Najbolj komentirane novice zadnjih dveh dni - Novice

Novice

Ministrica vztraja pri dvigu minimalne plače za 4,7 odstotka
Po sestanku koalicije je ministrica Anja Kopač Mrak vztrajala, da je predlog za 4,7-odstotno zvišanje minimalne plače ekonomsko utemeljen.
216

Novice

Politično plakatiranje pred volilno kampanjo je "svoboda govora"
Za oglaševanje političnih strank v času volilne kampanje veljajo določena pravila, kršitve pa so lahko sankcionirane. Politična propaganda zunaj kampanje, pa je tako rekoč neomejena.
208

Novice

Rusija začenja Kitajski pošiljati raketni sistem S-400
Rusija je pod pogoji iz pogodbe, podpisane novembra 2014, začela dostavljati Kitajski svoj protiletalski raketni sistem S-400 Triumf.
204

Novice

Kijev vzhodni del države označil za "začasno rusko okupacijo"
Ukrajinski parlament je sprejel zakon, s katerim je vzhodni del države uradno označil za "začasno rusko okupacijo". To je razburilo Moskvo, ki je sporočila, da so to priprave na novo vojno.
185

Novice

Višje sodišče ugodilo zahtevku za ničnost posojilnih pogodb v frankih
Ljubljansko višje sodišče je ugodilo zahtevku za ničnost posojilnih pogodb v frankih, kar predstavlja prvi primer pravnomočne odločitve o ničnosti sklenjenih posojil v EU-ju, je pojasnil odvetnik ...
167

Novice

ZDA bi pomagale pri reševanju mejnega spora, če bi si Slovenija in Hrvaška to želeli
ZDA so pripravljene sodelovati pri iskanju končnega dogovora, je po srečanju s hrvaškim notranjim ministrom Davorjem Božinovićem v sredo v Washingtonu dejal pomočnik ameriškega državnega sekretarja ...
150

Novice

Primer Šami: Vrhovno sodišče razveljavilo odredbo, da Šami začasno ostaja v Sloveniji
Vrhovno sodišče je zavrglo odločitev upravnega sodišča, da mora sirski begunec Ahmad Šami do pravnomočnega zaključka postopkov ostati v Sloveniji.
132

Novice

ZDA: Zaprti otroci so se prhali enkrat letno, jedli so enkrat na dan, bili priklenjeni
56-letni David Turpin in 49-letna Louise Turpin, obtožena mučenja, zlorab, tudi priklepanja svojih otrok z verigami, sta se na sodišču izrekla za nedolžna. Njunih 13 otrok je starih od 2 do 29 let.
111

Novice

Katoliško cerkev na Hrvaškem pretresa finančni škandal. Milijonske izgube.
Katoliško cerkev na Hrvaškem pretresa škandal zaradi finančnih malverzacij, zaradi katerih naj bi Cerkev izgubila 50 milijonov evrov.
94

Novice

Piratska stranka zbrala 18 tisoč podpisov za legalizacijo konoplje
Predsedniku državnega zbora Milanu Brglezu so predstavniki Piratske stranke Slovenije predali več kot 18 tisoč zbranih podpisov pod peticijo za popolno legalizacijo in regulacijo konoplje.
90

Novice

Madžarska nad organizacije, ki pomagajo prebežnikom
Na Madžarskem spet pripravljajo ukrepe proti nezakonitim prebežnikom. Po osnutku novega zakona naj bi vlada obdavčila vse organizacije, ki iz tujine prejemajo sredstva za pomoč tem ljudem.
76

Novice

Gospodinjstva na Švedskem bodo prejela navodila o ukrepanju v primeru vojne
4,7 milijona gospodinjstev na Švedskem bo prejelo letak z navodili, kako ukrepati v primeru vojne, in z nasveti o pripravah na teroristični ali kibernetski napad ter naravno nesrečo.
74

Novice

Pozabljeni delavci "luških gazd": 360 ur na mesec in plačilo "na roko" ostajata naš vsakdanjik
" Za nas ni nobenih sprememb. Še vedno delamo vsak dan dvanajstke in še vedno izvemo, kdaj moramo priti na delo, dve uri pred izmeno ," pripoveduje delavec, ki prek podjetja IPS dela v Luki Koper.
73

Novice

Puigdemont na udaru zaradi primerjav Rajoya s Hitlerjem
Skupina, ki zastopa španske judovske skupnosti, je ostro kritizirala video, ki ga je tvitnil odstavljeni katalonski voditelj Carles Puigdemont.
63

Novice

V kitajskih klicnih centrih po Sloveniji izkoriščali žrtve trgovine z ljudmi. Kitajska protestira.
Policija je razbila mednarodno kriminalno združbo, ki se je ukvarjala s trgovino z ljudmi.
62

Novice

Kdo bo stavkal, kdaj in kako? Prvi "v boj" splošni javni sektor.
Bliža se prva v nizu stavk javnega sektorja - v sredo bodo delo prilagodili, odložili ali pa se ga še temeljiteje lotili zaposleni na številnih področjih javnega sektorja, od veterinarjev, ...
58

Novice

Turčija začela obstreljevati območje Afrina pod nadzorom sirskih Kurdov
Turška vojska je začela napade na območje Afrina blizu sirsko-turške meje, ki je pod nadzorom sirskih Kurdov s podporo ZDA.
57

Novice

Pretep v Mariboru izbruhnil zaradi banalnosti. Kdo je storilec, še ni jasno.
Mariborski policisti še vedno ne vedo, kdo je prejšnjo nedeljo zgodaj zjutraj 25-letniku povzročil tako hude poškodbe, da je nekaj dni pozneje umrl.
55

Novice

Stavkovni odbor državnih uslužbencev: Vlada se do nas obnaša podcenjujoče
Ob napovedanem stavkovnem valu so se s pozivi vladi znova oglasili v skupnem stavkovnem odboru zaposlenih v državni upravi, ki poudarjajo, da imajo zaradi specifike svojega dela tudi specifične ...
54

Novice

Se Turčija pripravlja na posredovanje proti kurdski milici v Siriji?
Turčija je še naprej sumničava do domnevne namere ZDA, da na severu Sirije oblikujejo posebne varnostne sile. Turške sile ob meji s Sirijo naj bi že dobile navodila za pripravo na posredovanje.
43
Izjava dneva
link
Leonida Zalokar
19. januar 2018 ob 14:47 Vsi otroci, pri katerih opazimo težave, ne potrebujejo nujno terapije. Včasih so dovolj le ozaveščanje staršev, strokovno svetovanje, učenje ustreznih metod in tehnik, kako ravnati s takim otrokom.
Več novic ...
Kazalo