Foto:
Foto:

Za kremo potrebujemo: 250 g maskarponeja, 200 g kisle smetane, malo agavinega sirupa, sok ene limone, en utrjevalec smetane.

Za karamelizirano pomarančno lupinico potrebujemo: lupino in sok ene pomaranče, štiri žlice rjavega sladkorja.

Foto: Dobro jutro.

Pekač obložimo s papirjem za peko in premažemo s stopljenim maslom. Korenček na drobno naribamo. Zmešamo mlete mandlje, moko in pecilni prašek ter začimbe.

Z mešalnikom penasto stepemo jajca, sladkor in vaniljev sladkor. Vmešamo še nariban korenček. Počasi dodajamo suho orehovo zmes in sok ter naribano lupinico ene pomaranče in limone. Vse prelijemo v namaščen pekač in približno pol ure pečemo na 180 stopinjah.

Pečeno pecivo pustimo pet minut v pekaču, nato ga stresemo iz pekača in še vročega na več mestih prebodemo z vilicami. Premažemo ga s stopljeno marmelado, ki smo ji dodali en deciliter vode in morda malo pomarančnega likerja.

Za kremo vse sestavine dobro stepemo.

V kozico damo sok ene pomaranče in sladkor. Vse skupaj zavremo in dodamo na trakove narezano pomarančno lupinico ter kuhamo toliko časa, da začne sladkor karamelizirati. Takrat trakove naložimo na pekipapir in jih osušimo. Zelo pazimo, da se ne spečemo.

Pečeno torto namažemo s kremo in obložimo s karameliziranimi pomarančnimi trakovi.