Aktualno
link
Vlada je v državni zbor poslala štiri zakonske predloge za uveljavitev arbitražne razsodbe o meji s Hrvaško. Vlada pričakuje, da jih bo državni zbor sprejel po nujnem postopku že novembra.
Slovenija
link
Anketa: Pahorju se zmaga v prvem krogu izmika. Romana Tomc prehitela Ljudmilo Novak.
59
20. oktober 2017 ob 19:09 Tudi po tretji meritvi v raziskavi družbe Episcenter je Borut Pahor prepričljivo na prvem mestu pred drugimi protikandidati, a mu je podpora padla za skoraj štiri odstotne točke.
Več novic ...
Znanost in tehnologija
Črna kronika
link
Raščan obsojen na 4 leta zapora, vrniti bo moral 34 milijonov evrov
82
20. oktober 2017 ob 12:43 Ljubljansko okrožno sodišče je nekdanjega lastnika Dela Revij Mateja Raščana v sojenju zaradi zlorabe položaja ob prevzemu družbe obsodilo na štiri leta zaporne kazni.
Več novic ...
Svet
link
Afganistan: V dveh napadih na mošeji ubitih več kot 50 ljudi
7
20. oktober 2017 ob 18:36 Samomorilski napadalec je v šiitski mošeji v afganistanski prestolnici Kabul ubil najmanj 30 ljudi. V ločenem napadu na še eno mošejo v osrednjem delu države je umrlo najmanj 20 ljudi.
Več novic ...
Evropska unija
link
Članice EU-ja začenjajo notranje pogovore o odnosih z Veliko Britanijo
4
20. oktober 2017 ob 15:12 Predsednik Evropskega sveta Donald Tusk je dejal, da so voditelji članic Evropske unije dobili "zeleno luč" za začetek notranjih pogovorov o prihodnjih odnosih z Veliko Britanijo.
Več novic ...
Zdravje
link
Nepravilnosti pri poslovanju bolnišnice Topolšica, tam trdijo, da so že odpravljene
20. oktober 2017 ob 11:20 Računsko sodišče je po reviziji poslovanja Bolnišnice Topolšica v letu 2015, ko je bolnišnico vodil Leopold Rezar, zaradi več nepravilnosti - med drugim pri zaposlovanju, izplačilih in naročilu ...
Več novic ...
Okolje
link
15. kmetica leta peče kruh, z možem redita ovce in upravljata kamnolom
17
20. oktober 2017 ob 08:37 Zveza kmetic Slovenije je ob svetovnem dnevu kmetic v četrtek na prireditvi v Zagorju ob Savi naslov kmetice leta podelila Karolini Dragici Črešnar iz Zreč, ki skupaj s svojim možem kmetuje na ...
Več novic ...
Slovenci v sosednjih državah
Kazalo