... 1 jajce za premaz, sezamova semena za posutje, koščki rdeče sveže paprike.

Foto: Dobro jutro
Foto: Dobro jutro

Listnato testo razvaljamo na pomokani površini približno pol cm debelo. Narežemo ga na malo večje kvadrate. Vsak kvadrat 1 cm od roba zarežemo okoli in okoli, a pazimo, da ne prerežemo do dna, ampak le približno na 2/3 do dna.

Šparglje solimo, popramo in prelijemo z olivnim oljem in malo pustimo. Sir, smetano, sok limone ter sol in poper zmiksamo s paličnim mešalnikom. Dno testa z vilico večkrat prebodemo. S to maso premažemo vse kvadrate znotraj zarezanega roba (pazimo, da ne gremo čez). Obložimo s pripravljenimi šparglji.

Robove testa premažemo s stepenim jajcem in posujemo s semeni sezama, po želji. Pečemo pri 200 °C približno 20 minut.

Pečene obložimo s polovico kuhanega jajca, po želji lahko oblikujemo še jadro iz rdeče paprike.

Mojca kuha na gregorjevo