Letos mineva 100 let od rojstva prvega kuharskega mojstra na slovenski televiziji, Ivana Ivačiča. S svojimi oddajami, recepti in knjigami je vzgojil generacije navdušenih kuharjev in jedcev. Foto: Dobro jutro
Letos mineva 100 let od rojstva prvega kuharskega mojstra na slovenski televiziji, Ivana Ivačiča. S svojimi oddajami, recepti in knjigami je vzgojil generacije navdušenih kuharjev in jedcev. Foto: Dobro jutro

Zelenjavo zrežemo na enake koščke in jo kuhamo v malo osoljenem kropu. Na pol kuhani zelenjavi dodamo na kose narezan krompir, in ko je ta mehak, zakuhamo še makarone.

Enolončnico zgostimo s prežganjem, izboljšamo s kocko in z muškatnim oreščkom in jo po potrebi dosolimo. Če se vam zdi premalo izdatna, jo zabelite s slanino ali zaseko.

Izboljšate jo lahko z žlico smetane in naribanim sirom. V sezoni lahko uporabite svežo papriko ali gobe.