Najbolje ocenjene novice zadnjih dveh dni - Novice

Novice

Veselin Vujović
Zmaga nad Danci bi pomenila smetano na torti. Oni so olimpijski prvaki, ki so nas izločili v Riu de Janeiru. So naši dolžniki. Če bi štartali z zmago, bi bili zelo blizu polfinala.
4

Novice

Britanski parlament potrdil zakon o brexitu
Britanski poslanci so potrdili zakon o izstopu Velike Britanije iz Evropske unije. Zakon je podprlo 324 članov poslanske zbornice, 295 jih je glasovalo proti.
2

Novice

Posočje je stresel zmeren potresni sunek
Seizmografi so danes ob 11.22 zaznali zmeren potresni sunek. Po prvih podatkih je bilo žarišče v bližini Kobarida.
2

Novice

Češki parlament pričakovano ni podprl manjšinske vlade Andreja Babiša
Kot je bilo pričakovati, češki parlament ni izglasoval zaupnice novi manjšinski vladi pod vodstvom Andreja Babiša. A predsednik Miloš Zeman bo dal Babišu novo možnost.
5

Novice

EU: Do leta 2030 vsa plastična embalaža primerna za recikliranje?
Evropska komisija je predstavila prvo evropsko strategijo za boj proti plastičnim odpadkom.
37

Novice

Družbeni fenomeni
Naša družba se neprestano spreminja in nas postavlja pred nove izzive. Se zavedamo njene posebnosti, se sprašujemo o posameznih fenomenih?

Novice

Barbara Mali
Kar se je zgodilo jezidom in vse, kar se je dogajalo tem ženskam po ugrabitvi – bile so zaprte, spolne sužnje, prisilno so se morale spreobrniti v islam, kar je bila ogromna travma za jezide, saj je ...

Novice

Lansko leto je bilo za izolski turizem po številu prenočitev rekordno
V Izoli so lani našteli 330.000 prenočitev, kar je 8 odstotkov več kot leto prej, ki je bilo tudi zelo uspešno.
2

Novice

Rusi našli najlepši kotiček v Lepeni
Po ponovnem zagonu Kanina na Bovško prihaja vse več ruskih vlagateljev. Nove ruske lastnike ima tudi idilična turistična vasica Pristava Lepena.
70

Novice

Zlovešča Aokigahara, japonski gozd samomorilcev
Leta 2003 so v Aokigahari našli 105 trupel samomorilcev, s čimer si je ta gozd ob vznožju gore Fudži zapečatil sloves samomorilskega gozda.
28

Novice

Video: Polet skozi veličastno meglico Orion in v središče Galaksije
Iz posnetkov vesoljskih teleskopov Hubble ter Spitzer je Nasa rekonstruirala 3D-doživetje "slavne meglice" Orion, zvezdne porodnišnice. Hubble je poskrbel še za nekaj znanstvenih odkritij.
19

Novice

Pantone barva leta je ultravijolična
Pri svetovno poznanem barvnem inštitutu Pantone vsako leto izberejo barvo leta, prestižni naziv pa je letos pripadel ultra vijoličnemu odtenku s številko 18-3838.

Novice

»Garati je potrebno do svojih skrajnih sposobnosti, tako v fizičnem kot tudi v psihološkem smislu. Kdor preživi postane legenda.«
Veselin Vujović je postal legenda že kot igralec, saj je osvojil zlato medaljo na Olimpijskih igrah 1984, zlato medaljo na Svetovnem prvenstvu 1986 in bil s strani IHF proglašen za najboljšega ...

Novice

New York toži Exxon, BP, Shell in druge zaradi posledic podnebnih sprememb
Mestne oblasti v New Yorku tožijo pet največjih svetovnih naftnih podjetij zaradi sedanje in prihodnje škode, ki jo bo mesto doživelo zaradi podnebnih sprememb.
119

Novice

Klemen Slakonja na odru SiTi teatra z Big Bandom RTV Slovenija
Big Band RTV Slovenija bo v petek, 19. januarja 2018 , v sklopu abonmajskega cikla v SiTi Teatru nastopil skupaj z dramskim igralcem, pevcem, televizijskim voditeljem ter izvrstnim imitatorjem ...

Novice

Zapisi iz močvirja: Dosti tekočine in vitamina C
Pa smo v novem letu nazaj. A je malo manjkalo, da ne bi bili. Kajti statistično je lahko prav vsak Slovenec, tako tudi ustvarjalci tega pamfleta, žrtev ošpic. In slišimo tudi oslovskega kašlja.
3

Novice

Na ptujski tržnici odstranili vsa drevesa
V približno dvajsetih minutah so v jutranji delovni akciji padla vsa drevesa na ptujski mestni tržnici.
70

Novice

»Ljubezen do vsega, kar je domače, mi je v zibelko položil moj oče«
Ljubezen do vsega, kar je domače, mi je v zibelko položil moj oče – domoljubni Kraševec. Doživel in preživel je pet vojn in jih opisal v štirih knjigah.

Novice

Hrvaški ribiči v strahu pred slovenskimi kaznimi
Hrvaški ribiči iz Savudrije in Umaga so odpovedali drevišnji sestanek, na katerem bi morali razpravljati o tem, kako naj delajo v Piranskem zalivu, potem ko je Slovenija začela izvajati arbitražno ...
117

Novice

Ob sklenitvi zakonske zveze ne bo treba imeti prič
V letu 2018 bodo začele veljati nekatere določbe družinskega zakonika. V praksi bo tudi izvedena reorganizacija centrov za socialno delo.
35
Izjava dneva
link
Anja Kopač Mrak
2
18. januar 2018 ob 20:28 Ne pozabite, da je največ prejemnikov minimalne plače v gostinstvu, turizmu, kjer gre za storitve, in je prav, da preden odpremo trg tujcem, poskrbimo za naše delavce.
Več novic ...
Kazalo