Aktualno
link
Predsednik venezuelske ljudske skupščine Julio Borges je v Evropskem parlamentu v imenu venezuelske demokratične opozicije prejel nagrado saharov za svobodo misli.
Slovenija
link
Poslanci nenaklonjeni prihodu Ubra in sorodnih storitev
38
13. december 2017 ob 15:43 SDS zakonski predlog, s katerim želijo odpreti vrata delitveni ekonomije na področju prevozov, npr. Uberju, podpira še NSi, druge poslanske skupine pa ga zavračajo.
Več novic ...
Gospodarstvo
link
Jesti slovensko meso - jesti kakovostno meso?
30
13. december 2017 ob 17:31 V času najrazličnejših afer z mesom kupci vse bolj posegajo po mesninah slovenskega porekla, v svetu visoke kulinarike pa tako ali tako že nakaj časa velja načelo "od njive do mize", pri čemer mora ...
Več novic ...
Znanost in tehnologija
Črna kronika
link
Zalarja in Fišerja ni bilo na sodišče. Zadeva naj bi zastarala februarja.
55
11. december 2017 ob 11:46 Na novomeškem okrajnem sodišču bi se moralo začeti iz Ljubljane preneseno sojenje proti Alešu Zalarju in Zvonku Fišerju. Na sodišče ju ni bilo. Zadeva naj bi zastarala februarja prihodnje leto.
Več novic ...
Svet
link
Palestinci odslovili ZDA kot mediatorja mirovnega procesa
181
13. december 2017 ob 17:52 Palestinski predsednik Mahmud Abas je uradno sporočil, da po Trumpovem priznanju Jeruzalema za prestolnico Izraela Palestinci v mirovnem procesu ne sprejemajo več ZDA za posrednika.
Več novic ...
Evropska unija
link
Propadel poskus prepovedi kebaba s fosfati v EU-ju
73
13. december 2017 ob 15:14 V Evropskem parlamentu v Strasbourgu je propadel poskus zavrnitve predloga Evropske komisije o dovoljenju za uporabo fosfatov v zamrznjenih mesnih nabodalih za vertikalno pečenje (kebabih).
Več novic ...
Zdravje
link
Aleš Šabeder začasno na čelu UKC-ja Ljubljana. Kopač: Razrešitev je nezakonita.
14
13. december 2017 ob 18:25 Svet UKC-ja Ljubljana je krivdno razrešil generalnega direktorja Andraža Kopača in za v. d. generalnega direktorja imenoval Aleša Šabedra, je po seji sveta povedal predsednik sveta Jože Golobič.
Več novic ...
Slovenci v sosednjih državah
link
Tischlerjeva nagrada Lenčki Kupper
13. december 2017 ob 10:00 Avtorica neštetih otroških pesmi, lutkovnih iger, pravljic in pripovedk Lenčka Kupper je prejemnica 39. Tischlerjeve nagrade Narodnega sveta in Krščanske kulturne zveze.
Več novic ...
Lokalne novice
link
Arex, največje slovensko orožarsko podjetje, prodali Čehom
37
13. december 2017 ob 11:24 Šentjernejsko orožarsko podjetje Arex s približno 120 zaposlenimi je na začetku tedna prešlo v last češkega zasebnega sklada RSBC oz. v ta namen ustanovljene družbe RSBC Defence.
Več novic ...
Kazalo