Pa še: nekaj lističev mete, 2 žlici kokosovega olja (lahko oljčno), sirup agave ali sladilo po okusu (naj bo tekoče), sok in lupinica ene limone.

Veganski hitri sadni sladoled. Foto: Metka Paragi
Veganski hitri sadni sladoled. Foto: Metka Paragi

Poljubno sadje narežemo na manjše kose in na pladnju (da se nam ne zlepi) in zamrznemo.
Za osnovo vedno vzamemo banane ali avokado.

V večjem mešalniku z dobrimi noži sesekljamo najprej lističe mete in vrtnic s sokom limone in sirupom agave ter kokosovim oljem, na koncu dodamo še kar zamrznjeno sadje in dobro premešamo, da dobimo homogeno zmes.

Če imamo radi mehkejši sladoled, ga lahko kar postrežemo. V nasprotnem ga prenesemo v aparat za sladoled in po 10 minutah bomo imeli trd sladoled, ki ga serviramo z žličko za sladoled.

Okrasimo s svežim sadjem, ki je v sladoledu ali po želji.

Ideje za pripravo različnih sladoledov