Najbolj brane novice zadnjih dveh dni - Novice

Novice

Streli v Vurberku, eden mrtev
Policisti so bili okoli 3. ure zjutraj obveščeni o streljanju pred stanovanjsko hišo v okolici Vurberka, v katerem je en človek umrl.

Novice

Mihael Žgank eksistencialno vprašanje rešuje v Turčiji
Velika večina športnikov v svoji karieri tekmuje za eno samo državo, a pri tem seveda obstajajo izjeme. Eden izmed teh je judoist Mihael Žgank.

Novice

27. maj: Praznuje legendarni Branko Oblak
Na današnji dan se je leta 1947 rodil najboljši slovenski nogometaš vseh časov Brane Oblak.

Novice

Vlak povozil 55-letnico, ko je prečkala progo
Na železniških tirih na Letališki cesti v Ljubljani je v petek popoldne vlak zbil peško, ki je zatem umrla. Progo je takrat prečkal tudi 21-letni moški, ki ni poškodovan.

Novice

Bojno vozilo valuk se je prevrnilo na streho, dva vojaka poškodovana
Na osrednjem vadišču Slovenske vojske na Počku se je dopoldne zgodila nesreča, v kateri se je bojno vozilo valuk prevrnilo na streho, pri čemer sta se dva vojaka lažje poškodovala.
40

Novice

Streljal na divjega prašiča, ustrelil brejo kobilo
V torek zvečer je lovec na območju naselja Otlica pri Ajdovščini namesto divjega prašiča ustrelil brejo kobilo, ki jo je morala veterinarka kasneje evtanazirati.
33

Novice

Bruselj Sloveniji: Izvedite privatizacijo, zvišajte upokojitveno starost, znižajte javnofinančne izdatke
Evropska komisija je Sloveniji posredovala redne letne proračunske in reformne nasvete, v katerih nas poziva k fiskalnemu ukrepanju, reformam na področju zdravstva, dolgotrajne oskrbe in ...
221

Novice

So poroke dovolj primerne za pravljične konce?
Nedavno sem po naključju na spletu naletel na članek mlade novinarke, ki starše svari pred pravljicami, saj te dajejo neprimerna sporočila.
2

Novice

V Piranu avtobus stisnil nemško turistko
Voznik avtobusa je na piranski avtobusni postaji pri vožnji naprej in zavijanju levo v boks z zadnjim desnim delom avtobusa ob zid stisnil peško, ki je na kraju nesreče umrla.

Novice

Sergej Nečajev
Velika Britanija mora priznati, da je bila afera nesmiselna. Morajo zavrteti čas nazaj in reči: Oprosti, draga Rusija, naredili smo napako.

Novice

Po zaužitju radenske potreboval zdravniško pomoč
Konec preteklega tedna je zaradi poškodb grla zdravniško pomoč poiskal bolnik, ki je pred tem v gostinskem lokalu zaužil mineralno vodo Radenska.
44

Novice

Sojenje Radanu: izvedenec na prašičih testiral usmrtitve s kalijem
Na naroku v sojenju Ivanu Radanu so predvajali posnetke EKG-jev srca ob usmrtitvi treh prašičev, ki jih je predlagal avstrijski izvedenec Wolfgang Kröll; EKG prašiča, umorjenega s kalijem, ni bil ...
16

Novice

Ste vedeli, da na Zemljo dnevno pade 60 ton prahu?
Na Zemljo vsak dan prileti 60 ton prašnih delcev iz vesolja. Iz Sahare pa vsake štiri sekunde “krene” za en vagon prahu.

Novice

Poklicni gasilci zahtevajo plačilo nočnega dodatka
Predsednik sindikata poklicnih gasilcev Aleksander Ogrizek, ki toži mariborsko poklicno gasilsko brigado, je po treh letih le dočakal konec postopka na mariborskem delovnem sodišču.
5

Novice

28. maj: Prvi veliki naslov Mitje Petkovška
Leta 2000 je Mitja Petkovšek na evropskem prvenstvu v Bremnu zmagal na bradlji, Aljaž Pegan pa je bil na drogu bronast.

Novice

26. maj: Rojstvo pisca trilogije Bobri
Na današnji dan se je leta 1891 na Rodinah pri Žirovnici rodil pripovednik in dramatik Janez Jalen, slovenskim bralcem še najbolj znan po trilogiji Bobri, ki je izšla leta 1943.

Novice

Čop spet razburja: Kateri športniki prinašajo slavo Sloveniji?
Ko se pogovarjamo o potencialu Slovenije, prej ali slej pridemo do besede majhnost. Načeloma mi sploh ni všeč, ker s seboj takoj prinaša izgovore za neuspeh.
374

Novice

Novogoriški kriminalisti prijeli še eno združbo preprodajalcev mamil
Kriminalisti Policijske uprave Nova Gorica so v sodelovanju z italijanskimi kolegi več mesecev preiskovali kriminalno združbo, ki se je na Goriškem ukvarjala s prodajo prepovedanih mamil.
1

Novice

Kriminalisti naj bi preiskovali domnevno prirejanje razpisov v UKC-ju Ljubljana
Vodstvo Univerzitetnega kliničnega centra Ljubljana je policiji naznanilo sume nepravilnosti pri najmanj dveh razpisih na področju informacijske tehnologije.
15

Novice

Naravno zatiranje plesni, uši, ličink in pršic na vrtu
Na vrtu vsako leto naletimo na številne majhne organizme. A kljub njihovi majhnosti lahko nastane veliko težav.
Izjava dneva
link
Sergej Nečajev
27. maj 2018 ob 14:39 Velika Britanija mora priznati, da je bila afera nesmiselna. Morajo zavrteti čas nazaj in reči: Oprosti, draga Rusija, naredili smo napako.
Več novic ...
Kazalo