Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Začelo se je štetje glasov Zorčič: Zaradi velikega števila glasovnic prvi rezultati uro kasneje, okoli 22. ure

Ob 19. uri so se po državi zaprla volišča, na katerih smo volivke in volivci izbirali evropske poslance in odločali na treh referendumih. Izidi glasovanja na referendumih bodo znani okoli 21. ure, izidi evropskih volitev pa po 23. uri.

159

Evropski parlament Prve projekcije: Evropska ljudska stranka znova zmagovalka, največ pridobile skrajno desne stranke

Znana je prva projekcija novega Evropskega parlamenta. Evropska ljudska stranka (EPP) ostaja najmočnejša politična skupina, saj naj bi dobila 181 poslancev, sledijo socialisti s 136 sedeži in liberalci z 82. A veseli se lahko tudi skrajna desnica.

97

Prvi odzivi politike Janša: Uspeh bodo vsaj trije poslanci SDS-a. Golob: Zmaga bo visoka volilna udeležba.

Predstavniki list, ki so kandidirale na evropskih volitvah, nestrpno čakajo na izide. Nekateri so bili s kampanjo bolj zadovoljni, drugi manj. Vse pa veseli višja volilna udeležba.

11

Evropa Macron po hudem porazu na evropskih volitvah razpustil parlament in sklical predčasne volitve

Francoski predsednik Emmanuel Macron je po hudem porazu njegove stranke na evropskih volitvah razpustil francoski parlament in za 30. junij razpisal predčasne parlamentarne volitve.

12

Roland Garros Alcaraz novi španski kralj peska

Carlos Alcaraz je z izjemno predstavo v četrtem in petem nizu prvič osvojil Roland Garros. V napetem finalu je po štirih urah in 19 minutah ugnal Alexandra Zvereva s 6:3, 2:6, 5:7, 6:1 in 6:2.

115

Novice

Po zmagi na Dofineji Roglič: Gremo v pravo smer, tudi moštveni kolegi so naredili prave korake

Primož Roglič je po dramatično rešenih osmih sekundah prednosti v zadnjih kilometrih Dirke po Dofineji znova poslušal Zdravljico. To je zanj 84. poklicna zmaga v karieri. O novem uspehu je spregovoril v pogovoru za Val 202.

41

Bližnji vzhod Ganc zapušča vojni kabinet Netanjahuja zaradi nesoglasij o usodi Gaze po koncu vojne

Izraelski minister Beni Ganc je uresničil svoje grožnje in izstopil iz izraelskega vojnega kabineta, ki je bil oblikovan po napadu Hamasa na Izrael 7. oktobra.

4

Slovenija Na evropskih volitvah do 16. ure 25,61-odstotna volilna udeležba

Volilni udeleženci izbirajo poslance za Evropski parlament in odločajo na treh posvetovalnih referendumih. Do 16. ure je bila volilna udeležba na volitvah poslancev za Evropski parlament 25,61-odstotna, sporoča Državna volilna komisija.

8

Šport

Liga NBA Ob 2.00 Boston – Dallas; status Dončića spremenjen v "vprašljivega"

Košarkarji Dallasa v letošnji končnici še niso izgubili dveh tekem zapored. Po porazu so vedno našli pravi odgovor in tudi pred drugo tekmo finala Lige NBA v TD Gardnu v Bostonu Jason Kidd poudarja, da ni nobene panike.

95

Dirka po Dofineji Roglič v infarktni končnici za 8 sekund rešil skupno zmago!

Primož Roglič (Bora Hansgrohe) je porabil vse atome moči, da je na zadnji etapi za nekaj sekund ubranil skupno zmago na Dirki po Dofineji po silovitem napadu Mattea Jorgensona (Visma Lease a Bike). To je njegova druga zmaga na tej preizkušnji.

577

EP v atletiki Lia Apostolovski in Neja Filipič lovita visoki uvrstitvi v finalu

Lia Apostolovski v skoku v višino in Neja Filipič v troskoku bosta nastopili v večernem finalu tretjega dne evropskega prvenstva v atletiki v Rimu.

9

Liga narodov Za konec padli še Bolgari; Cretu v Stožicah pričakuje 18.000 navijačev

Slovenski odbojkarji so drugi turnir Lige narodov v Fukuoki na Japonskem končali z zmago. Bolgarsko izbrano vrsto so premagali s 3:0 (23, 14, 21).

89

Liga prvakov Barcelona z Jancem in Makucem znova evropski prvak

Rokometaši Barcelone so v finalu Lige prvakov v Kölnu premagali Aalborg z 31:30 (15:15) in 12. postali evropski prvaki. Člana katalonske zasedbe sta tudi dva Slovenca, Blaž Janc in Domen Makuc. Prvi je v finalu dosegel dva zadetka, drugi ni igral.

8
Oglasno sporočilo

Ste jim nasedli? Preverite, kako prepoznati dezinformacije

In videli fotografijo papeža Frančiška v beli puhovki? Četudi novica zveni verodostojno in je fotografija na zaslonu pred vami videti popolnoma resnična, omenjena primera sodita med bolj znane primere razkritih dezinformacij.

Motokros Gajser drugi v Latviji in spet na vrhu skupnega seštevka

Tim Gajser je na Veliki nagradi Latvije v Kegumsu v obeh vožnjah osvojil drugo mesto in je spet prevzel vodstvo v skupnem seštevku svetovnega prvenstva elitnega razreda motokrosistov.

6
Več

Kultura

Knjige Suzanne Collins se z novim romanom vrača v postapokaliptični svet Iger lakote

Suzane Collins, ameriška avtorica mladinskih klasik, knjižne serije Igre lakote, se vrača v opustošeni, postapokaliptični svet Panema. Novi roman iz serije sta med drugim navdihnila filozof 18. stoletja in novodobna epidemija širjenja lažnih informacij.

Film in TV Biblična komedija Terryja Gilliama: Johnny Depp bo Satan, Jeff Bridges bo Bog

Režiser Terry Gilliam bo v svojem prihodnjem projektu, The Carnival at the End of Days, ki ga bo začel snemati januarja, pred kamero postavil Johnnyja Deppa in Jeffa Bridgesa, prvega v vlogi Satana in drugega v vlogi Boga.

8

Glasba Nov ponatis za Cocktail, ponarodeli kantavtorski biser Marka Breclja

Skoraj pol stoletja po prvem izidu legendarnega albuma Cocktail je samostojni prvenec Marka Breclja doživel ponatis, tokrat kot dvojna plošča in v spremljavi doslej neobjavljenih posnetkov, ki so v letih 2012 in 2013 nastali v koprskem studiu Hendrix.

14
Več

Zabava in slog

Ture avanture Zbogom, Las Vegas: ko se najboljši kuharski mojstri zberejo v mestu greha

Reči, da je Las Vegas bizaren izbor lokacije za podelitev nagrad najboljšim restavracijam sveta, bi bilo milo rečeno. Mesto kiča sredi puščave. Mesto, kjer vas že na letališču pričakajo igralniški avtomati.

20

Neokrnjena narava Albanijo zadnja leta odkrivajo tudi slovenski turisti

Albanijo zadnja leta odkrivajo številni, tudi slovenski turisti. Za marsikaterega obiskovalca je še vedno eksotična država, v kateri se množični turizem še ni razvil.

3

Ture avanture Na Brdu po novem tematsko vodeni ogledi protokolarnih posesti

Javni gospodarski zavod Protokolarne storitve RS - JGZ Brdo se namerava v skladu z novo petletno strategijo razvoja ob protokolarni dejavnosti bolj intenzivno usmeriti tudi v trženje nišne turistične ponudbe za zahtevnejše goste.

2

Foto Na Madžarskem odprli 700 metrov dolg viseči most

Mesto Satoraljaujhely na vzhodu Madžarske ima novo turistično atrakcijo: 700 metrov dolg most. Most narodne enotnosti je eden najdaljših visečih mostov na svetu.

8

Ture avanture Kampi v Zgornji Savinjski dolini po poplavah znova odprli vrata

V lanski ujmi prizadeti kampi v Zgornji Savinjski dolini so znova odprli svoja vrata. Lanska povodenj jim je prinesla popolno uničenje, skoraj vsi pa so sanacijo izpeljali z lastnimi sredstvi.

3

Avtomobilnost Prihaja chironov naslednik

Bugatti bo kmalu predstavil naslednika nekdaj najhitrejšega serijskega avtomobila na svetu chirona. Znano je, da bo Bugatti kljub pritisku zaradi izpustov emisij ohranil 16-valjni motor.

14

Ture avanture "Bella" Italija privabila rekordno število turistov

Italija je pravi magnet za turiste. Lani so našteli 134 milijonov turistov in 451 milijonov prenočitev v nastavitvenih obratih, kar predstavlja rekord. Italijanski turizem je tako glede na številke presegel predkoronsko leto 2019.

4
Več

Uredniški izbor

80 let od izkrcanja v Normandiji Dan D ali največja kopenska, pomorska in letalska operacija 2. svetovne vojne

Pred 80 leti je nad obalami Normandije potekala največja kopenska, pomorska in letalska operacija - izkrcanje na tisoče zavezniških vojakov, da bi prevesili tehtnico vojne na svojo stran. To je bil dogodek, ki so ga okupirana ozemlja močno pričakovala.

175

Intervju Nov risoroman išče odgovor na vprašanje: Kako seksati feministično?

O feminizmu je javno govora več kot kadar koli prej – kljub temu pa naša življenja, natančneje: spolna življenja – " pogosto ostajajo enako neraziskana in polna seksističnega bulšita kot pred desetletji", ugotavlja britanska ilustratorka Flo Perry.

48

Bližnji vzhod Izraelske univerze so prepletene z vojsko in orožarsko industrijo. Poziv k bojkotu traja že 20 let.

Medtem ko zahodne države zavračajo sankcije zoper Izrael, študentje zahtevajo prekinitev sodelovanja njihovih univerz z izraelskimi. Te sodelujejo pri okupaciji Palestine in zatiranju Palestincev, z njimi pa so povezane tudi slovenske ustanove.

57

Afrika "Niger ne želi več tujih vojaških oporišč, ampak enakopravna partnerstva"

Prebivalci Nigra so si želeli odhoda francoskih vojakov, saj menijo, da so služili le zaščiti lastnih interesov, varnosti pa niso zagotovili, je po vojaškem udaru in umiku francoske vojske iz sahelske države dejal Moussa Zangaou z univerze v Niameyju.

125
Več

Televizija Slovenija

Novosti Dediščina Evrope: Kafka: Milena

Vsak del nadaljevanke predstavi Kafko v povezavi z enim od pomembnih ljudi ali poglavij njegovega življenja, pripovedovanje pa izhaja iz biografije Reinerja Stacha. Poznanstvo z Mileno Jesensko in njuno kratko razmerje je predstavljeno v peti epizodi.

Radio Slovenija

Posebna izdaja

Več

Mnenje

Slavko Jerič Zmagovalna okna v Ligi NBA niso odprta prav dolgo, treba je izkoristiti vsako priložnost

Nekaj ur pred prvim nastopom Luke Dončića v finalu Lige NBA me je misel (ne)hote ponesla v ameriški nogomet in k Danu Marinu, enemu najboljših podajalcev v zgodovini Lige NFL.

42

Marko Radmilovič Zapisi iz močvirja: 147 medvedov

Na začetku pojasnilo za tistih nekaj sto Slovencev, ki v Ljubljani ne živijo ali ki se v zadnjih nekaj dneh niso odpeljali v prestolnico po opravkih.

3

Marko Radmilovič Zapisi iz močvirja: Hej, hej, hej

Danes o slovenskem športu. A ne – kako stereotipno – o njegovih mogočnih zmagah, temveč o njegovih grenkih porazih. Slovenski šport je namreč izgubil … Izgubil je svoj slogan in s tem mu grozi, da izgubi najprej navijače, posledično pa še svoje bistvo.

6

Urban Praprotnik Rugljeva zapuščina ljubiteljskega teka

Ne vem prav dobro, kaj sem delal tistega pomladnega deževnega dne leta 1995 v okolici državnega zbora v Ljubljani. Spomnim pa se začudenosti, ko sem videl, da okoli njega kroži skupina tekačev. Pozneje sem izvedel, da tečejo v podporo dr. Janezu Ruglju.

Več
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov