Okusna spomladanska jed. Foto: oddaja Dobro jutro
Okusna spomladanska jed. Foto: oddaja Dobro jutro

Na oljčnem olju na kratko popečemo narezan česen in dodamo zelenje redkvic ter podušimo. Dodamo sol in poper. Sir za žar z obeh strani popečemo na oljčnem olju. Solimo.

Na istem olju popečemo narezane redkvice in sezamovo seme ter solimo. V primerni posodi iz beljakov stepemo trd sneg, solimo in rahlo vmešamo kislo smetano, nasekljan drobnjak ter škrob. Na kocu vmešamo še stepene rumenjake.

KUHAJTE Z NAMI! Vsako sredo v oddaji Dobro jutro. Več receptov na: Dobrojutro.rtvslo.si


V namaščen pekač najprej položimo sir, nanj naložimo podušeno zelenje redkvic, popečene redkvice s sezamom in vse prelijemo z zmesjo iz jajc. Pečemo kratko na 180°C do zlato rumene barve. Postrežemo s solato.