Hrana in pijača
()
Ocena novice: Vaša ocena:
Ocena 4.8 od 13 glasov Ocenite to novico!
Por
Por očistimo, operemo, narežemo na kolesca in kratko popražimo na malo olja in na česnu. Foto: BoBo

Dodaj v

Njoki s porom in sirom iz pečice

Slastno gratinirano
3. januar 2018 ob 09:17
Ljubljana - MMC RTV SLO

Sestavine: 60 dag krompirjevih njokov, 10 dag parmezana, 3 žlice drobtin, maslo, 60 dag pora, 2 stroka česna, olivno olje, bazilika, 3 žlice kisle smetane, sol, poper.

Por očistimo, operemo, narežemo na kolesca in kratko popražimo na malo olja in na česnu. Začinimo z baziliko, soljo in poprom ter vmešamo kislo smetano.

Njoke skuhamo v osoljenem kropu in jih odcedimo. Stresemo jih v namaščeno nepregorno posodo. Prelijemo jih s porovo omako, zmešamo in potresemo z naribanim parmezanom in drobtinami, na koncu pa še koščki masla.

Postavimo v pečico, ogreto na 200 st. C, in zapečemo v približno 15 minutah.

Prijavi napako
Komentarji
Ta novica trenutno še nima komentarjev.
Kuharski recepti - Seznam test ...
link
Riž z brokolijem in parmezanom
12. julij 2018 ob 11:28 Sestavine: 30 dag riža, 80 dag brokolija, 10 dag naribanega parmezana, 2 dag masla, muškatov orešek, olivno olje, sol. Brokoli očistimo in razdelimo na cvetove.
Več novic ...
Kazalo