Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

EP v nogometu 2024 Stojanović: Prišel je trenutek te generacije!

"Sijajen ambient nas čaka, morda sicer malce nerodna ura, temperatura bo visoka, a za vse je enako. Kdor bo odločnejši in hrabrejši, kdor bo bolj verjel v uspeh, bo imel večje možnosti," pred tekmo s Srbijo razmišlja slovenski selektor Matjaž Kek.

41

Slovenija Slovenija podaljšuje nadzor na mejah za pol leta. Poklukar: Pojavila so se nova varnostna tveganja.

Vlada se je odločila, da podaljša nadzor na notranjih mejah Slovenije s Hrvaško in Madžarsko, in sicer za šest mesecev – do vključno 21. decembra. Minister Boštjan Poklukar je kot razlog navedel poslabšanje varnostnih razmer v svetu.

56

Bližnji vzhod Vodja Hezbolaha: V primeru vojne ne bo prizaneseno nobenemu kraju v Izraelu

Vodja libanonskega oboroženega gibanja Hezbolah Hasan Nasrala je posvaril Izrael, da gibanje v primeru vojne ne bo prizanesljivo, ter posvaril Ciper pred odpiranjem letališč in baz za izraelske sile v primeru izbruha vojne.

78

Ljubljana Magnifico ostal brez soglasja zavoda za koncert v Tivoliju

Zavod za varstvo narave ni izdal soglasja za Magnificov koncert v Tivoliju. Magnificov menedžment se bo na odločbo znova pritožil, medtem pa preučuje alternativne lokacije.

122

EP v nogometu Škotska - Švica 1:1 (Schär 13./ag; Shaqiri 26.)

V skupini A se pravkar v Kölnu merita reprezentanci Škotske in Švice. Tekma se je začela ob 21. uri.

39

Novice

Vojna v Ukrajini Ruski napadi poškodovali ukrajinsko energetsko omrežje. Ukrajina napadla rusko skladišče nafte.

V novih ruskih napadih z brezpilotnimi letalniki je bilo ponoči poškodovanih več energetskih objektov, dva človeka pa sta bila ranjena. V ruskem mestu Azov medtem še vedno gasijo požar po ukrajinskem napadu na skladišče nafte.

3

Črna kronika Jelen prebil vetrobransko steklo in pristal na sovoznikovem sedežu

V prometni nesreči, ki se je zgodila na Krasu, je pred kombi skočil jelen, prebil vetrobransko steklo in pristal na sovoznikovem sedežu. Lovci so ga morali zaradi hudih poškodb usmrtiti.

5
Oglasno sporočilo

Najvišje subvencije v zgodovini. Prihranite kar do 40 odstotkov.

V času, ko potrebe po trajnostni energiji rastejo in se življenjski stroški nenehno zvišujejo, postaja lastna sončna elektrarna vse donosnejša in privlačnejša izbira.

Šport

Euro 2024 Kapetan uročil madžarsko obrambo, Nemčija kot prva v osmini finala

V četrtem dvoboju v zadnjih treh letih je Nemcem le uspelo premagati Madžare. Ilkay Gündogan je najprej podal za vodilni gol Jamala Musiale, v nadaljevanju pa je kapetan zadel za končnih 2:0. Gostiteljica Eura 2024 že lahko razmišlja o izločilnih bojih.

74

EP 2024 Albanci v 95. minuti Hrvatom odvzeli točki. Dalić: "Še vedno je vse v naših rokah."

Drugi krog evropskega prvenstva v nogometu se je začel v Hamburgu in ponudil je zelo zanimiv obračun v skupini B. Hrvati in Albanci so si razdelili točki (2:2), obe reprezentanci sta vknjižili prvi točki na tem EP-ju.

317

Košarka Slovenska reprezentanca pod košem močnejša za Josha Neba

Slovenski moška in ženska košarkarska reprezentanca bosta pod košem v prihodnje močnejši za dva posameznika. Slovensko državljanstvo sta prejela ameriški košarkar Josh Nebo in ameriška košarkarica Jessica Shepard, so sporočili s KZS-ja.

18

Žreb 2. kroga kvalifikacij Celjane čaka slovaški ali makedonski prvak; Olimpija začne tekmo z Ukrajinci

V Nyonu so opravili žreb 2. kroga kvalifikacij Lige prvakov. Nogometaši Celja bodo v primeru zmage nad Floro tako igrali z boljšim iz para Slovan Bratislava – Struga. Prvi je prvak Slovaške, drugi pa prvak Severne Makedonije.

29

Slavko Jerič Primer Dončić: Ujetost v zadnji trenutek lahko prekrije pravo oceno

Hiter razvoj družbenih omrežij ima veliko različnih vplivov na naša življenja. Poleg količine časa, ki jim ga nameni nemalo ljudi, je treba poudariti tudi "vpliv zadnjega trenutka". Dober primer je Liga NBA.

96
Oglasno sporočilo

Po kakšni poti trajnostnega razvoja hodimo v Sloveniji?

Kako zagotoviti ugodno ter spodbudno okolje za gospodarski razvoj in hkrati slediti smernicam trajnosti, ki imajo danes osrednjo vlogo, ko pride do oblikovanja politik in strategij na vseh področjih?

Kolesarstvo V Trebnjem za naslove državnih prvakov v kronometru

Kolesarji se bodo v četrtek v Trebnjem merili za naslove državnih prvakov v vožnji na čas. V članski konkurenci naslova ne bo branil Tadej Pogačar, bo pa pri članicah na startu njegova partnerica, branilka naslova Urška Žigart.

2
Več

Kultura

Televizorka 50 let Filma tedna: "Danes filme gledamo za nazaj. Nekoč smo čakali in je bil film tedna praznik."

V praznični epizodi Televizorke zaznamujemo petdesetletnico obstoja filmskega termina, ki ga gledalci TV Slovenija dobro poznajo pod imenom Film tedna.

25

Vizualna umetnost Od Bruegla do Rubensa – veličastne flamske risbe, zbrane na enem mestu

V oxfordskem muzeju Ashmolean je sicer le še do konca tega tedna odprta razstava, ki predstavlja 120 izjemnih risb iz 16. in 17. stoletja. Več kot 30 del je razstavljenih povsem prvič, nekatera so bila celo odkrita šele nedavno.

Kulturna politika Imenovan je nov Nacionalni svet za kulturo, ki mu bo predsedoval Jurij Krpan

Na predlog vlade je DZ imenoval nov Nacionalni svet za kulturo (NSK). Predseduje mu dosedanji član sveta Jurij Krpan, novi člani pa so Uroš Korenčan, Franci Krevh, Tanja Petrič, Martin Srebotnjak, Majda Širca Ravnikar in Kaja Širok.

Več

Zabava in slog

Darila Putin Kimu med obiskom podaril luksuzno limuzino, čajni servis in bodalo

Vladimir Putin in Kim Džong Un sta drug drugega zasula z darili. Medtem ko je ruski predsednik med obiskom Severne Koreje njenemu voditelju namenil luksuzno rusko limuzino, čajni servis in posebno bodalo, je Severni Korejec Rusu namenil številne umetnine.

9

Reportaža Romantičen večer z Žanom Serčičem v Križankah – manjkalo ni niti solz sreče

V ljubljanskih Križankah je na svoj račun tokrat prišlo predvsem žensko občinstvo. Z naborom radijskih uspešnic in novih, še neslišanih skladb je občinstvo zabaval glasbeni šarmer Žan Serčič.

22

Povezovalna moč Robot bo otrokom na pediatrični kliniki omogočil, da slovenske nogometaše spremljajo na igrišče

Pediatrična klinika UKC-ja Ljubljana bo v sodelovanju z Nogometno zvezo Slovenije otrokom na kliniki virtualno približala vzdušje EP-ja v nogometu. Ti bodo s pomočjo robota na daljavo pospremili slovenske nogometaše na igrišče pred tekmo s Srbijo.

Moda Naslovnica nemške izdaje revije Vogue se je poklonila 102-letni preživeli holokavsta

Na naslovnici nemške izdaje modne revije Vogue za julij in avgust, katere nosilna tema bo ljubezen, bo ovekovečena Margot Friedländer. 102-letnica si že več let prizadeva, da ne bi pozabili grozot holokavsta, ki ga je tudi sama preživela.

1

Lepota in gostoljubje Tekmovanje turističnih krajev letos v prenovljeni podobi

Natečaj, v katerem Turistična zveza Slovenije že več kot tri desetletja izbira najlepše in najgostoljubnejše slovenske kraje, je letos dobil prenovljeno podobo. Potekal bo pod nazivom Moja dežela, večjo veljavo pri ocenjevanju bo imela gostoljubnost.

2
Oglasno sporočilo

Vrhunski simfonični orkestri in komorni sestavi v Zlatem in Srebrnem abonmaju Cankarjevega doma

Jeseni se obeta bogata koncertna sezona Cankarjevega doma: Zlati in Srebrni abonma ponujata niz izjemnih koncertov mednarodno priznanih umetnikov in sestavov v izjemno akustični Gallusovi dvorani.

Naj se začne V Črnomlju vse že v znamenju Jurjevanja 2024

Z odprtjem razstav v starem mestnem jedru se v Črnomlju začenja že 60. Jurjevanje, najstarejši folklorni festival v Sloveniji. Vse do 23. junija se bodo na različnih lokacijah zvrstili bogat nabor različnih prireditev, tudi koncerti in folklorni nastopi.

Več

Uredniški izbor

Gospodarstvo Flamanville: Evropski jedrski reaktor naj bi z dvanajstletno zamudo vendarle priklopili v omrežje

Tretji blok jedrske elektrarne v Flamanvillu naj bi po zamudah in podražitvah zagnali do konca tega leta. Francoski EDF je t. i. evropski jedrski reaktor (EPR) na svojih tleh med drugim postavil tudi zato, bi država ohranila jedrsko znanje in tradicijo.

151

Slovenija Medicinska sestra čez trupla do premoženja bolnice

"Truplo moje sestre je bilo ukradeno oz. bom kar pokazala na bolnišnico – dano osebi, ki ni imela nobenega pooblastila, da bi truplo odpeljala," pove naša sogovornica Marinela Grzinič Kos, ki se je morala oktobra 2018 posloviti od svoje sestre Milene.

37

Intervju Branko Šturbej: Oder je magičen prostor, kjer pozabiš na vse drugo

"Verujem v to, da gledališče raziskuje samega sebe, gledališče je še vedno v kondiciji, ker vidim, da je toliko ustvarjalcev in kreativnih ljudi, ki želijo ustvarjati. Ne nastopati, ampak ustvarjati," je optimističen Borštnikov nagrajenec Branko Šturbej.

4

Gospodarstvo Ali ima Slovenija res najvišje cene elektrike v Evropi?

Dnevna borzna cena elektrike je bila v torek v Sloveniji najvišja v EU-ju, 115 evrov za megavatno uro. Sistemski operater prenosnega omrežja Eles ob tem poudarja, da dnevna nihanja borznih cen nimajo vpliva na končne cene za gospodinjske odjemalce.

180
Več

Posebna izdaja

Več

Mnenje

Marko Radmilovič Zapisi iz močvirja: Težke dileme

Tedensko izkazovanje nezadovoljstva z našim premierjem je pretekle dni prineslo zanimivo epizodo, ki je nekoliko drugačna od običajnih.

1

Urban Praprotnik Kako povečati odločnost za gibanje pri starejših?

“Kaj naj naredim, da se mama, ki ima 85 let, ne bo čisto zasedela? Kako naj jo spodbudim, da se bo več gibala?” To me je na vadbi vprašala tekaška začetnica, ki je pri svojih 55 letih začela na lastni koži spoznavati koristi rednega gibanja.

4

Marko Radmilovič Zapisi iz močvirja: Padalci

Hvala bogu se je končalo. Širše sorodstvo, prijatelji, sodelavci ter birmanski boter so devetim Slovencem zrihtali službe v Bruslju in zdaj bo za nekaj časa mir. Torej se lahko posvetimo bistvenim vprašanjem.

4

Slavko Jerič Zmagovalna okna v Ligi NBA niso odprta prav dolgo, treba je izkoristiti vsako priložnost

Nekaj ur pred prvim nastopom Luke Dončića v finalu Lige NBA me je misel (ne)hote ponesla v ameriški nogomet in k Danu Marinu, enemu najboljših podajalcev v zgodovini Lige NFL.

42
Več
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov