Najbolj komentirane novice zadnjih dveh dni - Novice

Novice

Arbitraža: predsednik Sodišča EU-ja za reševanje po 273. členu; Slovenija vztraja pri 259.
Predsednik sodišča EU-ja Koen Lenaerts namesto 259. člena pogodbe EU-ja, ki ga je sprožila Slovenija, predlaga reševanje spora v okviru 273. člena.
162

Novice

Tihotapec devetih prebežnikov iz Turčije v priporu
Koprski kriminalisti so na zaslišanje privedli 43-letnega državljana Kosova, ki so ga že v soboto zvečer bistriški policisti ustavili pri prevozu devetih ilegalnih prebežnikov, državljanov Turčije.
27

Novice

Angela Merkel pozvala k iskanju kompromisa glede reforme evrskega območja
Nemška kanclerka Angela Merkel se je sešla s francoskim predsednikom Emmanuelom Macronom in pozvala k iskanju kompromisa glede reforme evrskega območja.
21

Novice

Evropski poslanci in poslanke pozivajo k zaščiti novinarjev in žvižgačev
Evropski parlament je sprejel nezavezujočo resolucijo, ki poziva EU in njegove članice k boljši zaščiti novinarjev in žvižgačev.
13

Novice

Strožji nadzor na mejah povečuje dobiček tihotapcev prebežnikov
Kljub manjšemu številu prebežnikov, ki prihajajo v Evropsko unijo, tihotapci ljudi s krutimi metodami ustvarjajo vse večje dobičke zaradi vse strožjih mejnih nadzorov v Evropski uniji, opozarja ...
12

Novice

Zelena luč Bruslja za Makedonijo in Albanijo - pri slednji pomisleki
Evropska komisija je priporočila začetek pristopnih pogajanj z Makedonijo in Albanijo. Odločitev morajo sicer sprejeti članice EU-ja s soglasjem - predvidoma bodo o tem odločale junija.
99

Novice

Poljska s sečnjo v enem največjih evropskih pragozdov kršila pravo
Sodišče Evropske unije je v tožbi Evropske komisije proti Poljski razsodilo, da je Poljska s sečnjo v gozdu Beloveška pušča, ki velja za enega največjih evropskih pragozdov, kršila pravo Evropske ...
27

Novice

Macron: V Evropi poteka državljanska vojna za demokracijo
Francoski predsednik Emmanuel Macron je posvaril, da se zdi, da "poteka evropska državljanska vojna med liberalno demokracijo in avtoritativnimi težnjami, ki so v vzponu".
106

Novice

Theresa May
Generacija Windrush je pomagala zgraditi državo, v kateri zdaj živimo. Želim pregnati vsako senco dvoma, da se je moja vlada postavila proti ljudem s Karibov, ki so si tukaj ustvarili novo življenje.
2

Novice

V Kidričevem sprožili ogorčenje z odstranitvijo ostanka spomenika Borisu Kidriču
Občina Kidričevo je pred nekaj dnevi začela urejati območje, kjer načrtujejo spominski park, a pri tem naletela na ogorčenje javnosti, ker so ob urejanju odstranili ostanek spomenika Borisu Kidriču.
33

Novice

UKC nekrivdno odpustil korupcije osumljenega Smiljića
Univerzitetni klinični center (UKC) Ljubljana je odpustil Uroša Smiljića, ki so ga oktobra 2016 pridržali zaradi suma korupcijskih kaznivih dejanj, povezanih s preskakovanjem čakalnih vrst v UKC-ju ...
15

Novice

#MMCdebata: "Predlagam, da se nagradi tudi navijače"
"Za denar se igra v klubu. Za državni dres pa se igra zaradi srca, ponosa in pripadnosti," je le eden izmed številnih komentarjev MMC-jevih uporabnikov na temo denarnih nagrad evropskim košarkarskim ...
34

Novice

Stefanu Cakiću za uboj Gašperja Tiča osem let in pol zapora
Okrožno sodišče v Ljubljani je odločilo, da je Stefan Cakić kriv uboja igralca Gašperja Tiča, in ga obsodilo na osem let in pol zapora. Tožilstvo je zanj sicer zahtevalo 12 let zaporne kazni.
1

Novice

Zagreb: Hrvaška z zavračanjem arbitražne odločitve ne krši prava EU-ja
Hrvaška vlada je po zaprti seji, na kateri je sprejela pisni odgovor na slovensko pritožbo Evropski komisiji glede arbitraže, sporočila, da je njen odgovor v skladu s pogodbo o delovanju v EU-ju.
65

Novice

Število Slovencev v Nemčiji se povečuje, kmalu bodo presegli število 30.000
Po podatkih nemškega statističnega urada je konec leta 2017 v Nemčiji živelo 29.295 Slovencev, od tega 15.760 moških in 13.530 žensk.
108
Izjava dneva
link
Theresa May
2
20. april 2018 ob 14:52 Generacija Windrush je pomagala zgraditi državo, v kateri zdaj živimo. Želim pregnati vsako senco dvoma, da se je moja vlada postavila proti ljudem s Karibov, ki so si tukaj ustvarili novo življenje.
Več novic ...
Kazalo