Najbolj komentirane novice zadnjih dveh dni - Novice

Novice

V EU-ju pravijo, da načrti Therese May za brexit ne bodo delovali
Predsednik Evropskega sveta Donald Tusk je dejal, da načrti britanske premierke Therese May za brexit "ne bodo delovali" , saj bi spodkopali pravila enotnega trga EU-ja.
52

Novice

Violeta Bulc zavrača kritike v povezavi z arbitražno razsodbo
Evropska komisarka Violeta Bulc je v Bruslju odločno zavrnila kritike v povezavi z arbitražno razsodbo.
104

Novice

Juncker pozval k večji solidarnosti glede migracij
Predsednik Evropske komisije Jean-Claude Juncker je pred začetkom neformalnega vrha EU-ja v Salzburgu znova pozval k večji solidarnosti med državami članicami glede migracij.
60

Novice

Nasvet Severe Gjurin mladim pevcem: Pazite na svoj zvok
Severa Gjurin je znana kot pevka, ki s svojim sanjavim glasom poslušalce zapelje v meditativne vode, sama pa se tako počuti ob poslušanju klavirja.
25

Novice

Pogajanja z Brusljem v slepi ulici: Theresa May zahteva od EU-ja spoštovanje
Izjava britanske premierke Therese May dan po neformalnem vrhu EU-ja v Salzburgu je ostra: zavrnitev britanskega predloga o brexitu na tej stopnji pogajanj in brez alternativne možnosti je ...
22

Novice

Ali sta bili podtaknjeni bombi v Črni vasi in na Brezovici grožnji poslovnežema?
Policisti še nimajo podatkov, kdo bi lahko v sredo podtaknil razstrelivo pod avtomobil v Črni vasi oziroma kdo je izdelal eksplozivno napravo, ki so jo našli na Brezovici.
17

Novice

Šiškov odvetnik vložil zahtevo za varstvo zakonitosti
Viktor Osim, odvetnik Andreja Šiška, je na mariborsko okrožno sodišče vložil zahtevo za varstvo zakonitosti, s katero želi doseči izpustitev vodje samooklicane Štajerske varde, ki je v priporu od ...
17

Novice

V primeru zavračanja Frontexa predvidena možnost uvedbe notranjega nadzora v schengenu
Predlog za utrditev zunanje meje EU-ja predvideva možnost uvedbe notranjega nadzora v schengenu, če bo članica Unije zavračala namestitev evropske mejne straže na svojem ozemlju.
13

Novice

V Sežani se je iztirila lokomotiva
Na železniški postaji v Sežani se je ob 14. uri iztirila lokomotiva tovornega vlaka, ki je vozil iz smeri Opčin v Italiji. Pri iztirjenju se ni nihče poškodoval, nastala pa je gmotna škoda.
9

Novice

Marjan Šarec
Če bomo čakali, kdaj nam bo kdo rekel hvala, bomo lahko razočarani. Delajmo, kot da bomo imeli desetletni mandat, bodimo pa pripravljeni, kot da bomo šli jutri iz pisarne.
5

Novice

Slovenski EU-poslanci: "EU je dvignil roke"; "Evropa različne obravnave"...
Evropska poslanca Romana Tomc in Milan Zver (EPP/SDS) v odzivu na objavo mnenja pravne službe Evropske komisije o arbitraži nista kritična do brezbrižnosti šefa komisije Jean-Clauda Junckerja.
152

Novice

Umrl je Drago Dellabernardina, vizualni umetnik in eden najboljših solo kitaristov v nekdanji Jugoslaviji
Poslovil se je vizualni umetnik Drago Dellabernardina, ki je tesno sodeloval z OHO-jem , najpomembnejšim povojnim avantgardnim gibanjem v Sloveniji.
4

Novice

V Črni vasi eksplozija na avtomobilu, na Brezovici sumljiv predmet
Ljubljanski policisti so bili okoli 9.30 obveščeni, da je bil najden sumljiv predmet z znaki eksplozivne naprave ob cesti na Brezovici pri Ljubljani.
10

Novice

Pismo zaskrbljenih znanstvenikov: Evropa, čas je, da prenehamo biti odvisni od rasti
Pismo skupine zaskrbljenih znanstvenikov s področij družboslovja in naravoslovja iz vseh 28 držav EU-ja: " Evropsko unijo, njene institucije in države članice pozivamo: Evropa, čas je, da prenehamo ...
13

Novice

Preiskava nakazil armenskemu zdravilcu se nadaljuje
Ljubljanski kriminalisti so v poznih nočnih urah končali hišne preiskave, povezane z domnevno spornimi nakazili zavoda za šolstvo tujemu zdravilcu za študije, ki naj jih on ne bi napisal.
19

Novice

Policisti preverjajo domnevna urjenja Kranjske vahte
Na družbenih omrežjih so se pojavile objave, ki so pričale o urjenju oborožene skupine Kranjska vahta, kar naj bi se zgodilo 4. septembra. Kriminalisti glede tega že vodijo preiskavo.
57

Novice

Italijana v kombiju tihotapila 107 pasjih mladičev
Murskosoboški policisti so v petek preverjali tovorno vozilo, vozil ga je 45-letni Italijan, skupaj s 40-letnim sopotnikom.
20

Novice

Weber si želi postati vodilni kandidat Evropske ljudske stranke za vodjo Evropske komisije
Vodja največje politične skupine v Evropskem parlamentu, desnosredinske Evropske ljudske stranke (EPP), Nemec Manfred Weber je potrdil, da se bo potegoval za mesto vodilnega kandidata svoje skupine ...
22

Novice

Zdenka Čebašek-Tratnik
Demenca mora biti skrb vseh nas. Če bomo dolgo živeli, se bomo vsi srečali z njo. Predsednica Zdravniške zbornice Slovenije o razsežnostih demence.
6

Novice

Pariz in Berlin: Razmere v pravosodju na Poljskem hujše kot kadar koli
Nemčija in Francija sta v skupni izjavi na zasedanju ministrov EU-ja v Bruslju opozorili, da so razmere v pravosodju na Poljskem bolj kritične kot kadar koli.
23
Izjava dneva
link
Marjan Šarec
5
21. september 2018 ob 12:22 Če bomo čakali, kdaj nam bo kdo rekel hvala, bomo lahko razočarani. Delajmo, kot da bomo imeli desetletni mandat, bodimo pa pripravljeni, kot da bomo šli jutri iz pisarne.
Več novic ...
Kazalo