Kulinarika
Popolni hamburger? Foto: Facebook Hood Burger
Prikolico sta sprva najemala, nato pa sta jo kupila. Širitev je zelo verjetna opcija. Foto: Facebook Hood Burger
'Hood Steak' sestavlja 160 gramov rostbifa, popražena čebula in sir. Foto: Facebook Hood Burger
Vse sestavine so slovenskega izvora, sveže in kakovostne. Foto: Facebook Hood Burger
Odprti so do 21. ure, razen v nedeljo, ko Hood Burger ne obratuje. Foto: Facebook Hood Burger

Najboljši hamburger v Ljubljani sta razvila podjetna ekonomista z dobro idejo

Hood Burger na parkirišču na Viču
5. april 2013 ob 09:18
Ljubljana - MMC RTV SLO, Televizija Slovenija

V času, ko beremo samo negativne zgodbe o propadanju slovenskih podjetij, je Hood Burger lahko številnim za zgled in nauk, da je tudi v Sloveniji priložnosti za mlade kar nekaj, samo izkoristiti jih moraš.

Hood Burger, ki je za zdaj ena prikolica na parkirišču pred viškim Intersparom, je zrasel v glavah dveh mladih ekonomistov, Tila Pleterskega in Klemna Ptičaka, ki sta se po dolgem in neuspešnem iskanju službe na svojem področju lotila peke hamburgerjev. A sta te povzdignila na višji nivo in njuna poulična, hitra hrana je čez noč postala zgodba o uspehu.

Njuna ideja je bila v bistvu tako preprosta, da se lahko samo čudimo, da ni padla na pamet že komu drugemu: peči najboljše hamburgerje v mestu. Ptičak pravi, da sta preprosto ugotovila, da v Ljubljani nimamo pravega burgerja, zato sta ga pač začela razvijati sama.

Igranje s kombinacijami
Preizkusila sta različne kose mesa, mešala in kombinirala okuse, preizkušala dodatke, dajala hamburgerje sprva v preizkus prijateljem in družini, po pol leta pa sta razvila popolni recept. Svoje hamburgerje sta širši javnosti prvič predstavila lani poleti, ko sta stojnico postavila na Trnfestu. Odziv ju je opogumil, da sta storila naslednji korak.

Njuna prikolica na Viču zdaj stoji od novembra, uspeh pa je izjemen. In kaj sestavlja "najboljši burger v Ljubljani"? Zelenjava je od slovenskih kmetov, prav tako ostale sestavine kupujeta pri slovenskih proizvajalcih.

Majonezno-kumarična omaka, pripravljena posebej za govedino, je njuno delo, mešanica kakovostnih kosov mesa, ki jih dobita od "svojega" mesarja, ravno prava. Dodatkov, ki so navadno tisti, ki so najbolj škodljivi, ni, prav tako nič ne pripravita vnaprej.

Individualni pristop
Vsak kruhek, za katerega sta prav tako recept razvila sama (zaradi dodatka krompirja pridobi "ameriški" rahlo sladkobni okus), namažeta z maslom, ga popečeta na žaru in nanj zložita solato, paradižnik, s soljo in poprom začinjeno meso in sir. Variacija je piščančji burger, pripravljen iz mletih piščančjih prsi, mocarele, rukole in šampinjonske omake.

Cene se gibljejo med 4 evri za hamburgerje (classic, piščančji, z briejem) in 6,5 evri za Hood Steak (rezine roastbeefa s sirom in praženo čebulo). Krompirček, ki sta ga prav tako izpopolnila do perfekcije, stane 1,8 evra in ga dobivata z Dolenjske.

Za zdaj Til in Klemen delata še sama - tudi po 12 ur na dan, saj je Hood Burger odprt od ponedeljka do petka od 10. do 21. ure, ob sobotah pa od 11. do 21.

A načrtujeta že nov lokal z jasnim ciljem - ohraniti visoko raven. "Volja do dela, volja do raziskovanja, učiti se naprej," je skrivnost do uspeha za RTV Slovenija opisal Ptičak, ki še dodaja, da se je pravo učenje začelo v bistvu šele po koncu študija in da je uspeh odvisen tudi od tega, koliko časa si pripravljen vložiti, da zamisel spremeniš v dober posel. Pomagali pa so jima tudi obiski tujine.

Hamburger - 113 let tradicije

Ob tem je treba morda še nekaj besed nameniti samemu hamburgerju, skratka, mletemu govejemu polpetu, popečenemu in "vloženemu" med dva kosa kruha. Koncept je leta 1900 izumil Louis Lassen, lastnik restavracije Louis' Lunch v New Havnu v ameriški zvezni državi Connecticut. So se pa nato naglo javili še drugi, med njimi tudi Nemec Otto Kuase, ki so trdili, da gre za njihovo idejo.

Hamburger se je v Ameriki takoj prijel in se razširil še na druge celine, zlasti s pomočjo verig s hitro prehrano, s katerimi pa je tudi močno izgubil ugled in ga zato danes marsikdo zavrne kot nezdravega, kaloričnega in polnega umetnih dodatkov. Se pa sočasno razvijajo tudi precej drugačni hamburgerji - tisti, ki vračajo ugled temu ikoničnemu mesnemu prigrizku.

Naj na tem mestu citiramo Boštjana Napotnika iz Mladininega Konzuma: "Predvsem London in New York sta se po eni strani dobro napolnila s trendovskimi burgerdžinicami, ki pečejo krepke, sočne, krvave, mastne, moške hamburgerje, po drugi pa je vsak razvpiti chef, ki da kaj nase, za menu svoje fancy restavracije skonstruiral še prav posebno kreativen burger. Konzumov inštitut za promocijo iskrenosti v gostinstvu tovrstne prakse načeloma podpira, a z dvema resnima pridržkoma: a) ne spodobi se, da bi bil hamburger drag, b) za noben hamburger se ne splača čakati v vrsti več kot pet minut."

Hood Burger tema dvema pogojema ustreza. Mladina je fanta pohvalila in jima prilimala eno "prav dobro", a si ob tem velja zapomniti še njihovo sklepno misel: "Predvsem upamo, da se ne bo uresničila skeptikova napoved, da bo 'prikolica kmalu večja, burgerji pa slabši'."

Kaja Sajovic

VIDEO
Ekonomista pečeta burgerje
Prijavi napako
Komentarji
Sheppard
# 05.04.2013 ob 09:40
Tole sta dobro nardila, kaj ti bo študij pa nevem kaj, če ne moreš dobit službe v tej držav. Upam da jima uspe :)
Modrijan6
# 05.04.2013 ob 09:38
Že od nekdaj se izogibam hitri prehrani, zato ne prisegam na hamburgerje, pač pa obužujem enolončnice, pa tudi sadja in zelenjave se ne branim. Kdaj v Sloveniji bo že kdo prodrl z idejo in namesto hamburgerjev začel kuhati jedi na žlico, denimo že omenjene enolnčnice, to hrano res pogrešam in tudi v menzah po delovnih organizacijah enolnčnic praktično skorajda ni na rednem meniju.
kolnkista
# 05.04.2013 ob 10:32
pohvalno fantoma za korajžo samo nekaj me bode v oči:
- kdo bo dal v kriznih časih za burger od 4-6,5 EUR ko dobiš burek za 1,8-2,0 EUR;
- za ta denar se v sparovi menzi zraven konkretno naješ
- zaradi lokacije na viču sta večinoma obsojena samo na obiskovalce bližnjega trgovskega centra in par firm naokoli
- študenti, ki bi pomoje morali biti ciljna klientela le to ne bodo zaradi dokaj visokih cen in oddaljenosti od mestnega centra

V kolikor ne bosta zalaufala na dodatnih lokacijah so pomoje šanse za kakšen večji promet zelo omejene.
čofotalček
# 05.04.2013 ob 10:03
Koliko burokracije sta morala dati skozi da sta postavila tak štant pa si ne predstavljam.
Premičnih restavracij naša zakonodaja namreč ne pozna, razen za omejen čas.
Sem se skušal ukvarjat dve leti nazaj in zakonsko ni bilo mogoče razen če nisi imel preko nekje restavracije na stalnem naslovu, pa še to ne bi šlo brez dobre volje tistih, ki je ponavadi nimajo.
ZeK
# 05.04.2013 ob 13:09
tudi v naši familiji smo zagnali nov gostinski obrat. kam lahko pišem za brezplačni promocijski članek?
lavno
# 05.04.2013 ob 11:58
"In velik minus za državo kjer mora diplomirani ekonomist za preživetje it peč hamburger."

Velik minus za državo, ki dovoli in finančno podpira vpis 1000 ekonomistov na fakuleteto, čeprav jih gospodarstvo potrebuje morda 10x manj.
gavra76
# 05.04.2013 ob 10:43
@ kolnkista po moje jima ne gre da bosta futrala lacna in poceni usta. tak burger si lahko kupis pri raznih verigah. tuki gre za meso najvisje kvalitete in in kot si slisal za domaco zelenjavo, ter vse kar je notri je dano tam pred tabo in je narejeno 'po meri. namen ni mass production ampak po moje podobno kot to pocne horse… men recimo burger zapase 2x na mesec in milionkrat raje dam 4,5 za tega kot pa priblizno enako vsoto za meni pri americanih…
gavra76
# 05.04.2013 ob 10:37
kot nekdo, ki je vecx prepotoval ogromno sveta in zivel v tujini, med drugim 5 let v zda, vam povem, da se nikoli in nikjer nisem jedel boljsega hamburgerja. RES

@frisk, pri meni, kruh ni bil moker, bil je odlicen…

alesi, tam sem bil 1x 20 min preden zapreta, pa se dezevalo je, pa sem moral cakat v vrsti in vse mize so bile zasedene, bilo pa je konec januarja…

@ modrijan, po moje je veliko bolj ekoomicno kuhati enoloncnice kot kar koli drugega. in gostinci jih ne kuhajo, ker se pac ne prodajajo. zal je problem v glavah povprasevalcev in ne ponudnikov

@ aaa vsaka kuharija je lahko resna (tut iz bureka se da gurmanstvo spelat), lahko pa smo nesramni in recemo, da je enoloncnica ena packarija, v lonec zmeces vse kar mas doma in kuhas 3 ure in prodas za 3 evre. ne mores tko razmislat… mas vrhunske enoloncnice tko kot katastrofalne bureke in hamburgerje
aaa
# 05.04.2013 ob 10:13
@Modrijan6
Dokler boš v Sloveniji lahko vsako fast food svinjarijo, ki jo še tak kuharski analfabet spoca skupaj v par minutah, komot prodal za vsaj 3 EUR, se nobeden ne bo ukvarjal z resnim kuhanjem. Predlagam ti ekonom pisker, pa si skuhaš za cel teden;)
jocohamas
# 05.04.2013 ob 10:05
Modrijan6 - poskusi iti do prikolice, ki stoji ob Moment baru v Tehnološkem parku Litostroj. Imajo tudi enolončnice - in zelo dobre, pa velike porcije. Zadevo brez problema poješ v ličnem bifeju zraven.
severnik
# 05.04.2013 ob 09:28
in res je dober!
butthole
# 05.04.2013 ob 12:33
Po moje je pa čas, da nehate promovirat te dva fanta. V zadnjem mesecu ste imeli že vsaj 3 prispevke na tv-ju o njih. Naj plačata reklamo če jo želita!
Pač pečeta hamburgerje in...? Jih še mnogo drugih, ki zgleda nimajo takih vez, da se toliko o njih piše in dela prispevke.
pAznik
# 05.04.2013 ob 10:18
Hm, že včeraj so se mi zacedile sline ob prispevku o hitri hrani. Tako, da si bom danes sigurno spekel en hamburger :)
aaa
# 05.04.2013 ob 13:23
Dejstvo je, da take hamburgđinice pri nas rastejo kot gobe po dežju. In vse po vrsti prav lepo laufajo. Brez nekih doktorjev ekonomije v ozadju. Tukaj pa se očitno nek, pri nas dobro utečen biznis promovira kot svetovno čudo. To ne more biti drugega kot brezplačana reklama preko vez.
Ulikses_
# 05.04.2013 ob 11:08
Modrijan6

# 05.04.2013 ob 09:38
Prijavi neprimerno vsebino Že od nekdaj se izogibam hitri prehrani, zato ne prisegam na hamburgerje, pač pa obužujem enolončnice, pa tudi sadja in zelenjave se ne branim. Kdaj v Sloveniji bo že kdo prodrl z idejo in namesto hamburgerjev začel kuhati jedi na žlico, denimo že omenjene enolnčnice, to hrano res pogrešam in tudi v menzah po delovnih organizacijah enolnčnic praktično skorajda ni na rednem meniju.


vse gostilne, ki živijo od kosil in malic, imajo REDNO na menijih vsaj nekaj vrst enoločnic.
johnb
# 05.04.2013 ob 12:43
Bravo fanta da sta vzela svojo prihodnost v svoje roke..mislim da je to glavni nauk te zgodbe. Ne pa okus hamburgerja.
heavyd
# 05.04.2013 ob 11:42
Face. In velik minus za državo kjer mora diplomirani ekonomist za preživetje it peč hamburger.
kabošti
# 05.04.2013 ob 11:26
Še malo EPP-ja za MB. Bolarič na Jurčičevi v MB, ni bolje samopostrežne restavracije. Vsi interšpari ... se skrijejo, s svojo plastično hrano z enakim okusom. Na žlico, pa pohano, ... Aja, spet ni v LJ. Nisem zakrknjen Mariborčan, niti tam ne živim, me pa ta ljubljanizacija Slovenije zelooo moti. Lahko bi naštel še kakšne dobre zadeve v Celju, pa Velenju, ... Mladost Velenje, ta boljši čevapčiči.
mattyy
# 05.04.2013 ob 10:16
Tole sta dobro nardila, kaj ti bo študij pa nevem kaj, če ne moreš dobit službe v tej držav. Upam da jima uspe :)

Kje te piše, da ti more država službo dat, ko doštudiraš? :) Če bi ta dva tak razmišljala, kot razmišljaš ti in polovico Slovencev potem ona dva nebi zdaj pekla hamburgerjev in imela nekaj od tega ampak, bi doma pred internetom jamrala, da je država v p*zdi. :) Pa brez zamere. ;)
dylan_dog
# 05.04.2013 ob 14:46
Nekateri sploh ne razumete poante Hood burgerja in tu pišete o nekih oh in sploh šiptarskih burgerjih v katerih je 3. klasa mesa in namazi iz Lidla skupaj zapaikrano za 2,5€, da kako so dobri.

Tu je govora o butični zadevi, meso je iz križa (rosbeaf) grobo mleto, debeline 2 cm, pečeno medium, postreženo s cheddarjem, za katerega Besami Quxavi še slišal ni.
Burgerje sestavljata v higineskih rokavicah, imata svoje dressinge itd itd.

V zadnjem času je tak načine priprave mainstream v svetu in vse bolj priljubljen, burgerji se strežejo tudi restavracijah, ki se ponašajo z Michelin zvezdicami.

Kreativnost ne pozna meja - v Zagrebu se je npr. lani obprl hamburger bar "Rougemarin", ki je prava ušpešnica, chef Marin Medak pripravlja mini burgerje v najbolj nemogočih kombinacija za 2x ugrnizit, na krožnik pa dobiš nekih 6-7 različnih mini burgerjev.
Potrebno je rezrevirati par dni vnaprej.

In vsa čast fantoma, zadeve sta se lotila na pravem koncu, možnost za izboljšave je še ogromno, osnova je pa odlična.

In kot rečeno ne primerjati butične zadeve s šiptarsko plesko polno loja.
a-bra-ka-da-bra
# 07.04.2013 ob 11:07
Edina pripomba gre na velikost. Zlahka pojem dva ali pa vsaj dvojnega.
----------------------

Pa ga moraš? Ali te običajen nasiti? Zaradi te logike so hamburgerji na slabem glasu, cele države pa predebele.
zozozo
# 05.04.2013 ob 17:55
Koliko sta pa plačala za to reklamo? Predvidevam, da nič. Potem sta res dobra ekonomista.
atanosečasn
# 05.04.2013 ob 17:16
"te hamburgere, ki jih forsirate zadnje dneve si lahko zataknete v arterije..." Jem raje puranje fileje, skuto, kefir, grški jogurt, tuno, polnozrnate testenine-kruh-riž, sadje in zelenjavo.
violencia
# 05.04.2013 ob 14:56
@dylan_dog
Najboljše da naredimo še butično izelavo jujotov. Povej mi recimo is katere "vrhunske" kmetije je npr. šnita sira ki je not.

- to sem tudi jaz opazila. tale sir glih ne izgleda kot s slovenske kmetije. Drugače pa uni pri Harvey Normanu ima tudi slovensko meso v burgerjih in je tudi zelo dobro, pa velika porcija. Pač ni ekonomist, pa ne govori najbolje slovensko, ostalo pa tam-tam.
mnbvcxy
# 05.04.2013 ob 13:47
Se strinjam s kaboštijem, tisti burger pri dvorani Tabor je res dober, velik, okusen ter poceni glede na količino. Po navadi moram kakšne pol ure prej po telefonu naročiti, drugač tam čakam eno uro na njega. Pa lepinje ter čevapi v Starem Grilu so tudi zakon, pa čeprav jih jem le enkrat na mesec. Me pa osebno tudi zelo motijo te brezplačne reklame, ki jih delajo za svoje znance razni mediji. Tudi v MB je ista pesem, ko se na Radiu City vsake 15 minut promovira picerija hitri Gonzales Šalamuna Šalce, člana ekipe Reporterja Milana. Vsepovsod klienteizem, potem pa se ljudje ter novinarji sami čudijo zakaj je pri nas polno korupcije.
babooon
# 05.04.2013 ob 12:30
Bravo fanta, še en dokaz da ne rabiš faksa za vse in da lahko svojo idejo štartaš tudi kako drugače.
ruskivladar
# 05.04.2013 ob 10:53
Res je dober, ampak absolutno predrag glede na porcijo! Tukaj bo potrebno nekaj postorit! Celo v teh časih, ko folk nima denarja!
ti_si_nula
# 05.04.2013 ob 15:10
Za 4 € si znam prirapraviti kosilo, ni mi ravno treba laziti na Vič in se zastrupljati z nekim fast food-om (vprašanje kako kakovostno je meso) in belo štruco. Vseeno pa vejramem, da imata bolj zdravo ponudbo kakor pa McShit :)
springbok
# 05.04.2013 ob 20:09
1. predrag burger!
2. roko na srce, ni nč posebnega (vsak otrok, stara mama, ata, naredi enakega...tako da hvalospevi so tu odveč o dobrem okusu)!
3. preveč sta gledala jamie oliverja :) ...
4. zanima me koliko sta plačala rtvju, da ju oglašuje???
ti_si_nula
# 05.04.2013 ob 16:57
Morda v samem članku ne gre zgolj za reklamo, bolj za splošni domači očitek, da kljub izobrazbi, primernega dela ni....ekonomiste z uni ali z visoko šolo srečujem povsod, na kasah v šparu, dm-u, bauhaus-u, veliko jih vozi taksi, pred kratkim sem naletela na enega (seveda tudi ekonomist), ki dela v pekarni, tudi nekaj jih je, ki prodajajo sadje in zelenjavo na tržnicah...iz teh pojavov se da sklepati, da je v našem okolju ekonomistov preveč; država bi lahko kaj naredila v zvezi s tem, da bi zmanjšala vpise na EF pa EPF in podobne fakse....omenjena iz prispevka zagotovo nista izjemi, marsikdo z diplomo dela kr neki, da ima vsaj reden dohodek....se je kdaj kateri od antropologov ipd znalcev kdaj vprašal, kakšno škodo si dela država, ker daje možnost mladim, da se izobražujejo, potem pa primernih služb ni, še malo pa ne bo nobenih. Ali jim res gre le za to, da šolnikov ne kiknejo na cesto in imajo zapolnjena mesta za vpis! Nič čudnega, da se je trenutna vlada spomnila,da bo vrnila štipendije tudi mladoletnim in da bo nekoliko spremenila socialno politiko....št. študenotv pada, toda to ne gre, omogočati izobraževanje, nikjer pa nobenega vlaganj in razvijanja v smeri odpiranja novih delovnih mest v prihodnosti....to pogrešam od naše nove vlade, prodajajo nam le neke ideje o varčevanju, kjer bodo javne uslužbence le pošteno nategnili. SRAMOTA!
Zetes
# 05.04.2013 ob 16:31
Ne vidim poante v tem članku. Je vsaka malenkost že dovolj za na RTV portal? Morda bi pa naredili rubriko - mladi podjetnik se predstavi - kjer bi imeli vsi možnost predstavit svoje delo in reklamirat svoje izdelke, ne pa samo tisti, ki so v sorodu z RTV-jevci.
KunteKinte
# 05.04.2013 ob 15:59
brezplačna reklama
melanholik
# 05.04.2013 ob 15:44
Me ne bo nobeden prepričal, da je medijsko forsiranje teh dveh fantov kaj drugega kot poskus medijskega promoviranja burkinafasoizacije Slovenije - promoviranje Slovenije kot države, v kateri mora biti izobraženec ponosen, da ga je doletela ta čast, da lahko peče hamburger. Aja, pardon, lahko vozi tudi taksi.
Nad takim prispevkom bi se morali zgražat, ne pa ga povzdigovat ne vem kam.
pikam_dopust
# 05.04.2013 ob 13:18
Bravo fanta, še en dokaz da ne rabiš faksa za vse in da lahko svojo idejo štartaš tudi kako drugače

"tudi v naši familiji smo zagnali nov gostinski obrat. kam lahko pišem za brezplačni promocijski članek?"

Hmja... Če lahko sklepam iz polovice komentarjev, katerih bistvo je, "zakaj neki se toliko piše o temle burgerju", očitno nista zapravljala časa na Ekonomski fakulteti, ampak sta se tam celo kaj naučila. :)

PS Nisem bil v tem hoodu, mogoče bom šel kdaj probat, ko se bo ta prah polegel. Sicer pa zgodbam "vse je domače, vse je brez Ejev,..." ne verjamem. Mogoče delam krivico, mogoče ne. Kot potrošnik pa imam pravico, da si sam ustvarim mnenje na osnovi infomracij, ki jih imam (ali pa nimam). Če komu od ponudnikov ni všeč, kaj si o njih mislim, pa naj sami poskrbijo za dokaze. Izjave "vse je domače" mi pač že dolgo dol mahajo.
jodlzi
# 05.04.2013 ob 12:57
zdaj ko vem, ga grem definitivno probat...
Mushroom
# 05.04.2013 ob 22:42
H njima grem že zaradi tega ker sta slovenca in vem, da nebosta sponzorirala mafijskih družin tam dol z zaslužkom. Koker lepo zgleda njuna ponudba, je nemogoče, da nebi bila tudi dobro.

Veliko uspeha jima želim!
ruskivladar
# 05.04.2013 ob 10:53
Ali spustit ceno (kar vejramem, da je težko, saj imata kar nekaj stroškov) ali pa povečat porcijo!
violencia
# 05.04.2013 ob 10:40
Modrijan6 - ja, obstaja en tak projekt. Eko juhe. Pobrskaj po netu.
Polymath
# 07.04.2013 ob 21:41
Kako velik razpon odprtih ust moreš imeti za ta hamburger? 20cm ali 30cm?
kozorog1973
# 07.04.2013 ob 18:45
a zato sta rabila diplomo?
Preprost2
# 06.04.2013 ob 18:57
Če sem lačen, se želim najest, od tega burgerja se ne moreš, a da bi dva? Za 8 eur si lahko 2-3 kosila skuham.

Pa še nekaj sem opazil, enojni 325gramov, dvojni 425gramov!?
mirkoxx
# 06.04.2013 ob 11:26
- to sem tudi jaz opazila. tale sir glih ne izgleda kot s slovenske kmetije.

Na pravi hamburger kaj drugega kot american cheese (stopljeni cheddar) pac ne gre. Mislim da slovenskega izdelovalca cheddarja ni - bi bil vesel ce me kdo preprica drugace.

Drugace pa nehajte primerjat pleskavice (zacinjeno mesano mleto meso) in hamburgerje (izkljucno goveja vratovina z 15-20% mascobe), ker gre za nekaj povsem drugega.
aristarchus
# 06.04.2013 ob 10:36
Haha, meni se pa bolj smilijo tisti, ki pravijo, da to ni "dostojna" služba. Sprememba mentalitete bo rodila delovna mesta - ta članek je lep primer tega.
bobbek
# 06.04.2013 ob 02:03
Ne vem,zakaj nekateri sinfajo,da je doma boljse,v principu meso kupis kot onadva,torej je isti kurac,al si hamurger kupil,al pa doma naredu,,,fovsarijabo vedno gorela
Lublanski
# 05.04.2013 ob 22:56
tok cepcev ma za povedat čez ekonomiste, v bistvu pa ne dojemajo, da se ta dva diplomirana ekonomista, gresta dejansko pravi biznis, kar počneta zdej, bosta žela že čez par let ... in ja .. lahko je govort tistim k jih starci finančno podpirajo pr 30, da si kur.. lahko prvoščjo zviška gledat na služenje denarja kakorkoli se pač v trenutni situaciji znajdeš, tud sam mam diplomo, mam delo, če ga pa neb meu, bi pa tud pometu.

Fanta, prvoščm vama ... nej vama rata kar sta si zastavla, kdor se zadnji smeje se najšlajše smeje
raurbef
# 05.04.2013 ob 20:38
Jaz bom v prihajajocih toplih mesecih na vrtu postavil lično brunarico ne večjo od 8m2, vse bom sam zrezal, pa sestavil skupaj.
Vse kar bom ponujal (od zelenjave) bo pridelano na mojem vrtu.
Kruhki bodo pečeni iz moke, (ki je narejena v pravem starem mlinu, ter pred tem surovine pridelane na slovenskih njivah.)
Meso bo od kmeta v sosednji vasi čigar krave se pasejo na bližnjih pašnikih.
Olje bo iz slovenske istre ter pomurja.
Pijača bo samo od domačih proizvajalcev.
Še klopi in mize mi bo izdelal lokalni mizar.

Aja in ne nisem hoodo izobražen.

Vabljeni.

Cene...?

Kolikor bo uspelo...
batutobis
# 05.04.2013 ob 16:55
Vsak ma svoj okus, sam ne mi govorit da đabiri ma vlek hamburger-pa se cena :)

raje si poglejte in komentirajte cene, da je v tujini (austrija,nemcija)
cena hitre hrane nizja, kar je zalostno, da nas tu odirajo kot pri vsem

ni nama pomoci
monte
# 05.04.2013 ob 14:12
kabošti:
če je pa tisti pri Taboru najboljši???
2-krat sem bil tam.... In nikoli več! Očitno se ti niti sanja ne, kaj je "naj". Bom rekel samo tako: probaj v Lokomotivi!
anejka
# 05.04.2013 ob 13:54
Modrijan6: tule imaš krasne juhce, vsak dan, za malico, zelo zelo dobre, evo prav tako izvirna ideja, le da je še tako zelo nova, da je folk še ne pozna. Jem tele juhce vsak dan za malco, kruhki zraven so svetovni (jemenski, armenski, perzijski...), juhe vsak dan tri za vse okuse.... odlično res:

http://www.juhca.net/
1stManOnTheMoon
# 05.04.2013 ob 13:52
''za pridne roke je dela povsod, kdor delati hoce lahko je gospod''
Pa kaj, ce sta ekonomista...hvala bogu, da ne cakata da jima bo sluzba padla z neba. Ce nista pohlepna in ce mata vizijo, bosta pocasi odprla drugo poslovalnico, tretjo in tako naprej. Dandanes lahko en elektroinstalater k ma koncano samo poklicno, zasluzi veliko boljse kot en inzinir...ampak pr nas bi vsi hotli bit u kravatah in pisarnah, nobeden si ne zeli vec umazat rok.
Kazalo