Pečemo, dokler testo pite ne postane zlatorumene barve. Foto: Reuters
Pečemo, dokler testo pite ne postane zlatorumene barve. Foto: Reuters

Špinačo dobro premešamo s kremnim sirom, mlekom, jajci in vsemi drugimi začimbami. Dodamo rdečo lečo. Dobiti moramo bolj tekočo zmes, ker se leča med peko napne.

Okrogel namaščen model za pito obložimo s testom, ki naj gleda vsaj dva centimetra čez rob. Na več mestih ga prebodemo z vilicami, nato pa nanj zlijemo nadev. Iz drugega dela testa izrežemo krog ustrezne velikosti in ga na sredini križno zarežemo ter pokrijemo nadev.

S testom, ki gleda čez rob, oblikujemo malo višji rob in ga zapognemo, da nam nadev ne bo uhajal. V sredini, kjer imamo križno zarezo, razpremo testo, da se vidi nadev.

Premažemo s stepenim jajcem in posujemo s semeni sezama. Z zobotrebcem na več mestih prebodemo. Približno pol ure pečemo na 200 °C. Rahlo ohlajeno razrežemo in ponudimo.