Ramstek z jagodno salso. Foto: Dobro jutro
Ramstek z jagodno salso. Foto: Dobro jutro

Meso postavimo iz hladilnika približno 30 minut pred pečenjem, da doseže približno sobno temperaturo. Obrišemo ga s papirnato brisačo in ga enakomerno popečemo na vroči ponvi.

Meso damo počivat za približno 10 minut. Medtem nasekljamo čebulo. Iz čilijevega stroka odstranimo semena in ga prav tako nasekljamo. Jagode operemo, očistimo in narežemo na kocke.

Olje v ponvi, v katerem smo pekli meso, znova segrejemo in na njem podušimo koščke čebule in čilija. Dodamo sladkor in pustimo, da rahlo karamelizira. Zalijemo s kisom in kuhamo, dokler se ne naredi lepa omaka. Ponev odstavimo s štedilnika, počakamo da se nekoliko ohladi in dodamo na kocke narezane jagode. Solimo in premešamo.

Meso lahko narežemo na rezine in ga prelijemo z jagodno salso. Zraven lahko postrežemo solato po želji.