Najbolj brane novice zadnjih dveh dni - Novice

Novice

Prevaranti hlinili gluhonemost in prosjačili za denar
Trije tujci so na Bledu brez ustreznih dovoljenj od mimoidočih zbirali podpise in prosili za denar, izkazalo se je, da so hlinili gluhonemost.

Novice

18. avgust: Rojstvo misijonarja, po katerem se imenuje asteroid
Leta 1703 se je rodil slovenski misijonar, diplomat, matematik in astronom Ferdinand Avguštin Hallerstein. Hallerstein se je rodil v plemiški družini očetu Janezu Ferdinandu baronu Hallerju pl.

Novice

V prometni nesreči poškodovane prebežnike odpeljali v izolsko bolnišnico
24-letni Hrvat, ki je v vozilu prevažal osem ilegalnih prebežnikov iz Afganistana, je med vožnjo od Podgorja proti Kastelcu izgubil oblast nad vozilom in se prevrnil na streho.

Novice

Mati Luke Dončića ovadila ponarejevalca svojega in sinovega podpisa
Konec julija je Mirjam Poterbin, mati slovenskega košarkarja Luke Dončića, na eni od ljubljanskih policijskih postaj podala ustno ovadbo zoper neznanega storilca, ki naj bi na pogodbi o zastopanju ...
107

Novice

Deklina zgodba na TV Slovenija
Na TV SLO 1 v soboto, 18. avgusta, ob 22.45 prihaja večkrat nagrajena ameriška serija Deklina zgodba, posneta po knjižni predlogi Margaret Atwood iz leta 1985.

Novice

Slovenskega državljana čaka izgon s Filipinov
Filipinska policija je v torek v mestu General Santos na južnem otoku Mindanao prijela slovenskega državljana D. F., ki ga bodo zaradi neveljavnih osebnih dokumentov izgnali.
31

Novice

Pri Renčah v reki Vipavi našli moško truplo
Naključni mimoidoči je popoldne v reki Vipavi, približno dva metra od jezu v bližini Renč, opazil negibno osebo. Skušal jo je oživiti, a neuspešno.

Novice

Dežman: Del zgodovinarjev je ostal na "titofilski" strani in podlegel privilegijem
Dr. Jože Dežman je eden najbolj vsestranskih slovenskih zgodovinarjev, ki pri svojem delu suvereno vključuje tudi druge znanstvene panoge, kot so filozofija, teologija, arheologija ...
599

Novice

Kliton Bozgo
Olimpija je zadnje tekme zelo učinkovita. Zdaj bo v psihološki prednosti, po drugi strani pa bi bil lahko izpad iz Evropske lige tudi dodaten motiv za Maribor, saj mu ostajata le prvenstvo in pokal.
1

Novice

S prostim očesom vidimo nekaj tisoč zvezd, a obstaja jih na milijarde
Človek je bil pred razmahom modernih tehnologij z naravo bistveno bolj povezan, kot je danes.
12

Novice

Poljski predsednik zavrnil spremembo zakona o evropskih volitvah
Poljski predsednik Andrzej Duda je dal veto na spremembo poljskega zakona o volitvah v Evropski parlament, ki bi zvišala volilni prag in onemogočila izvolitev predstavnikov manjših strank.
5

Novice

Policisti izsledili osumljenca napada na ekipo RTV Slovenija
Novogoriški policisti so včeraj popoldne izsledili osumljenega voznika osebnega avtomobila, ki je na Trgu Evrope v Novi Gorici zapeljal v novinarko in snemalca RTV Slovenija.
45

Novice

Stefan Cakić se je na sodbo pritožil
Stefan Cakić, ki je bil aprila letos obsojen na osem let in pol zapora zaradi uboja igralca Gašperja Tiča, se je na sodbo pritožil.

Novice

Pet članic EU-ja bo sprejelo 141 prebežnikov na krovu Aquariusa
Pet članic EU-ja se je v torek dogovorilo, da bodo sprejele 141 prebežnikov na krovu reševalne ladje Aquarius, zaradi česar je Malta sporočila, da bo ladji dovolila vplutje v njeno pristanišče.
82

Novice

Swindlers faked deafness and begged for money in Bled
Three foreigners gathered signatures from passers-by in Bled and asked for money without proper permits. Police have determined all three faked deafness.

Novice

Pogrešanega Borisa Dragomirja našli mrtvega
Od ponedeljka pogrešanega 68-letnega Kranjčana Borisa Dragomirja so v petek našli mrtvega na območju Kranja.

Novice

Marjan Šarec was appointed prime minister-designate
With 55 votes in favor and with 31 against, Marjan Šarec became the ninth Slovenian prime minister-designate. “I’ll make sure everybody is satisfied,” he said after his oath.

Novice

17. avgust: Dan združitve prekmurskih Slovencev z matičnim narodom
Leta 1919 je v Beltincih potekalo množično ljudsko zborovanje ob prevzemu oblasti s strani civilnega upravitelja Prekmurja.

Novice

Marjan Šarec
Očitno mi tisti, ki mi je namenil en glas več, želi, da se mučim naprej.
1

Novice

We are an independent gallery, run by a small artistic community with a big dream
Highly regarded for her active contribution to the local contemporary and urban culture for the past 15 years, Piera is passionate about art and culture, and has collaborated with many artists and ...
Izjava dneva
link
Kliton Bozgo
1
18. avgust 2018 ob 14:22 Olimpija je zadnje tekme zelo učinkovita. Zdaj bo v psihološki prednosti, po drugi strani pa bi bil lahko izpad iz Evropske lige tudi dodaten motiv za Maribor, saj mu ostajata le prvenstvo in pokal.
Več novic ...
Kazalo