Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Vojna v Gazi Izraelska vojska je vdrla v begunsko taborišče Bureidž

Izraelska vojska je začela novo vojaško operacijo v begunskem taborišču Bureidž v osrednjem delu Gaze. Poleg zračnih so udeležene tudi kopenske sile, ki se na območju spopadajo s palestinskimi borci.

1

Bližnji vzhod Izraelske univerze so prepletene z vojsko in orožarsko industrijo. Poziv k bojkotu traja že 20 let.

Medtem ko zahodne države zavračajo sankcije zoper Izrael, študentje zahtevajo prekinitev sodelovanja njihovih univerz z izraelskimi. Te sodelujejo pri okupaciji Palestine in zatiranju Palestincev, z njimi pa so povezane tudi slovenske ustanove.

41

Vojna v Ukrajini Moskva opominja, da bi bili francoski vojaški inštruktorji v Ukrajini "legitimna tarča"

Ruski zunanji minister Sergej Lavrov je dejal, da bi bili vsi francoski vojaški inštruktorji v Ukrajini "legitimna tarča" ruskih oboroženih sil, potem ko je Ukrajina razkrila načrte, da bi francoski inštruktorji usposabljali ukrajinske vojake.

48

Črna kronika V Šiški z eksplozivom poškodovali bankomat. V Gračišču so ga nasilno odprli in ukradli denar.

V Ljubljani so neznani storilci z razstrelivom poškodovali bankomat. Nastalo je za nekaj tisoč evrov materialne škode. V Gračišču pa so nasilno vlomili v bankomat in ukradli denar. Podobna dogodka sta se v Ljubljani zgodila pred dvema tednoma.

15

Po zmagi nad Armenijo Iličićev zadetek dvignil utrip, zares bo zaropotalo v Stuttgartu

"Mislim, da smo vsi drugi bolj veseli zanj, kot je on zase. Ni kazal pretiranega vznemirjenja. Sam tega ni toliko potreboval, kot si mi morda mislimo," je sanjsko vrnitev Josipa Iličića v reprezentanco z golom za zmago nad Armenijo komentiral Jan Mlakar.

17
Mobile

Novice

Evropa Gruzijska vlada predlagala zakonodajo proti skupnosti LGBT

Gruzijska vladajoča stranka je predlagala novo zakonodajo, s katero želi prepovedati "LGBT-propagando". Gre za podobno omejevanje pravic kot v Rusiji, s katero Tbilisi primerjajo od nedavno sprejetega zakona o omejevanju tujega vpliva.

Okolje Objavljena najbolj pregledna študija o podnebnih spremembah v Sloveniji za zadnjih 11.700 let

Slovenski znanstveniki so objavili študijo, ki predstavlja najbolj celovit pregled podnebnih sprememb na tem ozemlju do zdaj. Pregledali so zadnjih 11.700 let in ugotovili, da so bila podnebna nihanja izrazita, vplivala pa so na različne dejavnike.

1

Borzni komentar Kdo si upa staviti proti ameriškemu delniškemu trgu?

Ko newyorški delniški trgi na krilih delnic UI-podjetij, kot je Nvidia, postavljajo rekorde in se bahajo tudi z visokimi dolgoročnimi donosi, se je smiselno vprašati, kako dolgo lahko to še traja. Bo tudi naslednje desetletje tako donosno?

48

Šport

Luka Bassin Če se Dončić odloči, lahko pristane tudi v najboljši obrambni peterki Lige NBA

"Luka Dončić je postal obraz Lige NBA, čeprav mu nekateri tega ne priznavajo. Njegova mentalna moč je nekaj, kar je danes v športu in v vsakem poslu nujno," o adutu Dallasa pred velikim finalom Lige NBA razmišlja strokovnjak Luka Bassin.

90

Dirka po Franciji Pogačar potrdil ekipo za Tour: "Adam Yates bo moja desna roka"

V pogovoru za podkast svojega kolesarskega tekmeca Gerainta Thomasa je Tadej Pogačar osebno potrdil, da bo šel z močno podporno ekipo po tretjo zmago na Dirki po Franciji, pri čemer v osmerici kolesarjev ni prišlo do nobene spremembe.

Liga narodov v odbojki Slovenci na krilih Šterna in Ropreta s 3:0 odpravili Turke

Po izidu gladko, po igri pa precej bolj tesno. Zlasti v prvih dveh nizih je bila Turčija enakovredna tekmica Sloveniji, ki pa je na koncu unovčila izkušnje ter s 3:0 (22, 24, 19) v Fukuoki dobila uvodno tekmo drugega turnirja Lige narodov.

45

Prva liga Victor Sanchez del Amo novi trener nogometašev Olimpije

Nogometaše Olimpije bo v novi sezoni vodil Španec Victor Sanchez del Amo, poročajo slovenski mediji. 48-letni Španec bo nasledil Zorana Zeljkovića, s katerim so se v ljubljanskem klubu razšli v začetku maja.

21

Po Dofineji Ura resnice za Rogliča in Evenepoela – Primož starta ob 16.11

Četrta etapa 66. Dirke po Dofineji prinaša vsaj 40 minut boja z uro. 34,4 km dolg kronometer ob reki Loiri s skupno 414 metri vzpona. Prva polovica ravninska, druga bolj gričevnata. Kako bo šlo na uri resnice Primožu Rogliču, ki starta ob 16.11?

48
Oglasno sporočilo

Argonavti se vračajo na Vrhniko

V Cankarjev kraj prihaja tradicionalni Argonavtski festival z Nočjo na Vrhniki. Letošnje dogajanje bo ujeto med 13. in 16. junij, z vrhuncem v soboto, 15. junija.

Odmevi Kek: Zmaga za vzdušje in razpoloženje, manj za samozavest

"Bistvo je, da smo dobili tekmo za pozitivno vzdušje, in videli, da imamo še ogromno stvari, ki jih moramo popraviti. Tu ni treba leporečiti. Ni treba delati cirkusa ne iz tekme ne iz Iličića," je po zmagi Slovenije nad Armenijo dejal selektor Matjaž Kek.

18
Več

Kultura

Umetnik šoka Maurizio Cattelan, umetnik na steno prilepljene banane, se vrača z novo satirično inštalacijo

Nova razstava Maurizia Cattelana je sijajna – v najbolj dobesednem pomenu besede: v galerijo je postavil zid, oblit s 24-karatnim zlatom, ki meri 20 metrov v dolžino in dobrih pet metrov v višino. Še en ključen podatek: zid je prerešetal s streli.

1

Dnevi solidarnosti s Palestino Branje palestinske poezije ne bo ustavilo vojne, a "iz bližine in razumevanja vznika solidarnost"

Dober teden dni se bo v Mariboru odvijala vrsta različnih dogodkov, s katerimi želijo kulturniki in nevladne organizacije opozoriti na trpljenje Palestincev in pokazati solidarnost s tem narodom.

Oder Novomeško gledališče se v družbi britanskega vohuna vrača na Goli otok

Srbski režiser Goran Marković se je v romanu Beograjski trio lotil krutega poglavja jugoslovanske zgodovine: razkola med Titom in Stalinom, ki je privedel do ustanovitve koncentracijskega taborišča na Golem otoku. Zgodba je zdaj zaživela še v gledališču.

2
Več

Zabava in slog

Moda Dior po skoraj 70 letih spet gostoval na Škotskem

Modna hiša Dior je prvič po letu 1955 modno revijo spet prinesla na Škotsko. V vrtovih gradu Drummond, ki velja za škotski Versailles, so se manekenke vpričo številnih slavnih po brvi sprehodile v kreacijah, ki jih je navdihnila lokalna zgodovina.

Ljubezen, smeh, drama Baldwini dobili svoj resničnostni šov

Alec Baldwin in njegova družina sta se pridružila Kardashianovim, Osbournovim in Stallonom – z ženo Hilario sta napovedala nov resničnostni šov, ki bo spremljal njuno družinsko življenje.

6

Znani Poslovil se je Brother Marquis iz hiphop skupine 2 Live Crew

Pri 58 letih je umrl Brother Marquis. Ta je bil od 80. let prejšnjega stoletja del zasedbe 2 Live Crew, ki je kot prva na naslovnici albuma opozarjala na eksplicitno vsebino. Njegovo smrt je potrdil vodja zasedbe, vzrok te pa ni znan.

Glasba Belin v Prvi vrsti

Etno zasedba Belin v svojem repertoarju združuje glasbo z različnih področij, od sevdalink, hebrejskih skladb, tradicijske ruske glasbe, glasbe Balkana in vse do romske glasbe v najširšem pomenu.

Avtomobilnost Peugeot 3008 z novim receptom za uspeh

V Avtomobilnosti smo na slovenske ceste pospremili povsem novo, tretjo generacijo peugeota 3008. Nova je arhitektura, oblika z novim logotipom, nova je ureditev potniške kabine, avto je precej večji, na izbiro bodo hibridi in električni e-3008.

6
Oglasno sporočilo

Ste jim nasedli? Preverite, kako prepoznati dezinformacije

In videli fotografijo papeža Frančiška v beli puhovki? Četudi novica zveni verodostojno in je fotografija na zaslonu pred vami videti popolnoma resnična, omenjena primera sodita med bolj znane primere razkritih dezinformacij.

Pariz 2024 Garnbret, Pogačar, Čeh in drugi predstavljajo olimpijsko kampanjo

Olimpijski komite Slovenije in Slovenska turistična organizacija sta predstavila nacionalno kampanjo Pariz 2024. Ta združuje edinstvenost slovenskega športa s turističnimi in z gospodarskimi priložnostmi Slovenije doma in po svetu.

2
Več

Uredniški izbor

Afrika "Niger ne želi več tujih vojaških oporišč, ampak enakopravna partnerstva"

Prebivalci Nigra so si želeli odhoda francoskih vojakov, saj menijo, da so služili le zaščiti lastnih interesov, varnosti pa niso zagotovili, je po vojaškem udaru in umiku francoske vojske iz sahelske države dejal Moussa Zangaou z univerze v Niameyju.

125

Letalska industrija Neslavni padec Boeinga: od ponosa Amerike do fiaskov po tekočem traku

"Če niste še nikdar leteli, boste odkrili, da je polet na Boeingovem letalu eden najvznemirljivejših delov vašega potovanja," se bere oglas za Boeing iz leta 1966. To so bili neki drugi časi in Boeing je slovel kot eno najuglednejših ameriških podjetij.

205

Intervju “Mario Lassnig je včasih težko razumeti brez obsojanja. A izžarevala je neko notranjo svetlobo."

Ko je režiserka Anja Salomonowitz snemala film o Marii Lassnig, je pred kamero povabila več poznavalcev njenega dela. Na koncu ni uporabila nobenega od pogovorov. Zgodbo o umetnici je povedala na svoj način, ki se ogiba pravilom klasične biografije.

2

Magnificov koncert v Tivoliju "Množične prireditve na javnih zelenih površinah so vse manj sprejemljive"

Nasprotniki in podporniki Magnificovega koncerta v ljubljanskem parku Tivoli so odprli razpravo o uporabi javnih zelenih površin. V tujini se veliki komercialni dogodki umikajo iz javnih parkov, podobni pozivi se pojavljajo tudi pri nas.

212
Več

Televizija Slovenija

Radio Slovenija

Posebna izdaja

Več

Mnenje

Marko Radmilovič Zapisi iz močvirja: 147 medvedov

Na začetku pojasnilo za tistih nekaj sto Slovencev, ki v Ljubljani ne živijo ali ki se v zadnjih nekaj dneh niso odpeljali v prestolnico po opravkih.

1

Marko Radmilovič Zapisi iz močvirja: Hej, hej, hej

Danes o slovenskem športu. A ne – kako stereotipno – o njegovih mogočnih zmagah, temveč o njegovih grenkih porazih. Slovenski šport je namreč izgubil … Izgubil je svoj slogan in s tem mu grozi, da izgubi najprej navijače, posledično pa še svoje bistvo.

6

Urban Praprotnik Rugljeva zapuščina ljubiteljskega teka

Ne vem prav dobro, kaj sem delal tistega pomladnega deževnega dne leta 1995 v okolici državnega zbora v Ljubljani. Spomnim pa se začudenosti, ko sem videl, da okoli njega kroži skupina tekačev. Pozneje sem izvedel, da tečejo v podporo dr. Janezu Ruglju.

Slavko Jerič Pogačarjev učinek: Kljub prevladi gorenjskega volka gledamo zanimiv Giro

Dirka po Italiji gre počasi h koncu, zmaga se obeta prvemu favoritu Tadeju Pogačarju, ki ima pred zasledovalci res ogromno prednost. Marsikdo bi pomislil, da gre za preveč monotono dirko, a Giro je vseeno zanimiv in vznemirljiv.

113
Več
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov