Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Matematika pred zadnjim krogom Zmaga nad Anglijo zagotovo pomeni napredovanje, remi pa zelo verjetno

Slovenska nogometna reprezentanca je pred zadnjim krogom na tretjem mestu v skupini C, v torek se bo pomerila z Anglijo, po koncu dneva pa lahko osvoji tako prvo kot zadnje mesto, najpomembnejše pa je, da ima usodo v svojih rokah. Bolje rečeno − nogah.

116

Okolje Zaradi vročine za jugovzhod oranžno opozorilo. V naslednjih dneh spremenljivo, vročina bo popustila.

Najvišje dnevne temperature se bodo dvignile krepko čez 30 stopinj Celzija. Agencija RS za okolje je izdala rumeno, za jugovzhod države pa oranžno opozorilo zaradi velike toplotne obremenitve. Na cestah je pričakovati povečan promet z zastoji.

17

Evropa Slovaški parlament potrdil načrtovano prenovo in menjavo vodstva javne radiotelevizije

Slovaški parlament je kljub večmesečnim protestom odobril vladni načrt za razpustitev in preoblikovanje javne radiotelevizije RTVS. Po njem bo novo vodstvo nacionalnega medija izglasoval svet, ki bi ga imenovali vlada in poslanci.

29

Predsodki Ana Karneža: Nekaj delam dobro, ljudje pa rečejo 'aha, kljub invalidnosti'

"Z odraščanjem sem vedno bolj čutila, da ljudje drugače gledajo name. To ni prišlo iz mene, ampak v povezavi z drugimi. Kar nekaj časa sem potrebovala, da sem spoznala, da je to družbeno ustvarjena stigma," o svoji invalidnosti razmišlja Ana Karneža.

3

Intervju z Vinci Vogue Anžlovarjem "Tečem častni krog"

"Sve je elektricitet." To je iz mojega filma Dedek gre na jug. V filmu Boris pravi: "Že stokrat sem si želel, da bi se vse končalo, in še ko se mi želja uresniči, ne gre brez bolečine, je treba crkavati." In eno leto kasneje sem jaz začel crkavati.

Novice

Okolje Blizu Rogaške Slatine potres z magnitudo 2,1

Ob 6.30 so seizmografi državne mreže potresnih opazovalnic zaznali potres z magnitudo 2,1 v bližini Rogaške Slatine, 90 kilometrov vzhodno od Ljubljane, so sporočili z Urada za seizmologijo Agencije RS za okolje.

1

Prvi vročinski val Na jugu Italije več kot 40 stopinj. V notranjosti Sicilije že leto dni ni deževalo.

Italijo je zajel prvi vročinski val. Ponekod na jugu so se temperature dvignile nad 40 stopinj Celzija. Na severu jih daje huda soparica, na jugu države pa zaradi katastrofalne suše trpijo zlasti kmetje.

1

Slovenija Forbici: Od vlade pričakujem, da pred koncem avgusta dvigne tudi prispevek

"Zdi se, da bomo razpis objavili še pred koncem tega meseca, da bo odprt nekje 40 dni in se bo končal sredi avgusta," je glede iskanja predsednika uprave napovedal Goran Forbici. Od vlade medtem pričakuje maksimalni, 10-odstotni dvig RTV-prispevka.

86

Šport

Angleži kritični Preveč pasivnosti, premalo energije in Kanovo mesto v ekipi

Čeprav so nogometaši Anglije po dveh tekmah na vrhu skupine C in s tem zelo verjetno že v osmini finala, pa na igrišču ne navdušujejo s svojimi predstavami in so zato v domovini deležni precej kritik.

4

Žoga je okrogla Münchenska minuta preveč

Remi ni enak remiju in točka ni enaka točki. Spoznanje, ki jutro po tekmi med slovensko in srbsko reprezentanco ter dramatični delitvi točk najbolje povzame izkupiček prvih dveh krogov letošnjega evropskega prvenstva.

34

Copa America Argentina uspešno začela branjenje naslova

Argentinska nogometna reprezentanca je na uvodni tekmi Cope America v Atlanti premagala Kanado z 2:0. Gavči so branilci naslova.

Krka Jakara: Sprejel sem največji izziv v svoji karieri

Košarkarji Krke imajo novega trenerja, na to mesto je bil imenovan 38-letni Dejan Jakara, ki je s klubom sklenil dolgoročno pogodbo. Drugih podrobnosti dogovora v Krki niso navedli.

1

Liga narodov Slovenski olimpijci po petih nizih ugnali Kubo

Slovenski odbojkarji, ki so v torek potrdili nastop na olimpijskih igrah v Parizu, so na deseti tekmi Lige narodov vpisali deveto zmago. V Stožicah so s 3:2 v nizih premagali Kubo.

61
Oglasno sporočilo

Udobno zalivanje v vrtu

Strastni vrtnarji, ki ogromno časa preživijo v vrtu se zanašajo na udobno zalivanje z vrtno cevjo.

Liga NBA Redick za začetek trenerske poti prevzel kar Lakerse

Po pisanju ESPN-ja imajo Los Angeles Lakersi novega trenerja. Štiriletno pogodbo bo s slovito kalifornijsko zasedbo podpisal JJ Redick, s čimer se bo prvič preizkusil v takšni vlogi.

44
Več

Kultura

Film in TV Zdaj je dokončno: Kevin Costner zapušča Yellowstone

Kevin Costner je uradno potrdil, da ga ne bo nazaj v serijo Yellowstone, in tako naredil konec dolgotrajnim ugibanjem okrog tega, kako usoden je bil njegov spor z avtorjem serije Taylorjem Sheridanom.

Festival Ljubljana Nastop ruske primabalerine Svetlane Zaharove bo, a v okrnjeni obliki

Potem ko je prejšnji teden Festival Ljubljana brez obrazložitve odpovedal nastop ruske primabalerine Svetlane Zaharove avgusta pri nas, je danes popoldne presenetil direktor festivala in nam potrdil, da nastop bo, a v okrnjeni obliki.

26

Tri razstave Trojni pogled na Adriano Maraž, svetovno uveljavljeno grafičarko. Najprej na njen "skriti opus".

Tri ljubljanska razstavišča poletje posvečajo eni vidnejših slovenskih likovnih ustvarjalk druge polovice 20. stoletja – Adriani Maraž. Predstavljajo jo skozi vse medije njenega ustvarjanja, tudi slike, ki jih je umetnica "skrivala" pred javnostjo.

Več

Zabava in slog

Avtomobilnost Kaj uničijo avtodomarji začetniki?

Povedali so nam že, da avtodomarji začetniki enkrat hitreje uničijo sklopke in blažilnike, korodirajo zavore in v motor naselijo alge. V Avtomobilnosti nadaljujemo spisek začetniških zagat, tokrat pa se posvečamo škodi na bivalnem delu avtodoma.

3

Peter Lovšin v Odmevih "Takšnih tekem niso pričakovali niti največji optimisti, smo enakovreden tekmec"

Nogometna tekma Slovenija - Srbija je sprožila pravi vrtiljak čustev. "Nogomet je le kralj športov. Je najbolj priljubljena postranska stvar na svetu," pravi legendarni glasbenik Peter Lovšin, eden izmed avtorjev navijaške himne Slovenija gre naprej.

Lent Maribor bo devet dni mesto kulture, glasbe in zabave

V Mariboru se začenja 32. Festival Lent. Ta se letos vrača na nabrežje, po katerem je poimenovan. Letošnji festival, ki velja za največji poletni festival na prostem v Sloveniji, prinaša več kot sto prireditev. Nastopajoči prihajajo iz več kot 33 držav.

EP 2024 Točka proti Srbiji slaba tolažba za 20.170 slovenskih navijačev v Münchnu

Sloveniji je odlično kazalo, zabavo slovenskih navijačev pa je v zadnjih sekundah tekme Slovenija - Srbija pokvaril Luka Jović, ki je zadel za izenačenje.

63

Znani Travis Scott aretiran zaradi kaljenja javnega miru in okajenosti

Policija v Miami Beachu na Floridi je v zgodnjih jutranjih urah aretirala Travisa Scotta in proti njemu vložila ovadbo zaradi kaljenja javnega miru v okajenem stanju in motenja posesti.

1
Oglasno sporočilo

65. Jazz festival Ljubljana od 10. do 13. julija

6 odrov, 20 koncertov s skoraj 100 nastopajočimi iz več kot dvajsetih držav.

Navijaški utrip Nogometna mrzlica že pred tekmo: navijaško romanje v München

Vse poti slovenskih navijačev v Münchnu so danes vodile na stadion Allianz Arena, kjer jih bo slovenske nogometaše spodbujalo več kot 20.000, med njimi jih je 348 prišlo s posebnim navijaškim vlakom. "Slovenija gre naprej," so enoti navijači.

47
Več

Uredniški izbor

Slovenija Vladno gradivo o pokojninski reformi: podaljšanje obdobja izračuna in novi viri financiranja

Na prvi seji se je sešla pogajalska skupina socialnih partnerjev o pokojninski zakonodaji. Vsi se strinjajo, da gre za izjemno pomembno vsebino, o pogajalskih izhodiščih pa ne želijo govoriti. Na Radiu Slovenija so pridobili interno gradivo za razpravo.

316

Gospodarstvo Flamanville: Evropski jedrski reaktor naj bi z dvanajstletno zamudo vendarle priklopili v omrežje

Tretji blok jedrske elektrarne v Flamanvillu naj bi po zamudah in podražitvah zagnali do konca leta. Francoski EDF je t. i. evropski jedrski reaktor (EPR) na svojih tleh med drugim postavil tudi zato, da bi država ohranila jedrsko znanje in tradicijo.

154

Slovenija Medicinska sestra čez trupla do premoženja bolnice

"Truplo moje sestre je bilo ukradeno oz. bom kar pokazala na bolnišnico – dano osebi, ki ni imela nobenega pooblastila, da bi truplo odpeljala," pove naša sogovornica Marinela Grzinič Kos, ki se je morala oktobra 2018 posloviti od svoje sestre Milene.

37

Intervju Branko Šturbej: Oder je magičen prostor, kjer pozabiš na vse drugo

"Verujem v to, da gledališče raziskuje samega sebe, gledališče je še vedno v kondiciji, ker vidim, da je toliko ustvarjalcev in kreativnih ljudi, ki želijo ustvarjati. Ne nastopati, ampak ustvarjati," je optimističen Borštnikov nagrajenec Branko Šturbej.

5
Več

Posebna izdaja

Več

Mnenje

Slavko Jerič Primer Dončić: Ujetost v zadnji trenutek lahko prekrije pravo oceno

Hiter razvoj družbenih omrežij ima veliko različnih vplivov na naša življenja. Poleg količine časa, ki jim ga nameni nemalo ljudi, je treba poudariti tudi "vpliv zadnjega trenutka". Dober primer je Liga NBA.

117

Marko Radmilovič Zapisi iz močvirja: Težke dileme

Tedensko izkazovanje nezadovoljstva z našim premierjem je pretekle dni prineslo zanimivo epizodo, ki je nekoliko drugačna od običajnih.

3

Urban Praprotnik Kako povečati odločnost za gibanje pri starejših?

“Kaj naj naredim, da se mama, ki ima 85 let, ne bo čisto zasedela? Kako naj jo spodbudim, da se bo več gibala?” To me je na vadbi vprašala tekaška začetnica, ki je pri svojih 55 letih začela na lastni koži spoznavati koristi rednega gibanja.

4

Marko Radmilovič Zapisi iz močvirja: Padalci

Hvala bogu se je končalo. Širše sorodstvo, prijatelji, sodelavci ter birmanski boter so devetim Slovencem zrihtali službe v Bruslju in zdaj bo za nekaj časa mir. Torej se lahko posvetimo bistvenim vprašanjem.

4
Več
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov