Najbolj komentirane novice zadnjih dveh dni - Novice

Novice

Theresa May na pogovorih z nekaterimi evropskimi voditelji. Bruselj naj bi bil že naveličan.
Britanska premierka Theresa May je začela posvete z evropskimi kolegi, da bi dobila dodatna zagotovila glede sporazuma o izstopu Združenega kraljestva iz Evropske unije.

Novice

Hišne preiskave zaradi suma davčnih utaj in pranja denarja
Ma riborski kriminalisti so zjutraj skupaj s policisti in kriminalisti nekaterih drugih policijskih uprav izvajali hišne preiskave zaradi sumov storitve več kaznivih dejanj davčne utaje in pranja ...

Novice

Akcija beseda leta - MMCanaliza s Simono Klemenčič
ZRC SAZU in naš spletni portal že tretje leto izbiramo besedo leta, do zdaj ste poslali več kot sto predlogov, kar še vedno lahko počnete.

Novice

Brezplačni brezžični internet bo s sredstvi EU-ja vzpostavilo 89 občin
Evropska komisija je objavila izid prvega poziva pobude WiFi4EU za brezplačni dostop do brezžičnega medmrežja na javnih mestih.

Novice

Cerar: Zahodni Balkan integrirati v EU, da ne bo strateško izgubljen
Zunanji minister Miro Cerar je v Bruslju poudaril pomen zelo konkretnih dejanj EU-ja v odziv na pozitivne premike na Zahodnem Balkanu, saj naj bi bila ta regija v nasprotnem primeru za EU ...

Novice

Direktor murskosoboške bolnišnice pogojno obsojen zaradi goljufije
Direktorja Splošne bolnišnice Murska Sobota Bojana Korošca ter nadzornika pri energetski obnovi bolnišnice Ivana Hercoga in Draga Štrafelo so obsodili zaradi kaznivega dejanja goljufije v škodo ...

Novice

Učitelji
Baje smo učitelji bolj kot kateri koli drugi ljudje varuhi civilizacije (B. Russell) in biti učinkovit učitelj je menda najtežji poklic v naši družbi (W. Glasser). Papir pa prenese vse.

Novice

Peter Prevc
Se veselim, a sem umirjen. Konec koncev ne vem, kaj lahko pričakujem. Tja grem, da vidim, kje sem, kaj zmorem, kaj sem natreniral in kaj so storili drugi. Rad bi videl, kaj dobri skoki, ki jih naredim na treningu, pomenijo na tekmi.

Novice

Obtožnica vložena, predlagajo tudi podaljšanje pripora za Šiška
Mariborsko tožilstvo je vložilo obtožnico zoper Andreja Šiška. Očitajo mu kaznivo dejanje ščuvanja k nasilni spremembi ustavne ureditve zaradi organiziranja Štajerske varde.

Novice

Antikorozivna sredstva predelali v pogonsko gorivo in ga prodajali Italijanom
Slovenska hudodelska združba, ki je antikorozivna sredstva po predelavi v pogonsko gorivo prodajala v Italijo, je v štirih letih oškodovala državo za več kot tri milijone evrov.

Novice

Dan D: Milo za drago je umilo del odnosov, ne pa vsega
" Če je glasbenik vnaprej okužen s strahom, da ga nekdo ne bo maral, potem izgublja motiv za tveganje in eksperiment ," je filozofija Nikole Sekulovića, basista skupine Dan D. Ena najbolj ...

Novice

Theresa May preložila glasovanje o dogovoru o brexitu
Britanska premierka Theresa May se je odločila za preložitev parlamentarnega glasovanja o dogovoru o brexitu, ki je bilo napovedano za torek.

Novice

Akcija preprečevanja pranja denarja: odkrili več kot 1.500 "denarnih mul"
Organi pregona iz 30 evropskih držav, tudi Slovenije, so v sodelovanju z Europolom, Eurojustom in Zvezo evropskih bank med septembrom in novembrom izvedli obsežno akcijo preprečevanja pranja denarja.

Novice

Evropska mejna straža razširja delovanje tudi zunaj sosed EU-ja
Notranji ministri EU-ja so dosegli delni dogovor o reformi evropske mejne straže. Notranji minister Boštjan Poklukar je sporočil, da Slovenija pričakuje napotitev misij v države Zahodnega Balkana.
Izjava dneva
link
Slađan Dragić
12. december 2018 ob 13:40 Policisti smo sicer naučeni, da je to naše delo. To je ta pripadnost policijskemu poklicu. Na žalost drugi tega ne prepoznajo. Nič posebnega nisem naredil, prijel sem storilca kaznivega dejanja.
Več novic ...
Kazalo