Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Poplave Bruselj prikimal dodatnim pojasnilom Slovenije, skupno naj bi dobila 428 milijonov evrov pomoči

Slovenija je podala ustrezna pojasnila glede prošnje za sredstva iz solidarnostnega sklada EU-ja po lanskih poplavah, so potrdili na Evropski komisiji (EK). Napovedali so, da bodo kmalu podali predlog o končnem znesku podpore.

49

Obramba General Brieger: Slovenski prispevek k misijam je cenjen. SV dobil šest e-motorjev.

Obrambno ministrstvo in SV sta v Kočevski Reki predstavila električne vojaške motorje, ki jih je ob pomoči strokovnjakov ministrstva posebej za vojsko razvilo slovensko podjetje STRiX eMotors in so z izjemo nekaj delov v celoti slovenski izdelek.

87

Vojna v Ukrajini Nato bo prevzel mednarodno usklajevanje dobav orožja Ukrajini

Članice zveze Nato so sprejele operativni načrt za razširitev podpore Ukrajini, s čimer namerava zavezništvo v prihodnosti prevzeti mednarodno usklajevanje dobav orožja in dejavnosti usposabljanja ukrajinskih oboroženih sil.

25

Slovenija Prenovljen zakon naj bi ribičem zagotovil finančno nadomestilo in pravno pomoč

Vlada je na seji obravnavala predlog novele zakona o ureditvi določenih vprašanj zaradi končne razsodbe arbitražnega sodišča. Ta določa, da so ribiči upravičeni do nadomestila zaradi izpada prihodka in opredeljuje pravno pomoč, ki jim je na voljo.

29

Dirka po Sloveniji Bauhausu skupinski sprint in zelena majica; Mezgec tretji

Tudi drugo etapo kolesarske Dirke po Sloveniji od Žalca do Rogaške Slatine (178 km) je odločil množični sprint. Dobil ga je Phil Bauhaus (Bahrain Victorious). Nemec, ki je v Rogaški Slatini slavil že pred tremi leti, je novi vodilni na dirki.

125

Novice

Gospodarstvo Vlada ni zvišala marž za bencin in dizel

Vlada nazadnje ni zvišala marž na bencin in dizel, s čimer ni ugodila pozivom naftnih trgovcev. V gradivu, objavljenjem pred sejo vlade, je bilo zvišanje sicer predvideno. A je bilo na seji nato gradivo umaknjeno, sprejeta je bila uredba brez višjih marž.

121

Črna kronika V okolici OŠ Velika Dolina še vedno povečana prisotnost policije

V okolici Osnovne šole Velika Dolina, kjer je 14-letnik v razredu fizično napadel učenca 9. razreda in ga poškodoval, je še vedno povečana prisotnost policije. Na šoli sicer opažajo, da se je vzdušje med učenci, zaposlenimi in starši nekoliko umirilo.

Evropska unija Sodišče EU-ja: Madžarska mora plačati več kot 200 milijonov evrov kazni

Sodišče EU-ja je odločilo, da mora Madžarska plačati več kot 200 milijonov evrov in še po milijon evrov za vsak dan zamude zaradi neizvršitve sodbe sodišča iz leta 2020 na področju azilne politike. Viktor Orban je odločitev označil za nesprejemljivo.

77

Šport

Odmevi Osebne napake in obrambne kritike pospremile tretjo finalno tekmo Dončića

Na tri točke zaostanka so se po -21 na začetku zadnje četrtine približali košarkarji Dallasa, ko je 4:12 pred koncem sodnik dosodil Luki Dončiću sporno šesto osebno napako. Kaj bi bilo, če je ne bi, ne bomo nikoli izvedeli.

257

Liga NBA Kelti na pragu naslova, Dallas popustil v končnici brez Dončića

Košarkarji Bostona so le še zmago oddaljeni od rekordnega 18. naslova v Ligi NBA. V zadnji četrtini tretje finalne tekme se je Dallas nevarno približal, a brez Luke Dončića v zadnjih štirih minutah ni zmogel preobrata (99:106).

599

EP v nogometu 2024 Stojanović bo nared za obračun z Dansko

Petar Stojanović je eden ključnih mož slovenske nogometne reprezentance. 28-letni desni krilni nogometaš ima težave z zadnjo stegensko mišico, a pravi, da bo za uvodno tekmo z Dansko nared.

15

Nogomet Krznar si želi še tri do štiri okrepitve; pogovori s 15 igralci

Nogometaši Celja so začeli priprave na novo sezono, v kateri želijo ubraniti naslov državnih prvakov. Ogrodje ekipe je bolj ali manj enako, manjkajo le trije igralci, a končna podoba moštva še ni dokončno znana.

12

Nemčija Edin Terzić na lastno željo zapušča Borussio Dortmund

Manj kot dva tedna po finalu Lige prvakov je odstopil trener Borussie Dortmuda Edin Terzić. "Menim, da se mora nova era kluba začeti z novim človekom na klopi," je v izjavi za javnost povedal Terzić.

9
Oglasno sporočilo

Še vedno Svež. Sočen. Slovenski.

V osrčju Prekmurja se že trinajsto sezono odvija zgodba o trajnostni pridelavi paradižnikov LUŠT.

EP v nogometu 2024 Odločitve VAR-a bodo podrobno pojasnjene tudi gledalcem na stadionih

Odločitve videopomočnika sodnika (VAR) bodo na EP-ju v Nemčiji podrobneje pojasnili in prikazali na velikih zaslonih na stadionu, da bi bile navijačem in medijem bolj jasne, je sporočila Uefa. 

13
Več

Kultura

Dediščina Mestni muzej Ljubljana v dar prejel secesijsko jedkano okno

Dva obraza v profilu in cvetlični ornament zaznamujeta secesijsko stekleno okno, ki je z darilno pogodbo postalo nova pridobitev Mestnega muzeja Ljubljana.

1

Gledamo Ocenjujemo hude mačke Grossmannovega festivala: vampirji, zombiji in morilska folklora

Na Grossmannovem festivalu fantastičnega filma in vina se za glavno nagrado, "hudega mačka", poteguje pet evropskih grozljivk. Njihov spekter groze seže od rahlo srhjive romantike do skrajnega podžanra torture porna. Pa so tudi vredne ogleda?

2

Film in TV Med dobitniki častnih oskarjev tudi producenta Bondove franšize

Filmsko franšizo z imenom agenta 007 že od sredine devetdesetih naprej upravljata producenta Michael G. Wilson in Barbara Broccoli. Za svoj prispevek k filmu bosta novembra nagrajena s častnim oskarjem.

Več

Zabava in slog

Avtomobilnost Med prvenstvom v Nemčiji se bodo nogometaši vozili v avtomobilih kitajske znamke BYD

Ne BMW, Mercedes ali Volkswagen – uradni avtomobilski sponzor prihajajočega evropskega prvenstva v nogometu, ki poteka v avtomobilistični velesili Nemčiji, je kitajski proizvajalec električnih vozil BYD.

19

Za vsak primer Pred dopustom ne pozabite naročiti evropske zdravstvene kartice in/ali skleniti zavarovanja

Na zavodu za zdravstveno zavarovanje pred poletnimi dopusti, ki jih bodo številni Slovenci preživeli v tujini, svetujejo, naj si pravočasno uredijo zdravstveno zavarovanje in pridobijo evropsko kartico zdravstvenega zavarovanja.

Goltanje hotdogov Kralj žretja hotdogov, Chestnut, diskvalificiran zaradi pogodbe s proizvajalcem rastlinskih klobasic

Joey Chestnut, šampion med požiralci hotdogov na slovitem četrtojulijskem tekmovanju na Coney Islandu, letos ne bo branil zmage. S tekmovanja so ga organizatorji namreč izločili zaradi "sporne promocijske pogodbe" s proizvajalcem brezmesnih klobasic.

10

Zanimivosti Po 65 letih našli ladjo, na kateri je umrl znani polarni raziskovalec Shackleton

Ob obali Nove Fundlandije so našli razbitine zadnje ladje znanega anglo-irskega raziskovalca sira Ernesta Shackletona, ki je potonila leta 1962, 40 let po smrti svojega najslavnejšega kapitana.

1

Med Eurom Slovenija se bo v Nemčiji oglaševala kot "vrhunska turistična destinacija z velikim športnim srcem"

Slovenska turistična organizacija bo med evropskim nogometnim prvenstvom v Nemčiji s partnerji krepila prepoznavnost slovenskega turizma v Nemčiji in širše. V ospredju bo predstavljanje Slovenije kot turistične destinacije "s športnim srcem".

4
Oglasno sporočilo

Spremljajte nogometno vročico EURO 2024 na televizorjih Hisense

Le nekaj dni nas še loči od uradnega začetka nogometnega prvenstva. Ste pripravljeni?

Avtomobilnost Renault master: od šasije do prekucnika, od dizla do vodika

V Avtomobilnosti smo se na mednarodni predstavitvi zapeljali s povsem novim masterjem. Največji kombi v Renaultovi paleti bo na voljo s številnimi pogonskimi možnostmi, celo z vodikovim pogonom.

3
Več

Uredniški izbor

Evropske volitve 2024 Povolilna podoba EU-ja: "Stranke skrajne desnice si ne želijo več zgolj rušiti, ampak usmerjati"

"V pogajanjih bomo videli, kako sebe vidi Ursula von der Leyen – kot desničarko ali kot voditeljico evropske sredine. Kar se bo odločila, bo pomembno tudi za evropsko politiko," je izkupiček volitev v Evropski parlament komentiral Peter Verovšek.

205

Evropske volitve 2024 Haček: Koalicija se bo morala zazreti vase. Požgan: Občutek, da sta SD in Levica padla za Svobodo.

SDS je nesporni zmagovalec volitev, koalicija pa, čeprav izid zanjo "ne pomeni katastrofe", se bo morala precej zamisliti in marsikaj spremeniti, ocenjuje politični analitik Miro Haček.

221

Evropa "Gruzijski režim je razkril svoj resnični cilj – popolni nadzor nad civilno družbo"

Množični protesti, ki so se zaradi zakona o "tujih agentih" začeli pred dvema mesecema, so narasli v vsesplošno gibanje proti vladi, opozarja gruzijska novinarka Ana Gvarišvili. Kritiki zakon označujejo kot korak v totalitarnost po ruskem vzoru.

163

80 let od izkrcanja v Normandiji Dan D ali največja kopenska, pomorska in letalska operacija 2. svetovne vojne

Pred 80 leti je nad obalami Normandije potekala največja kopenska, pomorska in letalska operacija - izkrcanje na tisoče zavezniških vojakov, da bi prevesili tehtnico vojne na svojo stran. To je bil dogodek, ki so ga okupirana ozemlja močno pričakovala.

175
Več

Posebna izdaja

Več

Mnenje

Urban Praprotnik Kako povečati odločnost za gibanje pri starejših?

“Kaj naj naredim, da se mama, ki ima 85 let, ne bo čisto zasedela? Kako naj jo spodbudim, da se bo več gibala?” To me je na vadbi vprašala tekaška začetnica, ki je pri svojih 55 letih začela na lastni koži spoznavati koristi rednega gibanja.

3

Marko Radmilovič Zapisi iz močvirja: Padalci

Hvala bogu se je končalo. Širše sorodstvo, prijatelji, sodelavci ter birmanski boter so devetim Slovencem zrihtali službe v Bruslju in zdaj bo za nekaj časa mir. Torej se lahko posvetimo bistvenim vprašanjem.

3

Slavko Jerič Zmagovalna okna v Ligi NBA niso odprta prav dolgo, treba je izkoristiti vsako priložnost

Nekaj ur pred prvim nastopom Luke Dončića v finalu Lige NBA me je misel (ne)hote ponesla v ameriški nogomet in k Danu Marinu, enemu najboljših podajalcev v zgodovini Lige NFL.

42

Marko Radmilovič Zapisi iz močvirja: 147 medvedov

Na začetku pojasnilo za tistih nekaj sto Slovencev, ki v Ljubljani ne živijo ali ki se v zadnjih nekaj dneh niso odpeljali v prestolnico po opravkih.

3
Več
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov