Breskove culice s sivko
Sestavine: 1 zavitek zamrznjenega listnatega testa, 4 breskve ali nektarine, 50 g mletih mandljev ali orehov, pol žlice sivkinih cvetov, malo belega ruma, 3 žlice medu, 1 sok ene limone, 1 stepeno jajce za premaz.
Po kosilu se prileže sladica
Objavljeno: 18. maj 2019 ob 09:33
Ljubljana - MMC RTV SLO

Lahko uporabite tudi katero drugo sadje. Foto: Reuters

Odmrznjeno testo razvaljamo v pravokotnik in izrežemo kvadrate primerne velikosti – glede na sadež, ki ga bomo zavili. Vsak kvadrat po robu premažemo s stepenim jajcem. Breskve razpolovimo in razkoščičimo.

Za gost nadev zmešamo mlete mandlje, med, sok limone, rum in cvetove sivke. Polovičke breskev nadevamo z nadevom. Vsako polovičko položimo na kvadrat iz testa ter zavijemo v lične koške.

Premažemo s stepenim jajcem. Spečemo na 180 stopinj Celzija do zlato rumene barve. Postrezite z vaniljevim sladoledom in posujte s svežimi cvetovi sivke za okras.

Uporabite lahko katero koli drugo sadje, recimo hruške, nektarine, slive ...

Metka Paragi (oddaja Dobro jutro)
Prijavi napako

<< Pojdi nazaj
Ta novica trenutno še nima komentarjev.