Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Evropske volitve 2024 Izžreban je vrstni red kandidatnih list na glasovnicah za evropske volitve

Državna volilna komisija (DVK) je z žrebom določila seznam potrjenih kandidatnih list na evropskih volitvah. Tako je znano, po kakšnem vrstnem redu bo na glasovnicah zapisanih 11 kandidatnih list.

8

Giro, 10. etapa Še 15 km: Jan Tratnik v vodstvu z minuto prednosti!

Drugi teden letošnje Dirke po Italiji se začenja s kratko gorsko etapo na jugu. Iz ruševin Pompejev v gore Kampanje. 15 kilometrov pred ciljem je sam v vodstvu Jan Tratnik. Etapa se zaključuje z 18-kilometrskim vzponom.

142

Zdravje Golob: Sredstva za nagrajevanje zaposlenih v zdravstvu, ki delajo več, so zagotovljena

Ministrica za zdravje Valentina Prevolnik Rupel se je na Brdu pri Kranju srečala s predstavniki bolnišnic in z njimi govorila o načinih in metodah spremljanja efektivne obremenjenosti zdravnikov. Delovnega srečanja se je udeležil tudi premier Golob.

89

Evropa V Franciji v napadu na zaporniški kombi ubita dva pravosodna policista, več je ranjenih

V napadu na zaporniški kombi sta bila v bližini Rouena na severozahodu Francije ubita dva pravosodna policista. Zapornik, ki so ga prevažali, je pobegnil z napadalci.

29

Okolje Slovenski ribič v hrvaški Istri ujel izjemno strupeno ribo

V hrvaški Istri so opazili sedem srebrnoprogastih napihovalk. Eno izmed teh izjemno strupenih rib je ujel slovenski ribič.

8

Novice

Ljubljana Janković: Ni razlogov, da bi omilili omejitve pri oddajanju stanovanj v kratkotrajni najem

Mestna občina Ljubljana pozdravlja osnutek zakona o gostinstvu, ki omejuje oddajanje stanovanj v kratkotrajni najem. Osnutek sicer občinam dopušča omilitev omejitev, župan Zoran Janković pa trenutno ne vidi razlogov, da bi jih omogočili tudi v Ljubljani.

83

Evropa Gruzijski parlament po več tednih protestov vseeno sprejel sporni zakon o tujem vplivu

Gruzijski parlament je na današnji tretji in zadnji obravnavi sprejel predlog zakona o tujem vplivu, proti kateremu so v državi tedne potekali množični protesti. Poslanci so predlog zakona sprejeli s 84 glasovi za in 30 proti.

22
Oglasno sporočilo

Kako zavreči manj hrane in privarčevati

Medtem ko bi morali hrano zavestno in premišljeno izbirati, je ta postala nekaj, kar jemljemo za samoumevno.

Šport

Prva liga Mariborčani z Acunom Ilicalijem podpisali pismo o nameri

Vodstvo nogometnega kluba Maribor je s turškim poslovnežem Acunom Ilicalijem podpisalo pismo o nameri, s katerim so opredelili vzajemni interes za skupno sodelovanje.

22

Po zmagi Oklahome Porazni prosti meti Mavsov vrnili Thunder med žive

Oklahoma City je zadel 23 od 24 prostih metov, Dallas pa le 12 od 23. "Kaj? Zgrešil sem edini prosti met ekipe?" se je smejal Chet Holmgren, ki pa je deset sekund pred koncem zadel oba prosta meta, potem ko je pred njim Luka Dončić enkrat zgrešil.

67

Športni SOS Pogačar hat-trick dopolnil z 71. zmago, Merckx s 195., De Vlaeminck pa z zadnjo

Olav Kooij se je pred prvo zmago na tritedenskih dirkah veselil kar 32 zmag, svojevrstni rekorder pa je Belgijec Freddy Maertens, ki se je pred tem veselil kar 69 zmag.

6

Intervju Matjaž Rozman: Krznar je gospod, Iličić profesor, Oblak najboljši na svetu

Pred štirimi leti nepričakovano, tokrat s prevlado v celi sezoni. Celje je drugič nogometni prvak, kar je razvnelo občinstvo. "Pred leti smo bili vajeni igrati pred skoraj praznim stadionom, zdaj lahko uživamo ob visoki podpori," pravi Matjaž Rozman.

20

Judo Svetovno prvenstvo z devetimi Slovenci generalka za Pariz

V Abu Dabiju se bo v nedeljo začelo svetovno prvenstvo v judu. Tekmovanje bo zadnja velika tekma pred olimpijskimi igrami, zato bo za nekatere služilo za preverjanje forme, za druge pa bo zadnja priložnost za preboj v Pariz. Prijavljenih je 9 Slovencev.

1
Oglasno sporočilo

Rama Crema - inovacija na trgu rastlinskih izdelkov v Sloveniji

Upfield, globalni vodja v proizvodnji rastlinskih živilskih izdelkov, predstavlja dve novosti na slovenskem trgu - rastlinski alternativi sladki smetani: Rama Crema 15% za juhe in omake ter Rama Crema 31% za stepanje in pripravo sladic.

OKC izenačil na 2:2 Dallas po strelskem mrku v zadnji četrtini popustil tudi v obrambi

Košarkarji Dallasa so imeli na četrti tekmi večino časa pobudo, še v drugem polčasu so vodili za 14, potem pa so povsem popustili v napadu in Oklahoma City je po preobratu izenačil izid v seriji na 2:2 (96:100).

585
Več

Kultura

Dediščina Načrti za gradnjo hotela v Jeruzalemu ogrožajo dediščino, svari armenska skupnost

Medtem, ko so oči svetovne javnosti uprte v Gazo, pa se na ulicah starega mestnega jedra Jeruzalema že več mesecev bojuje drugačna vojna – boj za ohranitev zgodovinske armenske četrti.

5

Likovni kritiki izbirajo Razstava Že neštetokrat prežvečeno: Ali čigumi prežvečimo podobno kot neko misel?

Po tokratnem izboru kritičarke Ize Pevec v ciklu razstav Likovni kritiki izbirajo so v Cankarjevem domu na ogled fotografije in dela umetnice Nataše Berk. Razstava Že neštetokrat prežvečeno se dotika banalnega in poudarja izjemno enkratnost oblik.

Film in TV Mohamad Rasoulof po obsodbi na zapor in bičanje naskrivaj zapustil Iran

Ugledni iranski režiser Mohamad Rasoulof, ki so ga v Teheranu obsodili na osemletno zaporno kazen in bičanje, je naskrivaj zapustil domovino. Prispel je v Cannes, kjer bodo premierno predvajali njegov novi film, Seme svete fige.

5
Več

Zabava in slog

Intervju Đoko: "Besedila so napisana iz tistega, kar čutimo, težje je pisati vesela"

"Ne bi znal napisati vesele pesmi," pravi Luka Hernet iz skupine Đoko, v kateri so še Jure Gračner, Tilen Barbirič in Nino Vreča, ki se s trditvijo strinja. Četverica izdaja svoj prvenec To ti vračam, tvoje je. Tega bo pospremil tudi nastop v Gromki.

5

Evrovizija Primer izključenega Nizozemca bo končal na sodišču

Organizatorji Pesmi Evrovizije obžalujejo, da nekatere delegacije niso spoštovale pravil na Švedskem. Primer nizozemskega predstavnika, ki je bil izključen iz finala, pa bo deležen sodne obravnave.

18

Anketa Blejci s posledicami, ki jih prinaša turizem, niso zadovoljni

Turizem je za Bled glavna gospodarska dejavnost, ki več kot 60 odstotkom domačinov pomeni neposredni vir dohodkov. A nedavno končana anketa med prebivalci je pokazala, da domačini s posledicami, ki jih prinaša turizem, niso zadovoljni.

5

Miša Molk v Odmevih "Veliko prepovedi, samo najnujnejše ne: da Izrael ne bi nastopil ali da bi letos Evrovizija odpadla"

Po koncu Evrovizije se še naprej vrstijo kritike Evropske radiodifuzne zveze. Nanje je v oddaji Odmevi opozorila tudi poznavalka evrovizijskega dogajanja Miša Molk.

51

Kulinarika Teden kraft piva bo prvič povezal šest vodilnih slovenskih kraft pivovarn

Na tednu kraft piva bo šest slovenskih kraft pivovarn predstavilo proizvodne procese in vlogo kraft pivovarn v lokalni skupnosti ter poudarilo pomembnost uporabe lokalnih sestavin in virov.

2
Oglasno sporočilo

Želite boljše pakete in nižje cene? Preklopite na HoT

Ste že kdaj prejeli obvestilo, da se vaš paket mobilne telefonije ali interneta draži, pa niste mogli storiti kaj veliko, saj ste bili še vedno v obdobju vezave, menjava paketa pa bi prinesla dodatne stroške? Ste se počutili opeharjene?

Avtomobilnost Velikoprostorec za tiste, ki se radi prevažajo udobno

Mercedes-Benz je v Slovenijo pripeljal prenovljeni velikoprostorec razred V. V Sloveniji jih je bilo do zdaj prodanih že skoraj 1200.

9
Več

Uredniški izbor

Zeleni dogovor Zeleni prehod v središču predvolilne kampanje, a žal kot demonizirana tema

"To je enako, kot če otrokom dajemo samo sladkarije, ne pa zdrave hrane," neukrepanje v podnebni krizi primerja Senka Šifkovič iz Umanotere. A zeleni prehod pred tokratnimi EU-volitvami žal postaja "degradirana tema", na kateri se razraščajo populizmi.

210

Karavana se seli v Švico Nemo na krilih glasov strokovnih žirij "strl kodo" in osvojil 68. Evrovizijo

Zmagovalka Evrovizije 2024 je Švica oz. v njenem imenu Nemo s skladbo The Code. Na drugem mestu je končal Hrvat Baby Lasagna. Predstavnica Slovenije Raiven se je na koncu uvrstila na 23. mesto.

1345

Intervju Leto dni vojne v Sudanu: Od boja za oblast do mednarodnih razsežnosti konflikta

Da bi se konflikt v Sudanu lahko končal, je treba najprej prisiliti tuje sile k prenehanju vmešavanja in pošiljanja orožja, je ob letu dni vojne v Sudanu dejal sudanski politični analitik Hamid Khalafallah.

51

Migracije Kako uspešen bo novi evropski migracijski pakt?

Evropski poslanci so v začetku aprila potrdili novo azilno zakonodajo, ki jo bodo morale države članice v svoje zakonodaje uvesti v dveh letih. Nevladniki pa opozarjajo na številne sporne prakse, ki so del t. i. migracijskega pakta.

32
Več

Televizija Slovenija

Radio Slovenija

Posebna izdaja

Več

Mnenje

Marko Radmilovič Zapisi iz močvirja: Simbolna in pomenska analiza evrovizijskega tedna

Malo čudno je, da v tednu, ko praznujemo delo, nihče ne dela. Vsi pa prepevamo. V naslednjem tednu, ko praznujemo Evrovizijo, pa vsi delamo in nihče ne poje.

3

Urban Praprotnik V čem je maraton podoben rojevanju?

Ni redko, da si maratonec, ko prečka ciljno črto, reče: “Nikoli več.” Potem pa se čez nekaj dni že prijavlja na novega. Je pri tem maraton kaj podoben rojevanju?

4

Mojca Širok Vsega je kriv Bruselj

Vsega je kriv Bruselj – to bi bil naslov podkasta, ki sva ga načrtovala z mojim dopisniškim kameradom Igorjem Juričem.

72

Slavko Jerič Zgodovinska prevlada Pogačarja in van der Poela

Kolesarstvo že dolgo ni bilo na tako visoki, razširjeni in specializirani ravni, kot je danes, ravno zato je tako težje razumeti, zakaj Mathieu van der Poel in Tadej Pogačar tako prevladujeta na spomenikih, se pravi najpomembnejših enodnevnih dirkah.

31
Več
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov