Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Pred dnevom državnosti Nataša Pirc Musar: Na obzorju so temni oblaki, pripravljeni moramo biti kot še nikoli doslej

Predsednica republike Nataša Pirc Musar je pozvala k bolj povezani, solidarni družbi, ki varuje naravo, bolj obdavči bogate, zna opredeliti svoj odnos do zgodovine in glasno zagovarja človekove pravice. Pozvala je tudi k drugemu referendumu o JEK-u 2.

86

Zaccagni šokiral "vatrene" Hrvaške sanje so se razblinile v zadnji minuti

Hrvaška je bila podobno kot v četrtek Slovenija na pragu uvrstitve v osmino finala, toda v zadnji minuti sodnikovega dodatka je Mattia Zaccagni izenačil. Hrvaško lahko reši le še teorija, Italijo pa za uvod izločilnih bojev čaka Švica.

428

Slovenija Obremenilno poročilo o stavbi na Litijski cesti. Dominika Švarc Pipan: Nisem bila kontaktirana.

Služba za notranjo revizijo na pravosodnem ministrstvu je končala revizijo nakupa stavbe na Litijski cesti in dokument predala ministrici za pravosodje Andreji Katič. Vsebino revizije bodo komentirali v enem tednu.

122

Slovenija Tanja Fajon: Varnostni sporazum z Ukrajino ta teden ne bo pripravljen za podpis

Predsednica Nataša Pirc Musar je v soboto napovedala, da bo ta teden v Kijevu podpisala varnostni sporazum z Ukrajino. To pa se ne bo zgodilo, saj pogajanja o sporazumu še niso končana, je pojasnila zunanja ministrica Tanja Fajon.

419

Köln Kek ne bo čakal samo na poljub sreče

"Gotovo bo to najtežja tekma oz. izziv te generacije do zdaj. Veseli smo, da sami odločamo o svoji usodi. Skušali smo se umiriti, analizirati in popraviti tisto, kar ni bilo dobro," je na novinarski konferenci pred tekmo proti Angliji povedal Matjaž Kek.

42

Novice

Vojna v Gazi Save the Children: V Gazi pokopanih, ujetih pod ruševinami, pridržanih skoraj 21.000 otrok

Britanska človekoljubna organizacija Save the Children trdi, da je v Gazi pogrešanih skoraj 21.000 otrok, ki naj bi bili ujeti pod ruševinami, pokopani v neoznačenih grobovih, poškodovani onkraj prepoznavnosti ali pridržani.

3

Slovenija Število stavkajočih upravnih enot se manjša, med bistvenimi nalogami tudi gradbena dovoljenja

Na posodobljeni seznam bistvenih nalog za uresničevanje delovanja upravnih enot med stavko je ministrstvo za javno upravo med drugim uvrstilo tudi naloge izdaje gradbenih dovoljenj, izdaje odločb o legalizaciji in izdaje uporabnih dovoljenj.

8

Poplave Braslovški svetniki: o selitvi družin naj odločajo strokovnjaki

Občinski svetniki občine Braslovče so na izredni seji izrazili željo, da o selitvi družin odločijo strokovnjaki, ob tem pa so se zavzeli za popolno zaščito življenja in varnost premoženja.

Šport

Skupina B Španci meljejo naprej tudi z rezervno postavo, Albanci se poslavljajo

Španija je kljub premešani enajsterici zmagala še na tretji tekmi v skupini B. Z 1:0 je v Düsseldorfu premagala Albanijo, ki se poslavlja od EP-ja. Španija je skupinski del končala na vrhu skupine B.

16

Angleška pričakovanja Rice: Slovenija je obe tekmi odigrala zelo dobro, zato nas čaka velik preizkus

Nogometaši Anglije na uvodnih dveh tekmah evropskega prvenstva niso navdušili, vseeno pa so zbrali štiri točke in vodijo v skupini C. Selektor Gareth Southgate se je že naposlušal kritik in spodrsljaja proti Sloveniji si ne sme privoščiti.

Kvalifikacije za OI Dončić se je pridružil reprezentanci in že treniral v Stožicah

Slovenska košarkarska reprezentanca se je razveselila prihoda prvega zvezdnika Luke Dončića, ki jih bo vodil v bojih za olimpijsko vozovnico.

96

Odbojka Tine Urnaut: V nobenem športu ni tako nemogočega sporeda

Odbojkarji Slovenije na zaključni turnir Lige narodov potujejo s statusom številke ena, kar pa jim ne prinaša ugodnejšega razporeda. Čaka jih naporen ritem treh tekem v treh dneh.

26

Navidezna dirka Izberite svojo ekipo na Touru in se potegujte za kolo!

V soboto se bo začela 111. kolesarska Dirka po Franciji, z njo pa tudi Navidezna dirka, igra, v kateri se lahko preizkusite v vlogi direktorja moštva. Sestavite ekipo in tekmujte z drugimi uporabniki.

53
Oglasno sporočilo

Doživljenjski Office 2021 in Windows 10/11 že od 8 evrov na Keysoff.

Pri dobrem opravljanju dela, učinkovitem opravljanju nalog in študiju vam nič ne bo pomagalo tako kot Microsoftovi delovni programi.

Atletika Lyles izjemno hiter v ameriških kvalifikacijah sprinta

Noah Lyles, ki je lani na SP-ju v Budimpešti dobil sprinterski dvojček (zmagal je tako na 100 kot na 200 metrov), je bil v teku na 100 metrov najboljši v ameriških kvalifikacijah za olimpijske igre. S časom 9,83 je izenačil osebni rekord.

9
Več

Kultura

Dediščina 3300 let stara razbitina ladje v Sredozemlju prevprašuje znano zgodovino pomorstva

Ob obali Izraela so naleteli na starodavno ladjo iz bronaste dobe. Izjemnost dobro ohranjene najdbe je njena lokacija: 90 kilometrov od obale. Starodavne civilizacije so lahko imele naprednejšo navigacijo, kot so strokovnjaki sprva domnevali.

7

Financiranje kulture Floridski guverner zavrnil 32 milijonov nepovratnih sredstev za kulturo

Guverner Floride Ron DeSantis je z vetom zavrnil 32 milijonov dolarjev za umetnost in kulturo, kar resno ogroža delovanje nevladnih organizacij na področju kulture, kulturne dediščine in naravovarstvenih prizadevanj.

8

Dediščina Muzej prebežnikov na Lampedusi je po sedmih letih zaprl svoja vrata

Muzej vere in dialoga na Lampedusi zapira vrata, saj lastnik muzejskih prostorov, ki ga je imenovala vlada, za uporabo zahteva visoko najemnino. Razstavljeni so bili izgubljeni predmeti prebežnikov in prikazana izkušnja potovanja čez Sredozemsko morje.

1
Več

Zabava in slog

Znani Britanska princesa Ana je po nesreči s konjem v bolnišnici

Princeso Ano, sestro britanskega kralja Karla III., so sprejeli v bolnišnico, potem ko je v nedeljo dobila lažje poškodbe in pretres možganov. Dobila naj bi jih zaradi udarca konja na njenem posestvu na jugozahodu Anglije.

1

DYE 2 Zamrznjena relikvija iz obdobja hladne vojne

V pripravah na prečkanje Grenlandije sem se najbolj veselil obiska postaje DYE 2. Gre za eno od sedmih radarskih postaj, ki so jih Američani na tem širšem območju postavili v času hladne vojne.

6

Pirati s Karibov Po napadu morskega psa umrl sloviti deskar na valovih in igralec Tamayo Perry

Sloviti deskar na valovih in igralec iz franšize filmov Pirati s Karibov Tamayo Perry je umrl zaradi napada morskega psa med deskanjem pred obalo otoka Oahu na Havajih.

Zvok časa Album x Eda Sheerana je dopolnil deset let

Pred desetletjem je 23. junija Ed Sheeran izdal svoj drugi album. Plošča, ki ji je britanski glasbenik nadel naslov x, kar se prebere "multiply", in na kateri sta tudi uspešnici Thinking Out Loud in Photograph, je bila mednarodni komercialni uspeh.

2

Zanimivosti Razvili umetno inteligenco, ki bo nadgradila izkušnjo športnih ljubiteljev

Umetna inteligenca je dodobra vpeta v naš način življenja in je prisotna kot še nikoli doslej. Zdaj bo tehnologija vpeljana še v svet športa, natančneje tenisa, ki bo tako za tekmovalce kot navijače dodala novo dimenzijo.

1
Oglasno sporočilo

Myrkl je ključna sestavina zabavnih poletnih večerov in prijetnih juter, ki sledijo

Myrkl je revolucionarno prehransko dopolnilo, ki vam pomaga, da se jutro po navijanju zbudite sveži

Zabava in slog Turisti nespametno hranili jelena, zdaj so ga morali usmrtiti

Slavnega višavskega jelena Calluma, ki so ga turisti redno hranili, so morali usmrtiti zaradi zelo slabega zdravja. Žival je imela velike težave zaradi gnilih zob, to pa se je zgodilo, ker so mu mimoidoči dajali napačno hrano. 

7
Več

Uredniški izbor

Intervju z Zachom Keeshigom Od rezervata do naslovnic: Kako kanadski staroselski kuhar pomika meje in celi travme preteklosti

Zach Keeshig se v teh dneh ne more pritoževati – odpira restavracijo s "progresivno staroselsko kuhinjo", je na naslovnicah kanadskih revij in uvrščen med najobetavnejše kuharje. A kot mnogi staroselci se tudi on ne more povsem otresti travm preteklosti.

20

Intervju: Vinci Vogue Anžlovar "Tečem častni krog"

"Sve je elektricitet." To je iz mojega filma Dedek gre na jug. V filmu Boris pravi: "Že stokrat sem si želel, da bi se vse končalo, in še ko se mi želja uresniči, ne gre brez bolečine, je treba crkavati." In eno leto pozneje sem začel crkavati.

Slovenija Vladno gradivo o pokojninski reformi: podaljšanje obdobja izračuna in novi viri financiranja

Na prvi seji se je sešla pogajalska skupina socialnih partnerjev o pokojninski zakonodaji. Vsi se strinjajo, da gre za izjemno pomembno vsebino, o pogajalskih izhodiščih pa ne želijo govoriti. Na Radiu Slovenija so pridobili interno gradivo za razpravo.

327

Zdravje Kaj je lipedem? Ni le estetska težava na nogah, saj lahko poveča tveganje za vensko popuščanje.

Junij je mesec ozaveščanja o lipedemu. Gre za kronično metabolno motnjo maščobnega tkiva na nogah. Ne gre za klasično debelost in ga zato ni mogoče odpraviti z dieto in fizično dejavnostjo. Poleg estetske problematike je stanje tudi boleče in neprijetno.

3
Več

Posebna izdaja

Več

Mnenje

Urban Praprotnik Kako pokuriti odvečno energijo?

Ali ste že videli zdravnike s čezmerno telesno maso? Čeprav so najbolj opremljeni z znanjem o človeški presnovi, ni redko, da so med njimi taki, ki so pri ohranjanju najprimernejše telesne mase precej nebogljeni.

7

Slavko Jerič Primer Dončić: Ujetost v zadnji trenutek lahko prekrije pravo oceno

Hiter razvoj družbenih omrežij ima veliko različnih vplivov na naša življenja. Poleg količine časa, ki jim ga nameni nemalo ljudi, je treba poudariti tudi "vpliv zadnjega trenutka". Dober primer je Liga NBA.

117

Marko Radmilovič Zapisi iz močvirja: Težke dileme

Tedensko izkazovanje nezadovoljstva z našim premierjem je pretekle dni prineslo zanimivo epizodo, ki je nekoliko drugačna od običajnih.

5

Urban Praprotnik Kako povečati odločnost za gibanje pri starejših?

“Kaj naj naredim, da se mama, ki ima 85 let, ne bo čisto zasedela? Kako naj jo spodbudim, da se bo več gibala?” To me je na vadbi vprašala tekaška začetnica, ki je pri svojih 55 letih začela na lastni koži spoznavati koristi rednega gibanja.

4
Več
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov