Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu
Na cestah po državi je več zastojev. Preverite stanje v prometu.

Vojna v Gazi Najmanj 22 ljudi ubitih v napadu blizu urada Rdečega križa v Gazi

V strelskem napadu blizu urada Rdečega križa v Gazi je bilo v petek ubitih 22 ljudi, 45 jih je bilo ranjenih, je sporočil Mednarodni odbor Rdečega križa. Ob uradu v zahodni Rafi v šotorih sicer živi več sto razseljenih Palestincev.

29

Gospodarstvo V turizmu se spopadajo z največjim pomanjkanjem delavcev doslej

Stalnica poletne sezone tudi pri nas vse bolj postaja pomanjkanje delavcev, zlasti v turizmu. Po ocenah primanjkuje od pet do 10 tisoč natakarjev, kuharjev, pomočnikov in sobaric. Pred leti je bila največja težava slaba plača, zdaj je delovni čas.

206

Vojna v Ukrajini Zaradi ruskega napada na energetsko infrastrukturo bodo v Ukrajini prekinjene dobave elektrike

Ukrajinske oblasti so sporočile, da je Rusija ponoči izvedla obsežne napade na energetsko infrastrukturo na zahodu in jugu Ukrajine. To naj bi bil že osmi obsežnejši ruski napad na ukrajinsko energetsko infrastrukturo v zadnjih treh mesecih.

95

Črna kronika V Kopru s pištolo oropal menjalnico. Policija prosi za pomoč pri iskanju storilca.

Policija išče neznanca, ki je v petek popoldne oropal menjalnico v središču Kopra. Kaznivega dejanja je osumljen približno 60 let star moški suhe postave. S pištolo je zaposlenega v menjalnici prisilil, da mu je izročil denar.

4

Košarka Dončić že v Sloveniji, kmalu bo znana odločitev o igranju za reprezentanco

Najboljši slovenski košarkar Luka Dončić se je dopoldne že vrnil v Slovenijo, po zdravniškem pregledu pa naj bi kmalu padla odločitev, ali bo slovenski reprezentanci pomagal v kvalifikacijah za olimpijske igre.

32

Novice

Opažen tudi ob hrvaških otokih V morju na jugu Italije se zaradi vse hujše vročine širi ognjeni črv

Zaradi visokih temperatur med vsepogostejšimi vročinskimi valovi se je v morju ob italijanski obali začel širiti ognjeni črv. Ob dotiku črv začne sproščati toksine, ki po povzročijo srbečico, dražeč občutek in otrplost prizadetega mesta na koži.

4

Črna kronika V prometni nesreči nad Črnim Kalom umrl 48-letni voznik avtomobila

Na regionalni cesti nad Črnim Kalom se je okoli 4.55 zjutraj zgodila prometna nesreča, v kateri je umrl 48-letni voznik avtomobila.

Smrkavci Kdo so bili "The Brat Pack"? Žurerska smetana mladega Hollywooda, ki se je te oznake otepala.

Novinar, ki je skoval besedno zvezo "The Brat Pack", najbrž ni predvidel njene kulturne relevantnosti: postala je sinonim za skupino mladih igralcev, ki so bili zasidrani v samem epicentru eksplozije najstniških filmov v osemdesetih.

13

Šport

Torek je vse bližje Boštjan Cesar: Angleži so favoriti, niso pa noben 'bav-bav'

Slovenska nogometna reprezentanca je po vrnitvi v Wuppertal in regeneraciji že v polnem pogonu in z mislimi na zadnji obračun skupine C, ko se bo ob 21.00 pomerila z Anglijo. Tekma odloča o preboju v izločilne boje.

6

Zadnjič ob 15.00 Gruzija in Češka v boju za napredovanje potrebujeta točke

Na evropskem prvenstvu v nogometu je danes na sporedu zadnja tekma, ki se začenja zgodaj popoldne, torej ob 15.00. Ob tej uri bo v Hamburgu na sporedu obračun skupine med Češko in Gruzijo.

4

Športni SOS Najpogostejši izid na Eurih je 1:0, unikatnih izidov le šest

Šele na 21. tekmi tega evropskega prvenstva je bila odigrana tekma brez zadetkov (Francija – Nizozemska). Samo enkrat se je to zgodilo pozneje, in sicer leta 2012, ko je bil prvi izid odigran na 28. tekmi.

5

Pred pol stoletja Sparwasser šokiral in hkrati prebudil zvezdnike Zahodne Nemčije

22. junija 1974 sta se edinkrat srečali reprezentanci Zvezne republike Nemčije in Nemške demokratične republike. V 3. krogu skupinskega dela svetovnega prvenstva v Nemčiji je Jürgen Sparwasser poskrbel za senzacionalno zmago Vzhodnih Nemcev z 1:0.

2

Žoga je okrogla Dan po dnevu po tem še vedno skeli

Slovenska nogometna reprezentanca je dan po remiju s Srbijo opravila regeneracijski trening v Wuppertalu in svoje misli že usmerila proti zadnji tekmi skupinskega dela evropskega prvenstva proti Angliji.

32
Oglasno sporočilo

Energetsko učinkovite rešitve podjetja Samsung

Poleg nenehnega dela na optimizaciji energetskih sistemov Samsung ponuja vrhunske inovacije in najsodobnejše rešitve v svetu potrošniške elektronike, mobilnih naprav in klimatskih izdelkov.

Kvalifikacije za OI Nebo že na treningih reprezentance

Slovenski košarkarji se na kvalifikacijski turnir za olimpijske igre pripravljajo okrepljeni z novim naturaliziranim igralcem, Joshem Nebom. Zdaj le še čakajo, da se jim pridruži Luka Dončić.

82
Več

Kultura

Film in TV Karlovi Vari se Viggu Mortensenu, temu staremu znancu festivala, poklanjajo s posebno nagrado

Bil je slavni Aragorn v trilogiji Gospodar prstanov, Sigmund Freud v Nevarni metodi in mafijec v Smrtnih obljubah. Filmski festival Karlovi Vari letos nagrajujejo vsestranskega igralca in režiserja Vigga Mortensena.

Razstava in performans v Hiši Tartini Tri marionete, s katerimi Jaša ustvarja rekviem, posvečen pokojnemu očetu

Vizualni umetnik Jaša v novem projektu s spojem performansa, lutkovne umetnosti, poezije, glasbe in vizualnega ustvarjanja kljubuje ideji konca. Poklanja se pred nedavnim umrlemu očetu, ki ga spreminja v eno od treh marionet svojega "rekviema".

Premiera predstave Boštjan in Žiga X Gombač prvič združujeta moči. Za navdih sta si vzela neandertalčevo piščal.

Boštjan in Žiga X Gombač sta kot izhodišče za svoj prvi skupni projekt vzela neandertalčevo piščal, najstarejše glasbilo na svetu, da gledalce spodbudita k razmisleku o pomenu glasbe, njeni vlogi v naših življenjih in zakaj jo potrebujemo.

Več

Zabava in slog

Euro 2024 Paulovemu slovesu nihče ne seže do lovk. A nekateri živalski oraklji so – milo rečeno – slabi.

Ob vsakem večjem športnem – predvsem pa nogometnem – dogodku vznikne cel kup živalskih orakljev, ki napovedujejo izide tekem. A če je bil hobotnica Paul pred leti prava senzacija s svojimi pravilnimi napovedmi, gre njegovim naslednikom precej slabše.

Znani Slovo igralca, znanega iz serije Operacija Havaji, in nekdanjega sumoborca Taylorja Wilyja

Umrl je Taylor Wily, nekdanji sumoborec, ki je pozneje zaslovel kot član igralske zasedbe v seriji Hawaii Five-0. Star je bil 56 let, vzroka smrti pa njegovi bližnji niso sporočili.

3

Ture avanture Gorenjski kampi so bili v predsezoni slabše zasedeni – krivo je bilo predvsem vreme

Gorenjski kampi so bili maja in prvo polovico junija slabše zasedeni, predvsem zaradi deževja. Ob začetku glavne sezone upajo, da jih bo vreme naklonjeno in da poletje ne bo tako nevihtno kot lani. Ob tem poudarjajo, da so se izurili v obveščanju gostov.

EURO 2024 Kako se je YouTuberju v kostumu maskote uspelo vtihotapiti na stadion v Münchnu

Nemški YouTuber Marvin Wildhage trdi, da mu je evropska nogometna krovna zveza Uefa skušala preprečiti objavo videa, v katerem prikazuje, kako se je nezakonito vtihotapil v münchensko areno na uvodno tekmo evropskega nogometnega prvenstva.

4

Glasba Prva poletna noč pripadla Ditki, Alenki in Neci

Tradicionalni gala koncert Poletna noč je na Kongresnem trgu prestolnico uvedel v 72. Ljubljana festival. Letos so na koncertu obudili spomine na nekatere največje uspešnice iz opusa skladb Ditke Haberl, Alenke Pinterič in Marjetke Falk.

17
Oglasno sporočilo

65. Jazz festival Ljubljana od 10. do 13. julija

6 odrov, 20 koncertov s skoraj 100 nastopajočimi iz več kot dvajsetih držav.

Film in TV Zdaj je dokončno: Kevin Costner zapušča Yellowstone

Kevin Costner je uradno potrdil, da ga ne bo nazaj v serijo Yellowstone, in tako naredil konec dolgotrajnim ugibanjem o tem, kako usoden je bil njegov spor z avtorjem serije Taylorjem Sheridanom.

10
Več

Uredniški izbor

Slovenija Vladno gradivo o pokojninski reformi: podaljšanje obdobja izračuna in novi viri financiranja

Na prvi seji se je sešla pogajalska skupina socialnih partnerjev o pokojninski zakonodaji. Vsi se strinjajo, da gre za izjemno pomembno vsebino, o pogajalskih izhodiščih pa ne želijo govoriti. Na Radiu Slovenija so pridobili interno gradivo za razpravo.

321

Gospodarstvo Flamanville: Evropski jedrski reaktor naj bi z dvanajstletno zamudo vendarle priklopili v omrežje

Tretji blok jedrske elektrarne v Flamanvillu naj bi po zamudah in podražitvah zagnali do konca leta. Francoski EDF je t. i. evropski jedrski reaktor (EPR) na svojih tleh med drugim postavil tudi zato, da bi država ohranila jedrsko znanje in tradicijo.

157

Slovenija Medicinska sestra čez trupla do premoženja bolnice

"Truplo moje sestre je bilo ukradeno oz. bom kar pokazala na bolnišnico – dano osebi, ki ni imela nobenega pooblastila, da bi truplo odpeljala," pove naša sogovornica Marinela Grzinič Kos, ki se je morala oktobra 2018 posloviti od svoje sestre Milene.

37

Intervju Branko Šturbej: Oder je magičen prostor, kjer pozabiš na vse drugo

"Verujem v to, da gledališče raziskuje samega sebe, gledališče je še vedno v kondiciji, ker vidim, da je toliko ustvarjalcev in kreativnih ljudi, ki želijo ustvarjati. Ne nastopati, ampak ustvarjati," je optimističen Borštnikov nagrajenec Branko Šturbej.

5
Več

Posebna izdaja

Več

Mnenje

Slavko Jerič Primer Dončić: Ujetost v zadnji trenutek lahko prekrije pravo oceno

Hiter razvoj družbenih omrežij ima veliko različnih vplivov na naša življenja. Poleg količine časa, ki jim ga nameni nemalo ljudi, je treba poudariti tudi "vpliv zadnjega trenutka". Dober primer je Liga NBA.

117

Marko Radmilovič Zapisi iz močvirja: Težke dileme

Tedensko izkazovanje nezadovoljstva z našim premierjem je pretekle dni prineslo zanimivo epizodo, ki je nekoliko drugačna od običajnih.

4

Urban Praprotnik Kako povečati odločnost za gibanje pri starejših?

“Kaj naj naredim, da se mama, ki ima 85 let, ne bo čisto zasedela? Kako naj jo spodbudim, da se bo več gibala?” To me je na vadbi vprašala tekaška začetnica, ki je pri svojih 55 letih začela na lastni koži spoznavati koristi rednega gibanja.

4

Marko Radmilovič Zapisi iz močvirja: Padalci

Hvala bogu se je končalo. Širše sorodstvo, prijatelji, sodelavci ter birmanski boter so devetim Slovencem zrihtali službe v Bruslju in zdaj bo za nekaj časa mir. Torej se lahko posvetimo bistvenim vprašanjem.

4
Več
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov