Najbolje ocenjene novice zadnjih dveh dni - Novice

Novice

Višje sodišče naj bi v primeru jeseniške deklice zavrnilo pritožbe
Višje sodišče v Ljubljani je po informacijah obrambe potrdilo sodbo Okrožnega sodišča v Kranju in zavrnilo pritožbe zagovornikov Sande Alibabić in Mirzana Jakupija v primeru jeseniške deklice.

Novice

V bran naravi
Slovenija je sicer majhna, vendar izredno bogata z raznolikimi življenjskimi okolji.

Novice

Mun Dže In
Premirje, ki se vleče že 65 let, se mora končati. Treba si je prizadevati za podpis mirovne pogodbe, potem ko bi razglasili konec vojne.

Novice

14 let in pol kazni za uboj in povzročanje splošne nevarnosti
Okrožno sodišče v Ljubljani je odločilo, da je Bojan Kajfež, ki je 17. aprila lani streljal na 38-letnico in jo ubil, kriv uboja in povzročitve splošne nevarnosti, ter mu izreklo skupno 14 let in ...

Novice

Francoski predsednik počastil spomin na portugalske vojake
Na stotine portu galskih vojakov je pred 100 leti umrlo na bojiščih na francoskem ozemlju. Spomin nanje sta ob obisku portugalskega predsednika v Franciji počastila oba najvišja predstavnika držav.

Novice

Izsiljeval prednost, avtomobil odbilo v starejšo žensko, ki je umrla
V Murski Soboti se je popoldne zgodila prometna nesreča, v kateri je voznik avtomobila izsiljeval prednost, za posledicami nesreče pa je umrla 85-letna ženska.

Novice

Jeklene ptice nad Idrijo
V zadnjih mesecih 2. svetovne vojne je bilo na Idrijo izvršenih več letalskih napadov, porušen je bil dobršen del mesta, napadi pa so terjali tudi nekaj žrtev.

Novice

POPEVKA 2018: Znana imena nastopajočih
Na javni razpis za sodelovanje na festivalu Popevka 2018 je prispelo natanko 100 prijavljenih skladb.

Novice

Bašar Al Asad
Za oživitev sirskega gospodarstva je potrebnih 400 milijard dolarjev, pri čemer bi morali prednost dati ruskim podjetjem.
8

Novice

Odiseja v vesolju: epohalna vizija, ki še po 50 letih odpira več vprašanj, kot ponuja odgovorov
Aprila mineva petdeset let od premiere gotovo najbolj cenjenega (če že ne najbolj ljubljenega) znanstvenofantastičnega filma vseh časov.
29

Novice

Erjavec: Srečanje v Bruslju bo poskus, da se Hrvaško prepriča o spoštovanju arbitraže
Zunanji minister Karl Erjavec, ki opravlja tekoče posle, pravi, da Slovenija predlog Evropske komisije za ustno obravnavo glede arbitraže v Bruslju 2. maja razume kot p oskus, da se prepriča Hrvaško ...
96

Novice

Odpira se Televizijski klub
Po dvajsetih letih se zgodbe Polnočnega klub nadaljujejo v Televizijskem klubu.

Novice

19. april: Največji mojster slovenskega impresionizma
Leta 1911 je v Ljubljani umrl slikar Ivan Grohar.

Novice

18. april: Manj strašna noč je v črne zemlje krili, kot so pod svetlim soncem sužni dnovi
Leta 1941 se je v Ljubljanici, potem ko je Ljubljano zavzela italijanska vojska, utopil morda najslavnejši ljubljanski župan, Ivan Hribar. Ivan Hribar se je rodil v Trzinu.

Novice

Nedeljsko srečanje z Mišo …
Novinarka in voditeljica Miša Molk se vrača na male zaslone. Oddaja Z Mišo … bo na sporedu enkrat mesečno, ob nedeljah zvečer, prvič že 29. aprila ob 20.30 na 1. programu Televizije Slovenija.

Novice

Tihotapec devetih prebežnikov iz Turčije v priporu
Koprski kriminalisti so na zaslišanje privedli 43-letnega državljana Kosova, ki so ga že v soboto zvečer bistriški policisti ustavili pri prevozu devetih ilegalnih prebežnikov, državljanov Turčije.
27

Novice

Svetovni prvenstvi v hokeju na ledu na kanalih RTV Slovenija
RTV Slovenija bo aprila in maja na svojih kanalih prenašala dve svetovni prvenstvi v hokeju, in sicer svetovno prvenstvo divizije 1A in svetovno prvenstvo elitne skupine.

Novice

Intervju s pridelovalcem mleka: »Prav je, da jemo in spodbujamo lokalno«
Peter Apat živi in dela na kmetiji v Šaleški dolini. Sprva je delal v Ljubljani, vendar se je zaradi želje po vzgajanju svojih otrok v neokrnjeni naravi odločil delo opustiti.

Novice

Evropski poslanci in poslanke pozivajo k zaščiti novinarjev in žvižgačev
Evropski parlament je sprejel nezavezujočo resolucijo, ki poziva EU in njegove članice k boljši zaščiti novinarjev in žvižgačev.
14

Novice

Theresa May
Generacija Windrush je pomagala zgraditi državo, v kateri zdaj živimo. Želim pregnati vsako senco dvoma, da se je moja vlada postavila proti ljudem s Karibov, ki so si tukaj ustvarili novo življenje.
2
Izjava dneva
link
Theresa May
2
20. april 2018 ob 14:52 Generacija Windrush je pomagala zgraditi državo, v kateri zdaj živimo. Želim pregnati vsako senco dvoma, da se je moja vlada postavila proti ljudem s Karibov, ki so si tukaj ustvarili novo življenje.
Več novic ...
Kazalo