Jed je primerna za te hladne dni. Foto: Dobro jutro
Jed je primerna za te hladne dni. Foto: Dobro jutro

parmezan.

Brstični ohrovt, grah in korenje malo pokuhamo v slanem kropu. Šampinjone popražimo s strokom česna. Smetano, sol, poper, jajca in pehtran dobro razžvrkljamo ter zmešamo z ohlajeno zelenjavo in s šampinjoni.

Model namažemo z maslom in ga posujemo z drobtinami, nato pa ga nadevamo s testeninami in zelenjavo, vse skupaj pa posujemo s parmezanom in pečemo v pečici 25 minut pri 200 °C.

Piščančji galantin z rdečo papriko in s timijanom

Sestavine: 2 kosa piščančjih prsi, 1 rdeča paprika, smetana za kuhanje, timijan, sol in poper.

Piščančje prsi narežemo tako, da dobimo velik zrezek, ki ga obrežemo v pravokotnik. Obrezline, smetano, timijan, sol in poper zmeljemo v multipraktiku, da dobimo farse.

Farse nadevamo na začetek zrezka in obložimo z rdečo papriko ter zvijemo v rulado. Zavijemo v prozorno folijo in kuhamo v kropu 15 minut.