Najbolj brane novice zadnjih dveh dni - Novice

Novice

Vox populi: Lista Marjana Šarca prehitela SD in SDS
Trenutno najbolj priljubljena politična stranka v Sloveniji je neparlamentarna Lista Marjana Šarca, razkriva februarska anketa Vox populi, ki jo je pripravila Ninamedia. Sledita ji SD in SDS.
455

Novice

Iranske reševalne ekipe še vedno iščejo strmoglavljeno letalo
V goratem predelu osrednjega Irana je strmoglavilo potniško letalo s 65 ljudmi na krovu. Po nesreči je letalska družba sporočila, da so vsi ljudje na letalu umrli, a so pozneje to izjavo umaknili.
47

Novice

Janša: Najprej Slovenija, potem drugi
Predsednik SDS-a Janez Janša je na slavnostni akademiji ob 29. obletnici ustanovitve stranke poudaril pomen ohranitve slovenske identitete in samozavesti.
333

Novice

Orban: Zaradi priseljevanja bodo padale države, Evropa je sredi invazije
Madžarski premier Viktor Orban je pred aprilskimi volitvami v nedeljo še zaostril protipriseljensko retoriko in opozoril volivce, da so oni zadnji branik pred invazijo v Evropi.
413

Novice

Občina Kranjska Gora želi urediti promet v Vratih, morda tudi z elektromagnetno železnico
Dolina Vrata je v zadnjih letih vse bolj obiskana in zato prometno obremenjena, zato si v Kranjski Gori prizadevajo, da bi v Vratih trajnostno uredili promet in zmanjšali negativne učinke povečanega ...
42

Novice

Andreja Katič: Stališče Evropske komisije glede vprašanja mej daje prednost Hrvaški
Predsednik Evropske komisije Jean-Claude Juncker je poudaril, da morajo države Zahodnega Balkana urediti vsa mejna vprašanja, preden se bodo pridružile Evropski uniji.
118

Novice

Poljski premier razburil z izjavo o "judovskih sostorilcih" pri holokavstu
Poljski premier Mateusz Morawiecki je z izjavo, da so med sodelavci nacistov in sostorilci holokavsta tudi Judi, razburil izraelske politike.
124

Novice

Konec meseca bodo izplačane višje pokojnine
Svet Zavoda za pokojninsko in invalidsko zavarovanje je sklenil, da se bodo po letih varčevanja pokojnine in drugi prejemki redno uskladili za 2,2 odstotka.
77

Novice

Pri LPP-ju ukinili poklicno zavarovanje na podlagi sklepov iz leta 1975. Vozniki pravico iščejo na sodišču.
Vozniki avtobusov pri Ljubljanskem potniškem prometu (LPP) so se, potem ko jim je vodstvo družbe leta 2013 nehalo plačevati poklicno zavarovanje, in to utemeljilo na pravni podlagi družbenega ...
39

Novice

Kurdski vojaški uradnik: Sklenjen dogovor o vstopu sirske vojske v Afrin
Sirske kurdske sile in sirska vlada v Damasku so sklenile dogovor, da bo sirska vojska vstopila na območje Afrina, kjer bo pomagala odbiti turško ofenzivo Oljčna vejica, je za Reuters sporočil ...
78

Novice

Mož, ki zna pozabiti neprijetnosti. In osvojiti olimpijsko medaljo.
Na olimpijskih igrah v Pjongčangu je le še en teden dogajanja, največji oder na svetu je že postregel s številnimi zanimivimi zgodbami.
13

Novice

Izraelske zračne sile napadle Gazo
Izraelska vojaška letala so v soboto pozno zvečer napadla več ciljev v Gazi, potem ko so bili predtem v eksploziji na obmejnem območju z Gazo ranjeni štirje izraelski vojaki.
70

Novice

Po dogovoru Damaska in Kurdov Ankara svari: Nihče nas ne more ustaviti
Potem ko so kurdske sile na severu Sirije sklenile dogovor s sirsko vlado, da bi ustavili turško ofenzivo, Ankara pravi, da je dogovor ne moti, če ta pomeni, da bo vlada pregnala "kurdske ...
47

Novice

Osebje Oxfama fizično grozilo pričam njihovega neprimernega spolnega vedenja
Humanitarna organizacija Oxfam, ki se spopada s kritikami na račun dejanj svojih uslužbencev predvsem na Haitiju, je razkrila, da so leta 2011 trije uslužbenci fizično grozili pričam njihovega ...
35

Novice

Plaz v francoskih Alpah usoden za očeta in 11-letno hčerko
V francoskih Alpah na območju Val d'Isera je med smučanjem po zaprti poti snežni plaz zasul 43-letnika in njegovo 11-letno hčerko.
4

Novice

V Riu de Janeiru vojska prevzema poveljstvo nad policijo
Brazilska vlada je v petek vojski ukazala, da prevzame poveljstvo nad policijo v državi Rio de Janeiro z namenom omejiti nasilje mamilarskih tolp.
39

Novice

Ali bo na Rakovi Jelši zaživela prva stanovanjska zadruga?
Pilotni projekt stanovanjske zadruge, ki bi omogočila cenejšo rešitev stanovanjskega vprašanja, bi lahko zaživel leta 2020 na Rakovi Jelši v Ljubljani.
22

Novice

Dijaki, preživeli strelski napad na Floridi, pozivajo k omejevanju dostopa do orožja
Dijaki, ki so preživeli strelski pokol na floridski šoli v sredo, v katerem je umrlo 17 ljudi, so na shodu jezni pozvali k omejevanju dostopa do orožja in napovedali nove proteste.
75

Novice

Gasilci lahko gasilska vozila vozijo le s C-izpitom, čeprav EU dovoljuje izjeme
Gasilska vozila, za katera je potrebno vozniško dovoljenje C-kategorije, predstavljajo oviro za manjša prostovoljna društva, ker nimajo dovolj usposobljenih voznikov in zato ne morejo opraviti ...
50

Novice

10 let neodvisnosti: V primežu revščine in korupcije Kosovo le počasi proti EU-ju
"Od tega dne je Kosovo neodvisno in svobodno," je na današnji dan pred desetimi leti, ko je Kosovo kljub ostremu nasprotovanju Beograda razglasilo neodvisnost, dejal takratni kosovski premier Hashim ...
125
Izjava dneva
link
Pacientka Andreja
19. februar 2018 ob 12:21 Ko sem končno dobila zdravnico, mi je razložila, da so časi, kakršni so, in da oni ne pišejo napotnic, ki se njih ne tičejo, ker dobivajo penale, in v tem primeru ni pripravljena tvegati.
Več novic ...
Kazalo