Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu
Na cestah po državi je več zastojev. Preverite stanje v prometu.

Okolje Sluz bi se na gladini slovenskega morja lahko obdržala še tedne

V nedeljo je ob morju napovedana burja, ki bo po pričakovanjih delno odpihnila sluz, ki se je nabrala na morski gladini. Če burje ne bo, lahko tam ostane več tednov, dokler je ne razgradijo mikroorganizmi, pravijo na Nacionalnem inštitutu za biologijo.

10

Tretji pas MOPE izdal soglasje Darsu za širitev štajerske avtoceste pred Ljubljano

Ministrstvo za okolje, podnebje in energijo je Darsu izdalo okoljevarstveno soglasje za ureditev tretjega prometnega pasu na štajerski avtocesti med priključkoma Domžale in Zadobrova. Dela bi se lahko začela prihodnje leto.

59

Vesoljski tednik Slovenija gre v Eso, astronavtka slovenskih korenin v vesolju, kitajski lunarni program napreduje

Svet Ese je soglasno sprejel prošnjo Slovenije za polnopravno članstvo, astronavtki slovenskih korenin so podaljšali bivanje v vesolju, Voyager 1 po najresnejši okvari doslej spet deluje dobro ... Vse to in še več v 185. vesoljskem tedniku.

5

Vojna v Ukrajini Zaradi ruskega napada na energetsko infrastrukturo bodo v Ukrajini prekinjene dobave elektrike

Ukrajinske oblasti so sporočile, da je Rusija ponoči izvedla obsežne napade na energetsko infrastrukturo na zahodu in jugu Ukrajine. To naj bi bil že osmi obsežnejši ruski napad na ukrajinsko energetsko infrastrukturo v zadnjih treh mesecih.

127

Torek je vse bližje Boštjan Cesar: Angleži so favoriti, niso pa noben 'bavbav'

Slovenska nogometna reprezentanca je po vrnitvi v Wuppertal in regeneraciji že v polnem pogonu in z mislimi na zadnji obračun skupine C, ko se bo v torek ob 21.00 pomerila z Anglijo. Tekma odloča o preboju v izločilne boje.

36

Novice

Vojna v Gazi V izraelskih napadih v Gazi ubitih najmanj 42 ljudi

V napadih na mesto Gazo na severu palestinske enklave je bilo ubitih najmanj 42 ljudi. Samo v napadu na begunsko taborišče Al Šati je bilo ubitih 24 ljudi.

68

Evropa Nigel Farage Zahodu očita, da je izzval vojno v Ukrajini

Britanski populist Nigel Farage je razburil britanske politike, ko je v intervjuju za BBC odgovornost za vojno v Ukrajini pripisal Zahodu. "Vojno smo izzvali mi," je dejal vodja britanske reformne stranke.

27

Opažen tudi ob hrvaških otokih V morju na jugu Italije se zaradi vse hujše vročine širi ognjeni črv

Zaradi visokih temperatur med vsepogostejšimi vročinskimi valovi se je v morju ob italijanski obali začel širiti ognjeni črv. Ob dotiku črv začne sproščati toksine, ki po povzročijo srbečico, dražeč občutek in otrplost prizadetega mesta na koži.

10

Šport

Skupina F Gruzija na krilih razpoloženega Mamardašvilija osvojila zgodovinsko točko

Na evropskem prvenstvu so se nogometaši Gruzije in Češke razšli brez zmagovalca (1:1). V luči boja za napredovanje v osmino finala s tretjih mest gre rezultat obračuna v Hamburgu tudi na roko Sloveniji.

24

Košarka Dončić že v Sloveniji, kmalu bo znana odločitev o igranju za reprezentanco

Najboljši slovenski košarkar Luka Dončić se je dopoldne že vrnil v Slovenijo, po zdravniškem pregledu pa naj bi kmalu padla odločitev, ali bo slovenski reprezentanci pomagal v kvalifikacijah za olimpijske igre.

77

Športni SOS Najpogostejši izid na Eurih je 1:0, unikatnih izidov le šest

Šele na 21. tekmi tega evropskega prvenstva je bila odigrana tekma brez zadetkov (Francija – Nizozemska). Samo enkrat se je to zgodilo pozneje, in sicer leta 2012, ko je bil prvi izid odigran na 28. tekmi.

6

Pred pol stoletja Sparwasser šokiral in hkrati prebudil zvezdnike Zahodne Nemčije

22. junija 1974 sta se edinkrat srečali reprezentanci Zvezne republike Nemčije in Nemške demokratične republike. V 3. krogu skupinskega dela svetovnega prvenstva v Nemčiji je Jürgen Sparwasser poskrbel za senzacionalno zmago Vzhodnih Nemcev z 1:0.

5

Kvalifikacije za OI Nebo že na treningih reprezentance, ki zdaj nestrpno pričakuje še Dončića

Slovenski košarkarji se na kvalifikacijski turnir za olimpijske igre pripravljajo okrepljeni z novim naturaliziranim igralcem, Joshem Nebom. Zdaj le še čakajo, da se jim pridruži Luka Dončić.

87
Oglasno sporočilo

Po kakšni poti trajnostnega razvoja hodimo v Sloveniji?

Kako zagotoviti ugodno ter spodbudno okolje za gospodarski razvoj in hkrati slediti smernicam trajnosti, ki imajo danes osrednjo vlogo, ko pride do oblikovanja politik in strategij na vseh področjih?

Žoga je okrogla Dan po dnevu po tem še vedno skeli

Slovenska nogometna reprezentanca je dan po remiju s Srbijo opravila regeneracijski trening v Wuppertalu in svoje misli že usmerila proti zadnji tekmi skupinskega dela evropskega prvenstva proti Angliji.

34
Več

Kultura

Cerkno Bratje, zapojmo! Dobrodelni koncert za obnovo Franje, tega “simbola solidarnosti in človečnosti”

Da bi zbrali denar za obnovo v ujmah prizadete Partizanske bolnice Franja so na Glavnem trgu v Cerknem zapeli številni pevski zbori. Franja je spomenik humanizmu, poudarjajo organizatorji, ki ga je posebej v teh negotovih časih treba ohraniti.

1

Izgubljeni Leonardo Slika Salvator Mundi bo dobila svojo serijo. Restavratorko bo igrala Julianne Moore.

Svojo serijo bo dobila zgodba o najdražje prodani sliki doslej - to je Odrešenik sveta, pripisan velikemu Leonardu Da Vinciju. V seriji bo igrala Julianne Moore v vlogi restavratorke, priznanana igralka pa v projektu sodeluje tudi kot producentka.

Smrkavci Kdo so bili "The Brat Pack"? Žurerska smetana mladega Hollywooda, ki se je te oznake otepala.

Novinar, ki je skoval besedno zvezo "The Brat Pack", najbrž ni predvidel njene kulturne relevantnosti: postala je sinonim za skupino mladih igralcev, ki so bili zasidrani v samem epicentru eksplozije najstniških filmov v osemdesetih.

13
Več

Zabava in slog

Znani Princ William z otrokoma na koncertu Taylor Swift poplesaval kot najstnik

Britanski princ William je svoj 42. rojstni dan v soboto praznoval na zanj najlepši mogoč način – s starejšima otrokoma Georgeem in Charlotte si je ogledal prvega od osmih koncertov Taylor Swift v Londonu.

3

Zanimivosti Za najgršega psa izbrali pekižana z imenom Wild Thang

Osemletni pekižan Wild Thang je okronan za zmagovalca letošnjega tekmovanja za najgršega psa na svetu. Wild Thang, ki mu ves čas iz gobca visi jezik, je tekmoval že petkrat. To je njegova prva zmaga. Njegova lastnica pravi, da je sicer zadovoljen kuža.

Ture avanture Začela se je gradnja najdaljšega potopljenega predora na svetu

Na Danskem so slovesno začeli graditi najdaljši potopljeni podvodni predor na svetu, ki bo povezoval Dansko in Nemčijo. Dolg bo 18 kilometrov, potovalni čas pa se bo z zdajšnjih 45 minut skrajšal na sedem oz. največ 10, napovedujejo pristojni.

8

Zanimivosti Izgubljeni osel se je po petih letih le pojavil: postal je del črede jelenov

Osla, ki je pred petimi leti pobegnil svojim lastnikom, so po naključju opazili, ko se je le nekaj kilometrov stran od kraja izginotja mirno pasel s svojo novo družino, čredo jelenov.

6

Euro 2024 Paulovemu slovesu nihče ne seže do lovk. A nekateri živalski oraklji so – milo rečeno – slabi.

Ob vsakem večjem športnem – predvsem pa nogometnem – dogodku vznikne cel kup živalskih orakljev, ki napovedujejo izide tekem. A če je bil hobotnica Paul pred leti prava senzacija s svojimi pravilnimi napovedmi, gre njegovim naslednikom precej slabše.

Oglasno sporočilo

65. Jazz festival Ljubljana od 10. do 13. julija

6 odrov, 20 koncertov s skoraj 100 nastopajočimi iz več kot dvajsetih držav.

Znani Slovo igralca, znanega iz serije Operacija Havaji, in nekdanjega sumoborca Taylorja Wilyja

Umrl je Taylor Wily, nekdanji sumoborec, ki je pozneje zaslovel kot član igralske zasedbe v seriji Hawaii Five-0. Star je bil 56 let, vzroka smrti pa njegovi bližnji niso sporočili.

4
Več

Uredniški izbor

Slovenija Vladno gradivo o pokojninski reformi: podaljšanje obdobja izračuna in novi viri financiranja

Na prvi seji se je sešla pogajalska skupina socialnih partnerjev o pokojninski zakonodaji. Vsi se strinjajo, da gre za izjemno pomembno vsebino, o pogajalskih izhodiščih pa ne želijo govoriti. Na Radiu Slovenija so pridobili interno gradivo za razpravo.

321

Gospodarstvo Flamanville: Evropski jedrski reaktor naj bi z dvanajstletno zamudo vendarle priklopili v omrežje

Tretji blok jedrske elektrarne v Flamanvillu naj bi po zamudah in podražitvah zagnali do konca leta. Francoski EDF je t. i. evropski jedrski reaktor (EPR) na svojih tleh med drugim postavil tudi zato, da bi država ohranila jedrsko znanje in tradicijo.

157

Slovenija Medicinska sestra čez trupla do premoženja bolnice

"Truplo moje sestre je bilo ukradeno oz. bom kar pokazala na bolnišnico – dano osebi, ki ni imela nobenega pooblastila, da bi truplo odpeljala," pove naša sogovornica Marinela Grzinič Kos, ki se je morala oktobra 2018 posloviti od svoje sestre Milene.

37

Intervju Branko Šturbej: Oder je magičen prostor, kjer pozabiš na vse drugo

"Verujem v to, da gledališče raziskuje samega sebe, gledališče je še vedno v kondiciji, ker vidim, da je toliko ustvarjalcev in kreativnih ljudi, ki želijo ustvarjati. Ne nastopati, ampak ustvarjati," je optimističen Borštnikov nagrajenec Branko Šturbej.

5
Več

Posebna izdaja

Več

Mnenje

Slavko Jerič Primer Dončić: Ujetost v zadnji trenutek lahko prekrije pravo oceno

Hiter razvoj družbenih omrežij ima veliko različnih vplivov na naša življenja. Poleg količine časa, ki jim ga nameni nemalo ljudi, je treba poudariti tudi "vpliv zadnjega trenutka". Dober primer je Liga NBA.

117

Marko Radmilovič Zapisi iz močvirja: Težke dileme

Tedensko izkazovanje nezadovoljstva z našim premierjem je pretekle dni prineslo zanimivo epizodo, ki je nekoliko drugačna od običajnih.

4

Urban Praprotnik Kako povečati odločnost za gibanje pri starejših?

“Kaj naj naredim, da se mama, ki ima 85 let, ne bo čisto zasedela? Kako naj jo spodbudim, da se bo več gibala?” To me je na vadbi vprašala tekaška začetnica, ki je pri svojih 55 letih začela na lastni koži spoznavati koristi rednega gibanja.

4

Marko Radmilovič Zapisi iz močvirja: Padalci

Hvala bogu se je končalo. Širše sorodstvo, prijatelji, sodelavci ter birmanski boter so devetim Slovencem zrihtali službe v Bruslju in zdaj bo za nekaj časa mir. Torej se lahko posvetimo bistvenim vprašanjem.

4
Več
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov