Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Danes igra Slovenija! Še manj kot štiri ure do spektakla v Münchnu

Napetost pred nogometnim obračunom Slovenije in Srbije v Münchnu se stopnjuje. Težko pričakovana tekma se bo začela ob 15. uri, studijski del na TV SLO 2 in MMC-ju uro prej.

93

Navijaška mrzlica se stopnjuje Navijaški vlak prispel v München, Marijin trg preplavili navijači obeh držav

Po dobrih šestih urah vožnje je v München prispel poseben navijaški vlak s 348 navijači, na Marijinem trgu pa že je zbranih več tisoč navijačev, ki se ogrevajo za popoldansko tekmo. Na stadionu jih bo za slovenske nogometaše navijalo več kot 20.000.

22

Slovenija KPK uvedel prekrškovni postopek zoper ustavnega sodnika Klemna Jakliča

KPK je uvedel prekrškovni postopek zoper ustavnega sodnika Klemna Jakliča. Ugotovil je namreč, da Jaklič ustavnemu sodišču ni sporočil, da ima odprt s. p., kot bi moral v skladu z zakonom o integriteti in preprečevanjem korupcije.

55

Lepota bivanja Arhitekt Lorenz o novem kopališču Ilirija: "To je najspektakularnejši objekt v Ljubljani!"

Novi Športni center Ilirija v Ljubljani z olimpijskim bazenom je življenjski projekt avstrijskega arhitekta Petra Lorenza. Končan bo jeseni, po 24 letih. "Ko objekt vidite, lahko rečete, to je Ljubljana 2024, sicer ga sploh ne bi zgradili," pravi.

108

Gospodarstvo SDH in T-2 dosegla dogovor glede poplačila operaterjevega dolga, stečajni narok preložen

SDH je z operaterjem T-2 sklenil dogovor o poravnavi njegovega dolga. Na tej podlagi je sodišče narok za začetek stečajnega postopka družbe T-2 preložilo na 20. avgust. Do takrat naj bi se vpleteni dogovorili o podrobnostih poravnave.

13

Novice

Ljubljana Posli med vrtcem Galjevica in podjetjem, ki je v lasti brata ravnateljice, pod drobnogledom KPK-ja

Komisija za preprečevanje korupcije je pod drobnogled vzela poslovanje in upravljanje ljubljanskih vrtcev ter nekatere zadeve odstopila policiji in Računskemu sodišču. Med drugim ravnateljici vrtca Galjevica očita favoriziranje določenih ponudnikov.

3

Evropa Na Cetinju odjeknila eksplozija. Umrla dva človeka.

V eksploziji bombe, ki je odjeknila zjutraj na Cetinju, sta umrla dva človeka, več jih je bilo poškodovanih, poročajo črnogorski mediji, ki se sklicujejo na navedbe policije.

1
Oglasno sporočilo

Najvišje subvencije v zgodovini. Prihranite kar do 40 odstotkov.

V času, ko potrebe po trajnostni energiji rastejo in se življenjski stroški nenehno zvišujejo, postaja lastna sončna elektrarna vse donosnejša in privlačnejša izbira.

Šport

Reportaža Romanje v München: 20 tisoč Slovencev se pripravlja na nepozaben dan

Pred zgodovinskim dnevom za slovenski šport je bil München že v znamenju slovenskih navijačev, ki so se pri plus 30 zbirali v navijaški coni in tudi v središču mesta. Enotna misel: preglasili smo Dance in bomo še Srbe. So baterije polne tudi v telefonu?

43

EP v nogometu Bo tudi deveti dvoboj Slovenije in Srbije prelomen?

Dvoboji Slovenije in Srbije so le redko razočarali. Gol Zahovića v izdihljajih tekme za Bežigradom za 1:1 se je izkazal za ključnega na poti do krstnega svetovnega prvenstva, tistih 3:3 v Charleroiju mnogi šteje med najboljše tekme vseh časov na EP-jih.

14

Ob osmih Jože Pepevnik: Izjemna kulisa, izjemna tekma

"Mislim, da je Slovenija reprezentanca, ki proti Srbom v tem trenutku lahko brez sprenevedanja pove, da razmišlja o zmagi in o napredovanju v osmino finala," je pred tekmo v oddaji Ob osmih svoje napovedi delil radijski športni novinar Jože Pepevnik.

3

EP v nogometu 2024 Stojanović: Prišel je trenutek te generacije!

"Sijajen ambient nas čaka, morda sicer malce nerodna ura, temperatura bo visoka, a za vse je enako. Kdor bo odločnejši in hrabrejši, kdor bo bolj verjel v uspeh, bo imel večje možnosti," pred tekmo s Srbijo razmišlja slovenski selektor Matjaž Kek.

62

Odbojka Slovenci proti Kubancem napovedujejo novo zmago

Slovenski odbojkarji so po devetih krogih vodilna reprezentanca elitne Lige narodov. Deveto zmago na desetih tekmah bodo nocoj ob 20.30 v Stožicah napadali proti Kubi, ki se še bojuje za olimpijsko vozovnico.

3
Oglasno sporočilo

Po kakšni poti trajnostnega razvoja hodimo v Sloveniji?

Kako zagotoviti ugodno ter spodbudno okolje za gospodarski razvoj in hkrati slediti smernicam trajnosti, ki imajo danes osrednjo vlogo, ko pride do oblikovanja politik in strategij na vseh področjih?

Plavanje Janja Šegel zvečer v boj za kolajno, v polfinalu tudi Boškan

Janja Šegel se bo danes ob 19.38 na evropskem plavalnem prvenstvu v Beogradu potegovala za kolajno na 200 m prosto. Prenos bo od 18.25 naprej na TV SLO 2 in MMC-ju.

1
Več

Kultura

Jezik Govorni pomočnik: Na münchenskem stadionu – preglašeno, ne razglašeno

Slovenski knjižni jezik ima 25 črk in 29 fonemov – glasov, ki razločujejo pomen. Kateri fonemi nadomestijo tuje samoglasnike s preglasom, ki jih slovenski knjižni jezik ne pozna (se pa pojavljajo v nekaterih slovenskih narečjih)?

6

Arheologija V rimski grobnici v Španiji odkrili najstarejše v tekočem stanju ohranjeno vino

V rimski nekropoli v Španiji iz prve polovice prvega stoletja našega štetja so v stekleni žari odkrili vino, ki se je ohranilo v tekočem stanju. V skoraj petih litrih rdečkasto rjave tekočine so bile potopljene sežgane kosti moškega in zlat prstan.

1

Knjige Na Krasu se bo "zasvital" 23. festival Sanje z vprašanji smisla, ustvarjalnosti in spoznavnosti

Na poletni solsticij se začenja 23. festival Sanje, ki ga organizira istoimenska založba in ki vse od svojih začetkov "vije zlato nit temeljnih vprašanj človekove in planetarne biti: vprašanje smisla, ustvarjalnosti, spoznavnosti, etike, lepote".

Več

Zabava in slog

Zanimivosti Mariborski dijaki evropski prvaki v robotskem nogometu

Dijaki Tehniškega šolskega centra Maribor so na robotskem evropskem prvenstvu RoboCupJunior v Hannovru osvojili prvo mesto. Izdelati so morali dva robota, ki sta sama igrala nogomet. Z 11 proti 8 so premagali nemško ekipo.

1

Najdaljši dan v letu S poletnim solsticijem vstopamo v koledarsko poletje, poletne bodo tudi temperature

S Sončevim obratom ali solsticijem bomo ob 22.51 vstopili v koledarsko poletje. Kot napovedujejo vremenoslovci, bodo poletne tudi temperature, saj bo v Sloveniji do konca tedna trajal prvi krajši vročinski val letos.

2

Avtomobilnost Stečaj ameriškega proizvajalca električnih vozil

Kitajska konkurenca, visoka inflacija in težave s proizvodnjo so ameriškega proizvajalca električnih avtomobilov Fisker pahnile v stečaj.

13

Darila Putin Kimu med obiskom podaril luksuzno limuzino, čajni servis in bodalo

Vladimir Putin in Kim Džong Un sta drug drugega zasula z darili. Medtem ko je ruski predsednik med obiskom Severne Koreje njenemu voditelju namenil luksuzno rusko limuzino, čajni servis in posebno bodalo, je Severni Korejec Rusu namenil številne umetnine.

30

Reportaža Romantičen večer z Žanom Serčičem v Križankah – manjkalo ni niti solz sreče

V ljubljanskih Križankah je na svoj račun tokrat prišlo predvsem žensko občinstvo. Z naborom radijskih uspešnic in novih, še neslišanih skladb je občinstvo zabaval glasbeni šarmer Žan Serčič.

22
Oglasno sporočilo

Vrhunski simfonični orkestri in komorni sestavi v Zlatem in Srebrnem abonmaju Cankarjevega doma

Jeseni se obeta bogata koncertna sezona Cankarjevega doma: Zlati in Srebrni abonma ponujata niz izjemnih koncertov mednarodno priznanih umetnikov in sestavov v izjemno akustični Gallusovi dvorani.

Povezovalna moč Robot bo otrokom na pediatrični kliniki omogočil, da slovenske nogometaše spremljajo na igrišče

Pediatrična klinika UKC-ja Ljubljana bo v sodelovanju z Nogometno zvezo Slovenije otrokom na kliniki virtualno približala vzdušje EP-ja v nogometu. Ti bodo s pomočjo robota na daljavo pospremili slovenske nogometaše na igrišče pred tekmo s Srbijo.

Več

Uredniški izbor

Gospodarstvo Flamanville: Evropski jedrski reaktor naj bi z dvanajstletno zamudo vendarle priklopili v omrežje

Tretji blok jedrske elektrarne v Flamanvillu naj bi po zamudah in podražitvah zagnali do konca tega leta. Francoski EDF je t. i. evropski jedrski reaktor (EPR) na svojih tleh med drugim postavil tudi zato, bi država ohranila jedrsko znanje in tradicijo.

151

Slovenija Medicinska sestra čez trupla do premoženja bolnice

"Truplo moje sestre je bilo ukradeno oz. bom kar pokazala na bolnišnico – dano osebi, ki ni imela nobenega pooblastila, da bi truplo odpeljala," pove naša sogovornica Marinela Grzinič Kos, ki se je morala oktobra 2018 posloviti od svoje sestre Milene.

37

Intervju Branko Šturbej: Oder je magičen prostor, kjer pozabiš na vse drugo

"Verujem v to, da gledališče raziskuje samega sebe, gledališče je še vedno v kondiciji, ker vidim, da je toliko ustvarjalcev in kreativnih ljudi, ki želijo ustvarjati. Ne nastopati, ampak ustvarjati," je optimističen Borštnikov nagrajenec Branko Šturbej.

4

Gospodarstvo Ali ima Slovenija res najvišje cene elektrike v Evropi?

Dnevna borzna cena elektrike je bila v torek v Sloveniji najvišja v EU-ju, 115 evrov za megavatno uro. Sistemski operater prenosnega omrežja Eles ob tem poudarja, da dnevna nihanja borznih cen nimajo vpliva na končne cene za gospodinjske odjemalce.

180
Več

Posebna izdaja

Več

Mnenje

Slavko Jerič Primer Dončić: Ujetost v zadnji trenutek lahko prekrije pravo oceno

Hiter razvoj družbenih omrežij ima veliko različnih vplivov na naša življenja. Poleg količine časa, ki jim ga nameni nemalo ljudi, je treba poudariti tudi "vpliv zadnjega trenutka". Dober primer je Liga NBA.

104

Marko Radmilovič Zapisi iz močvirja: Težke dileme

Tedensko izkazovanje nezadovoljstva z našim premierjem je pretekle dni prineslo zanimivo epizodo, ki je nekoliko drugačna od običajnih.

2

Urban Praprotnik Kako povečati odločnost za gibanje pri starejših?

“Kaj naj naredim, da se mama, ki ima 85 let, ne bo čisto zasedela? Kako naj jo spodbudim, da se bo več gibala?” To me je na vadbi vprašala tekaška začetnica, ki je pri svojih 55 letih začela na lastni koži spoznavati koristi rednega gibanja.

4

Marko Radmilovič Zapisi iz močvirja: Padalci

Hvala bogu se je končalo. Širše sorodstvo, prijatelji, sodelavci ter birmanski boter so devetim Slovencem zrihtali službe v Bruslju in zdaj bo za nekaj časa mir. Torej se lahko posvetimo bistvenim vprašanjem.

4
Več
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov