Okusna jed za vse generacije. Foto: Dobro jutro
Okusna jed za vse generacije. Foto: Dobro jutro

Za omako potrebujemo: 50 g masla, 20 g sesekljane slanine, 150 g češenj, 4 j. žlice svežih, očiščenih bezgovih cvetov, 10 g svežega naribanega parmezana, sol, poper, timijan.

Za okrasitev: nariban beli sveži sir, 1 vršiček bezgovega cveta,1 vejica janeža.

Vse sestavine za testo vgnetemo v dokaj mehko in gladko testo. Počiva naj 20 minut, nato ga zvaljamo (ne pretanko) in zrežemo v rezance nepravilnih oblik. Posujemo z ostro moko in svaljkamo med rokami.

Na maslu na hitro prepražimo sesekljano slanino ter oprane, razkoščičene in na pol prerezane češnje. Dodamo bezgovo cvetje in premešamo, da zadiši. Zalijemo z malo juhe, dodamo sol, poper in parmezan ter premešamo.

Več receptov na: Dobrojutro.rtvslo.si

Testenine skuhamo v vreli, slani vodi do stopnje "al'dente," jih odcedimo in pomešamo s pravkar pripravljeno omako.
Na vroč servirni krožnik naribamo beli sir. Priložimo zabeljene testenine. Okrasimo z bezgovim cvetom, vejico janeža in takoj ponudimo.