Čokoladni browniji. Foto: Dobro jutro
Čokoladni browniji. Foto: Dobro jutro

Ogrej pečico na 180 °C in namesti pekipapir v pekač velikosti cca 20 x 20 cm.

V posodici stopimo čokolado in kokosovo olje. Postavi na stran.

Z ročnim mešalnikom stepi jajca in jim nato dodaj kokosov sladkor. Stepaj, dokler masa ni bledo rumena in ima trikratni volumen, približno pet minut. Med počasnim mešanjem postopoma v maso vlivaj stopljeno čokolado. V jajčno-čokoladno maso dodaj mandljevo moko, kakav v prahu in sol. Nežno premešaj, da se sestavine povežejo.

18 minut peci v pečici, ki jo predhodno ogreješ na 180°C.

Za malinovo omako damo v blender maline in kokosov sladkor, zmiksamo in omaka je pripravljena.

Serviraj brownije še tople ali počakaj, da se ohladijo. Brownije lahko shraniš v neprodušno zaprti posodi na hladnem od 3 do 4 dni.