... 250 g mascarpone, sok ene limone, 2 žlici sladkorja v prahu, Amaretti (ali kaki drugi piškotki) za okras.

Desertna pomarančna krema. Foto: Dobro jutro/Metka Paragi
Desertna pomarančna krema. Foto: Dobro jutro/Metka Paragi

Razmešamo jajci, sladkor, vaniljo, kurkumo in škrobno moko. Vse to zakuhamo v vrel pomarančni sok in kuhamo na nizkem ognju dokler se krema ne zgosti. Dodamo pomarančni liker in naribano lupinico pomaranče. Prekrijemo s prozorno folijo in ohladimo.

V skledi dobro premešamo mascarpone. Dodamo sladkor in sok limone ter ponovno dobro premešamo. Vse skupaj ohladimo.

Obe ohlajeni kremi rahlo premešamo in ju zmešamo.

Postrežemo ohlajeno v ličnih kozarčkih ter okrasimo s piškotki in rezinami pomaranče ter ostružki čokolade (po želji).