Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Pred prvo tekmo Slovenije Kek pred Dansko: "Favoriti so za to, da se jih premaga"

Slovenski tabor s spoštljivimi besedami govori o Danski, ki je nesporen favorit medsebojnega obračunu v Stuttgartu, a za pozitiven izid bo treba presenetiti Dance, ki razmišljajo zgolj o treh točkah za začetek Eura 2024.

17

Mirovna konferenca v Švici Pirc Musar: Samo Ukrajina lahko odloči, kakšen mirovni sporazum je zanjo sprejemljiv

V Švici poteka dvodnevna mirovna konferenca za Ukrajino, na kateri se je zbralo več kot 90 svetovnih voditeljev. Med njimi je tudi predsednica Nataša Pirc Musar, ki je dejala, da bo Slovenija Ukrajini kot doslej stala ob strani na vsakem koraku.

265

Slovenija Svet SDS-a spremenil statut stranke, a Logar, Irgl in Kaloh ostajajo člani stranke

Svet SDS-a je spremenil statut stranke tako, da lahko s seznama članov črta vsakogar, ki zavrne podpis zaveze, da bo v okviru poslanske oziroma svetniške skupine deloval do konca mandata. A določba za Anžeta Logarja, Evo Irgl in Dejana Kaloha ne velja.

37

20. Grossmannov festival "Prek ljubezenske zgodbe do zombijevske nekrofilije": hudi maček za turški film Pogreb

Osrednjo nagrado 20. Grossmannovega festivala, hudega mačka za najboljši celovečerec, je odnesla turška grozljivka Pogreb režiserja Orcuna Behrama. Občinstvo festivala fantastičnega filma in vina pa je nagradilo francosko-belgijski triler Jedec duš.

EP v nogometu Italija - Albanija 2:1 (polčas)

V Dortmundu so evropsko prvenstvo začeli tudi branilci naslova Italijani. Na stadionu Westfalen se merijo z Albanijo, ki je avtsajder v skupini B.

85

Novice

Moška napadla udeleženki Na Paradi ponosa pozivi k vključujoči in strpni družbi

S povorko po ljubljanskih ulicah se je končal festival Parada ponosa, ki je letos potekal pod geslom Pogled nazaj, korak naprej. Govorci so poudarili dosedanji boj za enakopravnost ter pozvali k vključujoči in strpni družbi.

24

Evropa V Franciji več sto tisoč ljudi protestiralo proti skrajni desnici

Šest dni po sklicu predčasnih volitev, na katerih se zmaga obeta skrajno desnemu Nacionalnemu zboru, so v več francoskih mestih danes potekali protesti proti skrajni desnici.

Črna kronika Na območju Moravč traktorist padel iz kabine in ostal ujet pod traktorjem

Na območju Moravč se je popoldne zgodila nesreča, v kateri je umrl 74-letni voznik traktorja.

Šport

EP v nogometu Hiter španski trojček za hrvaško nočno moro na uvodu EP-ja

S tremi goli v drugi polovici prvega polčasa so nogometaši Španije premagali Hrvaško (3:0) in osvojili izjemno pomembne tri točke v skupni B, v kateri sta še Italija in Albanija.

362

Kraljevska etapa Bilbao osvojil Krvavec, ne pa tudi zelene majice

Pello Bilbao je zmagovalec kraljevske četrte etape Dirke po Sloveniji s ciljem na Krvavcu. Zeleno majico je s tretjim mestom zadržal Giovanni Aleotti, ki bo v nedeljo v najboljšem položaju, da v Novem mestu slavi skupno zmago.

119

Tour 202 Nose: Bilbao bo še napadel, a je Aleotti sposoben ubraniti majico

Tudi pred zadnjo etapo 30. Dirke po Sloveniji še ne vemo, kdo si bo privozil skupno zmago. Na kraljevski četrti etapi je bil najhitrejši Pello Bilbao, ki sta ga zadnja gosta podkasta Tour 202 razglasila za favorita letošnje izvedbe.

EP v nogometu Švicarji kaznovali velike napake madžarske obrambe

Tudi druga tekma v skupini A na evropskem prvenstvu je postregla z veliko goli. Švica je s 3:1 premagala Madžarsko in naredila velik korak k osmini finala. Tekmo je sodil Mariborčan Slavko Vinčić.

36

Dallas znižal na 3:1 Dončić: Kritike bodo vedno. Jaz sem tu, da uživam in igram košarko.

Luka Dončić je bil deležen številnih kritik po tretji tekmi finala, nanje pa je odgovoril v svojem slogu – na parketu. "Kritike bodo vedno prisotne. Ne posvečam jim pozornosti, le skušam pomagati ekipi do zmage," je dejal v prvi izjavi še na igrišču.

146
Oglasno sporočilo

Paloma gre na MARS

Medtem ko se vesoljske agencije šele pripravljajo, da bi poslali človeka na Mars, so v Palomi že razvili kompakten toaletni papir, ki bi na odpravi proti rdečemu planetu zavzel manj prostora, ter trajal celo pot tja in nazaj.

EP Benjamin Šeško: Ko igramo kot ekipa, lahko nadigramo katero koli reprezentanco

Benjamin Šeško je bil v zadnjih tednih izoliran od javnosti, po podpisu nove pogodbe z Leipzigom pa je povedal, da si na EP-ju, ob dobri kolektivni reprezentančni predstavi, želi doseči vsaj en gol in čim dlje ostati na spektaklu v Nemčiji.

21
Več

Kultura

Najvišja priznanja Katerih 15 imen je vlada predlagala za članstvo v upravnem odboru Prešernovega sklada?

Dosedanjemu upravnemu odboru Prešernovega sklada se septembra letos izteče štiriletni mandat, zato je vlada na dopisni seji predlagala imenovanje 15 novih članov in članic, ki jih nato na predlog vlade imenuje državni zbor.

11

Restitucija Zaradi bojazni, da so nacistični plen, švicarski muzej z razstave umika peterico platen

V muzeju Kunsthaus Zürich, enem vodilnih švicarskih umetnostnih muzejev, bodo z ene od svojih razstav umaknili peterico platen in se posvetili preiskavi, ali so to dela, ki so jih med vojno vihro zaplenili nacisti. 

Dediščina Poletna muzejska noč, v kateri muzeji pokažejo svojo moč: 357 dogodkov na 162 prizoriščih

79 muzejev, galerij in drugih zavodov po državi je za tokratno Poletno muzejsko noč pripravilo brezplačni program na 162 prizoriščih, kjer se 15. junija med 18. uro in polnočjo odvija skupno 357 dogodkov.

4
Več

Zabava in slog

Pozdrav zastavi Princesa Catherine po skoraj pol leta znova v javnosti

Princesa Catherine se je prvič po lanskem decembru, ko so ji med operacijo odkrili raka, na vojaški paradi Pozdrav zastavi vrnila k opravljanju kraljevih dolžnosti. Pred parado je sporočila, da je njeno zdravstveno stanje znatno boljše, a ne popolno.

15

Mladi so prihodnost Prvaki 11. Špil lige postali Ghastly Ashes: "Verjamemo vase, a zmage res nismo pričakovali"

Lovoriko 11. sezone Špil lige je osvojila metalska zasedba Ghastly Ashes. "Neverjetno, mislili smo, da sploh ne bomo prišli v polfinale, kaj šele, da bi zmagali. Zelo smo presenečeni," so po zmagi povedali člani skupine, ki že načrtujejo snemanje albuma.

1

Whip it Trenirajo za žur na koncertih: "Ne nameravamo nehati uživati ​​v svojih strasteh" 

Američanka Melissa Kirkpatrick je ustanovila skupino, v kateri ljubitelji koncertov srednjih let trenirajo, da potem lahko brez težav zdržijo večdnevno plesanje in zabavo na glasbenih festivalih.

Ture avanture Vplivnica vdrla na prepovedano plažo, zdaj mora plačati 1800 evrov kazni

Vplivnica iz Dubaja je bila zaradi vdora na plažo Spiaggia Rosa na Sardiniji kaznovana z globo 1800 evrov. Turistom sta vse od devetdesetih let prejšnjega stoletja prepovedana kopanje v tamkajšnjem morju in hoja po pravljičnem rožnatem pesku.

7

Ture avanture New York Times o Ljubljani: "Trajnostni vzor drugim mestom"

New York Times, eden izmed najuglednejših ameriških medijev, je svojim bralcem ponudil podrobno popotovanje po kulinaričnih, kulturnih in doživljajskih lepotah slovenske prestolnice, ki so jo opisali kot središče kulinarične inovacije v Evropi.

70
Oglasno sporočilo

Vrhunski simfonični orkestri in komorni sestavi v Zlatem in Srebrnem abonmaju Cankarjevega doma

Jeseni se obeta bogata koncertna sezona Cankarjevega doma: Zlati in Srebrni abonma ponujata niz izjemnih koncertov mednarodno priznanih umetnikov in sestavov v izjemno akustični Gallusovi dvorani.

Avtomobilnost Honda S2000 je poklon filozofiji Kaizen

Odgovor na vprašanje preteklega tedna, ki se je glasilo, kaj je bila velika posebnost Hondinega modela S2000, je rekord bencinskega motorja, ki je dosegel največjo moč na liter prostornine med velikoserijskimi motorji.

Več

Uredniški izbor

MMCpodrobno Vaš vodnik za Euro: vse o Sloveniji, njenih tekmecih, največjih zvezdnikih in državi gostiteljici

Slovenska nogometna reprezentanca bo po 24 letih znova nastopila na evropskem prvenstvu. Danska, Srbija in Anglija so tekmeci v skupinskem delu, a nogometaši in javnost imajo višje cilje – prvič se prebiti v boje na izpadanje.

Evropske volitve 2024 Povolilna podoba EU-ja: "Stranke skrajne desnice si ne želijo več zgolj rušiti, ampak usmerjati"

"V pogajanjih bomo videli, kako sebe vidi Ursula von der Leyen – kot desničarko ali kot voditeljico evropske sredine. Kar se bo odločila, bo pomembno tudi za evropsko politiko," je izkupiček volitev v Evropski parlament komentiral Peter Verovšek.

207

Evropske volitve 2024 Haček: Koalicija se bo morala zazreti vase. Požgan: Občutek, da sta SD in Levica padla za Svobodo.

SDS je nesporni zmagovalec volitev, koalicija pa, čeprav izid zanjo "ne pomeni katastrofe", se bo morala precej zamisliti in marsikaj spremeniti, ocenjuje politični analitik Miro Haček.

221

Evropa "Gruzijski režim je razkril svoj resnični cilj – popolni nadzor nad civilno družbo"

Množični protesti, ki so se zaradi zakona o "tujih agentih" začeli pred dvema mesecema, so narasli v vsesplošno gibanje proti vladi, opozarja gruzijska novinarka Ana Gvarišvili. Kritiki zakon označujejo kot korak v totalitarnost po ruskem vzoru.

163
Več

Posebna izdaja

Več

Mnenje

Urban Praprotnik Kako povečati odločnost za gibanje pri starejših?

“Kaj naj naredim, da se mama, ki ima 85 let, ne bo čisto zasedela? Kako naj jo spodbudim, da se bo več gibala?” To me je na vadbi vprašala tekaška začetnica, ki je pri svojih 55 letih začela na lastni koži spoznavati koristi rednega gibanja.

4

Marko Radmilovič Zapisi iz močvirja: Padalci

Hvala bogu se je končalo. Širše sorodstvo, prijatelji, sodelavci ter birmanski boter so devetim Slovencem zrihtali službe v Bruslju in zdaj bo za nekaj časa mir. Torej se lahko posvetimo bistvenim vprašanjem.

4

Slavko Jerič Zmagovalna okna v Ligi NBA niso odprta prav dolgo, treba je izkoristiti vsako priložnost

Nekaj ur pred prvim nastopom Luke Dončića v finalu Lige NBA me je misel (ne)hote ponesla v ameriški nogomet in k Danu Marinu, enemu najboljših podajalcev v zgodovini Lige NFL.

42

Marko Radmilovič Zapisi iz močvirja: 147 medvedov

Na začetku pojasnilo za tistih nekaj sto Slovencev, ki v Ljubljani ne živijo ali ki se v zadnjih nekaj dneh niso odpeljali v prestolnico po opravkih.

3
Več
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov