Po želji lahko h kremi dodamo še: 250 g kremnega sira ali maskarponeja, lupinico 1 limone, 4 žlice pomarančnega likerja, 1 stepeno jajce.

Ohlajene rolice polnimo z vaniljevo kremo, ki smo jo naložili v dresirno vrečko. Posujemo jih s sladkorjem v prahu in postrežemo. Foto: Dobro jutro
Ohlajene rolice polnimo z vaniljevo kremo, ki smo jo naložili v dresirno vrečko. Posujemo jih s sladkorjem v prahu in postrežemo. Foto: Dobro jutro

Strok vanilje prerežemo in postrgamo semena. V mleko damo nastrgana semena in strok ter zavremo. Medtem v skledi z metlico penasto zmešamo rumenjake in sladkor. Dodamo škrobno moko in spet dobro premešamo. Ko mleko skoraj zavre, ga obvezno odstavimo z ognja in odstranimo vaniljev strok.

Zelo počasi z metlico med stalnim energičnim mešanjem vmešavamo rumenjakovo zmes. Postavimo spet na zmeren ogenj in med stalnim mešanjem kuhamo 4 do 5 minut, oziroma dokler se krema ne zgosti. Pri tem zelo pazimo, da se krema ne prime dna ali celo zažge. Prenesemo v drugo skledo, pokrijemo s prozorno folijo, da se nam ne naredi skorjica, in ohladimo. Po želji lahko dodamo maskarpone, stolčeno sladko smetano, maslo in premešamo z električnim mešalnikom.

Odmrznjeno listnato testo razvaljamo (ali ga pripravimo sami). Narežemo ga na 1,5 do 2 cm široke trakove (odvisno od premera modelčkov), lahko z modelom za rezanje širokih rezancev. Modelčke premažemo z oljem in nanje navijemo narezane trakove tako, da se robovi prekrivajo kot strešniki. Premažemo s stepenim jajcem in pečemo pri 190 °C do zlato rumene barve.

Pečene rolice snamemo z modelčkov in počakamo, da se ohladijo. Ohlajene polnimo z vaniljevo kremo, ki smo jo naložili v dresirno vrečko. Posujemo s sladkorjem v prahu in postrežemo.