Najbolje ocenjene novice zadnjih dveh dni - Novice

Novice

Umrl je Drago Dellabernardina, vizualni umetnik in eden najboljših solo kitaristov v nekdanji Jugoslaviji
Poslovil se je vizualni umetnik Drago Dellabernardina, ki je tesno sodeloval z OHO-jem , najpomembnejšim povojnim avantgardnim gibanjem v Sloveniji.
4

Novice

A Slovenian who "built" her career with a Nick Cave doll
Last year Nick Cave really got her doll, when she was at his concert in Ljubljana, and Magnifico recorded a video for the song Cici Mici.

Novice

Svetovno prvenstvo v cestnem kolesarstvu - Innsbruck 2018
Med 22. in 30. septembrom 2018 bo v Innsbrucku potekalo svetovno prvenstvo v cestnem kolesarstvu. Na njem bo nastopila najštevilčnejša slovenska reprezentanca doslej, ki bo štela 24 tekmovalcev.

Novice

V Črni vasi eksplozija na avtomobilu, na Brezovici sumljiv predmet
Ljubljanski policisti so bili okoli 9.30 obveščeni, da je bil najden sumljiv predmet z znaki eksplozivne naprave ob cesti na Brezovici pri Ljubljani.
10

Novice

Italijana v kombiju tihotapila 107 pasjih mladičev
Murskosoboški policisti so v petek preverjali tovorno vozilo, vozil ga je 45-letni Italijan, skupaj s 40-letnim sopotnikom.
20

Novice

Urša Menart, director of the winning film at the FSF: "Nobody takes our generation seriously".
This year’s Slovenian Film Festival ended on Saturday with an award ceremony, which also has a historical weight: for the first time in its history, a woman author won the first prize.

Novice

Pismo zaskrbljenih znanstvenikov: Evropa, čas je, da prenehamo biti odvisni od rasti
Pismo skupine zaskrbljenih znanstvenikov s področij družboslovja in naravoslovja iz vseh 28 držav EU-ja: " Evropsko unijo, njene institucije in države članice pozivamo: Evropa, čas je, da prenehamo ...
13

Novice

Commissioner Bulc: We’ve never received the arbitration documents
Slovenian Commissioner Violeta Bulc confirmed the statements made by the German magazine Spiegel, that the European Commissioners never discussed the legal services in connection to the arbitration ...

Novice

Vsi za enega, eden za vse
Široki nasmehi in optimistično polaganje rok 'vsi za enega, eden za vse' ob podpisu koalicijske pogodbe so bili razumljivi: dva deležnika sta največja poraženca volitev, eden se bo celo vrnil na ...
9

Novice

Diktatura otroške "razposajenosti"
Vedno sem mislila, da smo le učitelji občutljivi na hrup in v poletnih dneh iščemo tihe in samotne kotičke za regeneracijo.
133

Novice

Leskovec, profesor na Stanfordu: Računalnik je lahko boljši od sodnika
Količine podatkov z vseh področij življenja se naglo povečujejo, s čimer dajejo računalnikom podlago za vse večjo učinkovitost.
83

Novice

20. september: Poslovil se je pravljičar Jacob Grimm
Leta 1863 je umrl nemški pisatelj in filolog Jacob Ludwig Karl Grimm. Znan je predvsem po knjigi Otroške in družinske pravljice, ki jo je izdal skupaj z bratom Wilhelmom.

Novice

19. september: Smrt kranjskega polihistorja Vajkarda Valvasorja
Leta 1693 je umrl ljubljanski plemič polihistor, zgodovinar, topograf, etnograf in risar Janez Vajkard Valvasor. Imel je 16 bratov in sester.

Novice

21. september: Spomin na smrt sumljivo hitre atletinje
Na današnji dan leta 1998 je umrla ameriška atletinja Florence Griffith Joyner, ki je še vedno svetovna rekorderka na 100 (10,49) in 200 (21,34) m.

Novice

Zanimive in ugodne nepremičnine za mlade družine
V zadnjem letu je po spremembah na nepremičninskem trgu na voljo vedno več nadstandardnih stanovanj, primanjkuje pa stanovanj za mlade družine. Stanovanj, katerih cene bi se gibale pod cenami t. i.

Novice

Nasvet Severe Gjurin mladim pevcem: Pazite na svoj zvok
Severa Gjurin je znana kot pevka, ki s svojim sanjavim glasom poslušalce zapelje v meditativne vode, sama pa se tako počuti ob poslušanju klavirja.
25

Novice

V Sežani se je iztirila lokomotiva
Na železniški postaji v Sežani se je ob 14. uri iztirila lokomotiva tovornega vlaka, ki je vozil iz smeri Opčin v Italiji. Pri iztirjenju se ni nihče poškodoval, nastala pa je gmotna škoda.
9

Novice

Ali sta bili podtaknjeni bombi v Črni vasi in na Brezovici grožnji poslovnežema?
Policisti še nimajo podatkov, kdo bi lahko v sredo podtaknil razstrelivo pod avtomobil v Črni vasi oziroma kdo je izdelal eksplozivno napravo, ki so jo našli na Brezovici.
17

Novice

V primeru zavračanja Frontexa predvidena možnost uvedbe notranjega nadzora v schengenu
Predlog za utrditev zunanje meje EU-ja predvideva možnost uvedbe notranjega nadzora v schengenu, če bo članica Unije zavračala namestitev evropske mejne straže na svojem ozemlju.
13

Novice

Kurz in Conte poudarila nujnost krepitve nadzora na mejah EU-ja
Avstrijski kancler Sebastian Kurz in italijanski premier Giuseppe Conte sta se na srečanju strinjala o migracijski politiki v EU-ju. Podpirata krepitev nadzora na zunanjih mejah Unije.
18
Izjava dneva
link
Marjan Šarec
5
21. september 2018 ob 12:22 Če bomo čakali, kdaj nam bo kdo rekel hvala, bomo lahko razočarani. Delajmo, kot da bomo imeli desetletni mandat, bodimo pa pripravljeni, kot da bomo šli jutri iz pisarne.
Več novic ...
Kazalo