Marko Radmilovič Zapisi iz močvirja: Težke dileme

Tedensko izkazovanje nezadovoljstva z našim premierjem je pretekle dni prineslo zanimivo epizodo, ki je nekoliko drugačna od običajnih.

5
Več
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov