Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu
Plavanje - evropsko prvenstvo, prenos iz Beograda

Evropa V romunski vasi se odpira največje vojaško oporišče Nata v Evropi

Oporišče Mihail Kogalniceanu (MK) na jugovzhodu Romunije bo v kratkem – malce presenetljivo – postalo največje zračno oporišče Nata v Evropi, večje celo od ameriškega vojaškega oporišča Ramstein v Nemčiji.

91

Vremenska opozorila Napovedana močna burja na Primorskem, v torek in sredo pa nevihte za vso državo

V ponedeljek dopoldne bodo najmočnejši sunki burje na Primorskem ponekod dosegali hitrost okoli 100 kilometrov na uro, napoveduje Arso, zato je izdano oranžno vremensko opozorilo. Upanje, da bo burja razpihala sluz z morja, ostaja.

4

Evropa V Franciji ženski protest proti skrajni desnici, ki ji ankete napovedujejo zmago na volitvah

V Franciji se je na tisoče žensk po vsej državi podalo na protestni shod proti Nacionalnemu zboru, skrajno desni stranki Marine Le Pen, ki ji ankete kažejo, da bi lahko slavila na prihajajočih parlamentarnih volitvah.

Prvi test pred kvalifikacijami za OI Litva - Slovenija 50:39 (polčas)

Slovenska košarkarska reprezentanca v Vilni igra prvo pripravljalno tekmo proti Litvi. Selektor Aleksander Sekulić še ne more računati na Luko Dončića, zato pa je v kadru novinec Josh Nebo.

81

Kolesarstvo Novak prvak po napadu na najtežjem vzponu, med kolesarkami naslov Urški Žigart

Domen Novak je drugič v karieri postal državni prvak na cestni dirki. Kolesar ekipe UAE Emirates je pospešil na najtežjem klancu in se otresel Gala Glivarja in Mateja Mohoriča. Med kolesarkami se je državnega naslova veselila Urška Žigart.

116

Novice

Evropa Na Hvaru izbruhnil velik požar. V Dubrovniku požar omejili.

Nad mestom Hvar je popoldne izbruhnil velik požar. Kot poroča Dalmacija Danas, se je vnelo suho rastje na hribu Poljun, s požarom pa se bori veliko število gasilcev. Na pomoč sta priskočila tudi dva kanaderja.

2

Črna kronika Partnerja med sporom zabodla do smrti

Na območju Kočevja je v soboto izbruhnil spor med partnerjema, v katerem je 39-letna osumljenka z ostrim predmetom zabodla 32-letnika, ki je zaradi hudih poškodb umrl na kraju dejanja.

Vojna v Ukrajini V ukrajinskem napadu na Krim ubiti trije otroci. Rusija odgovornost pripisala ZDA.

V ukrajinskem raketnem napadu na mesto Sevastopol na polotoku Krim, ki je pod ruskim nadzorom, je bilo ubitih najmanj pet ljudi, vključno s tremi otroki. Ranjenih naj bi bilo več kot sto ljudi.

121

Šport

SLO - ANG Drkušić: "Zakaj pa ne bi zmagali"; Kane: "Izboljšujem se iz tekme v tekmo"

Slovenski nogometaši se pripravljajo na zadnjo tekmo v skupini C proti favorizirani Angliji. "Če bomo naredili svoj posel, pomoči drugih ne bomo potrebovali. Zakaj pa ne bi zmagali," pred tekmo razmišlja Vanja Drkušić.

3

Matematika pred zadnjim krogom Vsi scenariji za slovensko napredovanje, obstajajo možnosti celo ob porazu proti Angliji

Do konca skupinskega dela evropskega prvenstva v nogometu je le še zadnji predtekmovalni krog za vsako od 24 reprezentanc, kar je čas, da še enkrat preverimo vse scenarije, ki Slovenijo peljejo v osmino finala.

132

Za konec še s Srbijo Slovenci lovijo zmago s 3:0 ali 3:1 za status nosilca za olimpijski žreb

Slovenska odbojkarska reprezentanca bo ob koncu skupinskega dela lige narodov ob 20.30 v Stožicah igrala proti Srbiji. Čeprav je Slovenija vse cilje že dosegla, tekma ni brez tekmovalnega pomena.

20

Rokomet Slovenski rokometaši začeli operacijo Pariz

Slovenska moška rokometna reprezentanca je v Kranjski Gori začela priprave za nastop na svojih četrtih olimpijskih igrah. Poškodbe so večinoma sanirane, najbolj vprašljiv je nastop Gašperja Marguča.

1

TV SLO 2/MMC Nemčija in Švica ob 21.00 v boj za prvo mesto v skupini A

Na evropskem prvenstvu v nogometu se je začel zadnji krog skupinskega dela. V skupini A je Nemčija že uvrščena v izločilne boje, na dobri poti pa je tudi Švica. Reprezentanci se bosta ob 21.00 pomerili v Frankfurtu.

10
Oglasno sporočilo

Energetsko učinkovite rešitve podjetja Samsung

Poleg nenehnega dela na optimizaciji energetskih sistemov Samsung ponuja vrhunske inovacije in najsodobnejše rešitve v svetu potrošniške elektronike, mobilnih naprav in klimatskih izdelkov.

EP v plavanju Slovenke na 4 x 100 metrov mešano sedme

Na evropskem prvenstvu v plavanju v Beogradu je pravkar na sporedu ženska štafeta 4 x 100 m mešano. Janja Šegel, Tina Čelik, Hana Sekuti in Tjaša Pintar so v predtekmovanju s časom 4:09,22 osvojile sedmo mesto.

Več

Kultura

Dediščina Zgodba vile Rafut – pod kakšnimi vplivi je nastala in kako stavbo opredeljuje tuja stroka?

Po končani prenovi parka Laščakove vile na Rafutu pri Novi Gorici, ki je predviden tudi kot eno od osrednjih prizorišč EPK-ja 2025, se bo prihodnje leto začela še prenova vile. Kakšna je pravzaprav zgodba te zanimive stavbe?

3

Pariz Moški v Franciji obsojen na dve leti pogojne zaporne kazni za krajo Banksyjevega dela

Francosko sodišče je moškega, ki je v Parizu ukradel Banksyjevo delo, obtožilo na dve leti pogojne zaporne kazni. Plačati mora tudi denarno kazen 30.000 evrov.

1

Arhitektura in oblikovanje Kdo so arhitekti, ki bodo vodili dolgo načrtovano prenovo pariškega Centra Pompidou?

Kdor si želi v bližnji prihodnosti ogledati Center Pompidou v Parizu, naj pohiti. Odprt bo samo še do septembra leta 2025, zatem pa se bo začela petletna obnova.

3
Več

Zabava in slog

Znani Oboževalci nad Ronalda: Od presrečne deklice do fantiča s telefonom. Za konec pa še kup vdorov.

Cristiano Ronaldo je bil med sobotno tekmo s Turčijo v središču pozornosti oboževalcev – neka deklica se ga je vzhičena dotaknila, deček pa pritekel na igrišče in z njim posnel selfi. Po ljubkem navdušenju otrok pa je vtis pokvarilo še pet incidentov.

22

Znani Elon Musk na skrivaj znova postal oče, s Shivon Zilis sta dočakala tretjega skupnega

Milijarder Elon Musk je na začetku leta – s precej manj pompa, kot smo vajeni – znova postal oče, poroča Bloomberg. S Shivon Zilis, eno od vodilnih v družbi Neuralink, sta dočakala tretjega otroka, Musk jih ima tako neuradno že 11.

3

Intervju z Zachom Keeshigom Od rezervata do naslovnic: Kako kanadski staroselski kuhar pomika meje in celi travme preteklosti

Zach Keeshig se v teh dneh ne more pritoževati – odpira restavracijo s "progresivno staroselsko kuhinjo", je na naslovnicah kanadskih revij in uvrščen med najobetavnejše kuharje. A kot mnogi staroselci se tudi on ne more povsem otresti travm preteklosti.

11

Barcelona Konec cenenih, kičastih, žaljivih spominkov v Barceloni? "Kaj je neokusno, je subjektivno."

Falični odpirači za steklenice, kičasto potiskana šilca, majice s seksistično in homofobno vsebino ... Nekateri člani barcelonskega mestnega sveta imajo dovolj "cenene zmešnjave" spominkov, ki se prodajajo na ulicah katalonske prestolnice.

2

Znani Suri, 18-letna hčerka Toma Cruisa in Katie Holmes, opustila očetov priimek

Suri, 18-letna hčerka Toma Cruisa in Katie Holmes, je v petek maturirala na newyorški srednji šoli. Radovednežem pa je v oči padlo predvsem to, da na seznamu maturantov ni bila vpisana z očetovim priimkom, ampak kot Suri Noelle.

12
Oglasno sporočilo

65. Jazz festival Ljubljana od 10. do 13. julija

6 odrov, 20 koncertov s skoraj 100 nastopajočimi iz več kot dvajsetih držav.

Zvonik spet odprt Kako so živeli mariborski požarni opazovalci? In kakšen razgled so imeli?

Čisto na vrhu zvonika mariborske stolnice je nekoč živel požarni opazovalec, ki je ob prvem znaku ognja z udarjanjem po zvonovih na požar opozoril prebivalce mesta. Zdaj se je na zvonik znova mogoče povzpeti in si opazovalnico ogledati.

7
Več

Uredniški izbor

Intervju: Vinci Vogue Anžlovar "Tečem častni krog"

"Sve je elektricitet." To je iz mojega filma Dedek gre na jug. V filmu Boris pravi: "Že stokrat sem si želel, da bi se vse končalo, in še ko se mi želja uresniči, ne gre brez bolečine, je treba crkavati." In eno leto pozneje sem začel crkavati.

Slovenija Vladno gradivo o pokojninski reformi: podaljšanje obdobja izračuna in novi viri financiranja

Na prvi seji se je sešla pogajalska skupina socialnih partnerjev o pokojninski zakonodaji. Vsi se strinjajo, da gre za izjemno pomembno vsebino, o pogajalskih izhodiščih pa ne želijo govoriti. Na Radiu Slovenija so pridobili interno gradivo za razpravo.

321

Zdravje Kaj je lipedem? Ni le estetska težava na nogah, saj lahko poveča tveganje za vensko popuščanje.

Junij je mesec ozaveščanja o lipedemu. Gre za kronično metabolno motnjo maščobnega tkiva na nogah. Ne gre za klasično debelost in ga zato ni mogoče odpraviti z dieto in fizično dejavnostjo. Poleg estetske problematike je stanje tudi boleče in neprijetno.

3

Gospodarstvo Flamanville: Evropski jedrski reaktor naj bi z dvanajstletno zamudo vendarle priklopili v omrežje

Tretji blok jedrske elektrarne v Flamanvillu naj bi po zamudah in podražitvah zagnali do konca leta. Francoski EDF je t. i. evropski jedrski reaktor (EPR) na svojih tleh med drugim postavil tudi zato, da bi država ohranila jedrsko znanje in tradicijo.

157
Več

Posebna izdaja

Več

Mnenje

Slavko Jerič Primer Dončić: Ujetost v zadnji trenutek lahko prekrije pravo oceno

Hiter razvoj družbenih omrežij ima veliko različnih vplivov na naša življenja. Poleg količine časa, ki jim ga nameni nemalo ljudi, je treba poudariti tudi "vpliv zadnjega trenutka". Dober primer je Liga NBA.

117

Marko Radmilovič Zapisi iz močvirja: Težke dileme

Tedensko izkazovanje nezadovoljstva z našim premierjem je pretekle dni prineslo zanimivo epizodo, ki je nekoliko drugačna od običajnih.

5

Urban Praprotnik Kako povečati odločnost za gibanje pri starejših?

“Kaj naj naredim, da se mama, ki ima 85 let, ne bo čisto zasedela? Kako naj jo spodbudim, da se bo več gibala?” To me je na vadbi vprašala tekaška začetnica, ki je pri svojih 55 letih začela na lastni koži spoznavati koristi rednega gibanja.

4

Marko Radmilovič Zapisi iz močvirja: Padalci

Hvala bogu se je končalo. Širše sorodstvo, prijatelji, sodelavci ter birmanski boter so devetim Slovencem zrihtali službe v Bruslju in zdaj bo za nekaj časa mir. Torej se lahko posvetimo bistvenim vprašanjem.

4
Več
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov