Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu
Na cestah po državi je več zastojev. Preverite stanje v prometu.

Evropa Na vrhuncu vročinskega vala Dalmacija, Črna gora in BiH ostali brez elektrike

Večji deli Črne gore, Bosne in Hercegovine ter hrvaške obale, kjer so se temperature približale 40 stopinjam Celzija, so danes ostali brez elektrike. Izpad elektrike na Hrvaškem in v delu BiH-a naj bi bil posledica izpada sistema v Črni gori.

90

Prireditve v parku Bo v Tivoliju in na Rožniku koncertiranje mogoče na petih lokacijah?

Ljubljanski mestni svetniki bodo na julijski seji odločali o predlogu sprememb in dopolnitev odloka o Krajinskem parku Tivoli, Rožnik in Šišenski hrib. Predlog predvideva, da bo izvajanje prireditev dovoljeno na petih lokacijah.

38

Glasba Prva poletna noč pripadla Ditki, Alenki in Neci

Tradicionalni gala koncert Poletna noč je na Kongresnem trgu prestolnico uvedel v 72. Ljubljana festival. Letos so na koncertu obudili spomine na nekatere največje uspešnice iz opusa skladb Ditke Haberl, Alenke Pinterič in Marjetke Falk.

10

Skupina D Poljska - Avstrija 0:1

V skupini D sta Poljska in Avstrija v prvem krogu izgubili. Na olimpijskem stadionu v Berlinu šteje le zmaga. V tej skupini sta tudi Francija in Nizozemska, ki bosta igrali zvečer v Leipzigu.

1

Skupina E Preobrat Ukrajine, odločilni gol za čustveno zmago mojstrsko dosegel Jaremčuk

Nogometaši Ukrajine so se na evropskem prvenstvu pravočasno prebudili in po zaostanku v Düsseldorfu premagali Slovaško z 2:1. Preobrat je začel Mikola Šaparenko, dokončal pa Roman Jaremčuk.

57

Novice

Del zaposlenih protestira Uprava Darsa je z dvema sindikatoma podpisala dogovor o dvigu plač, tretji protestira

Uprava Darsa je z dvema od treh reprezentativnih sindikatov v državnem upravljavcu avtocest in hitrih cest ta teden podpisala dogovor o novem dvigu plač, ki naj bi skupno dosegel sedem odstotkov. Tretji sindikat dogovora ni podpisal, člani protestirajo.

13

Odnosi v Bruslju Boštjančiča ne skrbi zmaga skrajne desnice v Franciji ali Trumpa v ZDA

Finančnega ministra Klemna Boštjančiča ne skrbi sodelovanje s skrajno desno vlado v Franciji, če bi na volitvah zmagal Nacionalni zbor. Odnosi med ministri so v večji meri odvisni od osebnosti kot od politične usmeritve, je dejal za portal Politico.

58

Slovenija Umrl je sodnik na Sodišču Evropske unije Marko Ilešič

V 77. letu starosti je umrl Marko Ilešič, ki je bil od leta 2004 sodnik na Sodišču Evropske unije. Predtem je bil v bogati karieri profesor civilnega prava na Pravni fakulteti v Ljubljani in tudi njen dekan. Povezan je bil tudi z nogometom.

8

Šport

Odločno naprej! Šešku žal, ker zaradi krčev ni mogel pomagati

Nogometaši Slovenije so se po dramatični tekmi v Münchnu hitro vrnili v svojo bazo v Wuppertal. Danes so opravili regeneracijski trening, misli pa so že čisto usmerjene proti torkovi tekmi z Anglijo v Kölnu, ki lahko Slovencem prinese preboj v "osmino".

26

Euro 2024 Od Elšnika do navijačev na vlaku: "Občutek, kot bi izgubili, a še ni konec."

Kako se remi razlikuje od remija? Slavje Slovencev po točki z Danci v Stuttgartu in poparjeni obrazi po točki s Srbi v Münchnu. Sprva pri marsikom tudi solze in vzkliki nesreče tako na zelenici kot na tribunah, a pozneje vera, da lahko pade tudi Anglija.

63

Brez presenečenj Pogačarju bo na Touru pomagala pričakovana sedmerica

Ekipa UAE je predstavila osmerico za Dirko po Franciji, zalivska ekipa ni doživela nobenih sprememb, saj bo na najprestižnejšo kolesarsko dirko popeljala ekipo, ki jo je načrtovala že od začetka sezone. Prvo ime je seveda Tadej Pogačar.

49

Jadranska liga Litovski center Geben okrepil Cedevito Olimpijo

Vodstvo Cedevite Olimpije pospešeno sestavlja igralski mozaik za prihodnjo sezono. V Stožice prihaja občasni litovski reprezentant Martinas Geben, ki je v pretekli sezoni igral za špansko Manreso. Podpisal je pogodbo vsaj do konca sezone 2025/26.

Matematika pred zadnjim krogom Zmaga nad Anglijo zagotovo pomeni napredovanje, remi pa zelo verjetno

Slovenska nogometna reprezentanca je pred zadnjim krogom na tretjem mestu v skupini C, v torek se bo pomerila z Anglijo, po koncu dneva pa lahko osvoji tako prvo kot zadnje mesto, najpomembnejše pa je, da ima usodo v svojih rokah. Bolje rečeno − nogah.

161
Oglasno sporočilo

Udobno zalivanje v vrtu

Strastni vrtnarji, ki ogromno časa preživijo v vrtu se zanašajo na udobno zalivanje z vrtno cevjo.

Angleži kritični Preveč pasivnosti, premalo energije in Kanovo mesto v ekipi

Čeprav so nogometaši Anglije po dveh tekmah na vrhu skupine C in s tem zelo verjetno že v osmini finala, pa na igrišču ne navdušujejo s svojimi predstavami in so zato v domovini deležni precej kritik.

12
Več

Kultura

Filmska recenzija Motoristi

Jeff Nichols se v Motoristih očitno spogleduje s scorsesejevsko gangstersko dramo; pri zgodbi o vzponu in padcu (izmišljenega) motorističnega kluba ga zanima predvsem arhetip nasilnega ameriškega mačizma.

Intervju Modeselektor: Plesišče je kraj, kjer se prepustiš. Če zmoreš to, ti je vse odprto.

"Stalna želja po novih skladbah na plesišču bo prisotna, dokler bodo obstajala plesišča," je prepričan Gernot Bronsert, polovica nemškega glasbenega dvojca Modeselektor, ki ga tvori s Sebastianom Szaryjem.

3

Film in TV Padla je prva klapa tretje sezone Primerov inšpektorja Vrenka

V Mariboru se je začelo snemanje tretje sezone najbolj gledane nadaljevanke v produkciji nacionalke, Primerov inšpektorja Vrenka. Štajerski detektiv je na sledi morilca nekdanjih sošolcev, ki so na Kalvariji v Mariboru praznovali obletnico mature.

5
Več

Zabava in slog

Film in TV Zdaj je dokončno: Kevin Costner zapušča Yellowstone

Kevin Costner je uradno potrdil, da ga ne bo nazaj v serijo Yellowstone, in tako naredil konec dolgotrajnim ugibanjem o tem, kako usoden je bil njegov spor z avtorjem serije Taylorjem Sheridanom.

7

V Portorožu dogaja Od Melodij morja in sonca do Gramatika in Baby Lasagne ter skupin Big Foot Mama in The Kolors

Poletje na slovenski obali bo letos še posebej pestro. Na 43. festivalu Melodije morja in sonca bodo izbrali najboljšo poletno pesem, veliko glasbe pa bo ponudil tudi dogodek Portoroške noči ter enodnevni festival Portorose in July.

1

Zlomljeni nos Mbappe treniral z masko v barvah francoske zastave

Francija si lahko oddahne, kapetan Kylian Mbappe je pripravljen za nogometne obračune kljub zlomljenemu nosu. Pri tem mu bo pomagala zaščitna maska.

10

Avtomobilnost Kaj uničijo avtodomarji začetniki?

Povedali so nam že, da avtodomarji začetniki enkrat hitreje uničijo sklopke in blažilnike, korodirajo zavore in v motor naselijo alge. V Avtomobilnosti nadaljujemo spisek začetniških zagat, tokrat pa se posvečamo škodi na bivalnem delu avtodoma.

15

Težka noč Legendo italijanskega nogometa oropali in poškodovali

Noč s četrtka na petek ni bila lahka za legendo italijanskega nogometa Roberta Baggia. Italija je izgubila proti Španiji, poleg tega pa so oropali njegovo vilo in ga pri tem lažje poškodovali.

5
Oglasno sporočilo

65. Jazz festival Ljubljana od 10. do 13. julija

6 odrov, 20 koncertov s skoraj 100 nastopajočimi iz več kot dvajsetih držav.

Reportaža iz Ljubljane Od nebes do pekla: 94 minut izjemnega navijanja, uničenih v sekundi

Navijači so med ogledom tekme med Slovenijo in Srbijo na Pogačarjevem trgu v 95 minutah doživeli vsa mogoča čustva. Če so nekaj sekund pred koncem obračuna rajali in sanjali o prvi slovenski zmagi na Euru, so bili le trenutek za tem povsem poklapani.

19
Več

Uredniški izbor

Slovenija Vladno gradivo o pokojninski reformi: podaljšanje obdobja izračuna in novi viri financiranja

Na prvi seji se je sešla pogajalska skupina socialnih partnerjev o pokojninski zakonodaji. Vsi se strinjajo, da gre za izjemno pomembno vsebino, o pogajalskih izhodiščih pa ne želijo govoriti. Na Radiu Slovenija so pridobili interno gradivo za razpravo.

319

Gospodarstvo Flamanville: Evropski jedrski reaktor naj bi z dvanajstletno zamudo vendarle priklopili v omrežje

Tretji blok jedrske elektrarne v Flamanvillu naj bi po zamudah in podražitvah zagnali do konca leta. Francoski EDF je t. i. evropski jedrski reaktor (EPR) na svojih tleh med drugim postavil tudi zato, da bi država ohranila jedrsko znanje in tradicijo.

156

Slovenija Medicinska sestra čez trupla do premoženja bolnice

"Truplo moje sestre je bilo ukradeno oz. bom kar pokazala na bolnišnico – dano osebi, ki ni imela nobenega pooblastila, da bi truplo odpeljala," pove naša sogovornica Marinela Grzinič Kos, ki se je morala oktobra 2018 posloviti od svoje sestre Milene.

37

Intervju Branko Šturbej: Oder je magičen prostor, kjer pozabiš na vse drugo

"Verujem v to, da gledališče raziskuje samega sebe, gledališče je še vedno v kondiciji, ker vidim, da je toliko ustvarjalcev in kreativnih ljudi, ki želijo ustvarjati. Ne nastopati, ampak ustvarjati," je optimističen Borštnikov nagrajenec Branko Šturbej.

5
Več

Posebna izdaja

Več

Mnenje

Slavko Jerič Primer Dončić: Ujetost v zadnji trenutek lahko prekrije pravo oceno

Hiter razvoj družbenih omrežij ima veliko različnih vplivov na naša življenja. Poleg količine časa, ki jim ga nameni nemalo ljudi, je treba poudariti tudi "vpliv zadnjega trenutka". Dober primer je Liga NBA.

117

Marko Radmilovič Zapisi iz močvirja: Težke dileme

Tedensko izkazovanje nezadovoljstva z našim premierjem je pretekle dni prineslo zanimivo epizodo, ki je nekoliko drugačna od običajnih.

4

Urban Praprotnik Kako povečati odločnost za gibanje pri starejših?

“Kaj naj naredim, da se mama, ki ima 85 let, ne bo čisto zasedela? Kako naj jo spodbudim, da se bo več gibala?” To me je na vadbi vprašala tekaška začetnica, ki je pri svojih 55 letih začela na lastni koži spoznavati koristi rednega gibanja.

4

Marko Radmilovič Zapisi iz močvirja: Padalci

Hvala bogu se je končalo. Širše sorodstvo, prijatelji, sodelavci ter birmanski boter so devetim Slovencem zrihtali službe v Bruslju in zdaj bo za nekaj časa mir. Torej se lahko posvetimo bistvenim vprašanjem.

4
Več
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov