Vanilijeva krema s sivko: 500 ml mleka, 80 g sladkorja, 20 g vanili sladkorja, 25 g moke, 25 g škroba, nekaj jedilne sivke, 5 rumenjakov.

Maslo in mleko segrejemo (ne sme zavreti), nato v mleko raztopimo tudi kvas.
Jajca in sladkor zmešamo. Nato v moko vlijemo mleko in kvas ter postopoma dodamo še jajca in sladkor. Zmešamo v homogeno zmes, pokrijemo in vzhajamo 1-2 uri.
Pripravimo si olje za cvrtje, ko se olje segreje z žlico ali z rokami v olje spuščamo majhne kroglice. Ko so krofki ocvrti jih nekoliko odcedimo in povaljamo v sladkor, ki smo mu dodali sivko.
Mleko in sivko segrejemo do vrelišča , rumenjake in sladkor penasto zmešamo. Dodamo tudi moko in škrob ter dobro premešamo. Mleko precedimo, da odstranimo sivko. Jajčno zmes previdno vmešamo v mleko in vrnemo na ogenj.
Kuhamo 2-3 minute in mešamo. Z ohlajeno kremo nadevamo krofke.