Cvetačo lahko postrežemo tudi v škrniclju. Foto: Dobro jutro
Cvetačo lahko postrežemo tudi v škrniclju. Foto: Dobro jutro

Pečico segrejemo na 220 stopinj. Pekač obložimo s papirjem za peko. Cvetačo očistimo, jo narežemo na manjše cvetke in stresemo v skledo. Stebla in liste odstranimo in prihranimo za juho naslednji dan ali za solato.

Parmezan naribamo, česen drobno sesekljamo. Cvetačo v posodi najprej prelijemo z oljem in dobro premešamo. Potem potresemo česen, sol, drobtine in parmezan ter vse skupaj res dobro premešamo, da se sestavine enakomerno oprimejo maščobe na cvetači.

Tako pripravljene cvetke porazdelimo po pekaču. Pekač porinemo v segreto pečico. Pečemo 10 minut, nato premešamo/preobrnemo z lopatico ali žlico in pečemo še približno 10 minut, da se cvetača lepo zmehča in se hrustljavo zapeče.

Pečeno preložimo v servirno skledo ali na večji krožnik ali v šrnicelj.

S prehranskimi vlakninami bogato cvetačo lahko pripravimo na raznolike načine