Aktualno
link
Generalni sekretar Antonio Guterres je na sprejemu ob 25. obletnici slovenskega članstva v Združenih narodih čestital Sloveniji, "ker je v tem času postala zgodba o uspehu".
Slovenija
link
Spolne delavke v Sloveniji in na Hrvaškem: med stigmatizacijo in pomanjkanjem podpore
72
22. maj 2017 ob 17:19 Prostitucija v Sloveniji kljub dekriminalizaciji ostaja tema z roba družbe, saj se spolni delavci in delavke v praksi srečujejo s kršitvami svojih pravic, ki ostajajo nekaznovane in ...
Več novic ...
Gospodarstvo
link
Ministrstvo civilni iniciativi Rešimo Rogoški gozd predstavilo kompromisen predlog
20
22. maj 2017 ob 18:02 Pristojna ministrstva so se sestala s civilno iniciativo Rešimo Rogoški gozd in predlagala kompromisni predlog pri nadomestnih zemljiščih zaradi investicije Magne Steyr; po predlogu naj bi se v prvi ...
Več novic ...
Znanost in tehnologija
link
Slovenski raziskovalci s pomembnim odkritjem o DNK-ju
23
21. maj 2017 ob 13:20 Raziskovalca s Kemijskega inštituta sta prišla do odkritja v povezavi z DNK-jem, ki prinaša "pomembne implikacije za razvoj zdravil". Našla sta novo strukturo dvojne vijačnice.
Več novic ...
Črna kronika
link
Sodba bombašu postala pravnomočna, odsedeti bo moral štiri leta in sedem mesecev
5
22. maj 2017 ob 12:30 Odločitvi senata ljubljanskega okrožnega sodišča, ki je Matevža Zajca zaradi povzročitve splošne nevarnosti obsodilo na štiri leta in sedem mesecev zapora, je pritrdilo še ljubljansko višje sodišče.
Več novic ...
Svet
link
Samomorilski napadalec na koncertu Ariane Grande v Manchestru; mrtvih najmanj 22
189
23. maj 2017 ob 10:10 Po koncertu ameriške poppevke Ariane Grande v Manchestru je odjeknila eksplozija, ki je po prvih podatkih zahtevala najmanj 22 smrtnih žrtev, več kot 50 obiskovalcev pa je ranjenih.
Več novic ...
Evropska unija
link
Bruselj Slovenijo poziva k "znatnemu fiskalnemu naporu" in zdravstveni reformi
51
22. maj 2017 ob 17:01 Slovenija je iz Bruslja dobila nova priporočila za proračunsko in reformno ukrepanje v tem in prihodnjem letu, ki so zelo podobna lanskim. Za ministrstvo za finance so ta pričakovana.
Več novic ...
Zdravje
link
Tehnika rekonstrukcije dojk ljubljanskih kirurgov med najboljšimi na svetu
3
22. maj 2017 ob 19:14 Mikrokirurška tehnika rekonstrukcije dojk s 3D-modelom, ki so jo prvi na svetu izvedli v ljubljanskem UKC-ju, je bila uvrščena med najboljše rekonstrukcijske tehnike dojke.
Več novic ...
Okolje
link
Vrhničani teden po požaru še čakajo na popolne rezultate meritev
63
22. maj 2017 ob 19:45 Teden dni po požaru v podjetju Kemis na Vrhniki, kjer naj bi skladiščili okoli tisoč 500 ton nevarnih odpadkov, še vedno niso znani podatki preiskave onesnaženja zemlje in vrtnin.
Več novic ...
Slovenci v sosednjih državah
Kazalo